Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Τρομερό και πλήρες κατατοπιστικό το φωτορεπορτάζ Μιχάλη....!!!! :a0210: :SFGSFGSF: Kepp on the good work!!!! :award:

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Τρομερό και πλήρες κατατοπιστικό το φωτορεπορτάζ Μιχάλη....!!!! :a0210: :SFGSFGSF: Kepp on the good work!!!! :award:

Κωστα ξερω οτι σου αρεσουν και βαζω και καμμια φωτο παραπανω για σενα καθε φορα :) :ernaehrung004:

+++

Eυχαριστω καλοι συναδελφοι!

Για κάνε τον υπολογισμό του πολλαπλασιασμού αν λάβεις υπόψη το "μια εικόνα ίσον με 1000 λέξεις".....:Banane0: :silly:

Πω πω φιλε, εχεις δικιο μιλαμε για ~22,000 λεξεις αρα περιπου 50 σελιδες κειμενο!

Γι αυτο ενιωθα μια κουραση οταν ολοκληρωσα το ποστ χτες το βραδυ :egg:

Πολυ ωραια τα μικρα θαυματακια σας. Η μηχανη μεγαλου κυβισμου δειχνει...
Τωρα εφτιαξα και γω κατι, καμια σχεση με δαυτα αλλα ειναι μικροκατασκευη νομιζω.
Μια γρηγορη κατασκευη απο περισσευματα για τακτοποιηση εγγραφων που ηθελα απο καιρο.

Μελαμινη και mdf λεπτο μεσα σε εγκοπες που εφτιαξα με το gks10,8

Μπραβο Νεκταριε, απλα και χρησιμα πραματα απο ρεταλια! :2thumb22sup:

Τις αυλακωσεις για τα συρταρακια λες οτι τις εκανες με το δισκοπριονακι ρυθμισμενο σε ελαχιστο υψος ~3-4 χιλιοστων και περασμενο 3-4 φορες για να πιασεις το πλατος του MDF?
Στο παγκοπριονο δεν βολευε καλυτερα?

Εγώ χρωστάω αυτή τη φώτο . Η γυναίκα μου μου κραταει μούτρα που δεν είχα κάνει και για εμάς ένα ...
923ddc757ecab378945c0991f6a9a862.jpg

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Παρα πολυ ομορφη ιδεα να γραφεις ευχες επανω στις καρδουλες και να τις βαζεις στο βαζο!
Έτσι φαίνεται γιατί μετά θα γίνει κάδρο και θα το έχεις να το βλέπεις . Δεν είναι ένα βιβλίο ευχών που θα μπει σε ένα συρτάρι .

Εγώ χρωστάω αυτή τη φώτο . Η γυναίκα μου μου κραταει μούτρα που δεν είχα κάνει και για εμάς ένα ...
923ddc757ecab378945c0991f6a9a862.jpg

Πολύ όμορφο έγινε.
Κάθε ευτυχία στο ζευγάρι.
Γειά στα χέρια του μάστορα / καλλιτέχνη.

Μπραβο Νεκταριε, απλα και χρησιμα πραματα απο ρεταλια! :2thumb22sup:

Τις αυλακωσεις για τα συρταρακια λες οτι τις εκανες με το δισκοπριονακι ρυθμισμενο σε ελαχιστο υψος ~3-4 χιλιοστων και περασμενο 3-4 φορες για να πιασεις το πλατος του MDF?
Στο παγκοπριονο δεν βολευε καλυτερα?

Δυο φορες.
Του παγκου οπως το εχω δεν κατεβαινει τοσο χαμηλα :grandpa:

ΥΣ.Ποσα dewalt επαιρνα αμα εκανα κρατει και δεν ψωνιζα καθε λογης μικροεργαλεια ή αλλα μεγσλυτερα....

Φτιαχνω ενα ξυλινο ελικοπτερακι αλλα μεχρι να τελειωσουν τα κολληματα των εξαρτηματων εφτιαξα και κατι μινιατουριτσες του πενταλεπτου :)

Εδω ενα ασχημο χερι μπρελοκ και μια φιγουρα που δεν θυμαμαι τι ακριβως ειναι αλλα μου αρεσε.

48848906392_c8761ab21f_c.jpg

Απο ξυλο οξιας ολα, το χερι απο σανιδακι οξιας που ειχα αγορασει απο super market της Ρουμανιας που τα πουλανε για προσαναμα barbeque.
H φιγουρα και η βαση της ειναι απο μικρο κουτσουρο οξιας του καυσοξυλα της γειτονιας που κοπηκε σανιδακια με την πριονοκορδελα.

Εδω μια φωτο της φιγουρας, εψαξα το ονομα και λεγεται kokopelli και εχει σχεση με φυλες Ινδιανων της Αμερικης.
48848352758_cbfe1559fb_c.jpg

Kokopelli, flute player, symbol of fertility and joy (φλογεροπαιχτης, συμβολο γονιμοτητας και χαρας!)
48848710716_5f00596f92_c.jpg

Φτιαχνω ενα ξυλινο ελικοπτερακι αλλα μεχρι να τελειωσουν τα κολληματα των εξαρτηματων εφτιαξα και κατι μινιατουριτσες του πενταλεπτου :)

Εδω ενα ασχημο χερι μπρελοκ και μια φιγουρα που δεν θυμαμαι τι ακριβως ειναι αλλα μου αρεσε.

48848906392_c8761ab21f_c.jpg

Απο ξυλο οξιας ολα, το χερι απο σανιδακι οξιας που ειχα αγορασει απο super market της Ρουμανιας που τα πουλανε για προσαναμα barbeque.
H φιγουρα και η βαση της ειναι απο μικρο κουτσουρο οξιας του καυσοξυλα της γειτονιας που κοπηκε σανιδακια με την πριονοκορδελα.

Εδω μια φωτο της φιγουρας, εψαξα το ονομα και λεγεται kokopelli και εχει σχεση με φυλες Ινδιανων της Αμερικης.
48848352758_cbfe1559fb_c.jpg

Kokopelli, flute player, symbol of fertility and joy (φλογεροπαιχτης, συμβολο γονιμοτητας και χαρας!)
48848710716_5f00596f92_c.jpg
Ωραία η μινιατούρα . Αν κρίνω από την dremel λιλιπούτεια. Αν δεν κάνω λάθος έχεις και την μικρή proxxon . Δεν σε βολεύει;

Merci!

H μινιατουρα εχει υψος εξι εκατοστα, επτα μαζι με την βαση.

Ολες οι μικροκατασκευες ακομα και αυτες με τις δυσκολες καμπυλες, χωρις καμμια εξαιρεση, κοβονται στην πριονοκορδελα της Προξον με την πολυ λεπτη λαμα. Ειναι πολυ καλυτερη και ευκολοτερη απο καθε σεγα παγκου.
Στην μικρη σεγα παγκου της Proxxon κοβονται ολες οι εσωτερικες κοπες. Mακαρι να ηταν λιγο πιο δυνατη καθως στα 20μμ σκληρο ξυλο ζοριζεται παρα πολυ αλλα το κοβει, εστω και πολυ αργα. Το οριο της βεβαια ειναι 10μμ..
Η σεγα της Dremel χρησιμοποιειται πλεον μονο για να κοπες που δεν χωρανε λογω περιορισμου του λαιμου στην πριονοκορδελα. Αν δηλαδη θελω να κοψω ενα σανιδακι 40 εκατοστων μηκους στη μεση.