Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σιγά σιγά θα βελτιώσεις την τεχνική σου φίλε μου.
Άκου και τις συμβουλές του τζιμαρα που είναι μετρ του είδους και προσπάθησε να τριβεις με ένα χοντρό γυαλοχαρτο σε τακο τις ακμες από τα κομμάτια ώστε να δίνεις την εντύπωση βάθους.
Επίσης να δοκιμάσεις πιο χοντρό ξύλο και ελατακι που δουλεύεται πιο εύκολα!
Καλώς ήρθες στον πανέμορφο κόσμο των ξυλοκατασκευων.

Δυστυχως το ελατο που βισκω εδω ειναι σε χοντρο παχος (18mm) και δεν το δοκιμαζω προς το παρον γιατι θα ειναι δυσκολο με το moto saw .Τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω αλλα δεν ειμαι και εμπειρος.

Δυστυχως το ελατο που βισκω εδω ειναι σε χοντρο παχος (18mm) και δεν το δοκιμαζω προς το παρον γιατι θα ειναι δυσκολο με το moto saw .Τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω αλλα δεν ειμαι και εμπειρος.

Εχω κοψει ελατο απο το Praktiker 18mm με το moto saw. Αν κοβεις καθετα στα νερα δεν εχει προβλημα, οταν πηγαινει παραλληλα θα σε ζορισει και εχει να κανει με την οδοντωση της λαμας.

Ευχαριστω για την πληροφορια γιατι για κατι τετοιο μιλαγα ! Θα το δοκιμασω. Εκοψες σχεδιο η ευθεια?

Σαββατοκυριακο και ευκαιρια να δουλεψω λιγο το moto saw.Μετα απο μια σπασμενη λαμα και πολύ τριψιμο τα καταφερα . Κοντρα πλακε 9 και 4 χιλοστα . Ειναι τεχνικη intarsia και ειναι η πρωτη φορα που την δοκιμασα.
Συμβουλες/συστασεις παντα καλοδεχουμενες .
attachment.php

Πολύ καλό για αρχή, αυτή η τεχνική όταν τη μάθει κανείς δίνει εξαιρετικά έργα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερινή κατασκευή αξιωνοντας τον τίτλο του ξυλογλυπτη του Φόρουμ :-p

31ff01b773999754736dbbb09e53cdfb.jpg

ωραίο το ξυλόγλυπτο

Να σαι καλα φιλε

Μιας και μιλατε για το moto saw. Μεχρι τι παχος κοντρα πλακε αντεχει?

Εγω το εχω 2 εβδομαδες και εχω κοψει μεχρι 9χιλιοστα κοντρα πλακε .Σε φυσικο ξυλο εχει κοψει παραπανω ,αλλα περιμενε να σου πουν και οι πιο εμπειροι.

@menandros
Ευχαριστω και συμφωνω μαζι σου .Αν παρεις τον αερα αυτη η τεχνικη ειναι απιστευτη στο τι μπορεις να κανεις!

Μιας και μιλατε για το moto saw. Μεχρι τι παχος κοντρα πλακε αντεχει?

Κοπή σε ένα καδρονάκι , 6*6 νομίζω , πραγματικά το τερμάτισα !!!Δεν έσπασε λάμα και δεν το πήγαινα υπερβολικά αργά .Η φώτο είναι απο το κομμάτι της κατασκευής που περίσσεψε και έκανα δοκιμή για το χρώμα .

20160219_164755_zpsnlnf8hhr.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να σας δείξω και την πολύ απλή κατασκευή , βάση για ρεσώ απο 2 παλια κομμάτια απο καδρονάκι

20160219_173136_zpsronj3ip5.jpg

20160219_173139_zpsty3jis7f.jpg

20160218_125120_zpshhw1npbr.jpg

20160217_195634_zpspa4gnlct.jpg

Πολύ ωραία κατασκευή αλλά ο άγιος Βαλεντίνος πέρασε... :p

Πολύ ωραία κατασκευή αλλά ο άγιος Βαλεντίνος πέρασε... :p

Όταν δεν έχεις αποθήκη η χώρο αποκλειστικά για εργαστήριο και όλες οι δουλειές γίνονται σε ένα δωμάτιο "γενικής χρήσης" και στο μπαλκόνι , σε διαμέρισμα 65 τετραγωνικών , και είσαι παντρεμένος με μια γυναίκα αρκετά σχολαστικη με την καθαριότητα , συνέχεια πρέπει να είναι του Αγίου Βαλεντίνου γιατί διαφορετικά η μόνη κατασκευή που θα κάνω θα είναι ένα ξύλινο δωματιάκι για να κοιμάμαι στο μπαλκόνι χαχαχαχα! !!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αχ G.Red σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!

G.red εσυ οντως το τερματισες το moto saw !! Ηρωας αφου κανεις τετοιες κατασκευες σε τοσο μικρο χωρο και αποφευγεις την παντοφλα !!
Να υποθεσω οι λαμες που χρησιμοιεις ειναι η γενικης χρηση (ms51) σωστα??

Όταν δεν έχεις αποθήκη η χώρο αποκλειστικά για εργαστήριο και όλες οι δουλειές γίνονται σε ένα δωμάτιο "γενικής χρήσης" και στο μπαλκόνι , σε διαμέρισμα 65 τετραγωνικών , και είσαι παντρεμένος με μια γυναίκα αρκετά σχολαστικη με την καθαριότητα , συνέχεια πρέπει να είναι του Αγίου Βαλεντίνου γιατί διαφορετικά η μόνη κατασκευή που θα κάνω θα είναι ένα ξύλινο δωματιάκι για να κοιμάμαι στο μπαλκόνι χαχαχαχα! !!!!

Χαχα...
Ε ρε τι με περιμένει!!! ;)

G.red εσυ οντως το τερματισες το moto saw !! Ηρωας αφου κανεις τετοιες κατασκευες σε τοσο μικρο χωρο και αποφευγεις την παντοφλα !!
Να υποθεσω οι λαμες που χρησιμοιεις ειναι η γενικης χρηση (ms51) σωστα??

Χαχαχα!!! Νομίζω οτι αυτες είναι ''γενικής χρήσης '' γιατι έχω πετάξει τα κουτιά και δεν μπορώ να δω τον τύπο , πάντος έχει 4 τύπους 1 : για μέταλλο με πολύ μικρά δόντια , 2: για ξύλο αλλά κόβει απο το πλάι (κόβεις ατελείωτο μήκος ) 3: για ξύλο αλλά με μικρά δόντια οι οποίες είναι πολύ καλές για τις λεπτομέρειες αλλά θα σε δυσκολέψει αρκετά στις ευθείες και γενικά για ομαλές γραμμές . και 4 : λογικά αυτές που λές ''γενικής χρήσης '' με πιο μεγάλα δόντια ,πολύ εύχρηστες , γρήγορες και με λίγη εξάσκηση βγάζεις καλές ευθείες γραμμές και καμπύλες .

Μπραβο για το εργο!! Δεν μου προκαλει εντυπωση οτι η σεγα dremel εκοψε παραπανω απο τις προδιαγραφες της.
Ειναι αριστο, φτηνο και λειτουργικοτατο εργαλειο, αυτη η σεγα και τα ποιοτικα αναλωσιμα της.

Πάντως για κατασκευές σε περιορισμένο και μη χώρο υπάρχουν 4 βασικοι κανόνες για το έτερον ήμισυ .

1 : Φτιάξτε δωράκια εστώ και μικρά γιατί εκτός απο το ότι την ηρεμούν και της αρέσουν είναι η καλύτερη δικαιολογία για αναβάθμιση εξοπλισμού έστω και το πιο μικρό φτάνει στα χέρια μας πολύ εύκολα και σαν δωράκι π.χ. ''Μωρό μου αυτή καρδούλα που σου έφτιαξα και σου άρεσε πάρα πολύ ξέρεις πόσο πιο όμορφη και εντυπωσιακή θα ήταν αν είχα αυτό το μικρό τριβειάκι ?'' απλά και ξεκούραστα το πιο πιθανο είναι το εργαλειάκι να έιναι πανω στο τραπέζι μέσα στην εβδομάδα .

2: Ποτέ μα Ποτέ το ρούτερ μέσα στο σπίτι και με σκούπα 3000 W σίγουρα θα τα κάνει όλα π*&%$να !!!!!

3: Πρώτα βάζουμε την ηλεκτρική σκούπα (χωρις σακούλα είναι η ιδανική γιατί όλο και κάτι θα ρουφήξει κατα λάθος και την αδειάζουμε απο το πριονίδι πανεύκολα και χωρις κόστος ) στη πρίζα πατάμε το on και μετά πιάνουμε το εργαλείο γιατί κατα 70% θα αρχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να την ενεργοποιήσουμε με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί αυτόματα η γνωστή σε όλους μας παντοφλιά .

Και 4 και πολύ σημαντικό : δώστε της κίνητρο , παρακινήστε την να ασχοληθεί με τις κατασκευές είτε είναι το βάψιμο είτε το σχέδιο , οτιδήποτε , εγω π.χ. τώρα τελευταία την έκανα να ασχοληθεί με τον πυρογράφο και τα πάει καλύτερα απο εμενα , σε λίγο την βλέπω και με την επιτραπέζια σέγα !

l1_zpsryelfksa.jpg

Ξέφυγα απο το θέμα γι'αυτο σε λίγο θα ανεβάσω την κατασκευή που βλέπετε πιο πάνω ''βάση για επιτραπέζιο ημερολόγιο γραφείου'' για να μπώ πάλι στο θέμα του φόρουμ.

χαχαχα, well done, εχεις αναγει τον μαστορικο αντιπερισπασμο σε επιστημη :)))