Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να ρωτήσω κάτι κάπως σχετικό ; οι σέγες χειρός τι μέγιστο μήκος λάμας παίρνουν για μία καλή ευθεία κοπή ίσως και με
μια βάση π.χ Wolfcraft. Δε μπορεί να αντικαταστήσει τη πριονοκορδέλα, τουλάχιστον τη proxxon ;

Eιναι χρησιμο να τονισω οτι στη σεγα dremel, το οριο που δινει ο κατασκευαστης ειναι περιπου 1 εκατοστο σε σκληρο ξυλο.
Εαν ομως πας αργα, προσεκτικα και μετρημενα τοτε μπορεις να κανεις καποια εξαιρεση και να ανεβεις παραπανω για καποια ιδιαιτερη κοπη. Μεγαλο ρολο παιζει η καλη ποιοτητα των λαμων της dremel.

Eδω βλεπουμε την κοπη που ειχα πει και αναρτησει παλαιοτερα σε κλαδι καρυδιας παχους 5+ εκατοστων. Ηταν στην αρχη που τεσταρα τα ορια της σεγας.

12011856553_950067d6aa_b.jpg

Δε ξέρω αν απάντησες σε εμένα, πάντως εννοούσα σέγες χειρός και όχι επιτραπέζιες ασχέτως αν η Dremel γίνεται και χειρός.
Σημασία έχουν οι λάμες που είναι πιο χοντρές στις χειρός, και πιο ιδανικές για μικρούς κορμούς ας πούμε

Θα σου απαντήσω εγώ. Ευθεία ευθεία δε κόβεις με σέγα χειρός. Το λόγο τον έχω πει και σε προηγούμενη δημοσίευση μου. Η σέγα χειρός έχει τη λάμα πιασμένη από τη μία μεριά ενώ απο την άλλη είναι ελεύθερη. Οι λάμες είναι αρκετά ελαστικές για να μπορεί να παίρνει στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει πολλές φορές τη καθετότητα και να κόβει λοξά. Εκτός αν θες να κόψεις περίπου ευθεία και όχι ευθεία

Θα σου απαντήσω εγώ. Ευθεία ευθεία δε κόβεις με σέγα χειρός. Το λόγο τον έχω πει και σε προηγούμενη δημοσίευση μου. Η σέγα χειρός έχει τη λάμα πιασμένη από τη μία μεριά ενώ απο την άλλη είναι ελεύθερη. Οι λάμες είναι αρκετά ελαστικές για να μπορεί να παίρνει στροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει πολλές φορές τη καθετότητα και να κόβει λοξά. Εκτός αν θες να κόψεις περίπου ευθεία και όχι ευθεία

+1000 απόλυτα σωστό,καί οδηγό ακόμα σέγας νά χρησιμοποιήσουμε πάλι θά φύγει η λάμα,άσχετα άν η σέγα πάει ευθεία.

Φίλε Μιχάλη σέ ευχαριστούμε γιά τίς δοκιμές,νά σαι καλά.

Να ρωτήσω κάτι κάπως σχετικό ; οι σέγες χειρός τι μέγιστο μήκος λάμας παίρνουν για μία καλή ευθεία κοπή ίσως και με
μια βάση π.χ Wolfcraft. Δε μπορεί να αντικαταστήσει τη πριονοκορδέλα, τουλάχιστον τη proxxon ;

Αυτη ειναι η καλυτερη και μοναδικη για την ακριβεια βαση για σεγα που υπαρχει. Η wolfcraft δεν στηριζει την λαμα απο πανω και δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις σωστη κοπη, ποσο μαλλον ευθεια κοπη.
Εδω βλεπεις το μαξιμουμ υψος που φτανει μια κανονικη λαμα. Περιπου 4 εκατοστα. Υπαρχουν πιο μακριες λαμες που σου δινουν ενα εκατοστο αερα παραπανω.

12502351045_f481b46f7f_b.jpg

Ομως δεν υπαρχει περιπτωση να κοψεις ουτε 4 ουτε 5 εκατοστα ξυλο. Guaranteed, καρατσεκαρισμενο. Μπορεις να υπολογιζεις στα 2 αντε 3 εκατοστα μετα βιας με την μεγαλυτερη λαμα. Και αυτα με το ζορι.

Υπαρχει ομως ενα νεο εργαλειο που ποσταρα στις προηγουμενες σελιδες που κανει καλυτερη δουλεια απο την παραπανω βαση. Κατι σαν σεγοπριονο παγκου, με τον μηχανισμο της σεγας ενσωματωμενο στον παγκο του εργαλειο. Aπο την WORX

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το λινκ για τη worx δεν ανοίγει

Μιχάλη η WORX είναι το καλύτερο value for money σέ σχέση μέ τήν Neutechnik,η Neutechnik νομίζω ότι είναι υπερτιμημένη,δίνει ένα πλαστικό πάγκο-βραχίονα,οδηγό,επεκταση,10 λαμες και εχει 165 ευρω,ενω η worx ειναι κομπλέ με μοτέρ απόλα καί ειναι και πιό οικονομική,ασε που γιά μένα είναι καί ταλαιπωρία τέτοιου είδους εργαλεία πού πρέπει νά βάζεις καί να βγάζεις τήν σέγα,πιό καλά όλα σέ ένα καί ολοκληρωμένα,και να μην βάζει-βγάζει ο χρήστης τίποτα.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αυτό θα ήταν πολύ καλό αν γίνεται. Αντικαθιστά σχεδόν τη πριονοκορδέλα, τουλάχιστον μια μικρή

Η μικρη πριονοκορδελα δεν ειναι για να κοβεις ξυλα στην ευθεια αν και το κανει και αυτο. Η κορδελα proxxon πχ. δεν εχει καν οδηγο για ισιες κοπες.
Για την ακριβεια ειναι περισσοτερο για ακαθοριστες και καμπυλες κοπες εκει που δεν μπορει η επιτραπεζια σεγα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχάλη η WORX είναι το καλύτερο value for money σέ σχέση μέ τήν Neutechnik,η Neutechnik νομίζω ότι είναι υπερτιμημένη,δίνει ένα πλαστικό πάγκο-βραχίονα,οδηγό,επεκταση,10 λαμες και εχει 165 ευρω,ενω η worx ειναι κομπλέ με μοτέρ απόλα καί ειναι και πιό οικονομική,ασε που γιά μένα είναι καί ταλαιπωρία τέτοιου είδους εργαλεία πού πρέπει νά βάζεις καί να βγάζεις τήν σέγα,πιό καλά όλα σέ ένα καί ολοκληρωμένα,και να μην βάζει-βγάζει ο χρήστης τίποτα.

Συμφωνω απολυτως.
Η βαση βεβαια ειναι υπερτιμημενη γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει παρομοιας ποιοτητος εναλλακτικη στο εμποριο. Η worx προσφατα κυκλοφορησε το σεγοπαγκοπριονο που λεμε.
Αν καποιος καταληξει στην βαση, δεν νοειται να βαζει και να βγαζει τη σεγα. Αγοραζει μια φτηνη parkside και την αφηνει μονιμα εκει.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μα μιλάς στο ποστ σου για ευθεία κοπη.

Ναι, μάλλον λάθος έκφραση. Εννοώ ευθύ κόψιμο ως προς το ξύλο, εντελώς κάθετο δηλαδή.

Food for thought :)

bosch-jigsaw-blades-long-cutoffs.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βρε Μιχάλη με το συμπάθειο κιόλας, τι μας τα δείχνεις αυτά τώρα? Ξαφνικά αισθάνθηκα σαν να βλέπω τσόντα με BBC (σσσστ ντροπή)... Πού να πάω με το γαριδάκι μου (PST700E)...

Μπροστα σε αυτη τη σεγαρα (Βοsch με το συμπαθειο), και την αναλογη 10" λαμα της.... ολοι μας εδω μεσα, με τα γαριδακια μας παμε, οπως ακριβως το λες...:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπροστα σε αυτη τη σεγαρα (Βοsch με το συμπαθειο), και την αναλογη 10" λαμα της.... ολοι μας εδω μεσα, με τα γαριδακια μας παμε, οπως ακριβως το λες...:flipout::flipout::flipout:

Δε νομίζω... Μπορεί των 800 W να είναι σεγάρα αλλά και τα 720 W δεν τα λες γαϊδουράκια....

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δε νομίζω... Μπορεί των 800 W να είναι σεγάρα αλλά και τα 720 W δεν τα λες γαϊδουράκια....

Δεν ειναι μονο 800watt, ειναι και Bosch, αν δεν το προσεξες :)))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Δεν ειναι μονο 800watt, ειναι και Bosch, αν δεν το προσεξες :)))

Επειδή το πρόσεξα το λέω... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

Αλλά κάτι μου λέει ότι ............. με βλέπω να παίρνω μολύβι και χαρτί! :D

Ναι, για πάρε... Για πάρε....
Εγώ πχ έχω ρουλεμανάκια για δεξιά-αριστερά και για το σόκορο έχω αυτό. Τι κατασκευή κάνω για να στηριχτει σε πάγκο, και συγκεκριμένα τον Wolfcraft 2000;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    120.2 KB · Views: 163