Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Θαυμα θα γινει Γιαννη, εχει και μια ωραια βεσπα στο αλλο site!!
Σκεφτομουν ποση δουλεια θα ειχαν οι τροχοι και οι ακτινες για να βγουν ετσι, με τον παραδοσιακο τροπο!

Αυτα τα CNC εργα ομως θα πρεπει να ποσταρονται στο αντιστοιχο νημα με τα CNC και τις κατασκευες που εχουμε ανοιξει. Θα μεταφερω και το αυτοκινητακι εκει.
https://avclub.gr/forum/showthread....NC-Laser-Engravers-Εργα-και-Κατασκευές/page37

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σκεφτομουν ποση δουλεια θα ειχαν οι τροχοι και οι ακτινες για να βγουν ετσι, με τον παραδοσιακο τροπο!

Πιο εύκολα θα τις φτιάξεις αυτές απ´ότι έκανες τις άλλες.
Καλαμάκια από σουβλάκι για τις ακτίνες και καθάρισες.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Θαυμα θα γινει Γιαννη, εχει και μια ωραια βεσπα στο αλλο site!!

Αυτα τα CNC εργα ομως θα πρεπει να ποσταρονται στο αντιστοιχο νημα με τα CNC και τις κατασκευες που εχουμε ανοιξει. Θα μεταφερω και το αυτοκινητακι εκει.
https://avclub.gr/forum/showthread....NC-Laser-Engravers-Εργα-και-Κατασκευές/page37

ok.:grinning-smiley-043

@
Babis.... θα τις κάνω μονοκόμματες. Ξεχωριστά η ζάντα με τις ακτίνες και χώρια το ελαστικό. Πάντως σε όλα αυτά τα ψιλολόγια, το μεγάλο πρόβλημα είναι το πάχος του ξύλου... Καλό το stantar πάχος του κοντρα πλακέ, αλλά το φυσικό χρώμα είναι άλλο πράγμα.

Τον χρησιμοποίησα... εννοείται. Και με την ιδέα του entouras, με λίγο διαφορετική φιλοσοφία, κατέβασα μέχρι 4.6 mm. Όμως είναι θέμα όπως και να το κάνεις.. Χαλάς ολόκληρο ξύλο 25-30mm για να κατέβεις 5-6-7 mm.....

Επόμενη αγορά μηχανήματος....... τον Σεπτέμβρη - Οκτώμβρη που θα μας ξανακλείσουν μέσα..:operator: Να δούμε και τι μπαγιόκο θα έχει μείνει μέχρι τότε..

Επόμενη αγορά μηχανήματος....... τον Σεπτέμβρη - Οκτώμβρη που θα μας ξανακλείσουν μέσα..:operator: Να δούμε και τι μπαγιόκο θα έχει μείνει μέχρι τότε..

Μην ανησυχείς μωρέ...
Και λεφτά να μην έχεις θα σου δώσω εγώ μια πολύ καλή κορδέλα και θα μου δώσεις αυτό το παλιο CNC που έφτιαξες.
Τι φίλοι είμαστε; :flipout:

Η γερμανικη ιστοσελιδα με τα σχεδια για CNC εχει αρκετο πραμα που αξιζει τον κοπο να το δει κανεις που χρησιμοποιει σεγα παγκου.

Εδω ενα μεταγωγικο αεροπλανο Junkers Ju-52 προπολεμικο (1931) που με μια μικρη μετατροπη στους ελικες (που δεν υπαρχουν), μπορει να βγει πολυ ομορφο.

Εδω το link με τα σχεδια σε pdf, οπου υπαρχει μια φωτο που φαινονται οι υποτυπωδεις ελικες https://www.thingiverse.com/thing:1527189

Αυτοι οι νεοι ελικες που ηθελα να φτιαξω μου πηραν ενα διωρο να δω πως θα τους φτιαξω καλυτερα ωστε να ταιριαζει με το σχεδιο.

Εδω κοπηκαν τα κομματια εκτος απο τους 3 ελικες που δεν τους εκοψα καθως εμοιαζαν ακριβως με ροδες!
49806165303_0fdbd29d9f_c.jpg

Μετα απο αρκετο ψαξιμο για το τι παει καλυτερα, βρηκα και τυπωσα σε σμικρυνση εναν μικρο ελικα που τον βρηκα σαν jpg τυχαια. Κοπηκε στην πριονοκορδελα.
49806168068_5af21f84c6_c.jpg

Το μηκος του για να ταιριαζει στο αεροπλανο βγηκε λιγοτερο απο 3 εκατοστα, το πλατος γυρω στα 4μμ και το παχος 3μμ. Το ξυλο του ελικα ηταν οξια.

Επειτα βοηθησε το χειροκινητο δραπανο με ενα τρυπανακι μολις 1.1μμ διαμετρου που ανοιξε τις τρυπες για να μπει η προπελα με ενα καρφακι διαμετρου 1.2μμ.
49806167653_47c0bb14e5_c.jpg

Διαμορφωθηκε λιγο η προπελιτσα με τριψιμο καθως και το μουσουδι του αεροσκαφους για να ταιριαξει η νεα προπελα.

Και εδω βλεπουμε το σημειο που σταματησα για σημερα. Εφτιαξα και τους αλλους δυο κινητηρες αλλα οχι με προπελα αλλα με κατι που θυμιζει τουρμπινες απο Star Trek :)
49806167083_0eca50bb08_c.jpg

Aυριο θα δω τι χρωμα θα βαφτει η ατρακτος, νομιζω ασημι οπως ενα απο τα τρια που ειχε αγορασει η Ελλαδα το 1938 και εχω βρει και τα τοτε διακριτικα που ειχε και θα τα τυπωσω επανω του.

Πολυ ωραιο Μιχαλη
Αντε και το Stuka μετα!
Πρόσεχε μονο μην κολλησεις με το μοντελισμό!:BDBDG54:

Παει, εγινες...μοντελιστης!!!111 😛
Πλακα κανω, πολυ ωραιο, Mike.

Γιατι χειροκινητο τρυπανακι και οχι ενα ψιλουλι μεταλλου, με π.χ. το dremel?

Ευχαριστω συναδελφοι, οταν τελειωσει νομιζω οτι θα ειναι αρκετα καλο.

Αγγελε, οταν τρυπας κατι τοσο μικρο, οπου ακομα και το δεκατο του χιλιοστου παιζει ρολο για την ακριβεια, τοτε η αργη ταχυτητα του χειροκινητου κανει μεγαλη διαφορα.
Πολλες φορες, ακομα και στην χαμηλοτερη ταχυτητα, το dremel εχει ξεφυγει, εστω και ελαχιστα, στο αρχικο τρυπημα απο το σημειο οπου πρεπει να γινει ακριβως η τρυπα. Και αν γινει λαθος σε τοσο μικρη επιφανεια, δεν διορθωνεται.

Αναφορικα για τον μοντελισμο που λετε, ολα τα Proxxon που εχω ειναι εργαλεια μοντελισμου. Οπως και πολλα αλλα εργαλεια ρευματος και χειρος, ειναι στην ουσια εργαλεια κυριως για μοντελισμο.

Ομως oλα αυτα τα γκατζετοεργαλεια τα χρησιμοποιω για μικροξυλουργικη, η οπως μου αρεσει να την λεω...μικροξυλοχειρουργικη :))

Και μου έλεγες δεν έχω υπομονή και ταλέντο εγώ στο είπα ότι το έχεις με τον μοντελισμο κάποια στιγμή θα δεις ότι δεν θα ακολουθησ τους κανόνες (σχέδια) και θα φτιάχνεις δικά σου πράγματα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραίο βγαίνει Μιχάλη...!!!

Αυτή η ακρίβεια της πριονοκορδελας σε τόσο μικρές διαστάσεις είναι το κάτι άλλο.. Εντυπωσιάζει πραγματικά...!!!
Μιλάμε για χειρουργική επέμβαση στην ουσία...κοψίματα στο χιλιοστό αφού πάνε σιγα-σιγα με το χέρι από ότι καταλαβαίνω...
Το λέω γιατί δεν έχω δει ποτε από κοντά λειτουργικά το συγκεκριμένο εργαλείο...

Eυχαριστω συναδελφοι!!

Γιαννη, κανονικα 3 προπελες επρεπε να κανω, αλλα οταν ειδα το ζορι της πρωτης...πηγα σε εναλλακτικες προπελες :)))

Σε CNC προγραμα ειναι ευκολο ενα τετοιο απλο εξαρτημα να σχεδιαστει απο εναν αρχαριο, στις διαστασεις που επιλεχθουν, για να κοπει?
Η ακομα καλυτερα, μπορεις να εισαγεις στο προγραμμα μια φωτο (jpeg) προπελας και να ορισεις εσυ τις διαστασεις (σμικρυνση, μεγεθυνση) κατα την κοπη?

Υπάρχουν έτοιμες ξύλινες έλικες σε μοντελιστικα καταστήματα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω Παυλο, ναι τις ειδα, υπαρχουν και ετοιμες υπεροχες ξυλινες ροδες, υπαρχουν και πλαστικες προπελες στο banggood σε ολες τις διαστασεις αλλα δε λεει, δεν μ'αρεσει η ιδεα.

Αλλο να τις φτιαχνεις εσυ -εστω και με CNC- και αλλο να τις αγοραζεις. Μονο σε περιπτωση μαζικης παραγωγης πιστευω οτι αξιζει μια τετοια αγορα.