Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δυο εργακια για σημερα, ενα μεγαλυτερο κλειδι του σολ, 10cm υψος (παραγγελια) και ενα σταυρουδακι με περασμενο κρικακι ετοιμο για το αυτοκινητο.

27183718210_ff1e3e1747_b.jpg

Σκεφτομαι να αρχισω να φτιαχνω μπρελοκακια διαφορα :))

26851753854_9a5269d8da_o.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φτιάξε μου αυτό ρε Μιχάλη

fgc_panathinaikos.jpg

και σε κερνάω ότι θες :music-smiley-005:

Δε μου παει το χερι βρε Δημητρη, εδω ενα τετραφυλλο διφυλλι εφτιαξα πριν λιγο καιρο και ετρεμε το χερι μου σα 90χρονου σεβασμιου γεροντα.

Μια επισκευουλα με ολίγη από ξυλογλυπτικη

95dfccf429d71dd231873a3452ba197c.jpg

41774c892a020b0b110f04a2a310e67a.jpg

705ef18e17bf7a197e15c282ba1bc8d9.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και η αρχική κατάσταση
bbb17fe1a073430bd7523d1608a85684.jpg

Ξυπνησα με ορεξη σημερα για πριονοκορδελα :))
Δυο κλειδακια και ενα Πασχαλιατικο με σταυρουδακια. Ολα στην πριονοκορδελα και οι τρυπες πρωτα με το τρυπανι αριστερα και μετα με το τριβειακι στα δεξια.

Το φινιρισμα με γυαλοχαρτα 120 και 220 καθως το ξυλο ηταν αρκετα λειο απο την κοπη. Μετα ενα χερι λινελαιο και ενα χερι tung οil που σκουραινει το ξυλο πιο πολυ απο το λινελαιο.

Μετα θα ακολουθησει παλι ενα απαλο τριψιματακι και μετα θα δουμε αν θα το περασω σπρευ βερνικου.

27375797602_a24d24a494_b.jpg

Φίλε Μιχάλη απλά respect,έχεις περάσει σέ άλλο επίπεδο.

Ωραια και καλοφτιαγμενα αλλα ειδικα το πρωτο κλειδι ειναι κομμενο τελεια !!!!

Εξαιρετικός,για ακόμη μια φορά!Πολύ ωραία μιχάλη.

Εγώ θα σχολιάσω την μαγκιά του metallica....Φίλε θέλει πολύ βαριά κάκαλα για να πάρεις καρέκλα 30,20 50 (ή έστω και 5) ετών (;) και να παίξεις με την επισκευή της,πόσο μάλλον με το φινίρισμά της!Πολλά μπράβο από `μένα.
(είναι δύσκολο να το βρείς αυτό ακόμα και σε επαγγελματίες,που πλέον είναι "ντουλαπάδες" και δεν ασχολούνται ή δεν έχουν καν ιδέα απ`την τέχνη.)

Thanks guys, ..παντως απο επαγγελματικη δουλεια αλλο τιποτα :flipout:
Κατι να'χουμε να κανουμε στο δυαρακι, ας ειναι καλα τα εργαλεια!!

Γνωμες please. Eβαψα με stain το ενα κλειδακι και την βαση των σταυρων. Παει? η καλυτερα οπως πριν? Επισης παει το βερνικι που τα εχω περασει ολα?

26872470234_ec42211856_b.jpg

Οι σταυροι ειναι πολυ ωραια βαμμενοι η διχρωμια ταιριαζει πολυ.
Το βαψιμο του αριστερου κλειδιου μου αρεσει παρα πολυ . Το δεξιο σκουροχρωμο κλειδι θα το αφηνα ετσι μονο για να δειξω παλαιοτητα.
Σατινε ειναι το βερνικι ? Ετοιμα για βιτρινα !

Εγώ θα σχολιάσω την μαγκιά του metallica....Φίλε θέλει πολύ βαριά κάκαλα για να πάρεις καρέκλα 30,20 50 (ή έστω και 5) ετών (;) και να παίξεις με την επισκευή της,πόσο μάλλον με το φινίρισμά της!Πολλά μπράβο από `μένα.
(είναι δύσκολο να το βρείς αυτό ακόμα και σε επαγγελματίες,που πλέον είναι "ντουλαπάδες" και δεν ασχολούνται ή δεν έχουν καν ιδέα απ`την τέχνη.)

Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα ο metalikas επαγγελματιας ξυλουργος δεν ειναι ? Οπως και να εχει συμφωνω με τον waldorf δεν πιανει ο καθενας τετοια καρεκλα να την επισκευασει και να βγαλει τετοιο αποτελεσμα !

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίο αποτέλεσμα Μιχάλη, το κλειδί του σολ το αδίκησες χωμένο πίσω.

Στό θέμα τής βαφής συμφωνώ απόλυτα μέ τόν φίλο greekn1c

Eυχαριστω για τις αποψεις παιδια. Με βοηθατε.
Με τα χρωματα και τις αποχρωσεις εχω ενα θεματακι καθως εχω δυσχρωματοψια... :)))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λαθεψαμε εδω.
Εκανα τις ευθειες κοπες με την (παχεια) λαμα της πριονοκορδελας για να γλυτωσω χρονο, και μονο το τελευταιο κομματι του κλειδιου με το σεγακι.
Σαν αποτελεσμα, η λαμα της πριονοκορδελας αφαιρεσε πολυ υλικο και το κλειδακι δεν καθεται σωστα. Δεν πειραζει, next time the right way :))

27384472252_d9fc523016_c.jpg

Ξυπνησα με ορεξη σημερα για πριονοκορδελα :))
Δυο κλειδακια και ενα Πασχαλιατικο με σταυρουδακια. Ολα στην πριονοκορδελα και οι τρυπες πρωτα με το τρυπανι αριστερα και μετα με το τριβειακι στα δεξια.

Το φινιρισμα με γυαλοχαρτα 120 και 220 καθως το ξυλο ηταν αρκετα λειο απο την κοπη. Μετα ενα χερι λινελαιο και ενα χερι tung οil που σκουραινει το ξυλο πιο πολυ απο το λινελαιο.

Μετα θα ακολουθησει παλι ενα απαλο τριψιματακι και μετα θα δουμε αν θα το περασω σπρευ βερνικου.

27375797602_a24d24a494_b.jpg

Μπράβο Μιχάλη. Πολυ όμορφα οπως παντα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μιχάλη και εσύ Δαλτονικός;Συμπάσχω..Εμένα μου στέρησε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου.Τη σχολή Ικάρων...