Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αγάπη ούτε η κορδέλα κόβει ευθεία όπως το παγκοπρίονο να ξέρεις. :)
Φαντάσου ότι είναι μία πιο μεγάλη σέγα απλά.... ;-)

Ναι, υπαρχει κατι αλλο και ειναι το απολυτο εργαλειο που ταιριαζει γαντι στην περιπτωση σου. Το εχω βαλει στο ματι και γω αλλα δεν παραδιδεται Ελλαδα, ακομα, απο amazon. To παρακολουθω:)

Δεν ειναι πιο μεγαλη σεγα Νίκο :)
Η σεγα εχει ελευθερη τη λαμα απο τη μια μερια και μπορει να αποκλεισει απο τις 90 μοιρες ως προς τον οριζοντιι αξονα . Η πριονοκορδελα και να το κανει θα το κανει σε πολυ χοντρο κομματι και οχι στα 2μς 3 εκατοστα παχος.

Ειναι η καλυτερη εναλλακτικη αν δε θέλει δισκοπριονο παγκου.

Υγ υποτιθεται ςιπα καληνυχτα του Κυριακου γιατι βλεπω σειρα αλλα δε μπορω να ξεκολλήσω απο το μαστροφορουμ χαχαχχαχα

Γεια σαςςςςςςςς θα το δω το μαμημενο το επεισόδιο χαχαχχαχαχαχα

χεχε, δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα εδω...

Πρωτον, η κορδελα εχει σταθερη μονοπλευρη κινηση - σε αντιθεση με την σεγα που παει η λαμα πανω κατω- αρα τεραστια διαφορα στην σταθεροτητα και ποιοτητα κοπης, και
δευτερον, η λαμα της κορδελας ειναι πολυ παχυτερη και ανθεκτικοτερη απο αυτη της επιτραπεζιας σεγας.

Οι κοπες που εχω κανει σε σανιδες με κορδελα δεν διαφερουν σε ποιοτητα απο κοπες σε παγκοπριονο. Η διαφορα ειναι στο χρονο κοπης οπου το παγκοπριονο δεν εχει αντιπαλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eδω η καλυτερη εναλλακτικη αντι παγκοπριονου.

WX572_1500_1500_3-2446.jpg

Μιχαλη (ναι δε ξεκολλαω γμτ) ειχα δει σε μια φωτο οτι εχεις τη πριονοκορδελα της proxxon. Σου ειναι ευκολο να μου πεις καποια πραγματα καποια στιγμη ως προς το παχος ξυλων προς κοπη και καποιες διαστασεις πχ αποσταση κορδελας απο κολωνα? Ειναι μικρη και ελαφρια. Το δευτερο δε σας νοιαζει τα αγορακια αλλα εγω το κοιταω αρκετα επειδη τα μεταφερω συχνα τα εργαλεια μου (εργαστηριο ταρατσα και αναποδα) ;)

Καπου πρεπει να αναρτησουμε ενα warning οτι ' Προσοχη, το παρον φορουμ ειναι εξαιρετικα εθιστικο' :)))

Οταν πρωτοπηρα την κορδελα proxxon εκατσα και σημειωσα καποια πραγματα, ευκολια/δυσκολια/ορια κοπης σε συγκεκριμενες διαστασεις/παχη και ειδη ξυλων (μαλακα/σκληρα). Θα το βρω να το κανω copy paste.

Ειναι μακραν η μικροτερη και ελαφρυτερη πριονοκορδελα με παρομοιες ικανοτητες με τις αντιστοιχες einhell κλπ. Και σχετικα ησυχη. Της λειπει ενας οδηγος για ευθειες κοπες, αλλα με μια γωνια ξυλουργου κανεις την δουλεια σου μια χαρα.

Θα βρω τις πληροφοριες και θα τις ανεβασω.

Ααααα μου αρεσε ο προλογος. Εχω εξαιρετικα μικρο χωρο απο οτι καταλαβες και μεταφερομαι ταρατσα αν εχει ορεξη ο καιρος και δεν ειναι και οτι πιο ευχάριστο πραγματικα. Αμ τα βρεις θα χρωσταω χαρη :)

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μιχαλη σωστο προαισθημα εχεις :)
Απο τοτε που τον γνωρισα νομιζω 3 με 4 χρονια πρεπει να ειναι μεχρι σημερα μου εχει αλλαξει τροπο σκεψης στις κατασκευες και γενικα μου εχει χαρισει γνωσεις που για να τις αποκτουσα μονη μου θα ηθελα 10-15 χρονια αφου εσπαγα τα μουτρα μου αρκετές φορες. Ε το μονο του κακο ειναι οτι ειναι πολυ αναλυτικος αλλα ειναι καλο ταυτοχρονα :)

με τον Κυριακο πλακιζουμε προφανως χαχχαχα

ΜαστροΣτελιο μη διαβασεις οτι εγραψα θα παρεις τα πανω σου :p

Το ότι είναι αναλυτικός καλό είναι όχι κακό.

Αυτό που πρέπει να "διορθώσει" εκ πρώτης όψεως είναι τα σχέδια ...

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παιδιά να είσαστε καλά, η υποδοχή σας πραγματικά με συγκινεί !
Βέβαια οι γνωρίζοντες ( Αγάπη θα στο κόψω εγώ αυτό το συνήθειο να με "δίνεις" στεγνά !!! :P) ξέρουν ότι τα λέω κάπως (ε...χμ...??) αναλυτικά ! :D
Αυτό όμως κάπου είναι φυσικό για μένα, ο λόγος είναι ότι κάνω μια εξαιρετικά επικίνδυνη δουλειά (όπου το συνήθως δεν προλαβαίνεις να κάνεις δεύτερο λάθος!), και μου έχει γίνει δεύτερη φύση η όσο γίνεται σαφέστερη διατύπωση που αποκλείει τις παρανοήσεις !
Φυσικά αυτό δεν είναι πάντα πρακτικό, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι στο ίδιο μήκος κύματος, εκεί ζητώ την κατανόησή σας, προσπεράστε το και ας μείνει η αναλυτικότητα σαν βοήθεια προς όσους είναι νεοφώτιστοι.

Πέρα όμως από αυτό, προσπαθώ με αυτό που γράφω να δώσω στον άλλο όχι την τελική απάντηση (π.χ. θα χρησιμοποιήσεις αυτό) , άλλα μια απάντηση που θα του δώσει μια πιο σφαιρική εικόνα και ένα πλαίσιο γνώσης (θα χρησιμοποιήσεις αυτό γι' αυτούς τους λόγους και πρόσεξε τα εξής ... :) ) το οποίο θα μπορέσει να γίνει ένα εργαλείο σκέψης, έτσι που την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάτι, να βρει μόνος του την σωστή απάντηση!

Αλλά εδώ σταματάω, γιατί η "αμείλικτη" πατριώτισσα θα με βγάλει "βούκινο" ! :D

Δεν θα κλείσω όμως πριν σας πω την πρώτη μου εντύπωση από την παρέα σας που εδώ και λίγο καιρό (με συγκεκριμένη παρακίνηση -για την οποία ευχαριστώ ! :) - διαβάζω τα πεπραγμένα της....

Είσαστε (-μαστε πλέον) όλοι "πυροβολημένοι"!!!

Ωραίοι "τρελοί" !

Να την χαιρόμαστε λοιπόν την τρέλα της δημιουργίας που κρατάει τις μπαταρίες γεμάτες και το χαμόγελο στα χείλη, παρά τις άοκνες προσπάθειες των -πίσσα στα κόκαλά τους- ταγών ημετέρων και ξένων, να μας το στερήσουν !

[/COLOR]Eδω η καλυτερη εναλλακτικη αντι παγκοπριονου.

WX572_1500_1500_3-2446.jpg

Μιχάλη γιαυτό αναφερόσουν πρίν ? Mέσα στό μυαλό μου είσαι χά χά χά, ξέρουμε τιμή - specs ?

Κι όμως δεν είναι έτσι.
Δεν υπάρχει κορδέλα που να είναι πιο ακριβής από παγκοπρίονο και αυτό γιατί όσο και να σφίξεις την κορδέλα πάλι θα υπάρχει ένα μικρό παλαντζάρισμα.
Η σύγκριση με σέγα ήταν ατυχής με συγχωρείτε.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλώς ήλθες φίλε Στέλιο (seafalco) στήν παρέα μας,θά μάθουμε πολλά από εσένα από οτι καταλαβαίνω καί μέ αναλυτικό τρόπο,νά σαι καλά

Κι όμως δεν είναι έτσι.
Δεν υπάρχει κορδέλα που να είναι πιο ακριβής από παγκοπρίονο και αυτό γιατί όσο και να σφίξεις την κορδέλα πάλι θα υπάρχει ένα μικρό παλαντζάρισμα.
Η σύγκριση με σέγα ήταν ατυχής με συγχωρείτε.
Νικο εχεις ενα ποιντ αλλα δες τι σου ειπα :) στα 2 με 3 εκατοστα δε θα νιωσει Χριστο. Δεν υπαρχει μαραγκος σοβαρος χωρις δισκοπριονο ΚΑΙ πριονοκορδελα. Αν.ποτε χρειαστει να παρεις μια μεγαλη ταβλα απο μασιφ ξυλο πλατους 20 εκατοστων πχ και 5 εκατοστων παχος και θες να βγαλεις 2 εκατοστα πλατος η πριονοκορδελα θα αναλάβει οχι το δισκοπριονο και μετα η πλανη για να στρωσει τις ατέλειες :)

Ειναι αλλο πραμα εντελως. Σε μικρα παχυ ομως που θελει ο Δημητρης θα κανει την ιδια καλη δουλεια απλα θα αργησει λίγο παραπανω σε σχέση με το παγκοπρίονο :)

Υγ ασε που τρώει λιγοτερο υλικο απο οτι ενα δισκοπριονο :)

Eιναι σχετικα φτηνο! http://www.amazon.de/dp/B00V7RJKVA/?tag=halme-21
Νομιζω οτι κοβει εως 3-4 εκατοστα παχος, οσο περιπου και η γερμανικη βαση με την αναποδη σεγα.

Αλλη λυση ακριβοτερη αλλα νομιζω η πληρεστερη ειναι το proxxon FET. Koβει μεχρι 22 χιλιοστα παχος.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Στέλιο +++
Εμένα ο τρόπος σκέψης και παρουσίασης/ανάλυσης του Στέλιου μου ταιριάζει γάντι...έκανα και εγώ μια πολύ επικίνδυνη δουλειά (το πιθανότερο από άλλη προσέγγιση στον κίνδυνο από αυτή του Στέλιου) για 2 χρόνια και εκεί η υπερ-ανάλυση σε προστάτευε στο τέλος...από το να σε βρούνε χωμένο....τα 2 χρόνια αυτά μου άλλαξαν τον τρόπο σκέψης και προσέγγισης σε ένα θέμα, αλλά μου άφησαν το "κουσούρι" να είμαι αναλυτικός και μερικές φορές σε κάποιους βαρετός.

Νικο εχεις ενα ποιντ αλλα δες τι σου ειπα :) στα 2 με 3 εκατοστα δε θα νιωσει Χριστο. Δεν υπαρχει μαραγκος σοβαρος χωρις δισκοπριονο ΚΑΙ πριονοκορδελα. Αν.ποτε χρειαστει να παρεις μια μεγαλη ταβλα απο μασιφ ξυλο πλατους 20 εκατοστων πχ και 5 εκατοστων παχος και θες να βγαλεις 2 εκατοστα πλατος η πριονοκορδελα θα αναλάβει οχι το δισκοπριονο και μετα η πλανη για να στρωσει τις ατέλειες :)

Ειναι αλλο πραμα εντελως. Σε μικρα παχυ ομως που θελει ο Δημητρης θα κανει την ιδια καλη δουλεια απλα θα αργησει λίγο παραπανω σε σχέση με το παγκοπρίονο :)

Υγ ασε που τρώει λιγοτερο υλικο απο οτι ενα δισκοπριονο :)

Αγάπη, φυσικά άλλο εργαλείο το ένα άλλο το άλλο.
Απλά εγώ σου είπα ότι δεν είναι πιο ακριβές από δισκοπρίονο στις δουλείες που χρησιμοποιείται δισκοπρίονο. Από εκεί και πέρα φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο. Το κάθε εργαλείο είναι για τον σκοπό του πάντα :)

Τρωει λιγοτερο υλικο η πριονοκορδελα;;; Με την ταλαντωση που εχει τρωει μεχρι και 4 φορες το παχος της. Ποτε δεν εχω πεσει κατω απο 5 χιλιοστα τομη σε επαγγελματικη κορδελα σε ξυλουργειο που πηγαινω για τα χοντρα κομματια.

Τρωει λιγοτερο υλικο η πριονοκορδελα;;; Με την ταλαντωση που εχει τρωει μεχρι και 4 φορες το παχος της. Ποτε δεν εχω πεσει κατω απο 5 χιλιοστα τομη σε επαγγελματικη κορδελα σε ξυλουργειο που πηγαινω για τα χοντρα κομματια.

Πως ειναι δυνατον φιλε Δημητρη το παχος μιας μικρης DIY πριονοκορδελας που ειναι γυρω στα 0,4-0,5 χιλιοστα να μπορει να συγκριθει με το παχος ενος μεσου δισκου με παχος >2 χιλιοστα?
Η ταλαντωση οταν κατεβαζεις το προστατευτικο στους 2-3-4 ποντους στην πριονοκορδελα ειναι ελαχιστη και το παχος κοπης με τιποτα δεν ξεπερνα το 1 χιλιοστο.
Σαφως και τρωει λιγοτερο υλικο η πριονοκορδελα.

Δεν ξερω ποσο παχος εχει η επαγγελματικη πριονοκορδελα, ποσο καλα ρυθμιζμενη ειναι και τι παχος ξυλου κοβεις, αλλα εδω μιλαμε για σχετικα μικρα παχη καποιων λιγων εκατοστων κομμενα με κοινες ερασιτεχνικες πριονοκορδελες.

Δεν συγκρίνω ερασιτεχνικη πριονοκορδελα .Αν πιστευεις οτι η proxxon θα κοψει μαονι παχους 2.5 cm και μηκους 80cm , δοκιμασε το. Αν τα καταφερει , μπορει να εχει μικροτερη τομη απο το DIY δισκοπριονο των 2 χιλιοστων. Επαγγελματικη πριονοκορδελα παντως κατω απο 5 χιλιοστα τομη δεν μου εχει αφησει ποτε.