Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εχει εναν μικρο αλλα παρα πολυ ευχρηστο οδηγο μπροστα απο το τορνακι, αν δεις καλυτερα, που ρυθμιζεται ποικιλοτροπως. Παρεχει την απαιτουμενη στηριξη και σου παρεχει ακριβεια για το turning.
Το θεμα ειναι τα καταλληλα εργαλεια και φυσικα η προσοχη στις κινησεις σου.
Το λαθος το εκανα καθως δημιουργουσα το βαθουλωμα στο ποτηρι, δουλευα απο μπροστα, οχι απο πλαι οπως εχω συνηθισει. Χρησιμοποιουσα και λαθος σκαρπελακι, υπο λαθος γωνια..

Ετσι ειναι, τα λαθη σε γεμιζουν εμπειριες :))

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ .......

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγω θα ξεκιναγα πρωτα με το κοιλο κομματι της κουπας.
Εκει τρωει ζορι που αν εχεις ηδη λεπτυνει την κολωνα κοβεται.
Νεος εισαι θα μαθεις σιγα σιγα!
Χαχαχαχα

Γεια.
Εγω εφτιαξα μια ψωμιερα.
Ολα τα ξυλα ηταν ρεταλι, αλλά καθαρα, ανευ βερνικιου. Χρησιμοποιησα μονο κολλα ξυλου ουχου, βιδες.
Εργαλεια σεγα, τρυπανακι ντρεμελ μπαταριας, ηλεκτρικο σκαλιστηρι ξυλου, ολα απο LIDL.

μπροστα
pain7.jpg

φυσικα κλεινει με καρφι!

πισω
pain6.jpg

πλαι

pain5.jpg

ανοιχτο
pain1.jpg

λεπτομερια
pain2.jpg

γενικα
pain4.jpg

pain5.jpg

Like για την ζωγραφιά!!!

Ωραια η ζωγραφια. Θα κανω τον γκρινιαρη και ελπιζω να μην με κατηγορησει καποιος οτι προσβαλω μελος.
Θεωρω λαθος την χρηση ξυλου "οτι να ναι" ειδικα σε ενα αντικειμενο που θα φυλαξει φαγητο.

Μπραβο Χελωνακια ! μπορει να μην ειχε ιδια ξυλα σ αυτες τις διαστασεις .. μπορει να το περασει ενα κερι εξωτερικα και να ερθει..

2 μολυβοθηκες που εφτιαξα για τα πιτσιρικια της αδερφης μου και μια καρεκλα (θελει τριψιμο και βαψιμο)
σορρυ για την ποιοτητα των φωτογραφιων

molivothiki1.jpg

molivothiki2.jpg

karekla.jpg

Ωραια η ζωγραφια. Θα κανω τον γκρινιαρη και ελπιζω να μην με κατηγορησει καποιος οτι προσβαλω μελος.
Θεωρω λαθος την χρηση ξυλου "οτι να ναι" ειδικα σε ενα αντικειμενο που θα φυλαξει φαγητο.

Φυσικα εχεις δικιο.

εννοειται οτι αυτα ηταν καθαρα ρεταλια απο αλλες κατασκευες, οχι σκουπιδια...περαστικαν γυαλοχαρτο, θερμικο πιστολι και οξυζενε, προ κατασκευης. για φυλαξη φαγητου εξυπακουεται και καλα κανεις και το επισημαινεις για ολους μας.

Και για το ανοθεν...μου αρεσει η καρεκλα! Κολλα και σφηνες να υποθεσω; ποση ωρα πρεπει να μεινουν οι σφιγκτηρες;

το πόσο πρέπει ειναι σχετικό πολλά παιζουν ρόλο: τα υλικά, η κόλλα, ο χρόνος πήξης, η θερμοκρασία, η υγρασια κτλ. εγω για να είμαι σίγουρος κάνω πάντα το απόγευμα τα κολλήματα και τα αφήνω ολη νύχτα

Πολυ ομορφο το καρεκλακι!!!!

Φιλε Χελωνακια δυστυχως το OSB λογω της επεξεργασιας του δεν ειναι και οτι καταλληλοτερο για να ερχεται σε επαφη με τροφιμα οσο καθαρο και να ειναι το κομματι.

Καλυτερα να επελεγες ενα ατοφιο ξυλο πχ οξυα.

Πολυ ομορφο το καρεκλακι!!!!

Φιλε Χελωνακια δυστυχως το OSB λογω της επεξεργασιας του δεν ειναι και οτι καταλληλοτερο για να ερχεται σε επαφη με τροφιμα οσο καθαρο και να ειναι το κομματι.

Καλυτερα να επελεγες ενα ατοφιο ξυλο πχ οξυα.

Ακριβώς γιατί έχει και κόλλα μέσα όπως η μοριοπλάκα και άλλα σύνθετα προϊόντα ξύλου...

Ολα τα βιομηχανικα προιοντα ξυλου (osb, mdf, νοβοπαν, μελαμινες (επικαλυψη), βακελιτες (επικαλυψη), κοντρα πλακε) εχουν επικυνδινες κολλες. Καλο ειναι να μην ερχονται σε επαφη με τροφιμα.

Ολα τα βιομηχανικα προιοντα ξυλου (osb, mdf, νοβοπαν, μελαμινες (επικαλυψη), βακελιτες (επικαλυψη), κοντρα πλακε) εχουν επικυνδινες κολλες. Καλο ειναι να μην ερχονται σε επαφη με τροφιμα.

Παναγιώτη να προσθέσω στα λεγόμενα σου ότι εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε κόλλα (συνήθως φορμαλδεϋδη) με την επίδραση της ζέστης τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς η κόλλα εξατμίζεται και εμείς την εισπνέουμε.
Οπότε όσοι από εσάς χρησιμοποιείται τέτοια προϊόντα (πχ πάτωμα laminate) να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μακρυά από μικρά παιδιά!

Γεια.
Εγω εφτιαξα μια ψωμιερα.
Ολα τα ξυλα ηταν ρεταλι, αλλά καθαρα, ανευ βερνικιου. Χρησιμοποιησα μονο κολλα ξυλου ουχου, βιδες.
Εργαλεια σεγα, τρυπανακι ντρεμελ μπαταριας, ηλεκτρικο σκαλιστηρι ξυλου, ολα απο LIDL.

Παναγιώτη να προσθέσω στα λεγόμενα σου ότι εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε κόλλα (συνήθως φορμαλδεϋδη) με την επίδραση της ζέστης τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς η κόλλα εξατμίζεται και εμείς την εισπνέουμε.
Οπότε όσοι από εσάς χρησιμοποιείται τέτοια προϊόντα (πχ πάτωμα laminate) να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μακρυά από μικρά παιδιά!

Παιδια ευχαριστω,
το ξηλωνω και ξεκινα νεα κατασκευη....
Αρα και το κοντραπλακε δεν κανει...; γνωμη κανεις;
να βαλω κολλα ξυλου;

Ξυλο αυτουσιο οπως ελατακι η καλυτερα ακομη για εμενα οξυα και ενωσεις με καβιλιες και κρυφες βιδες και θα εισαι μια χαρα φιλε μου.

κοίτα εδώ μία δικιά μου ψωμιέρα που είχα φτιάξει τον χειμώνα που μας πέρασε.
πιθανότατα να την έχω παρουσιάσει αλλά δεν πιστεύω να πειράζει. είναι από έλατο το οποίο προμηθεύτηκα από τα έτοιμα ρετάλια που έχει στο πράκτικερ.

την πέρασα με λαδάκι (teak oil) και μετά με βερνίκι, μόνο από έξω. μέσα την έβαλα το αυτοκόλλητο που βλέπετε.
για το δ'εσιμο των ξύλων χρησιμοποίησα καβίλιες και καρφάκια.

+++++

και μία κρεμάστρα ρούχων για το χωλ του σπιτιού σε ρουστίκ στυλ και αυτή, με παρόμοιου στυλ γάντζους.
δεν ήξερα που να την βάλω εδώ ή "στις κατασκευές από παλέτες".
συγνώμη για την τρύπα στον τοίχο αλλά περιμένω να μου φέρουν το ίδιο χρώμα και ακόμα περιμένω.

Attachments

• 100_2002.jpg
    100_2002.jpg
    120.7 KB · Views: 242
  • 100_2005.jpg
    100_2005.jpg
    106.8 KB · Views: 237
  • 100_2006.jpg
    100_2006.jpg
    76.6 KB · Views: 236
  • 20150617_184803.jpg
    20150617_184803.jpg
    57.3 KB · Views: 235
  • 20150617_184830.jpg
    20150617_184830.jpg
    56.9 KB · Views: 231
Last edited by a moderator:

και μία κρεμάστρα ρούχων για το χωλ του σπιτιού σε ρουστίκ στυλ και αυτή, με παρόμοιου στυλ γάντζους.
δεν ήξερα που να την βάλω εδώ ή "στις κατασκευές από παλέτες".
συγνώμη για την τρύπα στον τοίχο αλλά περιμένω να μου φέρουν το ίδιο χρώμα και ακόμα περιμένω.

Για να μην περιμένεις το χρώμα (το οποίο ακόμα και αν βγει από τον ίδιο πωλητή που πήρες και το πρώτο, μπορεί να έχει ένα μισό τόνο λάθος και να φαινεται η διαφορά....μου έχει συμβεί πολλάκις) θα σου έλεγα να δεις τον χώρο και τα χρώματα του και να κάνεις ένα βάψιμο "ψυχεδελικό" (λέμε τώρα) που να δίνει στον χώρο ζωντάνια και το κάτι τις περίεργο και διαφορετικό...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μπράβο γιΑ την ψωμιερα. Δείχνει ότι είναι τζαμί....

Ωραίες οι κατασκευές σου. Μπραβο!

Δείχνει ότι είναι τζαμί....
Με μιναρέδες και λοιπά;:chinese::angel:

Πολυ ωραια η ψωμιερα με τα σωστα υλικα. Το tung oil απο που το πηρες; Ποσοτητα και κοστος;
Μολις τωρα ειδα οτι εβαλες teak oil και οχι tung.