Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γεια σας παιδια!! σας υπερ ευχαριστω που σας αρεσε η προσπάθεια μου!! βασικά ολα με θεια φώτιση!! υπομονή αγάπη και μονο με τα χερια δίχως ειδικά εργαλεία βγηκε το αποτέλεσμα :) εχω κάνει και αλλα μοντέλα αρκετα και διάφορα απλα ηθελα να το μοιραστώ και μαζι σας :D Babis K χαχαχα μπααα ακομα δεν με αφήνουν να φυγω χαχαχα!!! σας ευχαρισω παιδιά για το οτι σας αρεσε το εργο μου εδω και μερικές φωτός απο τν διαδικασία ;) θα ανεβάσω και αλλα κομμάτι να τα δειτε ;) επειδη εχω πολλες εβαλα μερικές :D

Απιστευτη κατασκευη συγχαρητηρια !! Δεν εχω λογια !!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ξεπερνάει ότι μικροξυλοκατασκευή, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο νήμα εκτός και αν μου ξεφεύγει από την μνήμη μου κάτι. :firstprize:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για να φτιαχτει αυτο πρεπει το μυαλο να δουλευει ως υπολογιστης και τα χερια ως 3d printer! Δεν γινονται ολα αυτα απλα ακολουιοντας σχεδιο και υπομονη. Η λεπτομερεια, η κατασκευη και η υπομονη ειναι υπερανω ολων.

Νεκ μην απογοητεύεσαι...
Κι εγώ όταν άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα ξύλινα μικρο αντικείμενα είχα ενθουσιαστεί και νόμιζα οτι με καλά εργαλεία κάμποση εξάσκηση και υπομονή θα τα καταφέρω.
Μέχρι που, ψάχνωντας, είδα αυτό και συνειδητοποίησα οτι για να πλησιάσω έστω, δεν μου φτάνουν ούτε τρείς ζωές.
Το κατάλαβα, το πήρα απόφαση και ηρέμησα. :flipout:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νεκ μην απογοητεύεσαι...
Κι εγώ όταν άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα ξύλινα μικρο αντικείμενα είχα ενθουσιαστεί και νόμιζα οτι με καλά εργαλεία κάμποση εξάσκηση και υπομονή θα τα καταφέρω.
Μέχρι που, ψάχνωντας, είδα αυτό και συνειδητοποίησα οτι για να πλησιάσω έστω, δεν μου φτάνουν ούτε τρείς ζωές.
Το κατάλαβα, το πήρα απόφαση και ηρέμησα. :flipout:

Ενας αυτός κι άλλος ενας, ετούτος
https://www.google.gr/search?q=art+...id3NAhXBPxQKHQLQDx8Q_AUIBygB&biw=1024&bih=653
Οι άνθρωποι ειναι σε άλλο πλανήτη, όχι επίπεδο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Χίλια μπράβο φίλε μου! Φοβερη δουλειά!! Χαρά στο κουράγιο σου και στην υπομονή σου...

Και μια ΤΑΠΗΝΟΤΑΤΗ βάση από μένα για τον ασύρματο φορτιστή του κινητού!
uploadfromtaptalk1467750962111.jpg
uploadfromtaptalk1467751020411.jpg
uploadfromtaptalk1467751027305.jpg
uploadfromtaptalk1467751043833.jpg

Θέλει κάποιες λεπτομέρειες και ένα βαψιματακι...

Tαπεινοτατη βαση? Δεν θα το ελεγα, μπραβο!

Απο ποσα κομματια αποτελειται? Δωσε καμμια λεπτομερεια της κατασκευης. Νομιζω οτι θα ηθελε καμμια 10αρια μοιρες πιο ξαπλωτη, για περισσοτερη σιγουρια με το τηλεφωνο επανω.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Tαπεινοτατη βαση? Δεν θα το ελεγα, μπραβο!

Απο ποσα κομματια αποτελειται? Δωσε καμμια λεπτομερεια της κατασκευης. Νομιζω οτι θα ηθελε καμμια 10αρια μοιρες πιο ξαπλωτη, για περισσοτερη σιγουρια με το τηλεφωνο επανω.
Σε σχέση με τα έργα τέχνης εδώ μέσα, δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω παρά Ταπηνη!

Είναι φτιαγμένο όλο με ένα ρεμάλι κόντρα πλακέ 6mm που είχα! Η πλάτη αποτελείτε από 3 κομμάτια κολλημένα (τα δύο κομμένα για να χωνέψει μέσα η βάση φόρτισης), δυο κομματάκια κολλημένα μικρά για να πατάει πάνω το κινητό, και η βάση του!! Έχω χρησιμοποιήσει μόνο κόλλα! Μετά από δοκιμές το άφησα στις 20 μοίρες, που προσωπικά με βόλεψε πολύ και δεν έχει πρόβλημα σταθερότητας!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σε σχέση με τα έργα τέχνης εδώ μέσα, δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω παρά Ταπηνη!

Είναι φτιαγμένο όλο με ένα ρεμάλι κόντρα πλακέ 6mm που είχα! Η πλάτη αποτελείτε από 3 κομμάτια κολλημένα (τα δύο κομμένα για να χωνέψει μέσα η βάση φόρτισης), δυο κομματάκια κολλημένα μικρά για να πατάει πάνω το κινητό, και η βάση του!! Έχω χρησιμοποιήσει μόνο κόλλα! Μετά από δοκιμές το άφησα στις 20 μοίρες, που προσωπικά με βόλεψε πολύ και δεν έχει πρόβλημα σταθερότητας!

Πολυ καλη η βαση σου αλλα εχεις και απολυτο δικιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ετοιμο και το τριτο της παρεας.
Ακολουθησα τη συνταγη με το να παραμεινει ως εχει ο ροζος, ο οποιος ειχε διαλυθει, δημιουργοντας γυρω του μια "λιμνη" βασιζομενος σε μια εικαστικη παρεμβαση ορυκτου πετρωματος σε σκαφτη εσοχη στη ζωντανη περιοχη του ξυλου :smash:

Απο φινιρισμα ειναι το καλυτερο μεχρι στιγμης, τοσο σε εικονα αλλα και σε αισθηση.

Εδω και τα τρια τεμαχια.

upload image online

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να σαι καλα φιλε μου με τιμαν τα λογια σου αλλα πιστευω οτι εδω μεσα ολοι μα ολοι ειναι στο τοπ :) με προσπαθεια και υπομονη ολα γινονται σε ευχαριστω :) :) :)

Για να φτιαχτει αυτο πρεπει το μυαλο να δουλευει ως υπολογιστης και τα χερια ως 3d printer! Δεν γινονται ολα αυτα απλα ακολουιοντας σχεδιο και υπομονη. Η λεπτομερεια, η κατασκευη και η υπομονη ειναι υπερανω ολων.

Θελει πολυυυυυ ΥΠΟΜΟΝΗ πραγματικα!! και με νβαση την αντιληψη που εχεις μετα το περνας πανω στο ξυλο :D το εν λογο δεν ειναι οτι δυσκολοτερο εχω κανει καθως το Leopard 2A6 HEL που εκανα με ερπυστριες που γυριζουν και το πυσροσβεστικο με 1,20 σκαλα συρόμενη το ανταγωνιζονται χεχεχε θα τα βαλω και αυτα να τα δειτε φιλε Νεκταριε :operator:

Leopard 2A6 HEL!! :violent-smiley-030: χεχεχε Μια μοναδική κατασκευή πιστό αντίγραφο του εν λόγο άρματος! Με ερπύστριες που γυρνάνε πύργο που γυρίζει επιτηρώντας γύρω και φυσικά το πολυβόλο που γυρίζει και αυτό δίνοντας έναν τόνο πολυτελείας και μοναδικής ομορφιάς στο ήδη απίθανο μοντέλο με τα 144 κομμάτια πέλματος σε κάθε ερπύστρια εσωτερικά και εξωτερικά! Περισσότερα στις φωτός παιδια μια ακομα προσπαθεια μου ριξτε μια ματια Διαστάσεις :16.5 cm Πλάτος 15.5 Ύψος 33cm Μήκος (διχως την κανη) εχω κανει μια σελιδα δικια μου παιδια ατομικα και τα εχω ολα εκει εχω και το βιντεο θα σας δωσω λινκ απο το καναλι μου :)

https://www.youtube.com/watch?v=1mmJxYsGDfkhttps://www.youtube.com/watch?v=1mmJxYsGDfk και το λινκ του βιντεο να χετε μια καλυτερη εικονα ;)

To κακο ειναι στην χωρα που ζουμε φιλε μου Νικολαε....μονο απογοητευση σε αφηνει....δεν βοηθαει κανεις!! εχω στειλει παντου και εμαιλ και επιστολες με (ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ) προσπαθω μονος μου και με υπομονη προσπαθω να το κατα καποιο τροπο δικτυώσω :)

Πραγματικά έργα τέχνης.
Τα λόγια είναι περιττά σε αυτές τις περιπτώσεις.
Συγχαρητήρια για το μεράκι σου.

Να σαι καλα Κυριακο δοξα το θεο ειναι κατι που το αγαπω οσο τπτ και το κανω με πολυ αγαπη και μερακι οπως ειπες :D :) θα βαλω και καποια ακομα που εχω ;)

Sutphen Fire Truck 93' αυτα και αν ειναι τερατα κυριολεκτικά ομως!! :D
Ξύλινο μοντέλο Πυροσβεστικου οχήματος πιστό αντίγραφο τις εταιρείας Sutphen με φανταστική λεπτομέρεια επίσης παιδια το είναι πλήρως λειτουργικό με ανασυρομενη σκάλα τιμόνι που στρίβει και όλες τις πόρτες όπου κλείνουν κανονικά εσωτερικα εκανα και ολες τις λεπτομερειες μπουκαλες οξυγονου καρεκλα με την ασφαλεια στην ζωνη τα παντα ολα στο βιντεο ισως τα δειτε καλύτερά :)
Διαστάσεις :14 cm Πλάτος 15.5 Ύψος 66 Μήκος
(σκάλα) 1.20 ανοιχτή
https://www.youtube.com/watch?v=7MwQySteI_8

Ε ρε φιλε τι να πω.... οντως δεν πρεπει να παει χαμένο τετοιο ταλέντο και υπομονη!!!

η πρώτη προσπάθεια στις 8 Γενάρη

η δεύτερη προσπάθεια στις 1 Μάρτη

η τρίτη προσπάθεια στις 1 Ιούλη

η τέταρτη προσπάθεια στις 5 Ιούλη

η πρώτη προσπάθεια στις 1 Μάρτη

η δεύτερη προσπάθεια στις 2 Ιούλη

Μπορεί να μην είναι πανέμορφα, μπορεί να μην είναι τέλεια, μπορεί, μπορεί, μπορεί....εγώ πάντως χαίρομαι που υπάρχει βελτίωση σε μένα και αυτό μου δίνει ώθηση και κουράγιο να συνεχίζω την προσπάθεια...

:a0210: :a0210: :a0210: :a0210: :a0210: :a0210:
:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Το πανεμορφο ειναι διαφορετικο για τον καθενα . Πολυ ωραιες κατασκευες και το πιο σημαντικο που ηδη ειπες ,να υπαρχει βελτιωση στην επομενη κατασκευη ! Μπραβο!!

Σώτο αυτό είναι το νόημα σε αυτά που κάνουμε.
Βελτιωνόμαστε συνεχώς και ποτέ δεν σταματάμε.