Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Επισης στον μοντελισμο ο αερογραφος ειναι απαραιτητος για καλυτερο αποτελεσμα.

Πολυ καλο το καραβακι!!!
Ισως θελει περισσοτερη λειανση αν τη σηκωνει το ξυλο η στοκαρισμα αν δεν την σηκωνει για να αποφυγεις το αγριο της πλωρης.
Αν βεβαια θελεις να το αποφυγεις!
Μιχαλη εχεις και πμ!

Ειδα το μηνυμα, οκ.

Για το καραβακι, απλα θελω να ξερω τις δυνατοτητες καθε επιλογης φινιρισματος. Το στοκαρισμα ειναι αναποφευγκτο σε καποια σημεια εκτος αν θελεις να δωσεις αλλη υφη στο καραβακι.
Η μπογια/σωληναριο μαλλον πρεπει να αραιωνεται λιγο απ'οτι φαινεται. Το καλο ειναι οτι το ενα χρωμμα επικαλυπτει ανετα το αλλο σε ελαχιστο χρονο χωρις προβλημα. Θελει ομως πινελα καλα οχι τσιπικα...

χεχε, νεος κοσμος μαγικος η μικροξυλοχειρουργικη :)))

Ετοιμο το πρωτο απο τα πεντε μινι φορτηγα καραβακια των 9 εκαστων.
Ο σκοπος του πρωτου, πολυ προχειρα φτιαγμενο, ηταν να δοκιμασω γενικοτερα τις ακρυλικες βαφες. Μαλλον θελει βερνικακι πρωτα και μετα βαφη.

Παντως να πω οτι ειναι επισης μεγαλη χαρα να φτιαχνεις μινιατουρακια ας ειναι και παπαριτσες. Ιδιως η ολη διαδικασια. Εδω ο καπεταν Μιχαλης, πριν την καθελκηση

20937761519_24fce63bc5_c.jpg

ωραίος ο Χιώτης. όταν φτιάξεις αρκετά φτιάξε και μία όμορφη προθήκη να τα έχεις όλα μέσα έτσι ώστε να βλέπεις και την εξέλιξή σου όταν θα τα θαυμάζεις.
όσο για τις συμβουλή μου αν μου επιτρέπεις καλό τρίψιμο και σωστά καλά πινέλα και θα δεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. καλή καθέλκυση!!!

@ Diabolic, ευχαριστώ ρε φίλε, προσπαθώ.

Tεσταρισμα της μικρης επιτραπεζιας σεγας proxxon

Πρωτη εντυπωση ειναι οτι ειναι παρα πολυ ελαφρια, πολυ μικρη και πολυ ησυχη στη λειτουργια της. Και τα 3 χαρακτηριστικα ειναι παρα πολυ σημαντικα για καποιον που δεν εχει χωρο και δεν θελει να ενοχλει τριγυρω.

Σε αντιθεση με αλλες επιτραπεζιες σεγες εχει φραχτη, ο οποιος μπορει να βοηθησει σε καποιες φασεις. Οι ευθειες κοπες, ειτε με φραχτη ειτε χωρις, δεν ειναι το δυνατο σημειο μιας σεγας ουτως η αλλως.

Στο ψητο τωρα. Ο κατασκευαστης δινει βαθος κοπης σε σκληρο ξυλο 1εκ. και σε μαλακο 3 εκατοστα.
Δοκιμασα να κοψω σκληρο ξυλο (οξεια) στα 2 εκατοστα (φωτο). Αν πας εξαιρετικα αργα και προσεκτικα θα το κοψει. Εσπασα μια λαμα οταν το ζορισα για να δω τις αντοχες της.

Η γνωμη μου ειναι οτι ακομα και το ενα εκατοστο που δινει ο κατασκευαστης για σκληρα ξυλα ειναι πολυ, για εργασια πιο περιπλοκη περαν της ευθειας η της απλης καμπυλης. Για εκτελεση σχεδιου τυπου puzzle θα ελεγα οτι 5χιλιοστα ειναι το οριο.
Για μαλακο ξυλο ( balsa) τα τρια εκατοστα που δινει η proxxon, ειναι οκ.

To προβλημα αυτης της μικρης και περιποιημενες σεγας ειναι η αλλαγη λαμας. Θελει λιγο κοπο και χρονο. Συνηθιζεται μεν αλλα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου το παρωχημενο και πτωχα σχεδιασμενο συστημα αλλαγης.
Το μονο καλο της ιστοριας ειναι οτι παιρνει διαφορα μηκη λαμας απο 8 εως 14 εκατοστα. Ρυθμιζεται ο λαιμος, παλι χρονοβορα διαδικασια, ξεβιδωνοντας και βιδωνοτανς 3 βιδες.
Επισης οταν μια λαμα φθαρει, μπορεις να ρυθμισεις τον λαιμο για να κοβει η λαμα με το μερος που δεν εχει χρησιμοποιηθει. Κατεβαζεις δηλαδη τον λαιμο της σεγας.

Ενα πολυ χρησιμο και φτηνο αξεσουαρ, για ολα τα ηλεκτρικα εργαλεια proxxon, ειναι το foot switch. Eνας διακοπτης οn/off που λειτουργει με το ποδι. Για σεγα ειναι ιδιαιτερα χρησιμο.

Σε συγκριση με την αντιστοιχη (ακομα μικροτερη και ελαφρυτερη) επιτραπεζια σεγα της Dremel, να πω οτι η διαδικασια αλλαγης λαμας ειναι μερα με τη νυχτα.
Η αλλαγη λαμας στη Dremel παιρνει κυριολεκτικα καποια δευτερολεπτα χωρις την χρηση κανενος εργαλειου! Το μονο ισως μειονεκτημα της dremel ειναι ο περισσοτερος θορυβος του μοτερ. Γενικως θα επελεγα την dremel για μικρη σεγα χομπυ.

Τελος να πω οτι η επιτραπεζια σεγα πρεπει να στερεωθει σε παγκο. Υπαρχουν 2 μακρυες ξυλοβιδες στην συσκευασια. Αλλιως ενα σφιγκτηρας θα κανει την δουλεια.

Στη φωτο βλεπουμε τη σεγα να εχει κοψει σανιδα οξειας 2εκ. Την σεγα την εχω πιασει στον παγκο εργασιας με 2 bench dogs και με ενα σφιγκτηρακι στα δεξια. Επισης εχω βαλει ενα φωτιστικακι led μπαταριας επανω διοτι απλα χρειαζεται.

21176838531_dbea672440_b.jpg

Εγω παντως την μικρη dremel της εχω πιει το αιμα. Παντως δεν με ζορισε σε κοντρα πλακε 1cm... Σε ελατο ομως 2.5cm τα βρηκε ζορικα και η λαμα στραβωνε και εκοβε στραβα απο την κατω πλευρα. Με αυτα που μου λες μαλλον παλι την dremel θα διαλεγα. Σε proxxon μαλλον τα μεγαλυτερα μοντελα ή αν εχεις τα λεφτα σκας 800 και παιρνεις την μικρη excalibur...
Οσογια τον ποδοδιακοπτη , μπορεις να φτιαξεις ευκολα εναν με το 1/6 της τιμης της proxxon.

Aπο τα παραπανω μικρα κομματια οξυας βγηκε αυτο το αγκυρακι μηκους 22 χιλιοστων!

Το κοψιμο με την επιτραπεζια σεγα proxxοn εγινε σχετικα ευκολα, παρ'ολο το ελαχιστο των διαστασεων. Θελει ομως τροπο τον οποιο ακομα δεν τον κατεχω.
Επισης δεν χρησιμοποιησα την λεπτη λαμα, οπως θα επρεπε, γιατι βαριομουν να την αλλαξω. Παντως εγινε η δουλεια, μερος των πειραματων για την απαραιτητη εξοικιωση με το εργαλειο.

Τωρα θα βαφτει (ανοιχτο μπλε κατα παραγγελια..) και θα παραδωθει!

21005446758_d81c4c11d2_c.jpg

Ετοιμη η αγκυρουλα, χωρις πολυ τριψιμο για να δειχνει αγρια:)

Πισω το δευτερο καραβακι ετοιμαζεται, προσπαθω με lego τυπου 'βαλε βγαλε' να δω πως θα το χτισω τελικα.

20575542093_0ff1b47690_b.jpg

Το τελευταιο καραβακι φερνει προς μεγαλο φορτηγο. Πιστεω θα δειξει ωραιο. Κοκκινο σκαρι μεχριντην ισαλο, μπλε ψηλα και λευκο καταστρωμα. Και μεεικους λευκους γερανους. Ετσι για να ξεφυγεις απο το κλασσικο με πανια!:7SFGSFG:

thanks George!
Νηπιακα πραγματα, αλλα για να περναει η ωρα εδω που ειμαι, καλα ειναι :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το τελευταιο καραβακι φερνει προς μεγαλο φορτηγο. Πιστεω θα δειξει ωραιο. Κοκκινο σκαρι μεχριντην ισαλο, μπλε ψηλα και λευκο καταστρωμα. Και μεεικους λευκους γερανους. Ετσι για να ξεφυγεις απο το κλασσικο με πανια!:7SFGSFG:

Ακριβως, φορτηγο (bulk carrier) με αμπαρια και γερανους η μπιγιες.
Σκεφτομουν κοκκινο οπως ειναι και στην πραγματικοτητα μεχρι την ισαλο και μαυρο απο πανω. Αλλα το μπλε, εχεις δικιο, θα δειξει πιο ωραιο. Λευκο το απο πανω και γκριζα τα αμπαρια. Οι γερανοι βλεπουμε :))

Ευχαριστω Νεκταριε!

Παρακαλω! Θα ειναι τρελα , ηδη το φανταζομαι!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παρακαλώ Μιχάλη.
Σιγά που είναι νηπιακά.Μια χαρά είναι!
Οι μικροξυλοκατασκευές είναι απλά πώρωση!
Να και μια κατασκευή από εμένα. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα.

10423952_1664438290444615_935788084139360644_n.jpg

Αντε μπραβο να δουμε και ενδιαφερον εργο! Ολο καραβακια και αγκυρουλες ειμαστε!!

Τι ειναι τουτο το περιστροφοειδες βρε Γιωργο? :))

Κατι σε οπλο καποιας φανταστικης εποχης μοιαζει.

Ποια σεγα εχεις, George?

Κοντρα πλακε 3μμ ειναι η λαβη? Πολυ ωραια βγηκε!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Είναι ένα όπλο που εκτοξεύει ένα γάντζο αναρρίχησης από το βίντεο παιχνίδι resident evil.Το κύριο σώμα είναι κατασκευασμένο από mdf 10mm και από την μέση του όπλου και προς την λαβή έχει δυο ακόμα κομμάτια mdf 4mm το κάθε ένα.Τα πλακίδια της λαβής είναι και αυτά από mdf 4mm.
Έχω την σεγα της dremel αλλά σκοπεύω κάποια στιγμή να πάρω την DSH.

APR0805.jpg

10730862_1660215867533524_8258661163824213289_n.jpg

11223529_1660215924200185_1036896092587642141_n.jpg

11539624_1660215884200189_7822865134455733030_n.jpg

11709453_1664907163731061_8719436540751406180_n.jpg