Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ετσι. Αν θες ρωτα τους αν τους ανταπτορες τους δινουν σαν ανταλλακτικο καθως θελω ενα ζευγαρι για την δικια μου!

Aμα παρεις ανταπτορα Κυριακο, παρε και για μενα. Θελω να χρησιμοποιησω ακεφαλες λαμες γιατι εχω βαλει στο ματι να κανω αυτο το εργακι :))

112679.jpg

Ετσι. Αν θες ρωτα τους αν τους ανταπτορες τους δινουν σαν ανταλλακτικο καθως θελω ενα ζευγαρι για την δικια μου!

Πριν μια εβδομάδα που έκανα έρευνα αγοράς ένα μαγαζί δίπλα από τον Δίλμα στην Αθηνάς δεν θυμάμαι όνομα , τις έδινε ξεχωριστά από την σεγα στα 6 ή 8 ευρώ τον ένα όπως και ο Ξυδεας στην Γλυφάδα ( xideas. gr ).Θα ρωτήσω από εκεί που θα κάνω την αγορά και θα σου πω.

Τον εναν ανταπτορα, η το ενα ζευγαρι εννοεις?

Στο τέλος θα κάνεις και ξυλόγλυπτα για εκκλησίες Μιχάλη -bye-

Ε, καλα, ενα αστειακι καναμε.
Ετσι για να δελεασω τον Κυριακο να μου παρει τους ανταπτορες για λαμες :))

Μιχαλη για να φτιαξουμε αυτο πρεπει να παρουμε κανενα εξαμηνο αδεια μετ αποδοχων......

Ακου τωρα κατι που ειδα και θα βοηθησει πολυ.
Υπαρχει λαμα για τις σεγουλες αυτες που εχει επιφανεια γυαλοχαρτου πανω της ειδικα για να μπορεις να λειανεις τις κοπες μεσα στο ξυλο που εχεις κοψει!
Αυτο που το βρικουμε?
G-RED να το θυμηθεις κανε και γιαυτο μια ερωτηση!

Υπαρχει λαμα για τις σεγουλες αυτες που εχει επιφανεια γυαλοχαρτου πανω της ειδικα για να μπορεις να λειανεις τις κοπες μεσα στο ξυλο που εχεις κοψει!
Αυτο που το βρικουμε?

Tετοιες λαμες για σεγα βρισκουμε εδω http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-blades-typ-black-decker/#cc-m-product-5198706364

Αν και τις εχω δει απο τοτε που τις πρωτοεβγαλε αυτη η εταιρεια, εχω παρει την βαση για σεγα απο εκει, δεν εχω προβει σε αγορα γιατι δεν πιστευω οτι θα βοηθησει οσο φαινεται, εκτος ειδικων απλων περιπτωσεων.

Λυση εχω βρει σε δυο ειδικου τυπου τριβεια της proxxon, το ροταρυ dremel, σετ μικρες λιμες και ρασπες ειδικες για μοντελισμο και φυσικα το καλυτερο, πολλες αυτοσχεδιες λιμες.
Επισης εχω βρει πολυ βολικες και μια πληθωρα γυναικειων λιμων (για τα νυχια), μη μεταλλικες, σε διαφορους τυπους. Πολλες απο αυτες γραφουν και το grit επανω!

24324595556_a1c3c9427b_b.jpg

Νικολαε βαλε ενα λινκ σε παρακαλω απο το ειδος και το ειδος και το μαγαζι!

Κυριάκο το μαγαζί είναι το mytoolstore.de και κατόπιν σημείωσης μου μου τα έστειλαν και με UPS χωρίς έξτρα χρέωση για να παραλάβω πολύ πιο γρήγορα.
Απ ότι βλέπω όμως η τιμή της πλάνης ανέβηκε γύρω στα 45 ευρώ οπότε με τα μεταφορικά βγαίνει κάτι τις φθηνότερη από την boston.

Αυτή που αναφέρω είναι για την επιτραπεζια σεγα και είναι πολύ εξυπηρετικη.

ααα.. καταλαβα τι λες. Οχι δεν εχω ακουσει τιποτα για τετοιες λαμες.

Ομως νομιζω οτι οπως πιανεις τις ακεφαλες λαμες σφιγγοντας το βιδακι, μπορεις να πιασεις και ενα κομματακι γυαλοχαρτο διπλομενο και να το βαλεις αντι για λαμα.

Δεν με έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο , αλλά ξέρω για ποιες λες αν και νομίζω ότι μόνο από εξωτερικό θα τις βρούμε , αλλά θα τον ρωτήσω https://www.google.gr/search?q=scroll+saw+sanding+belts&client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi5zsfcv6bKAhUDWBoKHeJfBsIQ_AUIBygB#imgrc=TjURCFY5DxoHHM:

Μιχααααααααααααααααααληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!

Ξεκινα σημερα και τα λεμε το 2025!!!!!!!!

ferris-wheel-02.jpg

χαχα, μια ετησια αδεια ανευ αποδοχων χρειαζεται αυτο, και υπομονη α λα Jimaras (γεια σου φιλε) !

Θελω και χωρο, το ΣΚ εσκαβα εσοχες κυριολεκτικα στο γονατο με το σκαρπελακι για τους μικρομεντεσεδες :))))

Tελος παντων κουτσα στραβα μπηκαν, κλεινουν οκ, και τωρα σειρα εχει η διαρυθμιση των εσωτερικων χωρων και τα συρταρακια!

Παντως για τετοιο προτζεκτακι δεν κανουν τα σκεβρωμενα ξυλα απο διαφορες συσκευασιες. Θελει φρεσκια ισια επιφανεια που θα την κοψεις στο χιλιοστο. Καλη εμπειρια ομως και δημιουργικη.

24350995655_0c531cca5f_c.jpg

ωραίο έγινε :2thumb22sup:

Δειτε το στο παρακατω βιντεο στο 6:15
https://www.youtube.com/watch?v=VD6ZiFc5pY0&feature=youtu.be

Εχω την αισθηση οτι δεν εχεις πληρη ελεγχο για την λεπτομερη και πολυ προσεκτικη δουλεια που θελει το φινιρισμα ενος ντελικατου εργου γενικοτερα.

Μην την παθουμε οπως εγω που βιδωνα (προσεκτικα τρομαρα μου) κατι μπρουτζινα μικροβιδακια με δραπανοκατσαβιδο(!) αντι με τα μικρα κατσαβιδακια ωρολογοποιου..

χαχα, μια ετησια αδεια ανευ αποδοχων χρειαζεται αυτο, και υπομονη α λα Jimaras (γεια σου φιλε) !

Θελω και χωρο, το ΣΚ εσκαβα εσοχες κυριολεκτικα στο γονατο με το σκαρπελακι για τους μικρομεντεσεδες :))))

Tελος παντων κουτσα στραβα μπηκαν, κλεινουν οκ, και τωρα σειρα εχει η διαρυθμιση των εσωτερικων χωρων και τα συρταρακια!

Παντως για τετοιο προτζεκτακι δεν κανουν τα σκεβρωμενα ξυλα απο διαφορες συσκευασιες. Θελει φρεσκια ισια επιφανεια που θα την κοψεις στο χιλιοστο. Καλη εμπειρια ομως και δημιουργικη.

24350995655_0c531cca5f_c.jpg

Γεια σου και σε σένα φίλε Χιώτη. Πράγματι αυτού του είδους οι κατασκευές θέλουν τεράστια υπομονή και όρεξη, εγώ από την πρώτη στιγμή που είδα την επιτραπέζια σέγα ως εργαλείο έπαθα πλάκα. Που να δεις τι ετοιμάζω τώρα εκτός των άλλων "μικρών και απλών" κατασκευών. Είναι κόλλημα η σέγα, όπως και ο ξυλότορνος (ο έτερος διακαής μου πόθος).

Το εχω ξαναπει οτι πραγματικα σε θαυμαζω για την υπομονη και το μερακι σου. Νομιζω οτι σε fret work δεν εχεις οριο αναφορικα με τον βαθμο δυσκολια εργου.

Εγω απεναντιας εχω παντα τεραστια ορεξη για οτιδηποτε νεο αλλα ελαχιστη υπομονη. Παραδειγμα οτι ανταλλαξα το ξυλοτορνακι μου με αλλο εργαλειο.

Αναφορικα με την επιτραπεζια σεγα ομως, βλεπω οτι θα αποκτησω σιγα σιγα και υπομονη. Ειναι δημιουργικοτατο εργαλειο.
Σκεφτομαι να κανω ξεχωριστο χωρο στο υπογειο μου οπου θα αραδιασω ολες τις επιτραπεζιες σεγες και παρεμφερη εργαλεια. Και μονο που το σκεφτομαι, χαιρομαι σαν να το εχω κανει ηδη!!!