Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

image url

Δεν συμφερω λέμε...
Αν με κάθε ενασχοληση κόβω και μια κορδέλα...

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Mα πως εγινε αυτο παλι?
Κατι λαθος πρεπει να ειναι ρυθμισμενο. Ειτε ασκεις μεγαλη πλευρικη πιεση στις καμπυλες.Δεν μπορει να εξηγηθει αλλιως. Κριμα βρε Νεκταριε.
Εγω εχω την ιδια κορδελα απο την αρχη!

Μάναμ δεν είναι αυτό που εννοούμε με τη λέξη "αναλώσιμο"!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τωρα πήγα να χαραξω το κοματι που φαίνεται διπλα στη μεγάλη του επιφάνεια.
Και δεν το ζορισα καθόλου τωρα. Έδειχνε να δουλεύει αερατα.
Άλλωστε τις προάλλες είχα κόψει ολόκληρο κλαδι ελιάς κατά μήκος και στριγγλιζε ολόκληρη.

Βασικά την εσφιξα λιγο ακόμη χθες γιατί μου φάνηκε χαλαρή. Οποτε είτε φταίει το σφιξιμο ή η γκαντεμιά μου. Δυο κορδέλες 40€ για πλάκα...

Toτε φταιει αποκλειστικα το σφιξιμο. Το στριγγλισμα ειναι εντελως φυσιολογικο οταν κοβεις σκληρα ξυλα μεγαλου παχους.

Αμάν, τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσες όταν, στο άλλο νήμα, έλεγες οτι μπαίνεις μέσα.
Νεκ, μάλλον κάτι κάνεις λάθος στη ρύθμιση. Αυτό ξεπερνάει τα όρια της γκαντεμιάς.

Την έχεις σφίξει πολύ λογικά.
Κοίτα να έχει λίγο παλάντζο πρωτού ξεκινήσεις την κοπή.
Αν την έχεις χαλαρά λίγο δεν θα έχεις τέτοιο θέμα.

Παντως αν σε προβληματιζει Νεκταριε, η την πουλας καπου η μπορουμε να την ανταλλαξουμε με παρομοια εργαλεια.
Παρηγγειλα προσφατα την επιτραπεζια σεγα της προξον και εχω διαθεσιμη αυτη της boston. Eχω και την γερμανικη βαση για σεγες και επισης την βαση bosch για σεγες (σφραγισμενη) και αλλα σεγοειδη που λογω αγορας παρομοιων εργαλειων δεν θα τα χρειαστω πλεον.

Η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να την χρησιμοποιησεις σωστα διοτι ειναι καταπληκτικο εργαλειο και με πολυ λιγοτερα προβληματα ρυθμισης απο αλλες κορδελες λιγοτερο ποιοτικες.

Παντως αν σε προβληματιζει Νεκταριε, η την πουλας καπου η μπορουμε να την ανταλλαξουμε με παρομοια εργαλεια.
Παρηγγειλα προσφατα την επιτραπεζια σεγα της προξον και εχω διαθεσιμη αυτη της boston. Eχω και την γερμανικη βαση για σεγες και επισης την βαση bosch για σεγες (σφραγισμενη) και αλλα σεγοειδη που λογω αγορας παρομοιων εργαλειων δεν θα τα χρειαστω πλεον.

Η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να την χρησιμοποιησεις σωστα διοτι ειναι καταπληκτικο εργαλειο και με πολυ λιγοτερα προβληματα ρυθμισης απο αλλες κορδελες λιγοτερο ποιοτικες.
Μιχάλη καλησπέρα. Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πουλήσεις κάποιο απ αυτά, ενδιαφέρομαι. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε βάση σεγας/επιτραπέζια ή κάτι παρόμοιο.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Οκ Χρηστο τα λεμε.
Μεσα στο καλοκαιρι θα κανω την καταμετρηση και θα δω τι υπαρχει.

Οκ Χρηστο τα λεμε.
Μεσα στο καλοκαιρι θα κανω την καταμετρηση και θα δω τι υπαρχει.
Οκ, ευχαριστώ

Sent from my C6833 using Tapatalk

Ευχαριστώ Μιχάλη. Εχω άλλες δυο κορδέλες να σπάσω...αν τα καταφερω σύντομα θ τη βγάλω στο σφυρί. Αλλιώς ειναι πολύ γαματο εργαλείο για ν το δώσω έτσι απλά.

Φίλε Μιχάλη εγώ πάλι είμαι πιό κατασταλαγμένος από τόν Χρήστο,μέ ενδιαφέρει η επιτραπέζια σέγα worx στάνταρ,καί μέ δοκιμή τήν βάση σέγας τής Neutechnik,καί επίσης μέ δοκιμή τήν Boston,καί όταν εννοώ μέ δοκιμή δέν εννοώ άν είναι λειτουργική πρός Θεού,αλλά άν μού κάνει γιά τόν σκοπό πού τήν θέλω πού θά τό δώ στήν πράξη.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ευχαριστώ Μιχάλη. Εχω άλλες δυο κορδέλες να σπάσω...αν τα καταφερω σύντομα θ τη βγάλω στο σφυρί. Αλλιώς ειναι πολύ γαματο εργαλείο για ν το δώσω έτσι απλά.

Συμφωνω απολυτως!
Οταν η κορδελα ειναι ακινητη, και την πιεζεις ελαφρα με το δακτυλο μπροστα, πρεπει να πηγαινει πισω ~2 χιλιοστα. Οχι λιγοτερο.

Φίλε Μιχάλη εγώ πάλι είμαι πιό κατασταλαγμένος από τόν Χρήστο,μέ ενδιαφέρει η επιτραπέζια σέγα worx στάνταρ,καί μέ δοκιμή τήν βάση σέγας τής Neutechnik,καί επίσης μέ δοκιμή τήν Boston,καί όταν εννοώ μέ δοκιμή δέν εννοώ άν είναι λειτουργική πρός Θεού,αλλά άν μού κάνει γιά τόν σκοπό πού τήν θέλω πού θά τό δώ στήν πράξη.

Και είσαι κατασταλαγμενος βρε Δημήτρη ;
Χα χα Χα :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Και είσαι κατασταλαγμενος βρε Δημήτρη ;
Χα χα Χα :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Χαχαχα
Μιχάλη επειδή γνωρίζω ότι δέν θά τήν πουλήσεις τήν Worx εκ τών προτέρων,άν τήν πουλήσεις δέν κάνω κάν δοκιμές στά άλλα δύο,γιαυτό αναφέρα μέ δοκιμή τά άλλα δύο

Συμφωνω απολυτως!
Οταν η κορδελα ειναι ακινητη, και την πιεζεις ελαφρα με το δακτυλο μπροστα, πρεπει να πηγαινει πισω ~2 χιλιοστα. Οχι λιγοτερο.
Δυο χιλιοστα? αριστερα δεξια? μπρος πισω?
Γιατι εχω στο τελευταιο σφιξιμο την εφερα ετσι ωστε να ακουγεται το "σι"!

image hosting gif

Μου ξεφυγε λιγο το καυσαεριο εκει στο λαμδα...

Εχει δοκιμασει κανεις τις extra μυτες για το versatip που κανουν για πυρογραφια?

Last edited by a moderator:

Ναι, τις εχω και μιας και εχεις κανει πολυ καλη αρχη στην πυρογραφια, και επεται μελλον λαμπρο, πρεπει απλα να τις αγορασεις.
Αξιζουν ολες και οι λεπτες αλλα ιδιαιτερα αυτη με την παχεια στρογγυλη μυτη που γεμιζει κενα.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

image hosting gif

Μου ξεφυγε λιγο το καυσαεριο εκει στο λαμδα...

Εχει δοκιμασει κανεις τις extra μυτες για το versatip που κανουν για πυρογραφια?

Πολύ καλό. Τρίψτο και ξανά από την αρχή.
Όχι τίποτε, πεθερά σου είναι!!!

Σημερινές ξυλοκατασκευές έπειτα από πολύ καιρό.

1) Κηροπήγιο βουρτσισμένο στο χέρι. Έγινε πολύ καλύτερο απ ότι περίμενα και γλύτωσα το επώδυνο τρίψιμο με τα πολλά γυαλόχαρτα!
Εσωτερικό τρίψιμο με 80 - 120 - 240 γυαλόχαρτο με πολυεργαλείο.
Φινίρισμα με βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο.

P60612_233844.jpg

P60612_233920.jpg

P60612_233933.jpg

2) Βάση για οδοντόβουρτσες. Ίδια διαδικασία με την παραπάνω. Το καψιμο στο εσωτερικό των υποδοχών έγινε επίτηδες για διχρωμία!!! :)
Για τις ενώσεις χρησιμοποιήθηκε κόλλα πολυουρεθάνης Titebond γιατί θα εκτεθεί στο νερό.

P60612_233951.jpg

P60612_234000.jpg

P60612_234023.jpg

Το ξύλο και στις 2 περιπτώσεις είναι Ιρόκο, το οποίο αυτήν την φορά είχε λίγο κλαδί μέσα (άσπρο χρώμα).