Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αν κοψω απο το συγκεκριμενο τεμαχιο ξυλου αυτο το πατρον του χαρτιου θα εχω θεμα απο πλευρας αντοχης και στιβαροτητας?
Το τεμαχιο δεν θα ειναι σταθερο και θα δεχεται καποιες φορτισεις δυναμης.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καποια ιδεα για λυση?

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ναι, πήγαινε σε μεταλλουργείο και ζήτα να στο κόψουν σε μέταλλο.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Jimaras1982 δυστυχώς το Praκtiker της Patras από ξυλεία .................last year !!!

Γιατί? Τί έγινε? Τους τελειώσανε τα ξύλα?
Εγώ πάντως αγοράζω χρόνια από το πρακτικερ και σίγουρα δεν είναι η πιο ποιοτική ξυλεία αλλά την δουλειά μου την κάνω.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

της Πατρας ?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

:grinning-smiley-043 καλό!

Το ξύλο ειναι απαραίτητο.

Κώστα για ξυλεία θα πας στους Αφοί Βασιλόπουλοι που είναι κάτω από την λαχαναγορά όπως ανεβαίνουμε το ποτάμι δεξιά ή στην Ξυλεμπορική που είναι στην παραλία μετά τις Ιτιές αριστερά.
Πήγαινε από εκεί ...ρώτησε ότι θέλεις ...ψάξε και θα βρεις τα πάντα.
Ενημέρωσε και για το αποτέλεσμα.
Αυτούς ξέρω εγώ ...τώρα να δούμε τι θα πουν και οι άλλοι λουκουματζήδες εδώ .... μπορεί να ξέρουν και άλλους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκτάριε το ρίξαμε στα μπούμερανγκ τώρα.... :flipout:
Τι έπαθε αυτό το site που ανεβάζετε τις φωτογραφίες ???? παλιότερα έδειχνε κάτι ωραίες γκόμενες ...τώρα όλο ψωρίαση και πληγές δείχνει :HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Γιατί? Τί έγινε? Τους τελειώσανε τα ξύλα?
Εγώ πάντως αγοράζω χρόνια από το πρακτικερ και σίγουρα δεν είναι η πιο ποιοτική ξυλεία αλλά την δουλειά μου την κάνω.

Και εγώ προχτές πήγα από Praktiker Μάντρας δεν είχε το 200 Χ 30 Χ 1,8 cm. Σαν κατάστημα έχει κάνει πολλές αλλαγές στη οργάνωση και έχει εφοδιαστεί με πάρα πολλά εργαλεία. Την μία μέρα ήταν η Stanley, την άλλη κάποια άλλη κ.ο.κ. Να βελτίωνε και τις τιμές....!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα για ξυλεία θα πας στους Αφοί Βασιλόπουλοι που είναι κάτω από την λαχαναγορά όπως ανεβαίνουμε το ποτάμι δεξιά ή στην Ξυλεμπορική που είναι στην παραλία μετά τις Ιτιές αριστερά.
Πήγαινε από εκεί ...ρώτησε ότι θέλεις ...ψάξε και θα βρεις τα πάντα.
Ενημέρωσε και για το αποτέλεσμα.
Αυτούς ξέρω εγώ ...τώρα να δούμε τι θα πουν και οι άλλοι λουκουματζήδες εδώ .... μπορεί να ξέρουν και άλλους.

Νεκτάριε το ρίξαμε στα μπούμερανγκ τώρα.... :flipout:
Τι έπαθε αυτό το site που ανεβάζετε τις φωτογραφίες ???? παλιότερα έδειχνε κάτι ωραίες γκόμενες ...τώρα όλο ψωρίαση και πληγές δείχνει :HTEHETH63:

Τι να σε πω...

image hosting above 5 mb

Το ελυσα το προβλημα.
Εφτιαξα το δικο μου τρικολλητο/ κοντρα πλακε.

Κύριοι σας ευχαριστώ.

Αρχικές κατασκευές από κοντραπλακέ θαλάσσης, για εμένα ΑΘΛΟΣ !!! :operator::operator::operator:

Χρήση σέγγας πάγκου, ρούτερ, τρυπάνι φτερού, δισκοπρίονο πάγκου κλπ !

Ωραιες κατασκευες ειδικα η βαση για κερακια! Μπραβο

View attachment 126128View attachment 126129View attachment 126130View attachment 126131View attachment 126132View attachment 126133Επειδή η δική μου scroll saw παίρνει (καλύτερα έπαιρνε) πριονόλαμες ΜΟΝΟ με πείρο συγκράτησης & εγώ ήθελα να χρησιμοποιώ τις σπειροειδής λάμες της Proxxon 28747 κατέφυγα σε Greek πατέντα.
Πήρα μια απλή λάμα σιδήρου 20 * 5 με μήκος 20 cm (κόστος: 0,6 $)
Πήρα μια βίδα Allen Μ5 * 15 (κόστος: 0,2 $)
& ένα απλό ηλεκτρόδιο ηλεκτροσυγκόλλησης (κόστος: 0,1 $)
Επιπλέον χρειάστηκα & ένα σετ κολαούζο Μ5 * 0,8 (μπορείς να κάνεις & «περαστή» την βίδα οπότε να μην χρειαστείς καθόλου κολαούζο για να φτιαχτεί το σπείρωμα, αν & η κατασκευή τέτοιου σπειρώματος είναι αστεία , πρώτα τρυπάς με τρυπάνι 4 φ).
Έκοψα τα 6 λαμάκια σύμφωνα με τα 3 σκαριφήματα μου.
Κόλλησα το Α & Β κάθετα (βλέπε φωτο) & με το Γ κομμάτι σφίγγω την πριονόλαμα επάνω στο Β.
Μάλιστα στα τεμάχια Β & Γ (σε δεύτερο χρόνο) στην ίδια ευθεία με τις άλλες τρύπες & προς το σώμα της σέγας έκανα & μια τρύπα, με τρυπάνι φ 1 mm, έτσι ώστε να δέχεται & πριονόλαμες με πείρο η ιδιοκατασκευή μου.
Δουλεύει μια χαρά μέεεεεερες τώρα.

Παππούς Κώστας από Πάτρα.

Ρε φιλαράκο να δεις που την βάση για τα κεράκια που έφτιαξες την είχα φτιάξει πριν κανα δίμηνο. Από κόντραπλακέ και πεύκο, πέρασμα από την φρέζα για στρογγύλεμα των ακμών, άνοιγμα των φωλιών για τα ρεσώ με το φορστνερ και έτοιμο σε μόνο 10 λεπτά. Εκείνη την ημέρα δεν είχα να κάνω κάτι και χρησιμοποίησα κάτι ρετάλια που ήταν για πέταμα.

20160330_180139[1].jpg

20160330_180150.jpg

Πάντως το δικό σου έχει πιο κυριλέ και παλιακιά εμφάνιση. Μπράβο σου!!!

Πολυ ωραια η βαση!
Ειναι καποιο σχεδιο γνωστο στο ιντερνετ?
Μου αρεσε και σκεφτομαι να σας αντιγραψω λιγο...

Κωστα τομποστ σου σχετικα με τη λαμα ειναι καλυτερα να ανεβει σε αναλογο σχετικο θεμα. Ας το μεταφερει καποιος modarator.

Μια χαρα και το δικο σου jimara ωραιο σχεδιο! Μου βαλατε ιδεες τι να κανω τα ρεταλια!!!

Και ιδου τη φτιαχνω απο το ΣΚ.

Ξεκινησα με σκοπο να κανω ενα τετρατροχο, τραχτερ ας πουμε ωστε να συνοδευει το φορτηγο στα παιχνιδια μας.
Στη πορεια ομως περασα στον υπολογιστη οπου σχεδιασα τη καροτσα με μπολικες λεπτομερειες. Ετσι απο το χοντροκομμενο τραχτερ περασα στη περισσοτερο δουλεμενη καροτσα.
Αμεσως ηρθε και το απαραιτητο αξεσουαρ του φορτωτη οπου πολυ γρηγορα με σχεδιο στο χερι αποφασιστηκε πως θα γινει.
Εδω συναντησα τηνπρωτη δυσκολια ομως οπως ανεφερα εχθες στο πως να φτιαξω ανθεκτικους τους βραχιονες απο τη μια, απο το ιδιο ξυλο απο την αλλη.
Οποτε με το αυτοσχεδιο τρικολλητο ξυλο βγηκαν τα "μπουμερανγκ". Πατεντα επιτραπεζιας σεγας, εκαψα τη λαμα και πατεντα τριβειου τα εφερε σε αυτη τη μορφη.
Οι τροχοι ειναι απο κοντρα πλακε για την δημιουργια αισθησης πελματος και διχρωμιας.
Ξερω πως σας αρεσει-bye-
Το προβλημα ειναι πως δεν ειναι για παιχνιδι διχρονου παιδιου αλλα μαλλον μονο για πανω απο 16 ετων.
Και το ακομη χειροτερο, πως μαλλον θα φτιαξω και αλλα, αν καταφερω να μεταφερω τα περιγραμματα οχηματων πραγματικων σε απλο σχεδιασμο.

Να προσθεσω οτι το εχω περασει με διαφανο βερνικι νερου, τριψιμο με 500αρι και μετα λινελαιο.