Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χρονο εχεις?
Ωραιο το τραπεζακι, εχεις εξελιχθει σε αντιγραφεα ικανο! :SFGSFGSF:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χρονο εχεις?
Ωραιο το τραπεζακι, εχεις εξελιχθει σε αντιγραφεα ικανο! :SFGSFGSF:

Χρόνο έχω το Σ/Κ. Καθημερινά όχι γιατί εργάζομαι 07.00 - 15.00.

Το Διαδίκτυο βοηθάει κ αν παίρνεις τα καλά του κερδισμένος είσαι.
Βέβαια εμένα μου αρέσει να βάζω κ την δική μου προσωπική πινελιά.
Οι γνώσεις είναι καλό να διαχέονται κ να εμπλουτίζονται.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χρόνο έχω το Σ/Κ. Καθημερινά όχι γιατί εργάζομαι 07.00 - 15.00.

Το Διαδίκτυο βοηθάει κ αν παίρνεις τα καλά του κερδισμένος είσαι.
Βέβαια εμένα μου αρέσει να βάζω κ την δική μου προσωπική πινελιά.
Οι γνώσεις είναι καλό να διαχέονται κ να εμπλουτίζονται.

Σωστός.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίος ο Κώστας.

Και εγώ έφτιαξα κάτι σήμερα για έναν φίλο.

Βάση για μπουζί από ρετάλι OSB (.
Συναρμολόγηση με καρφάκια και ξυλόκολλα και φινίρισμα με λινέλαιο - πορτοκαλέλαιο.
Οι τρύπες έγιναν στα γρήγορα...

Αναρωτιεμαι που θα χρησιμευσει αυτο.
Για υαλοβολη δεν ειναι (εξαλου το καθαρισμα εχει καταργηθει δεκαετιες), για παρουσιαση του ειδους της καυσης απο δειγματα δεν ειναι, ειναι πολλες οι τρυπες.
Γιατι ειναι;

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα ωραίος!!!!
Το ανέκδοτο βέβαια είναι για το καφενείο.

Τις βάσεις πως τις γυρισες ???
Και εννοείται το κοκορετσι πρέπει να έρθει στο ψυγείο σου!!!

Αναρωτιεμαι που θα χρησιμευσει αυτο.
Για υαλοβολη δεν ειναι (εξαλου το καθαρισμα εχει καταργηθει δεκαετιες), για παρουσιαση του ειδους της καυσης απο δειγματα δεν ειναι, ειναι πολλες οι τρυπες.
Γιατι ειναι;

Χαχα.
Θέλει να βάλει όλα τα μπουζί που έχει πάνω για να μην ανοίγει κάθε φορά τα κουτάκια. Μιας και είναι 5 και βάλε μάρκες πλέον στο εμπόριο που έχουν πολλά κοινά μοντέλα, είναι χάσιμο χρόνου κάθε φορά να ανοίγει 10-12 κουτάκια για να βρεις το κατάλληλο... ;-)

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα ωραίος!!!!
Το ανέκδοτο βέβαια είναι για το καφενείο.

Τις βάσεις πως τις γυρισες ???
Και εννοείται το κοκορετσι πρέπει να έρθει στο ψυγείο σου!!!

Sorry για το ανέκδοτο, αν ξέφυγα.

Τις βάσεις αφού μέτρησα τις διαστάσεις τους, σημαδεψα με ένα κατσαβίδι κ με τον γωνιακό τροχό κ με δίσκο κοπής επάνω "έφαγα" πάνω από το μισό πάχος της όντως χοντρής λαμας κ με την βαριοπουλα την γύρισα πολύ εύκολα στην μεγγενη. Αφού πήρε την μορφή που ήθελα με ένα κοινό ηλεκτροδιο φ 3,25 γέμισα το τσακισμα. Μετά τρίψιμο με δίσκο λειανσης κ βάψιμο. Ευκολάκι είναι.
Αν ψάξεις στο Internet θα δεις για να τις πάρεις τις βάσεις έτοιμες ζητάνε ένα τσουβάλι .
Θα προσπαθήσω να συνδυάσω στην κατασκευή μου αυτή την ειδικότητα μου κ το hoby μου. Ελπίζω να με δικαίωσει το αποτέλεσμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η συμφωνία για το κοκορέτσι έκλεισε με το να ετοιμαστεί κ να "συμφαγωθεί" από την σούβλα επάνω, την Κυριακή του Πάσχα στο Μοναστηράκι Δωρίδος. Ίσως υπάρξουν κ φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Last edited:

http://www.ebay.com/itm/Metal-Coffe...410676?hash=item3f5a44fe74:g:A2IAAOSwBahVRQCc

Για όνομα του Θεού ! ! !

Έχω ήδη φτιάξει άλλες δύο βάσεις (στεγνώνουν σήμερα) & δεν έχω φτάσει ακόμα τα 20 $.

Last edited:

Μετά από αρκετές ημέρες απραξίας, μιας και ξεκίνησε δουλειά η σύζυγος μετά την άδεια ανατροφής που είχε και εγώ αναγκαστικά κάθε πρωί κάνω babysitting, έφτιαξα τον σταυρό που βλέπετε παρακάτω.
Είναι φτιαγμένος με την τεχνική Intarsia από πεύκο.
Η περίμετρός του και το σώμα του σταυρού είναι βαμμένα με ημιδιάφανα βερνίκια lussolac μαόνι και όρεγκον αντίστοιχα. Το τριαντάφυλλο είναι βαμμένο με ακρυλικά χρωματάκια από τα Jumbo και όλο περασμένο με διάφανο βερνίκι.

Υ.Γ: Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να την "ισιάξει" λίγο την εικόνα γιατί μου την βγάζει "ξάπλα". Ευχαριστώ!

intarsia_cross.jpg

Attachments

• intarsia cross.jpg
    intarsia cross.jpg
    99.6 KB · Views: 248
Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μετά από αρκετές ημέρες απραξίας, μιας και ξεκίνησε δουλειά η σύζυγος μετά την άδεια ανατροφής που είχε και εγώ αναγκαστικά κάθε πρωί κάνω babysitting, έφτιαξα τον σταυρό που βλέπετε παρακάτω.
Είναι φτιαγμένος με την τεχνική Intarsia από πεύκο.
Η περίμετρός του και το σώμα του σταυρού είναι βαμμένα με ημιδιάφανα βερνίκια lussolac μαόνι και όρεγκον αντίστοιχα. Το τριαντάφυλλο είναι βαμμένο με ακρυλικά χρωματάκια από τα Jumbo και όλο περασμένο με διάφανο βερνίκι.

Υ.Γ: Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να την "ισιάξει" λίγο την εικόνα γιατί μου την βγάζει "ξάπλα". Ευχαριστώ!

Πολύ καλό Jimaras1982.

Αυτά είναι με το ένα χέρι το μπιμπερό & με το άλλο την σέγα ! ! !

Θα ήθελα να δοκιμάσω & εγώ αυτήν την τεχνική. Link για αρχάριους ? Pdf e-book ? Kάτι για αρχή .............. ?

Κωστα για τις βασεις του τραπεζιου τι διαστασεις λαμα πηρες?
Και ποσο κοστισε???

Τζιμαρα πραγματικα πανεμορφο!!!!!
Στον εβαλα ορθιο αλλα μονο εσυ μπορεις να διαγραψει το συννημενο που ειναι ξαπλα.

Πήρα μια 6μετρη λάμα σιδήρου (80 x 5), κομμένη στα δύο για να χωράει στο αμάξι, από μαγαζί στην Πάτρα, με 18,5 $.
Έφτιαξα 4 βασεις & μου έμεινε αρκετή ακόμα.

Αν έχεις πιστόλι βαφής (ή ακόμα καλύτερα την βάψεις με σφυρήλατο spray), πραγματικά θα σου δώσει εξειρετικά αποτελέσματα.

Σου στέλνω & ένα σκαρίφημα για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο.

Στην Μηχανολογικές κατασκεύες μετράμε σε mm, μην μπερδευτείς.

Last edited:

Ωραίες κστασκευές όπως πάντα, Κώστα και Τζίμι...

Ωραίες κστασκευές όπως πάντα, Κώστα και Τζίμι...

Το παππού τώρα ξεκίνησε μωρέ τις ξύλοκατασκευες του.
Απλά το παλεύω.

Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια.

Last edited by a moderator:

Ευχαριστώ Κώστα!!!
Άψογος!
Σου φτιάχνω και το από πάνω σε Ελληνικά καθώς τα γκρικλις αρ φορμπιτεν.

Jimaras αψογος για αλλη μια φορα ......υπεροχο!!

Καλό βράδυ σε όλους.

Χάρηκα για την σύντομη γνωριμία. Αποχωρώ όμως από το forum, γιατί ενόχλησα μάλλον. Καλή συνέχεια σε όλους σας.

Χάρηκα για την σύντομη γνωριμία. Αποχωρώ όμως από το forum, γιατί ενόχλησα μάλλον. Καλή συνέχεια σε όλους σας.

Τελειο! Μπραβο, οσο για την αποχωρηση σου, δεν ειδα κατι μεμπτο. Ποιον ενοχλησες και γιατι?