Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σημερα τυπωσα καποια σχεδια και ελπιζω να βρω χρονο να υλοποιησω καποιο απο αυτα στην σεγα.

Ειναι εξαιρετικο εργαλειο και αν εχεις και υπομονη μπορεις να κανεις και τρισδιαστατες κατασκευες.

Γειά σας παιδιά, νέος στο φόρουμ και στις μικροξυλοκατασκευές. Συχγαρητήρια σε όλους για το thread αυτό. Είναι πάντα καλό και χρήσιμο
να υπάρχει ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών.

Kαλως ορισες Μενανδρε στην παρεα μας!

Με τι σκεφτεσαι να αρχισεις τις κατασκευουλες? Εχεις τα βασικα εργαλεια? Οτι θες ρωτα.

Kαλως ορισες Μενανδρε στην παρεα μας!

Με τι σκεφτεσαι να αρχισεις τις κατασκευουλες? Εχεις τα βασικα εργαλεια? Οτι θες ρωτα.

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα. Έχω κάνει τρία μικρά, ατσούμπαλα βέβαι ως νέος. Τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω φωτογραφίες, όπως και ποιά εργαλεία
έχω, εκτος των βασικών που έχουμε όλοι

Καλώς τον Μενανδρο στην όμορφη παρέα μας , φωτο στο φουλ .

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

ΚΚαλωσόρισες στην παρέα. Αν και δεν είμαι των μικροκατασκευών, προς το παρόν, χαίρομαι να βλέπω τις δημιουργίες των μελών, οπότε περιμένω να δώ και τις δικές σου.

Καλως ορισες Μενανδρε.

Aμα παρεις ανταπτορα Κυριακο, παρε και για μενα. Θελω να χρησιμοποιησω ακεφαλες λαμες γιατι εχω βαλει στο ματι να κανω αυτο το εργακι :))

Αρχισε να ψαχνεις για φτηνο ρευμα και κουφους γειτονες και σου εχω λυση. Εσυ θα λειπεις στη δουλεια και αυτο θα "κοβει"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπηρχε και ενα βιντεο με εναν ελληνα στη Ρωσια που "εκοβε" ξυλινους σταυρους με ενα cnc ιδιοκατασκευη, αλλα δεν μπορω να το βρω.

Καλημέρα σε όλους και καλώς ήρθες νέε φίλε μας!
Εδώ σας παραθέτω λινκ με αμέτρητα σχέδια για την επιτραπέζια σέγα και το καλό είναι ότι είναι διαθέσιμα δωρεάν για εκτύπωση και κατασκευή. Τον συγκεκριμένο τύπο τον έχω παρακολουθήσει σε όλα τα βίντεο που έχει ανεβάσει και είναι μαστερ.

http://www.stevedgood.com/catalog/index.php

Κλές κατασκευές και καλή υπομονή.

Μπραβο ρε Τζιμαρα καθως χθες εψαχνα στο γουγλη να βρω σχεδια.

Χθες καταφερα και ξεκινησα μια επιφανεια 30*40 με κυνηγετικο θεμα!

Καλημέρα σε όλους και καλώς ήρθες νέε φίλε μας!
Εδώ σας παραθέτω λινκ με αμέτρητα σχέδια για την επιτραπέζια σέγα και το καλό είναι ότι είναι διαθέσιμα δωρεάν για εκτύπωση και κατασκευή. Τον συγκεκριμένο τύπο τον έχω παρακολουθήσει σε όλα τα βίντεο που έχει ανεβάσει και είναι μαστερ.

http://www.stevedgood.com/catalog/index.php

Κλές κατασκευές και καλή υπομονή.

Eπραξες αριστα!!

Thanks!!

Καλημερα,ειμαι καινουριος στο forum και στις κατασκευες απο ξυλο,συγκεκριμενα εχω ξεκινησει να φτιαχνω κοσμηματα για αρχη (δαχτυλιδια,σκουλαρικια,) απο σανιδες skateboard,και σιγα σιγα θα προχωρησω και σε αλλες κατασκευες μεχρι και γυαλια ηλιου.Οι σανιδες skateboard ειναι 7 φυλλα σφενδαμου κολλημενα,γενικα ειναι αρκετα σκληρες και επειδη ειμαι σε φαση αγορας επιτραπεζιας σεγας (γιατιμε δραπανο και ποτηροτρυπανα και τρυπανια forstner που εχω τωρα μονο στρογγυλα μπορω να φτιαξω) θελω γνωμες,αρχικα το budget ειναι 100-150 αρα:
α)αγοραζω την σεγα της dremel,της einhell,πριονοκορδελα της einhell ή μια holzstar?
β)με λαμες τι κανω?επειδη γενικα εχω δει διαφορα ειδη,ποια ειναι τα καλυτερα?καπου ειχα διαβασει για ενα site το flying dutchman οτι εχει τις καλυτερες.
Και δυο αλλα θεματα τωρα,ποια ειναι η γνωμη σας για τις κολες bison?Και τελος,πηρα μια καθετη βαση δραπανου parkside,η οποια ειναι αποτυχια,πρωτον εχει τζογους ο μηχανισμος με τον καθετο αξονα με αποτελεσμα να μην βγαινουν ομοκεντρες τρυπες και δευτρον να μην τρυπαει το ποτηροτρυπανο χωρις το κοντηλι στην μεση.Σκεφτηκα να παω σε ενα μηχανουργειο να φτιαξω αλλον αξονα η να παρω αλλη βαση μεχρι να βρεθει το budget για καθετο δραπανο?Ευχαριστω πολυ!

Ανδρέα εφόσον θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά θα πρότεινα να επενδύσεις σε αξιόπιστα εργαλεία και να αυξήσεις το budget σου.

Ανδρέα εφόσον θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά θα πρότεινα να επενδύσεις σε αξιόπιστα εργαλεία και να αυξήσεις το budget σου.

Δεν θελω να ασχοληθω επαγγελματικα,απλα στον ελευθερο χρονο εχω με κατι να ασχολουμαι και να βγαινει και καποιο extra.
Να καποια δειγματα δουλειας μου.

[url=http://postimg.org/image/e1ovzvgi1/]
[/URL]

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλως ορισες Μενανδρε.

Αρχισε να ψαχνεις για φτηνο ρευμα και κουφους γειτονες και σου εχω λυση. Εσυ θα λειπεις στη δουλεια και αυτο θα "κοβει"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπηρχε και ενα βιντεο με εναν ελληνα στη Ρωσια που "εκοβε" ξυλινους σταυρους με ενα cnc ιδιοκατασκευη, αλλα δεν μπορω να το βρω.

χε χε τέτοια τέμπλα είχα δει να φτιάχνουν real time 3 άτομα σε ένα κομμάτι τεραστίου teak με απίστευτη ταχύτητα στη Ταϊλάνδη.
ένας άλλος σου σκάλιζε το πορτραίτο σε teak, όπως εδώ σε ζωγραφίζουν στην παραλία στα νησιά, η επιδεξιότητά τους και η ταχύτητά τους ήταν συγκλονιστική...όλα με το χέρι.

Καλημερα,ειμαι καινουριος στο forum και στις κατασκευες απο ξυλο,συγκεκριμενα εχω ξεκινησει να φτιαχνω κοσμηματα για αρχη (δαχτυλιδια,σκουλαρικια,) απο σανιδες skateboard,και σιγα σιγα θα προχωρησω και σε αλλες κατασκευες μεχρι και γυαλια ηλιου.Οι σανιδες skateboard ειναι 7 φυλλα σφενδαμου κολλημενα,γενικα ειναι αρκετα σκληρες και επειδη ειμαι σε φαση αγορας επιτραπεζιας σεγας (γιατιμε δραπανο και ποτηροτρυπανα και τρυπανια forstner που εχω τωρα μονο στρογγυλα μπορω να φτιαξω) θελω γνωμες,αρχικα το budget ειναι 100-150 αρα:
α)αγοραζω την σεγα της dremel,της einhell,πριονοκορδελα της einhell ή μια holzstar?
β)με λαμες τι κανω?επειδη γενικα εχω δει διαφορα ειδη,ποια ειναι τα καλυτερα?καπου ειχα διαβασει για ενα site το flying dutchman οτι εχει τις καλυτερες.
Και δυο αλλα θεματα τωρα,ποια ειναι η γνωμη σας για τις κολες bison?Και τελος,πηρα μια καθετη βαση δραπανου parkside,η οποια ειναι αποτυχια,πρωτον εχει τζογους ο μηχανισμος με τον καθετο αξονα με αποτελεσμα να μην βγαινουν ομοκεντρες τρυπες και δευτρον να μην τρυπαει το ποτηροτρυπανο χωρις το κοντηλι στην μεση.Σκεφτηκα να παω σε ενα μηχανουργειο να φτιαξω αλλον αξονα η να παρω αλλη βαση μεχρι να βρεθει το budget για καθετο δραπανο?Ευχαριστω πολυ!

Καλως τον Ανδρεα!
Πολυ ομορφα τα εργακια σου, μπραβο!

Επειδη βλεπω οτι θα δουλευεις, και θα δουλευεις οπως το γραφεις, με μικρο παχος ξυλου νομιζω οτι μια μικρη σεγα θα ειναι μια χαρα, σαν την dremel, που οι αλλαγες της λαμας ειναι πανευκολες.
Για λαμες δεν θα εχεις θεμα με την dremel (η οποια εχει και ρυθμιζομενες στροφες) επειδη βγαζει τις δικες της, οι οποιες ειναι εξαιρετικης ποιοτητος απο την εμπειρια μου.

Πριονοκορδελα δεν σου κανει, καθως το μεγαλυτερο παχος της λαμας κανει σχεδον αδυνατη την κοπη κλειστων καμπυλων κοπων.

Αν δεν εχεις θεμα να βαζεις και να βγαζεις λαμες, η μικρη επιτραπεζια σεγα παγκου proxxon ειναι αριστη και με ιδιαιτερα χαμηλο θορυβο και ρυθμιζομενες στροφες. Λαμες παιρνει τις κοινες. Οι λαμες proxxon ειναι καλες αλλα οχι αριστες σαν τις Olson.
H einhel ειναι μια αχαρη και απεριποιητη σεγα, εχω μια παρομοια κινεζικη, και δεν μου κανει κεφι να την δουλευω. Καμμια σχεση με αυτη του Lidl/Parkside την οποια στην συνιστω ως VFM..οποτε την ξαναφερει.

Γενικοτερα επειδη οι αναγκες σου ειναι για μικροκατασκευες θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στα εργαλεια proxxon, ιδιαιτερα στα τριβεια που εχει 5-6 μοντελα για καθε χρηση. Eχει ενα μικρο που εναλλασεις 4-5 τυπους μικρων κεφαλων (1-1.5 εκατοστο μηκος) κυλινδρικες, τριγωνικες, τετραγωνες κλπ, που ειναι ιδανικες για ακριβες και απαλο τριψιμο.

Εδω ειμαστε να τα λεμε και καλως ορισες και παλι!

Καλως τον Ανδρεα!
Πολυ ομορφα τα εργακια σου, μπραβο!

Επειδη βλεπω οτι θα δουλευεις, και θα δουλευεις οπως το γραφεις, με μικρο παχος ξυλου νομιζω οτι μια μικρη σεγα θα ειναι μια χαρα, σαν την dremel, που οι αλλαγες της λαμας ειναι πανευκολες.
Για λαμες δεν θα εχεις θεμα με την dremel (η οποια εχει και ρυθμιζομενες στροφες) επειδη βγαζει τις δικες της, οι οποιες ειναι εξαιρετικης ποιοτητος απο την εμπειρια μου.

Πριονοκορδελα δεν σου κανει, καθως το μεγαλυτερο παχος της λαμας κανει σχεδον αδυνατη την κοπη κλειστων καμπυλων κοπων.

Αν δεν εχεις θεμα να βαζεις και να βγαζεις λαμες, η μικρη επιτραπεζια σεγα παγκου proxxon ειναι αριστη και με ιδιαιτερα χαμηλο θορυβο και ρυθμιζομενες στροφες. Λαμες παιρνει τις κοινες. Οι λαμες proxxon ειναι καλες αλλα οχι αριστες σαν τις Olson.
H einhel ειναι μια αχαρη και απεριποιητη σεγα, εχω μια παρομοια κινεζικη, και δεν μου κανει κεφι να την δουλευω. Καμμια σχεση με αυτη του Lidl/Parkside την οποια στην συνιστω ως VFM..οποτε την ξαναφερει.

Γενικοτερα επειδη οι αναγκες σου ειναι για μικροκατασκευες θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στα εργαλεια proxxon, ιδιαιτερα στα τριβεια που εχει 5-6 μοντελα για καθε χρηση. Eχει ενα μικρο που εναλλασεις 4-5 τυπους μικρων κεφαλων (1-1.5 εκατοστο μηκος) κυλινδρικες, τριγωνικες, τετραγωνες κλπ, που ειναι ιδανικες για ακριβες και απαλο τριψιμο.

Εδω ειμαστε να τα λεμε και καλως ορισες και παλι!

Το μικρο παχος ξυλου δεν ειναι και σιγουρο εξαρταται το τι θα σκεφτω να φτιαξω (γιαυτο και η ερωτηση για την πριονοκορδελα),π.χ. στα αμεσα σχεδια ειναι ενα boombox για mp3-κινητα το οποιο θα γινει γυρω στους 12 ποντους υψος με 24 πλατος και 6 παχος,δεν θα ειναι βεβαια μασιφ αλλα κομματια που θα κοληθουν μεταξυ τους ομως θα ειναι γερη κατασκευη.Γενικα η κατασκευη αντικειμενου με skate ειναι πολυπλοκη,διοτι,το skateboard δεν ειναι ισιο,εχει καμπυλες,δευτερον ειναι συνηθως σπασμενα σε 2-3 κομματια οποτε πρεπει να πεταξεις πολυ υλικο για να μεινει το καθαρο και να τα ταιριαξεις για να κολησουν μεταξυ τους https://www.youtube.com/watch?v=N-oaUluHCPw .Οι τιμες της proxxon ειναι απαγορευτικες για μενα,γιαυτο σκεφτομαι την einhell,η την dremel,επισης εχω ενα πολυεργαλειο τυπου dremel της black & decker και μου εχει λυσει τα χερια γενικα,αυτο που θα ηθελα ειναι ο μικρος ταινιολειαντηρας της proxxon,αν και σκεφτομαι τον διπλο της einhell παλι.To + στην σεγα της dremel ειναι ο οδηγος που εχει για ισια κοψηματα και με μοιρες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν θελω να ασχοληθω επαγγελματικα,απλα στον ελευθερο χρονο εχω με κατι να ασχολουμαι και να βγαινει και καποιο extra.
Να καποια δειγματα δουλειας μου.

πολύ καλά είναι, μου αρέσουν και τα χρώματα

Το πρώτο μου ξυλόγλυπτο

IMG_1989A.JPG

Το ξύλο είναι κυπαρίσσι, όχι το καλύτερο για αρχάριο αλλά δεν είχα φλαμούρι που θεωρείται το πιο κατάλληλο. Εύκολο θέμα για αρχή,στην
ουσία μόνο περίγραμμα δηλαδή. Δουλεύτηκε με σκαρπέλα ξυλογλυπτικής και γυαλόχαρτα,χωρίς ηλεκτρικά εργαλεία. Στο τέλος αχρωμο βερνίκι

Citroen DS ο Βάτραχος,πού τό θυμήθηκες menandros,πολυ πετυχημένο