Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Η δεύτερη μου παρουσίαση , Μπούμερανγκ που πήγε ως δώρο

IMG_1994A.JPG

Κόντρα πλακέ, το σχέδιο το ξεσήκωσα από το internet, το καγκουρώ και οι μαύρες λουρίδες φτιαχτηκαν με τον πυρογράφο της Dremel το
VersaTip, πολύ καλό εργαλείο. Έχω δοκιμάσει άλλους δύο πυρογράφους , ένα από Lidl και έναν weller, και οι δύο μου αχρηστεύτηκαν
ύστερα από ελάχιστη χρήση.Έμεινε η βάση της μύτης μέσα, μάλλον κόλλησε από την υψηλή θερμοκρασία.
Ακρυλικό χρώμα το πράσινο, και πέρασμα στην αρχή βερνίκι δρυς και στη συνέχεια αχρωμο

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κόντρα πλακέ, το σχέδιο το ξεσήκωσα από το internet, το καγκουρώ και οι μαύρες λουρίδες φτιαχτηκαν με τον πυρογράφο της Dremel το
VersaTip, πολύ καλό εργαλείο. Έχω δοκιμάσει άλλους δύο πυρογράφους , ένα από Lidl και έναν weller, και οι δύο μου αχρηστεύτηκαν
ύστερα από ελάχιστη χρήση.Έμεινε η βάση της μύτης μέσα, μάλλον κόλλησε από την υψηλή θερμοκρασία.
Ακρυλικό χρώμα το πράσινο, και πέρασμα στην αρχή βερνίκι δρυς και στη συνέχεια αχρωμο

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, κατασκευή και βάψιμο. Λες να μην πάρω τον πυρογράφο του Λιντλ αν πω ποτέ ν' ασχοληθώ;

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, κατασκευή και βάψιμο. Λες να μην πάρω τον πυρογράφο του Λιντλ αν πω ποτέ ν' ασχοληθώ;

Το VersaTip είναι πολύ ανώτερο, άσε που έχει και πολλαπλές χρήσεις. Εκτός από πυρογράφος είναι και κολλητήρι και βγάζει και θερμό αέρα. Πλεονέκτημα επίσης που δεν
έχει καλώδιο. Όταν είχα αυτόν από Lidl με δυσκόλευε το καλώδιο, το οποίο έχει και κάποιο πάχος, στις λεπτομέρεις . Προτείνω VersaTip εκτός αν πας σε κάποιον επαγγελματικό αλλά ακριβό

Παρα πολυ ωραια και τα δυο εργακια, μπραβο!!
Το καγκουρω με ποια μυτη του versatip το εκανες? Εδειξε πολυ καλα η λεπτομερεια.
Επισης την ευθεια στο σχεδιο πως την εκαψες? Ειχες καποιο μεταλλικο χαρακα για οδηγο?

Το σκαλισμενο citroen ειναι αλλο πραμα!!

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δύο τελευταίες παρουσιάσεις μου

Χαρτοκόπτης ή τουλάχιστον για αυτό πήγαινε

IMG_1992A.JPG

Ξύλο από κουμαριά, καλό ξύλο, πυκνό, για λεπτομέρεις νομίζω ιδανικό αν και σκληρό. Δουλεύτηκε όλο με Dremel Rotary
και τα μαγικά εξαρτήματά του και με μαχαιράκι ξυλογλυπτικής οι δύο δια διακοσμητικές γραμμές. Περάστηκε απλώς με ελαιόλαδο

Το επόμενο
Πήγαινε για βάση ρεσώ αλλά στη πορεία μου χάλασε
IMG_1983A.JPG

IMG_1984A.JPG

Είναι κυπαρίσσι και το σχήμα του έμεινε όπως το πήρα απλώς λείανα τις πλευρές. Πολύ ωραίο κομμάτι και ωραία νερά.
Η τρύπα έγινε κυρίως με το εξάρτημα της Dremel στη φωτο. Από ατζαμοσύνη έφαγα πολύ το ξύλο και έφτασε πάτο και τρύπησε.
Καμιά ιδέα κανείς για άλλη αξιοποίηση ;

Παρα πολυ ωραια και τα δυο εργακια, μπραβο!!
Το καγκουρω με ποια μυτη του versatip το εκανες? Εδειξε πολυ καλα η λεπτομερεια.
Επισης την ευθεια στο σχεδιο πως την εκαψες? Ειχες καποιο μεταλλικο χαρακα για οδηγο?

Το σκαλισμενο citroen ειναι αλλο πραμα!!

Το καγκουρώ με τη λεπτή μύτη και γέμισμα με τη πιο φαρδιά. Πολλή υπομονή μεγενθυντικός φακός με φως, κράτημα αναπνοής, κλπ
Τις ευθείες , ναι, με μεταλλικό χάρακα

View attachment 123464

Πολύ καλο και πρωτότυπο δώρο

Πολύ ωραίες δημιουργίες.
Εύγε!

ευχαριστώ όλους για τα θετικά σχόλια

Πολυ όμορφο...και δεν δείχνει να ειναι απλό κόντρα πλακέ...
Άραγε δουλεύει σαν μπούμερανγκ...???

Πολυ όμορφο...και δεν δείχνει να ειναι απλό κόντρα πλακέ...
Άραγε δουλεύει σαν μπούμερανγκ...???

Το σχήμα το ξεσήκωσα απο site. Στις πλευρές έχει και κάποιες κλίσεις, έτσι ακριβως το έφτιαξα, στη φώτο ίσως δε διακρίνεται καλά. Εκεί λοιπόν λένε
ότι άμα το ρίξεις με τη κατάλληλη τεχνική επιστρέφει. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι το μπούμερανγκ ως χρήση απο ιθαγενείς της Αυστραλίας
ήταν μόνο για χτύπημα και δεν επέστρεφε

Αν δεν χτυπούσε το στόχο η πουθενά αλλού επεστρεφε!
Πολύ όμορφα όλα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά είναι σε καλό δρόμο!
Δημιουργία σε κυνηγετικο ύφος με χρήση της επιτραπέζιας σέγας!
Θα μπει καθρέπτης από πίσω και πλαίσιο σαν πίνακα περιμετρικά!
Το πάνω δεξιά κομμάτι ίσως φιλοξενήσει ένα ρολόι γιαυτό έμεινε ακοπο.
Ελπίζω να σας αρέσει σαν ιδέα.
Επίσης ελπίζω να βρω το χρόνο να το τελειώσω σύντομα!
DSC_1927.jpg

Τον καθρεπτη πως θα τον κοψεις Κυριακο?
Εκοψα ενα τζαμακι (απο μια παλια κορνιζα) για ενα επιπλο στην Αθηνα και μου βγηκε η ψυχη, χρησιμοποιησα dremel στο τελος. Μαλλον το διαμαντοροδακι στο εργαλειο ηταν πεθαμενο. Με τι κοβεις εσυ?

Αν δεν χτυπούσε το στόχο η πουθενά αλλού επεστρεφε!
Πολύ όμορφα όλα!

Δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά είναι σε καλό δρόμο!
Δημιουργία σε κυνηγετικο ύφος με χρήση της επιτραπέζιας σέγας!
Θα μπει καθρέπτης από πίσω και πλαίσιο σαν πίνακα περιμετρικά!
Το πάνω δεξιά κομμάτι ίσως φιλοξενήσει ένα ρολόι γιαυτό έμεινε ακοπο.
Ελπίζω να σας αρέσει σαν ιδέα.
Επίσης ελπίζω να βρω το χρόνο να το τελειώσω σύντομα!
DSC_1927.jpg

Ωραίο θα γίνει όπως το περγράφεις.Τι ξύλο είναι; Το πουλί δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τον κυνηγό ;

Είναι κόντρα πλακέ!
Είναι μεγάλο επειδή θέλω να δώσω έμφαση στο θήραμα το οποίο υποτιθεμενα είναι σε πρώτο πλάνο!

Μιχάλη με ένα γερμανικό διαμάντι που έχω θα το κόψω και με πετρέλαιο!

πολύ καλά είναι, μου αρέσουν και τα χρώματα

Ευχαριστω πολυ,να σαι καλα στο μελλον θα ερθουν και αλλα σχεδια και χρωματα και αλλες κατασκευες!

Ωραίο θα γίνει όπως το περγράφεις.Τι ξύλο είναι; Το πουλί δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τον κυνηγό ;

Μας βάζεις σε πειρασμό για αγορά επιτραπέζιας σεγας..

@ menandros και enduras1
πολύ όμορφες οι παρουσιάσεις σας, μπράβο για την όρεξη και την υπομονή σας. Γενικά η επιτραπέζια σέγα είναι θαυμάσιο εργαλείο, με τις κατάλληλες λάμες σε κάθε προτζεκτ και την εμπειρία που αποκομίζει κανείς μετά από την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής θέτει υψηλότερα όρια και απλα...κολλάς!!!