Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Super δουλειά, μπράβο!

Καλή είναι σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά όχι super λόγω των βιδών. :)

ωραία κατασκευή αλλά βλέπω ότι ισα-ίσα τά χώρεσε,τήν άλλη φορά Νίκο πάρε ένα παπούτσι στο εργαστήριο γιά μέτρο,τήν έκανες καλοκαιρινή γιά παντοφλέ μόνο στό κάτω μέρος,ίσως νά τά γδέρνει τα παπούτσια βάλε-βγάλε,λές νά πλανίσεις λίγο τα οριζόντια ?

Νικο μηπως επρεπε να γινει λιγο πιο ψηλη ωστε να εχει λιγακι παραπανω χωρο αναμεσα στα ραφια???

ωραία κατασκευή αλλά βλέπω ότι ισα-ίσα τά χώρεσε,τήν άλλη φορά Νίκο πάρε ένα παπούτσι στο εργαστήριο γιά μέτρο,τήν έκανες καλοκαιρινή γιά παντοφλέ μόνο στό κάτω μέρος,ίσως νά τά γδέρνει τα παπούτσια βάλε-βγάλε,λές νά πλανίσεις λίγο τα οριζόντια ?

Ευτυχώς δεν τα γδέρνει γιατί στρογγύλεψα τις άκρες. Είχα ένα παπούτσι αλλά έκανα την χαζομάρα και έβαλα κάθετα το δοκαράκι ενώ ήθελα να το βάλω οριζόντια.
Πάλι εκτός από κανα 2 τα άλλα δεν έχουν θέμα στο βάλε βγάλε.
Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερη!! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νικο μηπως επρεπε να γινει λιγο πιο ψηλη ωστε να εχει λιγακι παραπανω χωρο αναμεσα στα ραφια???

Όχι ήταν μια χαρά απλά όπως είπα και στον Δημήτρη το λάθος ήταν αλλού.
Δεν πειράζει παιδιά, εμείς να είμαστε καλά και όλα διορθώνονται..

Eτσι είναι Νίκο,γιά πρώτη φορά μιά χαρά,αν φτιάξεις δεύτερη θά τήν κάνεις καί καλύτερη καί πολύ πιό γρήγορα

Eτσι είναι Νίκο,γιά πρώτη φορά μιά χαρά,αν φτιάξεις δεύτερη θά τήν κάνεις καί καλύτερη καί πολύ πιό γρήγορα

Ετσι είναι Δημήτρη. Ο νέος μαθαίνει... :)
Μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν σχεδίαζα τίποτα πριν να το κάνω. Πλέον προσπαθώ να κάνω ένα καλό σχέδιο από πριν για να μην ψάχνομαι μετά!

Νίκο μέ τό θερμοκήπιο τί έκανες ? τό συνέχισες η τό έχεις αφήσει πρός τό παρών ?

Νίκο μέ τό θερμοκήπιο τί έκανες ? τό συνέχισες η τό έχεις αφήσει πρός τό παρών ?

Θα το καλύψω Δημήτρη αλλά μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται καθώς δεν έχω και κάτι να βάλω μέσα...
Θα έρθει η ώρα του.

Κάτι πιο αρτιστικ ή αφαιρετικό αυτήν τη φορά. Ο καθένας μπορεί να το ονομάσει όπως θέλει. Τελικά μου βγήκε όπως ακριβώς ήθελα, απλές και απαλές γραμμές με τα νερά να φαίνονται στις στρογγυλεμένες ακμές.
Είναι από πεύκο και η ράβδος είναι αλουμινένια. Στρογγυλεύτηκαν οι αλμές στο ρούτερ (για άλλη μία φορά θα πω ότι είναι ΦΟΒΕΡΟ εργαλείο), πολύ τρίψιμο στο χέρι και με το Δ-τριβείο και βάφτηκε πρώτα με λαδάκι και ύστερα πέρασμα με βερνίκι σπρευ, άχρωμα και τα δύο.

Attachments

• 20151221_193101.jpg
    20151221_193101.jpg
    52.9 KB · Views: 194
  • 20151221_193112.jpg
    20151221_193112.jpg
    49.8 KB · Views: 195

Καλα ειναι τα αφαιρετικα, αλλα τα κλασσικα σου ειναι αλλο πραμα, δεν σε πιανει κανεις.
Παντως το ξυλο το δαμαζεις Jimmy!!!

Ευχαριστώ φίλε Χιώτη. Από μικρό παιδί θαύμαζα ο,τιδήποτε είναι φτιαγμένο από ξύλο, μετά την οικογένειά μου, οι ξυλοκατασκευές και η μηχανή μου είναι τα μεγάλα πάθη μου.

Δεν ξερω πως να το ονομασω...αλλα μπραβο!!πολυ καλο οπως και ολα τα υπολοιπα που εχεις κανει!

Πολύ ωραίο.
Μίνιμαλ αισθητική!

Κάτι πιο αρτιστικ ή αφαιρετικό αυτήν τη φορά. Ο καθένας μπορεί να το ονομάσει όπως θέλει. Τελικά μου βγήκε όπως ακριβώς ήθελα, απλές και απαλές γραμμές με τα νερά να φαίνονται στις στρογγυλεμένες ακμές.
Είναι από πεύκο και η ράβδος είναι αλουμινένια. Στρογγυλεύτηκαν οι αλμές στο ρούτερ (για άλλη μία φορά θα πω ότι είναι ΦΟΒΕΡΟ εργαλείο), πολύ τρίψιμο στο χέρι και με το Δ-τριβείο και βάφτηκε πρώτα με λαδάκι και ύστερα πέρασμα με βερνίκι σπρευ, άχρωμα και τα δύο.

Μου αρέσει πολυ , το μονο που θα άλλαζα θα ήταν όχι το κεντραρισμα της μεταλικης βεργας , θα την έβαζα όπως βλέπω την φωτο πιο αριστερά στην βαση και στο "γλυπτό" .

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ευχαριστώ φίλε Χιώτη. Από μικρό παιδί θαύμαζα ο,τιδήποτε είναι φτιαγμένο από ξύλο, μετά την οικογένειά μου, οι ξυλοκατασκευές και η μηχανή μου είναι τα μεγάλα πάθη μου.

Καλημέρα. Αν επιτρέπεις τι μηχανή καβαλάς;

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Η από κάτω επιφάνεια μπορείς να μου πεις τι χρώμα είναι και πως το έκανες; Ή αν το έχεις ανεβάσει παλαιότερα.

Ξερεις με τι μου μοιαζει?
Με τηλεοραση!
Για σκεψου το με μερικα κουμπια αριστερα και μια διπλη κεραια σε V επανω!

Πολύ όμορφο! Και εμένα τηλεόραση μου θύμισε! :)
uploadfromtaptalk1450786141189.jpguploadfromtaptalk1450786161564.jpg

όπως πολύ πετυχημένα αναφέρθηκε, η έμπνευση βγήκε από τους Jetson's και την αισθητική των σχημάτων των συσκευών, των επίπλων τους. το κοιτάς και είναι σαν να βλέπεις μία τηλεόραση ή ένα παλιό στερεοφωνικό των 60's.

@panava
όπως το πάνω μέρος έτσι και το κάτω είναι από πεύκο άβαφτα και περασμένα με λαδάκι συντηρητικό και με άχρωμο σπρευ βερνίκι, εκτός και αν εννοείς το τραπεζάκι που είναι από παλετόξυλο βαμμένο με λάδι σε απόχρωση ανοιχτή καρυδιά και βαμμένο με γυαλιστερό βερνίκι της βιβεχρωμ για να κάνει αυτήν την κρούστα. το έχω ανεβάσει παλιότερα στο θέμα με τις κατασκευές επίπλων.

@ktm950
εδώ και 1 1/2 χρόνο έχω αγοράσει μία Honda CB500X. η μοτοσυκλέτα είναι μεγάλη αγάπη και όλο τον χρόνο κυκλοφορώ με αυτή σε καθημερινή βάση.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ μάλλον δεν νομίζω να χρειαζεται σου πω τι μηχανή έχω... Φαίνεται από το ψευδώνυμο -bye-