Καλως τον Ανδρεα!
Πολυ ομορφα τα εργακια σου, μπραβο!
Επειδη βλεπω οτι θα δουλευεις, και θα δουλευεις οπως το γραφεις, με μικρο παχος ξυλου νομιζω οτι μια μικρη σεγα θα ειναι μια χαρα, σαν την dremel, που οι αλλαγες της λαμας ειναι πανευκολες.
Για λαμες δεν θα εχεις θεμα με την dremel (η οποια εχει και ρυθμιζομενες στροφες) επειδη βγαζει τις δικες της, οι οποιες ειναι εξαιρετικης ποιοτητος απο την εμπειρια μου.
Πριονοκορδελα δεν σου κανει, καθως το μεγαλυτερο παχος της λαμας κανει σχεδον αδυνατη την κοπη κλειστων καμπυλων κοπων.
Αν δεν εχεις θεμα να βαζεις και να βγαζεις λαμες, η μικρη επιτραπεζια σεγα παγκου proxxon ειναι αριστη και με ιδιαιτερα χαμηλο θορυβο και ρυθμιζομενες στροφες. Λαμες παιρνει τις κοινες. Οι λαμες proxxon ειναι καλες αλλα οχι αριστες σαν τις Olson.
H einhel ειναι μια αχαρη και απεριποιητη σεγα, εχω μια παρομοια κινεζικη, και δεν μου κανει κεφι να την δουλευω. Καμμια σχεση με αυτη του Lidl/Parkside την οποια στην συνιστω ως VFM..οποτε την ξαναφερει.
Γενικοτερα επειδη οι αναγκες σου ειναι για μικροκατασκευες θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στα εργαλεια
proxxon, ιδιαιτερα στα τριβεια που εχει 5-6 μοντελα για καθε χρηση. Eχει ενα μικρο που εναλλασεις 4-5 τυπους μικρων κεφαλων (1-1.5 εκατοστο μηκος) κυλινδρικες, τριγωνικες, τετραγωνες κλπ, που ειναι ιδανικες για ακριβες και απαλο τριψιμο.
Εδω ειμαστε να τα λεμε και καλως ορισες και παλι!