Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έχω πάρει πρίν ένα χρόνο περίπου αυτά για το πολυεργαλείο.

752691_xl.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

adult image

Το σωμα ειναι απο κομματι σουηδικου καδρονιου.
Η βαση δεν ξερω τι ξυλο ειναι, αλλα εχει ωραιο χρωμα, το,βρηκα πεταμενο στο σπιτι.

Εγινε με τη κορδελα, φαινεται και η κοπη για να μπω στα εσωτερικα τμηματα. Το εξωτερικο το μπαλωσα με ενα φιλετο ξυλου, αν και φαινεται.
Περασμενο με ενα χερι λινελαιο.
Μου αρεσε και αυτη η δουλιτσα.

Οταν κολλατε και πατε να πιεσετε, τι κανετε ωστε να μην σας γλυστρανε τα υπο συγκοληση τεμαχια?

Νεκ, εξεραιτικό!
Φαντάζομαι πως θα έδειχνε αν έβαζες και μια σωστή φωτογραφία... :grinning-smiley-043

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με σωνεις Μπαμπη!!!

5 δωματια με ραμποτε ταβανι εχω στο χωριο...

Αυτό το εξαρτημα,μπαινει στου lidl?

Πολύ ωραιο Νεκταριε!!!

Πάνο δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ισχύει με το πολυεργαλείο του Lidl.
Εξακολουθεί να έχει την ίδια πατούρα/υποδοχή που είχε και παλιά; Αν εξακολουθεί τότε έχει πάνω από 90% πιθανολτητες να ταιριάζει γιατί εγώ στο δικό μου πολυεργαλείο (Makita) χρησιμοποιώ εξαρτήματα Parkside.
Δεν ξέρω πότε αγόρασες το πολυεργαλείο αλλά νομίζω οτι κάπου είχα δει οτι η νέα παραλαβή είχε κάποιες διαφορές.

Να βρε γκρινιάρη!

nektarios.jpg

Νεκτάριε πολύ ωραία βασούλα! :award:

Θενκιου!

Μπαμπινο εχεις δικιο, αν και μου αρεσει η φωτογραφια, με το κινητο και σε αυτη τη περισταση δεν κανω οτι καλυτερο.

Νεκταριε απιθανο (μεγαλο πραμα η πριονοκορδελιτσα...:))

Eξυπνη η ιδεα να κοψεις για να κανεις το B. Iσως να μην χρειαζοταν να καλυψεις και το κενο στη βαση.

Για το γλυστρημα των ξυλων καταρχας να απλωνεις την κολλα ομοιομορφα. Δοκιμασε να απλωνεις κολλα μονο στο ενα ξυλο. Δοκιμασε να απλωνεις ελαχιστη κολλα στο ενα ξυλο και κανονικη στο αλλο.
Δοκιμασε να παρεις δυο κομματακια 60αρι γυαλοχαρτο και τριψε τα μεταξυ τους ωστε να πεσουν τα ρινισματα στις 2 ακρες των ξυλων. Οταν τα πιασεις με τον σφιγκτηρα, τα τριμματα δεν θα αφησουν τα ξυλα να γλυστρισουν.

Σε ενα ξυλο βαζω κολλα.
Αυτο με τα ρινισματα το εχω ξαναδιαβασει, αλλα το ξεχασα.
Θα τομδοκιμασω αν το θυμηθω...

αλάτι βαζουνε συνήθως!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Συνηθως? Ποιοι βαζουνε αλατι συνηθως? :)))

Ο Πέσκιας ο Λαζάρου ο Μποτρίνι κι ο Σκαρμούτσος... :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

http://woodworking.formeremortals.net/2016/04/need-know-glues-wwmm-basics/
με ένα γρήγορο ψάξιμο γίνεται αναφορά εδώ για το κόλπο.

κάποτε το είχε αναφέρει και αλλος στο φορουμ

O Mπαμπης θα το ειχε αναφερει παλι για τον Σκαρμουτσο και τον Λαζαρου!!

Περαν της πλακας, το αλατι δεν πιστευω οτι χρησιμοποιειται απο κανεναν επαγγελματια αλλα ουτε και απο κανεναν ψαγμενο ερασιτεχνη.
Αλλο το να αναφερθει καπου σαν πιθανη εναλλακτικη και αλλο να χρησιμοποιειται πραγματικα και συχνα στην πραξη.

Αλλα μιας και το συζηταμε, υπαρχει κανενας χημικος να μας πει τι επιδραση μπορει να εχει, αν εχει, το χλωριουχο νατριο στην ξυλοκολλα και εν τελει στη κολληση? :))

Κουκλί!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

O Mπαμπης θα το ειχε αναφερει παλι για τον Σκαρμουτσο και τον Λαζαρου!!

Περαν της πλακας, το αλατι δεν πιστευω οτι χρησιμοποιειται απο κανεναν επαγγελματια αλλα ουτε και απο κανεναν ψαγμενο ερασιτεχνη.
Αλλο το να αναφερθει καπου σαν πιθανη εναλλακτικη και αλλο να χρησιμοποιειται πραγματικα και συχνα στην πραξη.

Αλλα μιας και το συζηταμε, υπαρχει κανενας χημικος να μας πει τι επιδραση μπορει να εχει, αν εχει, το χλωριουχο νατριο στην ξυλοκολλα και εν τελει στη κολληση? :))

το έχω πετύχει σε παρα πολλα κανάλια στο youtube... απλά δεν μπορώ να βρω τα βίντεο μέσω google... παρόλα αυτά μια αναζήτηση στο google θα δεις που το αναφέρουν σε ξένα φορουμ..

όσο για το αν έχει επίδραση στην κόλλα, θεωρώ πως είναι πολύ πιθανό..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.youtube.com/watch?v=r7yLMN-nMu0

Θα δοκιμασω και ζαχαρη, δεν ξερεις ποτε :))