Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να φτιαξεις Νικολα, αντεγραψε αυτο που εχει ηδη η sortimo. Και παντα πρωτου φτιαξεις κατι να το σχεδιαζεις πρωτα!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να φτιαξεις Νικολα, αντεγραψε αυτο που εχει ηδη η sortimo. Και παντα πρωτου φτιαξεις κατι να το σχεδιαζεις πρωτα!

Ναι μπαμπά!!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μου την "έσπαγε" η μασιά που ήταν ενα σκέτο σίδερο και καθόλου εργονομικη στο πιασιμο και είπα να της κάνω μια ξύλινη χειρολαβη . Έκοψα 2 κομμάτια απο πηχακι 1,5x3cm των 15cm . "Εσκαψα ενα αυλάκι με το ρουτερ για να χωνευτουν τα σίδερα μέσα στις λαβες , άνοιξα τρύπες στο σίδερο , τις φρεζαρα , τα κολλησα με εποξιδικη και τα βιδωσα .

Κατόπιν τριψιμο και "στογγυλεμα" των γωνιων και βάψιμο .

Πολυ πιο εργονομικη και όμορφη . :-)

Ξεχασες να πεις οτι την βερνικωσες (με λαδακι teak?) :))

Οντως και πιο εργονομικη και πολυ πιο ομορφη!!!

Ξεχασες να πεις οτι την βερνικωσες (με λαδακι teak?) :))

Οντως και πιο εργονομικη και πολυ πιο ομορφη!!!

Χαχαχα Μιχαλιο , κι όμως με αχρωμο βερνικι πολυουρεθανης . :-)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

πολυ ωραιο!
τι σου κανει το βαψιμο παντως. Το ποιο αχαρο ξυλο να ειναι, αν βαφει αλλαζει εικονα κατευθειαν!

Nαι, ακριβως! Εμενα επεσε στο ματι μου κατευθειαν στην βερνικωμενη λαβη.

Παντως στο μυαλο μου ειναι αλλο το βερνικωμα που κραταει και αναδεικνυει τα νερα του ξυλου και αλλο βαψιμο που τα εξαφανιζει.

βαψιμο εννουσα εδω το βερνικωμα!
παντως και τα δυο αλλαζουν το ξυλο.
το βερνικι προσδιδει αρχοντια, το βαψιμο γκλαμουρια!

Πολύ όμορφο, μπράβο !!

Ωραιοοοοοςςς!!!!!

Εγώ σήμερα ήθελα να βάλω ένα πομολο στο συρτάρι του νέου πάγκου μου σήμερα και είπα να φτιάξω ένα με καβιλιες που έχω σε 20 και 12 χιλιοστά!

DSC_1897.jpg

Έτσι λοιπόν με δύο κοπές και δύο τρύπες στην φαρδιά καβιλια προέκυψε το εξής όμορφο και λιτό πομολακι!!!

DSC_1901.jpg

DSC_1902.jpg

Τις καβιλιες με το φαλτσοπριονο τις εκοψες? :)

Εμενα μου αρεσει και το πομολακι αλλα και το μικρο αμονι! Πανχρησιμο gadget!

Ευχαριστώ παίδες!
Νίκο είναι τα καμάρια μου φίλε.

Μιχάλη ναι, ηταν στην Μπριζα και μου φώναζε να βοηθήσει!!!
Χεχεχεχεχε
Όσο για το αμονι είναι όντως χέρι βοηθείας σε πολλές εφαρμογές.

Last edited:

Ωραία ιδέα Κυρ , μπράβο !

Πολύ πρωτότυπο Κυριάκο. . Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι αυτό το τρόπο. .. 😉😉

Ωραιο κυριακο, ωραια και τα κιτρινακια αλλα με το bosch βιδωνεις!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μου την "έσπαγε" η μασιά που ήταν ενα σκέτο σίδερο και καθόλου εργονομικη στο πιασιμο και είπα να της κάνω μια ξύλινη χειρολαβη . Έκοψα 2 κομμάτια απο πηχακι 1,5x3cm των 15cm . "Εσκαψα ενα αυλάκι με το ρουτερ για να χωνευτουν τα σίδερα μέσα στις λαβες , άνοιξα τρύπες στο σίδερο , τις φρεζαρα , τα κολλησα με εποξιδικη και τα βιδωσα .

Κατόπιν τριψιμο και "στογγυλεμα" των γωνιων και βάψιμο .

Πολυ πιο εργονομικη και όμορφη . :-)

Επαγγελματική μασιά. Πολύ ωραία, Ηλία.

Ωραιοοοοοςςς!!!!!

Εγώ σήμερα ήθελα να βάλω ένα πομολο στο συρτάρι του νέου πάγκου μου σήμερα και είπα να φτιάξω ένα με καβιλιες που έχω σε 20 και 12 χιλιοστά!

Έτσι λοιπόν με δύο κοπές και δύο τρύπες στην φαρδιά καβιλια προέκυψε το εξής όμορφο και λιτό πομολακι!!!

Ωραίο και πρωτότυπο Κυριάκο, μπράβο. Τα εργαλεία δεν τα σχολιάζω.

Τις καβιλιες με το φαλτσοπριονο τις εκοψες? :)

Εμενα μου αρεσει και το πομολακι αλλα και το μικρο αμονι! Πανχρησιμο gadget!
εε δεν το λες και γκάτζετ ένα αμόνι.

Toυ Κυριακου ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το δικο μου παρακατω. Αυτα τα μικρα αμονακια ειναι πολυ χρησιμα και λογω μικρου μεγεθους λεγονται και gadgets :))

20788300859_5452c3d07a_c.jpg

Πολύ ωραίο το χερουλάκι Κυριάκο!
Χειροποίητο και με γουστόζικο design.

Και εγώ σήμερα έφτιαξα μία μικρή κατασκευούλα για την κουζίνα.
Θέλω να βάζω τα μπαχαρικά πάνω που τώρα είναι το ένα πάνω στο άλλο και δεν φαίνονται.

Διαστάσεις (45 χ 30 χ 14 περίπου).
Ξυλεία Πεύκου και ενώματα με καβίλιες και κόλλα.
Βάψιμο με άχρωμο λάδι ξύλου Praktiker.

Στην πίσω μεριά έβαλα μερικά πηχάκια για να κάθονται τα κουτάκια με τα μπαχαρικά στην θέση τους! (τα πηχάκια είναι από τα ρετάλια που μου περίσσεψαν γι αυτό έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους).