Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπορω να πω πως αν και στριγγλιζει σαν σκυλα, δεν μου εχει κοψει ξανα κορδελα παρολα τα ζορια...
Εχω παρατηρησει ενα θορυβο ομως, κατι σαν τακ-τακ-τακ μεσα στο συριγμο της κινησης της κορδελας. Αυτος ακουγεται οταν ανεβαινω σε παχος κοπης. Τι μπορει να ειναι?

Kαι μενα μου το εκανε κατα καιρους. Δες μηπως εχει κολλησει τιποτα στην κορδελα και χτυπαει στους οδηγους.
Δεν θυμαμαι τι ειχα κανει. Ισως η κορδελα καθαριστηκε μονη της. Ισως ξεσφιξα λιγο την κορδελα για να μην ζοριζει τα ρουλεμαν και τους τροχους μεσα.
Σπανια εχω την πριονοκορδελα στο μαξιμουμ. Συνηθως την δουλευω στις χαμηλοτερες στροφες και αυξανω αναλογα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

https://m.youtube.com/watch?v=6ifHjuWNzlo

Μαλλον αυτο θα ειναι το επομενο προζεκτ.

ωραίο.. εμένα στην κορδέλα του σιδήρου κάνει έτσι όταν έχει φάει δόντι...αν και δεν νομίζω να κάνει έτσι και στα ξύλα που είναι μαλακα... αλλιώς μήπως έπεσες σε κορδέλα που έχει γρεζακι στην ένωση....

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ολως τα περιγραφεται πρεπει να ειναι κατι σε γρεζο στην ενωση της, το οποιο στη πορεια Μιχαλη εφυγε.
Εγω τη δουλευω τερμα γκαζια παντα.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για να γιορτασουμε το brexit φτιαξαμε σημερα ξυλινα συμβολα με τα διαφορα συναλλαγματα. Το 'πι' συμβολιζει την συναλλαγματικη ισοτιμια της Λιρας με το ευρω και το δολλαριο σε κανα χρονο :))

Φρεσκα απο την πριονοκορδελα. Σειρα εχει τωρα το ρετουσαρισμα με τα λιμακια και το τριψιμο με το γυαλοχαρτο. Μετα λαδακι η stain. Mετα βερνικι.

27625333460_f32bd7149e_b.jpg

Ξυλο οξια, παχος 9 χιλιοστα

Πολυ ωραια! Και αυτα με τη κορδελα?

Την υποθεση για το π δεν επιασα ομως...:firstprize:

π=3,14 => ή 1 λιρα = 3,14 ευρω / δολλαρια ή 1 ευρω / δολλαριο = 3,14 λιρες,

π=3,14 => ή 1 λιρα = 3,14 ευρω / δολλαρια ή 1 ευρω / δολλαριο = 3,14 λιρες,

Που κολλάει με την ξυλογλυπτική αυτό?

Σε αυτο που ειπε ο Νεκ στον Χιωτη ενα ποστ πανω απο το δικο μου............"την υποθεση με το π δεν καταλαβα".

Α..
Λες να πέσει τόσο?

Για να γιορτασουμε το brexit φτιαξαμε σημερα ξυλινα συμβολα με τα διαφορα συναλλαγματα. Το 'πι' συμβολιζει την συναλλαγματικη ισοτιμια της Λιρας με το ευρω και το δολλαριο σε κανα χρονο :))

Φρεσκα απο την πριονοκορδελα. Σειρα εχει τωρα το ρετουσαρισμα με τα λιμακια και το τριψιμο με το γυαλοχαρτο. Μετα λαδακι η stain. Mετα βερνικι.

27625333460_f32bd7149e_b.jpg

Ξυλο οξια, παχος 9 χιλιοστα

Μιχαλη αψογες, καθαρες κοπες οπως παντα! Splendid οπως λενε και οι Εγγλεζοι!!

Μultumesc Νiko, που λενε και οι Ρουμανοι :))

Kαθαρες κοπες εγιναν μετα, που τα περιποιηθηκα με τα λιμακια. Μεγαλη δουλεια οι λιμες τελικα.

Χτες και σημερα καθομουν και εκοβα αβερτα, απο βδομαδα το φινιρισμα. Εδω, επιδειξη ισορροπιας :))

P1050020.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μultumesc Νiko, που λενε και οι Ρουμανοι :))

Kαθαρες κοπες εγιναν μετα, που τα περιποιηθηκα με τα λιμακια. Μεγαλη δουλεια οι λιμες τελικα.

Χτες και σημερα καθομουν και εκοβα αβερτα, απο βδομαδα το φινιρισμα. Εδω, επιδειξη ισορροπιας :))

View attachment 129109

Πρεπει να δουλεψες και σεγα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλο παει να γινει.

photo upload

Πως να το βαψω λετε εξωτερικα?
Σουηδικο πευκο ειναι.

Τι ειναι η τι θα γινει Νεκταριε??

Μιχαλη τσιρκο μεντρανο η ισορροπιες το νομισματων!!!!!!!

Nεκταριε το πετυχες απολυτα το καμπυλοειδες!!

Επειδη ειναι πευκο, με το λαδι δεν θα σκουρηνει σχεδον καθολου νομιζω. Και αν σκουρηνει θα γινει κιτρινωπο. Αναγκαστικα πρεπει να βαλεις κατι αλλο. Τι βερνικια εχεις?

Με την σεγα που λες, εκοψα μονο το "@" και ολες τις εσωτερικες κοπες των υπολοιπων. Με την κορδελα ολα τα υπολοιπα.

Νικο, οι ισορροπιες στην φωτο ειναι συναλλαγματικες :))

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τι ειναι η τι θα γινει Νεκταριε??

Μιχαλη τσιρκο μεντρανο η ισορροπιες το νομισματων!!!!!!!

Αλλοι φτιαχνουν ξυλινα γυαλια, εγω ειπα να φτιαξω θηκη γυαλιων απο ξυλο.

Τις καμπυλες τις πετυχα, αλλα δεν ειναι συμμετρικα φτιαγμενο...δεν το πετυχα στο σχεδιο και στο κοψιμο.

Μου βγηκε και λιγο μεγαλη, σκεφτομαι να τη στενεψω αλλα θα χασω τα νερα.
Απο βερνικια εχω διαφανο και μαονι vivechrom νερου. Χρωματα σε σπρευ και λινελαιο.

Σκεφτηκα να το περασω ενα μαονι, να το γριψω ελαφρα μετα και στο τελος ενα λινελαιο.

Επισης δεν ξερω τι θα κανω για το κουμπωμα/κλεισιμο. Ο ξαδερφος διρεστας, εβαλε κατι φιλετακια ξυλου. Θα το προσπαθησω αλλα δεν ξερω αν θα πετυχει. Σκεφτηκα και μαγνητακια αλλα ουτε και αυτο φανταζει απλο.

Ε ναι, αφου εχεις μονο μαονι αυτο θα κανεις. Το λαδι θα σκουρηνει λιγο ακομα.
Για το κλεισιμο το σκεφτομουν και γω οταν ειδα το βιντεο. Τα φιλετακια αν και εντυπωσιακα δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπουν και ποσο πολυ θα κρατησουν.
Μεντεσεδακια μικρα δε λεει, καθως χρειαζονται και μπρος κουμπωμα. Μαγνητακια ισως, κολλημενο (εστω και να εξεχει εσωτερικα) στην κατω πλευρα με ενα μεταλλακι απο την πανω μερια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερα μου εσπασαν και οι λαμες και στην επιτραπεζια σεγα και στην πριονοκορδελα!

Η κορδελα της πριονοκορδελας ηταν επανω απο τοτε που παρελαβα το εργαλειο, εδω και δεκα μηνες! Τα εβγαλε τα λεφτα της. Ειτε την ζορισα ειτε πεθανε απο γηρατια. Κοπηκε στην ενωση.
Στην επιτραπεζια σεγα μου κοπηκε οταν πηγα να σβησω την σεγα σε μια εσωτερικη κοπη. Αλλα αφηνοντας το ενα χερι για να βρω τον διακοπτη, η λαμα πηρε μαζι της το τεμαχιο και κοπηκε οταν πηγα να το συγκρατησω με το αλλο χερι.

H λαμα στην επιτραπεζια σεγα εζησε περιπου ενα χρονο, ουσιαστικα απο την αρχη που αγορασα το εργαλειο και αφου ειχα σπασει αρχικα 1-2 λαμες για να δω τις αντοχες τους.

Το συμβαν στην σεγα μου θυμησε να βγαλω απο το ντουλαπι τον διακοπτη ποδιου που ειχα αγορασει και βαριομουν να τον βαλω.. Τελικα θα μου ειναι πολυ χρησιμος. Αν τον ειχα δεν θα ειχε σπασει η λαμα.

27844371781_863665ed3a_b.jpg

Σημερα μου εσπασαν και οι λαμες και στην επιτραπεζια σεγα και στην πριονοκορδελα!

Δεν πιστεύω να πέρασε ο Νεκτάριος από εκεί? ;)

Μιχάλη αν κόπηκε στην Ένωση φτιάχνετε. Ούτε ξέρω πόσες έχουμε χαλάσει έτσι με τον πατέρα μου

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπορει να φτιαχνεται αλλα εαν υπαρχει εστω καποια απειροελαχιστη ανομοιομορφια στην κορδελα -στο σημειο της κολλησης- ειναι δυνατον να σου φαει τα ραουλα.