Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σας ευχαριστώ συναδελφοι να είστε καλά,Κωστα υπέροχο αυτό το σχέδιο με τα ρεσω,Δημητρη μια εβδομάδα περίπου,Μιχαλη ωραίο το αρκουδάκι το βασικό σχέδιο είναι από Pinterest το υπόλοιπο είναι έμπνευση της στιγμής

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aς βαλουμε και μεις την σαχλαμαριτσα που φτιαξαμε και βαψαμε σημερα :)

Αρκουδα μαμα με μωρο αρκουδακι αναπαυονται σε κουνιστη πολυθρονα.

49778780137_a24f9de8ae_b.jpg

Eλατακι 18μμ παχος, περασμενο δυο χερια stain/ανιλινη. Φτιαγμενο στην πριονοκορδελα της Proxxon με την στενη λαμα.
49775840868_dec1060e7b_c.jpg

Tα σχεδια ειναι απο το site του Steve Good. http://www.stevedgood.com/mamabear.pdf
Μια χαρά είναι...πολύ όμορφο βγήκε...
Κάθε έργο έχει την σημασία του..
Πώς σου έχει ξεφύγει και δεν εχεις φτιάξει κάνα κουνέλο πασχαλιάτικο μέρες που είναι...;

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Γεια σας ρε παιδια με τις κατασκευες σας! Πολυ όμορφες ολες!

Κυριακο κουραγιο και θα τα ξεπερασουμε ολα!!!
Μακάρι ρε φίλε γιατί αυτός ο φούστησ γ@#*ιοσ με έχει τσακίσει οικονομικά και ψυχολογικα

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aεροσκαφη ολων των ειδων εχει το μενου σημερα.

Ενα space shuttle για το οποιο ο μεγαλος πονοκεφαλος ειναι τι χρωμα να βαφει ωστε μετα να τυπωθουν με τον laser engraver τα λογοτυπα της NASA που τα εχω ετοιμα :)

49779661078_d7675cfd2d_c.jpg

Πολυ απλη κατασκευη, τα σχεδια ειναι βεβαια για CNC printer αλλα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σε σεγα παγκου.
Εδω τα σχεδια για ενα space shuttle στα αριστερα και ενα SR71 blackbird της Lockheed στα δεξια.
49780196636_0de6d964ff_c.jpg

Ολες οι εξωτερικες κοπες εγινας στην πριοκορδελιτσα της Proxxon.
49780529617_b18507172c_c.jpg

και οι λιγες εσωτερικες κοπες με την μικρη σεγα παγκου της Proxxon.
49780195981_7f964b591d_z.jpg

Eδω συναρμολογημενο με ενα αυτοκολλητο απο τον ετικετογραφο Letratag της DYMO, μεχρι να βαφτει και να τυπωθουν τα συμβολα και τα ονοματα.
49779661448_dd349d642f_c.jpg

Και εδω το SR-71 το οποιο εγινε σε πολυ μαλακο ξυλο (balsa) καθως ηθελα να δοκιμασω σε ευκολο ξυλο τις ιδιαιτεροτητες του σχεδιου σε κοπη υπο σμικρυνση.
49780286736_c340bfd25f_c.jpg

Υπαρχουν αρκετα μοντελα στο λινκ που ανεβασα στην προηγουμενη σελιδα που αν και ειναι για CNC τα περισσοτερα μπορουν να βγουν και σε σεγα.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Aς βαλουμε και μεις την σαχλαμαριτσα που φτιαξαμε και βαψαμε σημερα :)

Αρκουδα μαμα με μωρο αρκουδακι αναπαυονται σε κουνιστη πολυθρονα.

Eλατακι 18μμ παχος, περασμενο δυο χερια stain/ανιλινη. Φτιαγμενο στην πριονοκορδελα της Proxxon με την στενη λαμα.

Tα σχεδια ειναι απο το site του Steve Good. http://www.stevedgood.com/mamabear.pdf

E όχι και σαχλαμαρίτσα, μια χαρά κατασκευή είναι και με ωραίο βάψιμο όπως έγραψε και ο έτερος πατριώτης.
Μπορώ να πω ότι μ άρεσε περισσότερο κι απ τις αγάπες μου τα αεροπλανάκια !!

Ασπρο θα γινει ναι.
Μετα απο μια τηλεσυσκεψη που εγινε με ενα δειγμα βαμμενο με τρια χρωματα (προτεινομενα χρωματα -ασπρο, οyster white μεταλλικο και pearl white μεταλλικο) επικρατησε το ασπρο.

Εγώ αυτές τις μέρες το έχω ρίξει στα γρανάζια... Μένει να ξεθάψω κανένα μοτέρ, να κάνω δοκιμές..:smash:

IMG_20200415_145544.jpg

Ωραία γραναζάκια Γιάννη... :a0210:
Όταν αρχίσεις τα μεταλικά, ή έστω και πλαστικά, σου έχω παραγγελια για τον τόρνο μου.. -bye-

Απο τα σχεδια για CNC βρηκα ενα καλο για σεγα. Η μονη μικρη μετατροπη θα γινει στους τροχους που δεν μπορουν να σκαφτουν οπως στο σχεδιο παρα μονο με CNC.

Τα σχεδια σε μια κολλα Α4, συμπυκνωμενα για οικονομια ξυλου οταν κοβεται σε μηχανη CNC. To ξυλο ειναι κοντρα πλακε 5μμ.
49782285016_625cb2f4fb_b.jpg

Και εδω ολα τα κομματια μολις κοπηκαν. Κρατιουνται με ενα σφιγκτηρακι
49781745658_d1378de24d_b.jpg

Νομιζω οτι οταν τριφτει, φινιριστει και βαφτει σε καποια σημεια θα γινει πολυ ομορφο. Εδω τα σχεδια σε pdf https://cdn.thingiverse.com/assets/20/b1/7e/04/01/1930_Ford_Modell_A_simplified.pdf

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Που κοιταμε για cnc?

Aν εννοεις τα σχεδια, εδω ειναι η ιστοσελιδα https://www.zenziwerken.de/ Tα σχεδια που ειναι συμβατα, τα κοβω με πριονοκορδελα και σεγα παγκου, οχι CNC.

Aν εννοεις το μηχανημα κοπης CNC, δεν ξερω. Ακομη δεν με ενδιαφερει η κοπη με CNC.