Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αλλο ενα τασακι γαι μια φιλη,αυριο λογικα θα ναι ετοιμο και θα ανεβασω και καλυτερες φωτο!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

και εγώ το πρώτο που έφτιαξα ήταν βάση για ρεσώ, μετά μία βάση (με 2 ραφάκια) για καμιά 20ρια μπουκαλάκια με μπαχαρικά, μετά μία τετράγωνη βάση κοπής και έχω στα σκαριά κάτι για τις χαρτοπετσέτες και μετά όμορφα ξύλινα τασάκια (εάν το καταφέρω αυτό, δεν ξέρω).....γιατί με αυτό που έκανα προχτές, την παντόφλα δεν την γλυτώνω....χε χε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλο ενα τασακι γαι μια φιλη,αυριο λογικα θα ναι ετοιμο και θα ανεβασω και καλυτερες φωτο!

την τρύπα στο τασάκι πως την κάνεις?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

και εγώ το πρώτο που έφτιαξα ήταν βάση για ρεσώ, μετά μία βάση (με 2 ραφάκια) για καμιά 20ρια μπουκαλάκια με μπαχαρικά, μετά μία τετράγωνη βάση κοπής και έχω στα σκαριά κάτι για τις χαρτοπετσέτες και μετά όμορφα ξύλινα τασάκια (εάν το καταφέρω αυτό, δεν ξέρω).....γιατί με αυτό που έκανα προχτές, την παντόφλα δεν την γλυτώνω....χε χε...

την τρύπα στο τασάκι πως την κάνεις?

Με ποτηροτρυπανο,δεν ειναι και πολυ μεγαλο βεβαια,οπως επισης ειναι 3 κομματια ενωμενα,τρυπισα τα δυο και εβαλα το τριτο για πατο!

Για ακόμη μια φορά πολύ όμορφο Ανδρέα!
Να σαι καλα,ευχαριστω,αλλα δυο θα φτιαξω,ενα τριγωνο και ενα τετραγωνο αλλα η βαση θα ειναι μεγαλυτερη απο το πανω μερος,σαν κομμενη πυραμιδα!

Πλακα πλάκα τώρα που είπες βάση κοπής είχα φτιάξει και εγώ , με μεγάλη αποτυχία θα έλεγα μια , την έκανα όταν πήρα το ρούτερ και ήταν το πρώτο αντικείμενο που έφτιαξα ποτέ με αυτό .

f505ce15-f45a-487d-8af5-71a8022d1abb_zpscv2oaold.jpg

20150708_202802_zpsicrdumbz.jpg

Ωραίες οι δημιουργίες σας παιδιά αλλά έχω μία επισήμανση στον φίλο G.Red.

Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις λινέλαιο για τον πάγκο κοπής και όχι βερνίκι γιατί έρχεται σε άμεση επαφή με τρόφιμα. :)

Συναρμολογηθηκε (4 βιδες μονο χρειαστηκαν!!) Δοκιμαστηκε η μινι πλανη της proxxon και μπηκε πισω στη θεση της :)
Review με φωτο και τα αποτελεσματα αλλη μερα στο νημα της Proxxon. Aστερι το εργαλειο θα πω μονο!

24569295554_b2c2c9aa15_c.jpg

Η βαση κατω εχει μηκος 28 εκατοστα.
Η επιφανεια εργασιας εχει μηκος 40 εκατοστα.
Το υψος απο κατω μεχρι την επιφανεια εργασιας ειναι 14 εκατοστα!
Μεγιστο πλατος πλανισματος 8 εκατοστα, Βαρος 5.5 κιλα:))

Για πλάκες κοπής σφένδαμος κατά τη γνώμη μου.

Οντως?Θα φτιαξω μια τοτε ετσι για την φαση,απο σανιδες skate!!

Ωραία φαίνεται και γεροδεμένη (λογικά ο φράκτης δεν έχει τζόγους έτσι?)

Πωπω!!!! Αν κρίνω από τον φακό δίπλα της πρέπει να είναι πολύ λιλιπουτια!!!!!!

Νομιζω οτι οταν γινεται περιγραφη διαστασεων σε proxxon επιτραπεζιο εργαλειο θα πρεπει διπλα στην φωτογραφια να βαζουμε ενα κερμα του 1 για αναφορα :p

Νομιζω οτι οταν γινεται περιγραφη διαστασεων σε proxxon επιτραπεζιο εργαλειο θα πρεπει διπλα στην φωτογραφια να βαζουμε ενα κερμα του 1 για αναφορα :p

Αρκει να μην ειναι μπροστα του και το καλυπτει!!!

Χεχεχεχεχεχε

Εψαξα αλλά δεν βρηκα σχετικο "Θεμα". Εχω αρχισει να ασχολουμαι με μοντελισμο και συγκεκριμενα φτιαχνω ενα σπιτακι (σε διαστασεις playmobil) με ξυλακια παγωτου χειροτεχνιας... Υπαρχει στοκος για αυτη τη διασταση; Οταν το τελειωσω θα το βαψω (δεν εχω αποφασισει αν χρησιμοποιησω κατι σε λουστρο (!) ή βαφη που να δειχνει "πλαστικοποιημενο"). Ποιες μπογιες χρησιμοποιουμε για αυτο το ειδος ξυλου;
Ευχαριστω πολυ...

Καλως τον Τολη!

Εδω φιλε μου ειναι το καταλληλο θεμα.

Ο στοκος δεν εχει να κανει με την διασταση, απλα αν θελεις να καλυψεις μεγαλες επιφανιες θα πρεπει να χρησιμοποιησεις καποια γαζα για να μην σου σπασει.

Για την βαφη θελεις ασταρωμα με βαψιμο με λαδομπογια που θα σου δωσει την οψη πλαστικου που θελεις.

To ασταρωμα στα ξυλακια παγωτου μπορει να το αποφυγει καθως η επιφανεια τους ειναι σα γυαλι και η λαδομπογια θα πιασει καλα.
Κανονικος ξυλοστοκος κανει μια χαρα. Η διασταση δεν παιζει ρολο.

Βεβαια η λαδομπογια ειναι καπως too much για χειροτεχνιες. θα προτεινα να δεις σωληναρια ακρυλικου χρωματος (βαση το νερο) τα οποια μπορεις να τα χρησιμοποιησεις απ ευθειας πανω στο ξυλο, η να τα αραιωσεις με λιγο νερο, αναλογα την πυκνοτητα που θες στη βαφη.

Οντως?Θα φτιαξω μια τοτε ετσι για την φαση,απο σανιδες skate!!

Ναι είχα διαβάσει σε κάποια φάση ένα μεγάλο άρθρο (που το ψάχνω απο χθες) στα αγγλικά και ανέφερε τις ιδιοτητες που εχει σαν ξύλο. Μία απο αυτές ειναι ότι δε τα πάει καλά με τα βακτήρια και γι υατό το προτιμάνε. Υπάρχουν διάφορα είδη και το καλύτερο απο ότι λέγανε είναι το Sugar Maple

Ωραίες οι δημιουργίες σας παιδιά αλλά έχω μία επισήμανση στον φίλο G.Red.

Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις λινέλαιο για τον πάγκο κοπής και όχι βερνίκι γιατί έρχεται σε άμεση επαφή με τρόφιμα. :)

Το έκανα με ένα σαν αυτό http://www.polychromo.gr/product.asp?catid=5700 έχει φθαρει πάρα πολύ η συσκευασία και δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πιο είναι , πάντως είναι απόλυτα ασφαλές για τρόφιμα , απλά το πέρασα ενα χεράκι παραπάνω γι'αυτό γυαλίζει έτσι .

Και ένα πιο σκληρό ξύλο όπως οξυα καθώς το ελατακι θα χαραζεται με την κοπή.

Δίκαιο έχεις αλλά ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα ρούτερ και ήθελα κάτι μαλακό για εξάσκηση .