Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ένα κομμάτι από παλιό πατζουρι και μερικά χρώματα ένα από τα αργά βραδάκι του Αυγούστου.

DSC_3289.jpg

Ώπα ο καλλιτέχνης !
Ποσο τό πουλάς ;
Θα το πάρω φτηνά τώρα και θα το μοσχοπουλήσω οταν με το καλο γίνεις διάσημος !

Sent from my iPad using Tapatalk

Ο Κυριακος ειναι καλλιτεχνης, το 'χουμε πει!!

Θυμαμαι και γελαω, σε ολο το Γυμνασιο και το Λυκειο ο μεγαλυτερος βαθμος μου στην ζωγραφικη ηταν το 14 -μπορει 15 στην Α Γυμνασιου.
Και αυτο μαλλον με το ζορι γιατι οντως προσπαθουσα (αλλα δε μου εβγαινε:) και γιατι παντα ειχα απο τα καλυτερα σετακια μπογιες, τεμπερες, μαρκαδορους, ραπιδογραφους που μου εφερνε ο πατερας μου απο τα ταξιδια του!!

Θυμαμαι και ενα χαστουκι απο την συγχωρεμενη κ.Αντωνιαδου στη β'γυμνασιου που μας εβαζε βιβαλντι να εμπνευστουμε και εγω ζωγραφιζα στρατιωτακια και τανκς εμπνευσμενος απο την Μαχη (τηλεοπτικη σειρα με τον λοχια σωντερς:)

Παντως εγω εχω εργο του Κυριακου αμα γινει διασημος, που το ανταλλαξα με μια ξυλινη αγκυρουλα. Γινε διασημος πατριωτακι :ernaehrung004:

Μπράβο Κώστα καλύτερο καί από τό πρωτότυπο έγινε ο μπούμπης,μιά ερώτηση τίς κοπές τίς έκανες σέ πριονοκορδέλα η σέ επιτραπέζια σέγα ? καί τί πάχος είναι τό κόντρα-πλακέ ?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο Κώστα καλύτερο καί από τό πρωτότυπο έγινε ο μπούμπης,μιά ερώτηση τίς κοπές τίς έκανες σέ πριονοκορδέλα η σέ επιτραπέζια σέγα ? καί τί πάχος είναι τό κόντρα-πλακέ ?

ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
«Στον κούμο εμπήκε ο κούλουκας και ξύπνησε τσι κούβες και δεν τον ήφταξε κειονά κι ήφαε και τσι βρούβες

Κούμος: Το κοτέτσι, (μτφ) μικρό σπίτι
Κούλουκας: μεγαλόσωμος νεαρός σκύλος
Κούβος: γάλος

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ, έγινε πράγματι εξαιρετικό.

'Ολες οι κοπές έγιναν στην επιτραπέζια σέγα, εκτός από τα ευθύγραμμα κομμάτια όπου για ευκολία - ταχύτητα, έγιναν στο παγκοπρίονο.
Με βοηθάει πολύ ένας επαγγελματικός ταινιολειαντήρας (τανκ) της Bosch που έχω πάρει & ο οποίος δεν χαμπαριάζει τίποτα & διορθώνει άμεσα τυχόν "στραβοτιμονιές" που έχω κάνει στην επιτραπέζια σέγα.
Τα εσωτερικά καμπύλα τμήματα διορθώθηκαν πολύ εύκολα με το Bench Spindle Sander της Scheppach.

Ξυλεία: Σημύδα Ρωσίας 21 mm

Χαρακτηριστικά (από το site, τα οποία & ακολουθήθηκαν)

Επιτραπέζιο φωτιστικό

Υλικό: MDF
Μήκος: 40 εκ
Ύψος: 36 εκ
Πάχος: 21 χιλ
Μάκρος καλωδίου: 200 εκ
Λάμπα: Συστήνεται λαμπτήρας 1 x 20W E27
Διακόπτης ON/OFF στο καλώδιο.

Α! η τρύπα στο κεφάλι του Αζόρ ή Κούλουκα ή Μπούμπη, για να περάσει το ντουί (που έτυχε & ήταν 40 mm), έγινε με το τρυπάνι μεντεσέ της Wolfcraft 40 mm (3325000) στο κολωνάτο δράπανο.

Last edited:

Να ειστε καλα παιδια ευχαριστω!
Αν και πιστευω ειναι ακομη σε παιδικο επιπεδο οι ζωγραφιες μου.

Να βαλω και μια καλλιτεχνικη αναβαθμιση της αποθηκης του πεθερου μου στην Πατμο με Χιωτικο αρωμα.

14051814_10157469348160515_8370278768880445776_n.jpg

14088507_10157459563750515_8832150768586915852_n.jpg

Το χεις πάντως και φαίνεται!

Sent from my C6833 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ, έγινε πράγματι εξαιρετικό.

'Ολες οι κοπές έγιναν στην επιτραπέζια σέγα, εκτός από τα ευθύγραμμα κομμάτια όπου για ευκολία - ταχύτητα, έγιναν στο παγκοπρίονο.
Με βοηθάει πολύ ένας επαγγελματικός ταινιολειαντήρας (τανκ) της Bosch που έχω πάρει & ο οποίος δεν χαμπαριάζει τίποτα & διορθώνει άμεσα τυχόν "στραβοτιμονιές" που έχω κάνει στην επιτραπέζια σέγα.
Τα εσωτερικά καμπύλα τμήματα διορθώθηκαν πολύ εύκολα με το Bench Spindle Sander της Scheppach.

Ξυλεία: Σημύδα Ρωσίας 21 mm

Χαρακτηριστικά (από το site, τα οποία & ακολουθήθηκαν)

Επιτραπέζιο φωτιστικό

Υλικό: MDF
Μήκος: 40 εκ
Ύψος: 36 εκ
Πάχος: 21 χιλ
Μάκρος καλωδίου: 200 εκ
Λάμπα: Συστήνεται λαμπτήρας 1 x 20W E27
Διακόπτης ON/OFF στο καλώδιο.

Α! η τρύπα στο κεφάλι του Αζόρ ή Κούλουκα ή Μπούμπη, για να περάσει το ντουί (που έτυχε & ήταν 40 mm), έγινε με το τρυπάνι μεντεσέ της Wolfcraft 40 mm (3325000) στο κολωνάτο δράπανο.

Eυχαριστώ Κώστα
Αν θυμάμαι καλά επιτραπέζια σέγα έχεις τήν κόκκινη τής Einhell,μέ εκπλήσσει πού κόβει 21 mm κόντρα πλακέ,φαντάζομαι πολύ αργά θά πήγαινες γιά να μήν κόψει τήν λάμα.Ο Ταινιολειαντήρας σίγουρα είναι απαραίτητος γιά νά φέρει "αλφαδιά" τίς κοπές από τήν σέγα

Να βαλω και μια καλλιτεχνικη αναβαθμιση της αποθηκης του πεθερου μου στην Πατμο με Χιωτικο αρωμα.

Καλλιτέχνης ο πεθερός από τήν Σάμο Κυριάκο,φαντάζομαι σίγουρα θά τού έχεις δανείση τόν χωροστάτη Stanley cubix σέ τρίποδο γιά να φέρει τέτοια αλφαδιά τούς ανεμόμυλους έν σειρά κάτω.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Είναι πολύ ωραίο να συνεχίζεται η παράδοση από νέους ανθρώους. Καλή συνέχεια.

Δημήτρη εγώ το έφτιαξα!
Χαχαχαχα

Εμ τώρα εξηγούνται όλα χαχαχα,λέω καί εγώ χωρίς χωροστάτη γίνεται τέτοια αλφαδιά ? :worshippy:

Για στένσιλ το βλέπω.
Μπράβο Κυριακο,ωραιο!!!

Παιδια ολα εγιναν με ενα παλετοξυλο και ενα απο τα κομμενα παλετοξυλα που βλεπετε δεξια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

[Eυχαριστώ Κώστα
Αν θυμάμαι καλά επιτραπέζια σέγα έχεις τήν κόκκινη τής Einhell,μέ εκπλήσσει πού κόβει 21 mm κόντρα πλακέ,φαντάζομαι πολύ αργά θά πήγαινες γιά να μήν κόψει τήν λάμα.Ο Ταινιολειαντήρας σίγουρα είναι απαραίτητος γιά νά φέρει "αλφαδιά" τίς κοπές από τήν σέγα[/QUOTE]

Την κόκκινη της Einhell έχω, λίγο πιο κάτω από την μέση το ποντεσιόμετρο & δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Να σου πω ότι τα δυο πόδια του Αζόρ τα ένωσα με 4 βίδες μεταξύ τους & τα έκοψα & τα δύο μαζί γιατί ήταν ακριβώς τα ίδια !
Δηλ. 42 mm πάχος ξύλου !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Την κόκκινη της Einhell έχω, λίγο πιο κάτω από την μέση το ποντεσιόμετρο & δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Να σου πω ότι τα δυο πόδια του Αζόρ τα ένωσα με 4 βίδες μεταξύ τους & τα έκοψα & τα δύο μαζί γιατί ήταν ακριβώς τα ίδια !

Δέν τό περίμενα ότι η επιτραπέζια σέγα τής Einhell μπορεί νά κόψει σκληρό υλικό όπως τό κόντρα-πλακέ καί μάλιστα διπλο 42 mm !!!!!
Αρα ότι λένε τά specs ότι μπορεί να κόψει μέχρι 57 mm στίς 90 μοίρες θά ισχύει σέ μαλακό ξύλο,εφόσον τά κατάφερε σέ σκληρό ξύλο στά 42 mm.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ι

Δέν τό περίμενα ότι η επιτραπέζια σέγα τής Einhell μπορεί νά κόψει σκληρό υλικό όπως τό κόντρα-πλακέ καί μάλιστα διπλο 42 mm !!!!!
Αρα ότι λένε τά specs ότι μπορεί να κόψει μέχρι 57 mm στίς 90 μοίρες θά ισχύει σέ μαλακό ξύλο,εφόσον τά κατάφερε σέ σκληρό ξύλο στά 42 mm.

Υ.Γ. Με χρήση ακέφαλης σπειροειδής κοπής πριονόλαμα της Proxxon.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Ποιο μοντέλο Κώστα;
Είμαι σε αναζήτηση σέγας και φυσικά δεκτή η κάθε βοήθεια και γνώμη σας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευέ

Υ.Γ. Με χρήση ακέφαλης σπειροειδής κοπής πριονόλαμα της Proxxon.

Εμ ένα ένα μάς τα λές ''σειρά'' χαχαχα,είπα καί εγώ.
Μέ τίς εργοστασιακές λάμες Κώστα από ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι πόσο κόβει ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλ

Εμ ένα ένα μάς τα λές ''σειρά'' χαχαχα,είπα καί εγώ.
Μέ τίς εργοστασιακές λάμες Κώστα από ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι πόσο κόβει ?

Κ με τις λάμες που φορούσε δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Δεν θυμάμαι όμως να είχα κόψει 2 * 21 mm σημύδα.

Η σπειροειδής λάμα σίγουρα εξυπηρετεί καλύτερα στις "κλειστές κοπές" & στην αρχή είχα πεισμώσει όταν είχα πάρει την κόκκινη σέγα & δεν μπορούσε να φορέσει ακέφαλες λάμες κ από τότε είχα κάνει μια ιδιοκατασεκυή, η οποία με έχει βολέψει αφάνταστα.

Τα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Ποιο μοντέλο Κώστα;
Είμαι σε αναζήτηση σέγας και φυσικά δεκτή η κάθε βοήθεια και γνώμη σας.

Αυτή έχει ο Κώστας φίλε Γιώργο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κ με τις λάμες που φορούσε δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Δεν θυμάμαι όμως να είχα κόψει 2 * 21 mm σημύδα.

Η σπειροειδής λάμα σίγουρα εξυπηρετεί καλύτερα στις "κλειστές κοπές" & στην αρχή είχα πεισμώσει όταν είχα πάρει την κόκκινη σέγα & δεν μπορούσε να φορέσει ακέφαλες λάμες κ από τότε είχα κάνει μια ιδιοκατασεκυή, η οποία με έχει βολέψει αφάνταστα.

Τα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Να σαι καλά καί καλό υπόλοιπο

Με την scheppach (που είναι σχεδόν ίδια με την einhell),έχω κόψει άνετα και σχετικά γρήγορα 36mm (3 κολλημένα 12άρια) κόντρα πλακέ με λάμες της "σειράς" όχι κάτι ιδιαίτερο δηλαδή.