Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Αει παράτα μας και εσύ.
Χαχαχαχαχα
Μα αυτό λέω και εγώ Λιακοοοοοοο!
Αει παράτα μας και εσύ.
Χαχαχαχαχα
Μα αυτό λέω και εγώ Λιακοοοοοοο!
Μετά από πολλές ώρες κοψίματος, τριψίματος, φινιρίσματος, βαψίματος κ.λ.π έφτασε η ώρα να σας δείξω την νέα μου κατασκευή βάσει τεχνικής intarsia. Είναι ένα σκιάχτρο που σχεδιάστηκε στο χέρι, το σχέδιο είναι παρμένο από το νετ αλλά επειδή για να το κατεβάσω έπρεπε να το πληρώσω το έβλεπα και το σχεδιάσα στην κλίμακα που ήθελα. Αποτελείται από τριάντα κομμάτια και είναι από πεύκο. Χρησιμοποιήθηκαν βερνικάκια και συντηρητικά ξύλου της βιβεχρωμ ούτως ώστε να φαίνοντε τα νερά του ξύλου. Στηναρχή τα πέρασα από το ρουτερ να στρογγυλέψω τις ακμές και μετά ΠΟΛΥ τρίψιμο στο χέρι, για το τελικό φινίρισμα πριν το βάψιμο έτριψα τα κομμάτια με την σκληρή πράσινη τσόχα από σφουγγάρι scotch brite. Δεν θα το πιστέψετε τι αποτέλεσμα έδωσε. Στο τέλος πήραν θέση μάχης τα λαδάκια και βερνικάκια, κόλλημα τα κομμάτια, πέρασμα με άχρωμο σπρέυ βερνίκι και ... ιδού!!!!
View attachment 124347
View attachment 124348
@ diabolic
Πολύ όμορφες κατασκευές, μπράβο σου. Το καλό ξύλο δίνει ρέστα και είναι το 80% του αποτελέσματος, ό,τι και να κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Φοβερή η καρυδιά.
Πολύ ωραίες και οι δύο κατασκευές.Αυτό το αφρικάνικο ξύλο πολύ μου αρέσει, αν θυμηθείς το όνομα γράψτο
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Πολύ όμορφο, και τα χρώματα πετυχημένα.
Νίκο πολύ όμορφες κατασκευές και πάλι μπράβο σου. Το βλέπω και σε 'μένα, όταν φτιάχνω και είμαι ευχαριστημένος με αυτό, ξεπηδούν από το μυαλό μου ένα σωρό νέα πράγματα και δεν βλέπω την ώρα να τα ξεκινήσω. Έτσι και ο Νίκος εδώ.
Θέλω και πάλι να πω ευχαριστώ στα παιδιά για τα καλά τους λόγια για την κατασκευή μου. Εύχομαι όλοι μας να έχουμε υγεία, χρόνο και διάθεση να δημιουργούμε.
Νίκο το σκαμνάκι είναι πολύ όμορφο!
Αλλά θα στο πω και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις!
Τα καρφάκια τι τά 'θελες!
Στην πραγματικότητα δεν το το κάνουν πιο σταθερά, απλά χαλάνε το αποτέλεσμα.
Το δουλεύεις που το δουλεύεις το σκαρπέλο, κάνε δυο ανοίγματα στα πόδια
και πέρνα ακόμα ένα ξύλο στο 1/3 του ύψους τους και κλείδωσέ το με δυο λοξές καβίλιες.
Αν δεν σου αρέσει αυτό σταθεροποίησε τα πόδια με κρυφές καβίλιες και κόλα,
είναι πολύ πιο ανθεκτικές από τα καρφιά !
Θα πάρει λίγο χρόνο -καλά ξοδεμένο- και θα γίνει καλύτερο.
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως σε ένα επόμενο σκαμνάκι, δοκίμασε να συναρμόσεις τα πόδια με το κάθισμα
κάνοντας ένα ορατό από την πλευρά του καθίσματος "box joint". Θα φαίνονται τα τετραγωνάκια του ξύλου του ποδιού
στην επιφάνεια του καθίσματος και θα είναι όμορφα!
Άμα γίνει σφιχτή συναρμογή, "δεν υπάρχει" πιο σταθερή λύση μόνο με αυτά τα υλικά!
Καλή συνέχεια !
Νίκο το σκαμνάκι είναι πολύ όμορφο!
Αλλά θα στο πω και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις!
Τα καρφάκια τι τά 'θελες!
Στην πραγματικότητα δεν το το κάνουν πιο σταθερά, απλά χαλάνε το αποτέλεσμα.
Το δουλεύεις που το δουλεύεις το σκαρπέλο, κάνε δυο ανοίγματα στα πόδια
και πέρνα ακόμα ένα ξύλο στο 1/3 του ύψους τους και κλείδωσέ το με δυο λοξές καβίλιες.
Αν δεν σου αρέσει αυτό σταθεροποίησε τα πόδια με κρυφές καβίλιες και κόλα,
είναι πολύ πιο ανθεκτικές από τα καρφιά !
Θα πάρει λίγο χρόνο -καλά ξοδεμένο- και θα γίνει καλύτερο.
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως σε ένα επόμενο σκαμνάκι, δοκίμασε να συναρμόσεις τα πόδια με το κάθισμα
κάνοντας ένα ορατό από την πλευρά του καθίσματος "box joint". Θα φαίνονται τα τετραγωνάκια του ξύλου του ποδιού
στην επιφάνεια του καθίσματος και θα είναι όμορφα!
Άμα γίνει σφιχτή συναρμογή, "δεν υπάρχει" πιο σταθερή λύση μόνο με αυτά τα υλικά!
Καλή συνέχεια !
Και εγώ για τα καρφιά αναρωτήθηκα, θα έδειχνε πιο ωραίο χωρίς. (Γνώμη μου) Ωραίο σκανί πάντος και το ρεσο.
Φυσικά και θα έδειχνε πιο ωραίο αλλά αν κάτσει κάποιος πάνω και πέσει μετά δεν θα είναι καθόλου ωραίο...![]()
Σίγουρα Νικόλα, διάβασες τα σχετικά με τον ξεχονδιστηρα που εγραψα; (Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων)
Νίκο το ξύλο πως το ξηραινεις; πως διασφαλιζεις ότι δεν θα σκάσει ή ότι δεν θα προσβληθεί από έντομα; πόσο χρόνο του δίνεις μέχρι να είναι έτοιμο προς επεξεργασία;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.