Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Άριστα!

Μηπως ξερει κανενας τι βερνικι να χρησιμοποιησω που να ειναι διαφανο τελειως και να δινει πολυ γυαλαδα στο ξυλο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Πολυ ωραια τα κοσμηματα,οταν λες "για προστασια" απο τι εννοεις?Νερο?

Σε ευχαριστώ !!! Ναι για προστασία απο νερό - ιδρώτα και εκτός απο την προστασία το ελαιόλαδο αναδεικνύει απίστευτα τα νερά του ξύλου .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άριστα!

Σε ευχαριστώ !!!

@ G.red
Μπραβο για τις δημιουργιες ειναι πανεμορφες!!
Πες μου οτι κοβεις ελια με το motosaw να με κουφανεις!!Ειναι πολυ σκληρο ξυλο.

Ολά είναι υπέροχα,μπράβο

EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τα κοσμήματα.Πολλά μπράβο (και ένα ευχαριστώ γιατί κλέβω ιδέες )!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

@ G.red
Μπραβο για τις δημιουργιες ειναι πανεμορφες!!
Πες μου οτι κοβεις ελια με το motosaw να με κουφανεις!!Ειναι πολυ σκληρο ξυλο.

Σε ευχαριστώ !

Τα μεγάλα κομμάτια με απλό πριόνι , τα σχέδια μέχρι 2 εκατοστα με την motosaw το μόνο πρόβλημα είναι ότι λόγο της σκληρότητας καταπονούνται αρκετά οι λάμες .

Μηπως ξερει κανενας τι βερνικι να χρησιμοποιησω που να ειναι διαφανο τελειως και να δινει πολυ γυαλαδα στο ξυλο?

Μολις χτες αγορασα Βερνικι σε σπρευ. Υπαρχουν σε Ματ, Σατινε και Gloss (Brilliant). Χρηση σε καλα αερισμενο χωρο καθως μυριζουν..βερνικι. Στεγνωνουν σε ενα μισαωρο. Η καλυψη ειναι αψογη.

Δοκιμασα το Ματ το οποιο δεν κανει τοσο μεγαλη διαφορα απο το καλογυαλισμενο ξυλο με λαδακι. Το δειχνει ομως πιο περιποιημενο.
Δοκιμασα και το Brilliant, το πιο γυαλιστερο που υπαρχει, και ειδα μεγαλη διαφορα στο γυαλισμα. Δες την Φωτο και συγκρινε την με το γραμμα E που εχω πιο πισω και ειναι περασμενο μονο λαδακι.
Σημερα παρηγγειλα και το μεσαιο, το Σατινε, για να δω διαφορα.

Μεχρι προτινος χρησιμοποιουσα ακρυλικο βερνικακι νερου (αοσμο) το οποιο ομως δεν κατορθωνα να απλωνω ομοιομορφα, εκανε και φουσκαλες ενιοτε. Αγορασα και πιο ακριβα πινελα σημερα να δοκιμασω αν υπαρχει διαφορα.

Εδω ενα παλιο γραμμα "Μ" που ειχα και το περασα χτες με σπρευ βερνικιου. Η διαφορα τεραστια και στην οψη και στην υφη. Και αυτο το γραμμα το εχω αναρτηση πιο πισω μονο με λαδι.

26841086010_cca2b69ce2_b.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ολά είναι υπέροχα,μπράβο

EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τα κοσμήματα.Πολλά μπράβο (και ένα ευχαριστώ γιατί κλέβω ιδέες )!

Σας ευχαριστώ !!!

Εγώ να δεις τι ιδέες έχω πάρει από όλους εσάς εδω μέσα . Την τεχνική '' intarsia '' εδώ την άκουσα και την είδα πρώτη φορά και έχω ήδη φτιάξει ενα μικρό εργάκι και στο εργαστήριο ετοιμάζετε και το 2ο , παρουσίαση εν καιρό !

Μπράβο G. Red.

Καλή συνέχεια κ διάρκεια να έχεις.

Μολις χτες αγορασα Βερνικι σε σπρευ. Υπαρχουν σε Ματ, Σατινε και Gloss (Brilliant). Χρηση σε καλα αερισμενο χωρο καθως μυριζουν..βερνικι. Στεγνωνουν σε ενα μισαωρο. Η καλυψη ειναι αψογη.

Δοκιμασα το Ματ το οποιο δεν κανει τοσο μεγαλη διαφορα απο το καλογυαλισμενο ξυλο με λαδακι. Το δειχνει ομως πιο περιποιημενο.
Δοκιμασα και το Brilliant, το πιο γυαλιστερο που υπαρχει, και ειδα μεγαλη διαφορα στο γυαλισμα. Δες την Φωτο και συγκρινε την με το γραμμα E που εχω πιο πισω και ειναι περασμενο μονο λαδακι.
Σημερα παρηγγειλα και το μεσαιο, το Σατινε, για να δω διαφορα.

Μεχρι προτινος χρησιμοποιουσα ακρυλικο βερνικακι νερου (αοσμο) το οποιο ομως δεν κατορθωνα να απλωνω ομοιομορφα, εκανε και φουσκαλες ενιοτε. Αγορασα και πιο ακριβα πινελα σημερα να δοκιμασω αν υπαρχει διαφορα.

Εδω ενα παλιο γραμμα "Μ" που ειχα και το περασα χτες με σπρευ βερνικιου. Η διαφορα τεραστια και στην οψη και στην υφη. Και αυτο το γραμμα το εχω αναρτηση πιο πισω μονο με λαδι.

Και εγω χρησιμοποιουσα βερνικι νερου μεχρι που θυμηθηκα κατι σπρευ αχρωμου βερνικιου απο lidl που ειχα παρει .
Τα περασα μια μερα σε καποια μικρη κατασκευη και εμεινα εκπληκτος απο το αποτελεσμα.
Τετοιο αποτελεσμα δινει μονο πιστολι με βερνικι με διαλυτη.

Και εγω χρησιμοποιουσα βερνικι νερου μεχρι που θυμηθηκα κατι σπρευ αχρωμου βερνικιου απο lidl που ειχα παρει .
Τα περασα μια μερα σε καποια μικρη κατασκευη και εμεινα εκπληκτος απο το αποτελεσμα.
Τετοιο αποτελεσμα δινει μονο πιστολι με βερνικι με διαλυτη.

Οπως το λες!!

Tην προηγούμενη βδομάδα έβαψα τη "φάτσα" στο σπίτι του κουμπάρου μου.Υπήρχε μόνο ένα ζωγραφισμένο νούμερο του σπιτιού το οποίο μου χάλαγε το αποτέλεσμα,οπότε θα του δωρίσω κάτι πιο καλαίσθητο (πιστεύω!):
IMG_20160520_175921.jpg

Ωραια ταμπελιτσα ! Εχει ξεπαρει το χερι σου με τον πυρογραφο , μπραβο!!

Ευχαριστώ!Πιο πολύ "χάρηκα" το 2.....Είναι οι καλύτερες καμπύλες που έχω κάνει μέχρι τώρα με πυρογράφο.

Ειχα κολλησει και εγω ενα φεγγαρι με πυρογραφο ,και αμα ασχοληθεις κανεις οτι θελεις ,ειναι πολυ ωραια τεχνικη.

Πολυ καλο αποτελεσμα, μπραβο!!

Τα παρακάτω ξύλα υπάρχουν εν αφθονία στον χώρο εργασίας μου.

cd8952e79d49572cbc1adc4ac8b0d0c2.jpg

Οι περισσότεροι τα βάζουν στο τζάκι! Εγώ είπα να τα εκμεταλλευτώ λίγο διαφορετικά.
Χρειαζόμουν μια βάση για το ρόλο χαρτί της κουζίνας στην ταράτσα μου για να μην το παίρνει ο αέρας. Και έτσι κατασκευάστηκε η παρακάτω:

83608d5cc5e3f76b19d9c93781a3a9de.jpg

Να σημειώσω εδώ ότι αυτή ήταν η κατασκευή που έφερε την φρεζοκαβιλιέρα στο σπίτι μου! Χα χα

Τα παρακάτω ξύλα υπάρχουν εν αφθονία στον χώρο εργασίας μου.

cd8952e79d49572cbc1adc4ac8b0d0c2.jpg

Οι περισσότεροι τα βάζουν στο τζάκι! Εγώ είπα να τα εκμεταλλευτώ λίγο διαφορετικά.
Χρειαζόμουν μια βάση για το ρόλο χαρτί της κουζίνας στην ταράτσα μου για να μην το παίρνει ο αέρας. Και έτσι κατασκευάστηκε η παρακάτω:

83608d5cc5e3f76b19d9c93781a3a9de.jpg

Να σημειώσω εδώ ότι αυτή ήταν η κατασκευή που έφερε την φρεζοκαβιλιέρα στο σπίτι μου! Χα χα

Ωραίος Κώστα. Μείνε στις απλές κατασκευες μονο.
Γιατι αν γι αυτή την κατασκευη πήρες φρεζοκαβιλιερα, δεν μπορω να φανταστώ τι θα πάρεις, αν φτιάξεις κανα τραπεζι κουζίνας ας πούμε :)

Ωραίος Κώστα. Μείνε στις απλές κατασκευες μονο.
Γιατι αν γι αυτή την κατασκευη πήρες φρεζοκαβιλιερα, δεν μπορω να φανταστώ τι θα πάρεις, αν φτιάξεις κανα τραπεζι κουζίνας ας πούμε :)

Καλό!
Για φαντάσου...!!!