Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όλα πολύ όμορφα αλλά κορυφή είναι η τιμονιέρα με τις λεπτομέρειες του σχοινιού και της άγκυρας στο κέντρο της.

Μπράβο ρε Μιχάλη!!
Πολύ ωραία όλα με χαρούμενα χρώματα και θα συμφωνήσω με τον Αντώνη για την τιμονιέρα..
Κι ένα μεγάλο μπράβο ακόμη που "προσαρμόστηκες" στο μικρό χώρο του διαμερίσματος και βρήκες ένα πολύ ωραίο και δημιουργικό χόμπυ..

Ωραιος. Ευγε Μιχαλη. Καλιτέχνης.

Μπράβο Μιχάλη ...το έχεις γυρίσει σε κανονική οικοτεχνία εκεί :worshippy:

Οι γείτονες πρέπει να είναι πολύ καλοί ...ίσως και λίγο κουφοί ...έτσι ?? :flipout::flipout:

Nα'στε καλα συναδελφοι!

Μπαμπη, ειναι οπως ακριβως το ειπες. Αν δεν εβρισκα κατι να κανω εδω μεσα στο δυαρακι, θα ειμουν σαν θηριο σε κλουβι :))

Νικο, εχω και γω την ιδια απορια, παρολο που ολα τα εργαλεια ειναι αποκλειστικα μαρκας proxxon (aka low noise) :)))

Ρε συ Χιώτη...της άγκυρας το κάγκελο γίνεται εκεί μέσα, μόνο ο Ποπάυ λείπει. Ωραίος πάντως καθώς ότι έχε σχέση με την θάλασσα μου αρέσει. αύριο μεθαύριο τελειώνω την άγκυρά μου και εγώ.
Σήμερα τελείωσα ένα προτζεκτ μίας τεχνικής που ονομάζεται "intarsia". Δεν υπάρχει ακριβής επεξήγηση στα ελληνικά αλλά έχει σχέση με το ... πλέξιμο.
Όσων αφορά με την ξυλουργική έχει να κάνει με την δημιουργία κάποιου σχεδίου το οποίο αποτελείται από τον συνδυασμό κατάλληλα κομμένων και κολλημένων τμημάτων ξύλου με τρόπο τέτοιο που στο τέλος θα αποδοθεί το επιθυμητό σχέδιο σε όσο το δυνατό τρισδιάστατη μορφή. Συνήθως και το ποιο εντυπωσιακό είναι όταν χρησιμοποιούνται διαφόρων ειδών ξύλου για να δοθεί διαφορετική απόχρωση στα τμήματα του ξύλου. Ενίοτε τα κομμάτια βάφονται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να βρούμε διάφορα ξύλα.
Η δική μου πρώτη προσπάθεια ήταν πριν πολύ καιρό όταν εδώ μέσα είχα ανεβάσει έναν πίνακα που με ένα ψάρι σε τέτοιο στυλ, αλλά κομμένο με την σέγα χειρός.
Παρακάτω υπάρχουν διάφορα site με σχέδια και πληροφορίες.

https://www.google.gr/search?q=intarsia+woodworking+for+beginners&espv=2&biw=1920&bih=955&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCAQsARqFQoTCPrs-fGc8sgCFchXFAodXR0CJA

http://www.intarsia.net/e-book/Intarsia101.htm

http://www.kathywise.com/patternbookpg1.html

Στην χώρα μας είναι λίγο δύσκολο να βρεις ξύλα που χρησιμοποιούνται για την περαίωση τέτοιων προτζεκτ, αλλά και αν βρεις θα φας "τσεκούρωμα", από την άλλη οι Αμερικάνοι έχουν αφθονία σε ξυλεία και σε χαμηλές τιμές.

Παρακάτω θα σας δείξω την πρώτη-"δεύτερή" μου προσπάθεια φτιάχνοντας μία τουλίπα.

Τα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι πεύκο και οξιά, δεν βάφτηκαν παρά μόνο περάστηκαν με αρκετά χέρια σπρέυ διάφανου βερνικιού.
Ξέχασα να αναφέρω ότι, το βλέπετε βέβαια, για να πετύχεις την τρισδιάστατη όψη περνάς κάθε κομμάτι στο ρούτερ ή τρίβεις τις ακμές με το περιστροφικό εργαλείο για να πετύχεις καμπυλότητα.
Ελπίζω να βοήθησα αρκετά με τις πληροφορίες και...μείνετε συντονισμένοι για πολλά ενδιαφέροντα προτζεκτ.

Attachments

• 20151102_165937[1].jpg
    20151102_165937[1].jpg
    185.9 KB · Views: 272
  • 20151102_165952[1].jpg
    20151102_165952[1].jpg
    109.2 KB · Views: 271
  • 20151102_170006[1].jpg
    20151102_170006[1].jpg
    128.3 KB · Views: 271

Θα πω πολυ απλα, γαμάτο!
:grinning-smiley-043
Πολυ ωραια τεχνικη με αποτελεσμα που συναρπαζει. Εγω οχι μονο συντονισμενος αλλα και αποσβωλομενος εχω μεινει!
Ειστε καλλιτεχνες! Μπραβο σας και στο Μιχαλη και στο Δημητρη και στο Κυριακο και σε ολους που φτιαχνουν τετοια πραγματακια. Θελει φαντασια υπομονη και μερακι!

Ρε συ Χιώτη...της άγκυρας το κάγκελο γίνεται εκεί μέσα, μόνο ο Ποπάυ λείπει. Ωραίος πάντως καθώς ότι έχε σχέση με την θάλασσα μου αρέσει. αύριο μεθαύριο τελειώνω την άγκυρά μου και εγώ.
Σήμερα τελείωσα ένα προτζεκτ μίας τεχνικής που ονομάζεται "intarsia". Δεν υπάρχει ακριβής επεξήγηση στα ελληνικά αλλά έχει σχέση με το ... πλέξιμο.
....
Παρακάτω θα σας δείξω την πρώτη-"δεύτερή" μου προσπάθεια φτιάχνοντας μία τουλίπα.
Τα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι πεύκο και οξιά, δεν βάφτηκαν παρά μόνο περάστηκαν με αρκετά χέρια σπρέυ διάφανου βερνικιού.
Ξέχασα να αναφέρω ότι, το βλέπετε βέβαια, για να πετύχεις την τρισδιάστατη όψη περνάς κάθε κομμάτι στο ρούτερ ή τρίβεις τις ακμές με το περιστροφικό εργαλείο για να πετύχεις καμπυλότητα.
Ελπίζω να βοήθησα αρκετά με τις πληροφορίες και...μείνετε συντονισμένοι για πολλά ενδιαφέροντα προτζεκτ.

Φίλε συγχαρητήρια, έξοχη δουλειά. Τι δουλειά δηλαδή, εδώ μιλάμε για ...τέχνη!!!

πολυ καλο αποτελεσμα μπραβο...
το εργαλεια χρησιμοποιεις...???

Μπραβο Δημητρη!
Πολυ καλο!
Αν ελειπε το πισω κομματιο κοντρα πλακε και κολλουσες με διαφανη κολλα τα υπολοιπα μεταξυ τους ισως ηταν καλυτερο.
Γνωμη μου παντα!

Eξοχο αποτελεσμα Δημητρη και η διαμορφωση και το φινιρισμα!!
Εχω διαβασει για το intarsia, ειναι οντως τεχνη, που εχει επιπονη δουλεια, θελει δε υπομονη και μερακι. Βλεπω οτι τα εχεις και τα δυο, μπραβο φιλε!!

Χαρά στο κουράγιο σου φίλε μου! Πολύ λεπτομέρεια. Μπράβο!

και για όσους ασχολούνται με τις μικροκατασκευές:

https://www.youtube.com/watch?v=RFEY--Gp1D8

Last edited:

παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. είναι πράγματι χρονοβόρα διαδικασία η οποία χρειάζεται πολύ υπομονή. αλλά είδα ότι είναι το είδος το οποίο μαζί με τις κατασκευές με ξυλότορνο (τον οποίο ευελπιστώ να πάρω μέσα στον χειμώνα) που με εκφράζουν.
όσο για το κόντρα πλακέ που ανέφερε ένας φίλος στις φωτό φαίνεται κάπως αλλά στημένο στο σπίτι δεν το βλέπεις καθόλου. βέβαια το επόμενο προτζεκτ θα κολλήθουν τα κομμάτια μεταξύ τους και από πίσω ίσως μπει κάποιο χοντρό χαρτόνι.

Στεναχωρηθηκα σήμερα.
Μίλησα με το μαγαζί που είχα παραγγείλει την επιτραπεζια σεγα και μου είπε από Δεκέμβριο και εάν την ξαναφερει η αντιπροσωπία...
Το ίδιο ακόμη δύο μαγαζιά στο σκρουτζ....
Κρίμα.

Σφιξε τη καρδια και παρε την proxxon DHS. Δεν βλεπεις οτι συνωμοτει το συμπαν για να την παρεις? :))

Κυριακο κι εγώ την περίμενα και δυσαρεστήθηκα...

Ρίξε μια ματια σε αυτην

http://e-mixanimata.gr/content/σέγα-holzstar-dks-502-vario

Στα 165

"Χιώτης " η proxxon πρεπει να είναι πολύ καλή!

Το lidl σταματησε να φερνει την δικια του; Εχω πανω απο χρονο να την δω σε φυλλαδιο.

Ναι νομιζω την σταμάτησε όπως και πολλά αλλα.

Η holzstar παιρνει και τα υπολοιπα λαμακια-πριονακια.

31517d4734822dd51dc7f0cb6d584dfb.jpg