Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δοκίμαζα τον νέο τροχό (πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση η τόσο εύκολη αλλαγή θέσης του προφυλακτήρα) κ μου προέκυψε κ μιά "παραγγελιά".

Έγινε σε χρόνο ρεκόρ για τα δικά μου δεδομένα (βέβαια το είχα φτιάξει παλιότερα) κ μάλιστα αυτή τη φορά μόνο με συναρμογή των ξύλων με λίγη κόλλα κ χωρίς καθόλου βίδες όπως τα δύο προηγούμενα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να σας δείξω και εγώ 3 ρολογάκια , το ξύλινο είναι απο 18αρι ελατάκι , δεν το ετριψα καθόλου το μόνο που έκανα ήταν να το περάσω με το φλόγιστρο να κολλήσω τα ντόμινο , να το περασω με διάφανο γυαλιστερό σπρέι και μετα να βάλω τον μηχανισμό. Τα άλλα 2 είναι απο σκληρούς δίσκους 3,5'' και τα γράμματα πλαστικά.

Ότι πιο απλό έχω φτιάξει μέχρι τώρα !

20160831_121604_zpszykpxxr3.jpg

πολύ όμορφο!

τόσο τέλειο κύκλο με ρούτερ τον έκανες?

ερώτηση: οι μαύροι δείκτες φαίνονται σε τόσο σκούρο ξύλο, από μία απόσταση 3-4 μέτρα?

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Απίστευτος!!!!
Με τα ντομινο είναι όλα τα λεφτά!!!!
Μηχανισμό που θα βρω και εγώ?

Σε ευχαριστώ ! Μηχανισμούς αγοράζω από εδώ (σχεδόν πάνω στη Βουλιαγμένης στον Άλιμο ) το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει μόνο με λαιμό 1εκατοστό και χρειάζεται να φάω το πίσω μέρος του ξύλου 1 εκατοστό (όσο είναι ο μηχανισμός ) για να χωρέσει , αλλά γίνεται πανεύκολα με ένα ρουτερ ή ντρεμελοειδές. Αν και στο ebay έχει με τι μισή σχεδόν τιμή με μακρυ λαιμό και αθόρυβο .http://decomagia.gr/home.php?cat=17

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πολύ όμορφο!

τόσο τέλειο κύκλο με ρούτερ τον έκανες?

ερώτηση: οι μαύροι δείκτες φαίνονται σε τόσο σκούρο ξύλο, από μία απόσταση 3-4 μέτρα?

Σε ευχαριστώ ! τον κύκλο τον σχεδίασα με διαβήτη και τον έκοψα με σεγα του lidl με λαμα πάλι του lidl ,και δεν χρησιμοποιησα πουθενά κάτι για τρίψιμο , φαίνονται αρκετά καλά οι δείκτες , αλλά αν θές μπορείς να μην το κάψεις τόσο πολύ με το φλόγιστρο και να βγει πιο ανοιχτό .

Πολύ πρωτότυπα ρολόγια!!!
Πρέπει να είσαι tech maniac πάντως για να κάνεις σκληρούς δίσκους ρολόγια!!! :)

Πολύ πρωτότυπα ρολόγια!!!
Πρέπει να είσαι tech maniac πάντως για να κάνεις σκληρούς δίσκους ρολόγια!!! :)

Χαχαχα σε ευχαριστώ ! Δεν θα το έλεγα τα βασικά μόνο ξέρω αλλά , έχω άλλο κόλλημα , πριν πετάξω κάτι παλιό (αν πάρω την απόφαση να το πετάξω) πρώτα το ξεμοντάρω τελείως και φυσικά περνάω αρκετή ώρα χαζεύοντας στο pinterest !!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σε ευχαριστώ ! Μηχανισμούς αγοράζω από εδώ (σχεδόν πάνω στη Βουλιαγμένης στον Άλιμο ) το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει μόνο με λαιμό 1εκατοστό και χρειάζεται να φάω το πίσω μέρος του ξύλου 1 εκατοστό (όσο είναι ο μηχανισμός ) για να χωρέσει , αλλά γίνεται πανεύκολα με ένα ρουτερ ή ντρεμελοειδές. Αν και στο ebay έχει με τι μισή σχεδόν τιμή με μακρυ λαιμό και αθόρυβο .http://decomagia.gr/home.php?cat=17

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε ευχαριστώ ! τον κύκλο τον σχεδίασα με διαβήτη και τον έκοψα με σεγα του lidl με λαμα πάλι του lidl ,και δεν χρησιμοποιησα πουθενά κάτι για τρίψιμο , φαίνονται αρκετά καλά οι δείκτες , αλλά αν θές μπορείς να μην το κάψεις τόσο πολύ με το φλόγιστρο και να βγει πιο ανοιχτό .

Πολύ όμορφο, μπράβο. Είχα δει κ στο Pinterest παρόμοιο. Τα ντόμινο από που ?

Πάντως μπορεί εύκολα να βάψει κάποιος με ένα σπρευ τους δείκτες πολύ εύκολα αντί να "χαλάσει" το όμορφο κάψιμο του ξύλου που έχεις κάνει.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολύ όμορφο, μπράβο. Είχα δει κ στο Pinterest παρόμοιο. Τα ντόμινο από που ?

Πάντως μπορεί εύκολα να βάψει κάποιος με ένα σπρευ τους δείκτες πολύ εύκολα αντί να "χαλάσει" το όμορφο κάψιμο του ξύλου που έχεις κάνει.

Πολύ καλή ή ιδέα για το βάψιμο , το ντόμινο από jumbo

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να σας δείξω και εγώ 3 ρολογάκια , το ξύλινο είναι απο 18αρι ελατάκι , δεν το ετριψα καθόλου το μόνο που έκανα ήταν να το περάσω με το φλόγιστρο να κολλήσω τα ντόμινο , να το περασω με διάφανο γυαλιστερό σπρέι και μετα να βάλω τον μηχανισμό. Τα άλλα 2 είναι απο σκληρούς δίσκους 3,5'' και τα γράμματα πλαστικά.

Πολυ ωραία

Sent from my iPad using Tapatalk

Παρα πολυ ομορφα Γιωργο και πρωτοτυπα τα ρολογακια. Εξυπνη ιδεα το καψιμο.
Μου αρεσουν πολυ οι σκληροι ωρολογιακοι δισκοι :)) Eντελως εξω απο τα συνηθισμενα. Μπραβο!!!

Πολύ ωραία και πρωτότυπα τα ρολόγια, ειδικά αυτά από σκληρό δίσκο. Εξαιρετικός.... :SFGSFGSF: :worshippy:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο, πρωτότυπο, ειδικά οι σκληροί δίσκοι... Μου έδωσες ιδέα!

Μπράβο, πρωτότυπο, ειδικά οι σκληροί δίσκοι... Μου έδωσες ιδέα!

Kαι μενα ιδεα μου εδωσε αλλα τον τελευταιο σκληρο τον τεμαχισα προσφατα για να βγαλω τους μαγνητες..

Χαίρομαι που σας αρέσουν ! Πάντως όλοι σας πραγματικά μου έχετε ανοίξει τα μάτια για πάρα πολλά πράγματα !!!

Αυτό που κάνω τώρα δεν το λες και χόμπυ,αλλά κανονικό μεροκάματο!
Ανέλαβα λοιπόν να φτιάξω τις μπομπονιέρες για τα βαφτήσια του παιδιού του κολλητού μου (πότε πέρασαν 25 χρόνια που γνωριστήκαμε ρε γμτ!).
Το σχέδιο αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες απ`την αρχηγό σε τέτοια θέματα (επίσης φίλη από 25ετίας):φεγγαροκρεμάστρα!

IMG_20160829_162640.jpg
Αυτό ήταν το original σχέδιο και άρεσε,οπότε προχώρησα σε μαζική παραγωγή.
IMG_20160902_195114.jpgIMG_20160902_194209.jpg
Το αστέρι κρεμάστηκε πρόχειρα με σπάγγο,αλλά τελικά θα μπεί χρωματιστό κηρόνημα.
Ακόμα στην αρχή είμαι,μέχρι να φτάσουμε τα 100 κομμάτια έχει δρόμο ακόμα :flipout:

Επίσης θέλω να καταθέσω εδώ την δική μου μπομπονιεροπρόταση που δεν συζητήθηκε καν (για ανεξήγητους λόγους!)
IMG_20160902_194543.jpg
Όταν συνήλθαν απ`το (ελαφρύ ευτυχώς) εγκεφαλικό,μου είπαν ότι αυτό δεν ταιριάζει για παιδική μπομπονιέρα.
Παρόλο που είμαστε 25 χρόνια φίλοι,καμιά φορά δεν τους καταλαβαίνω ρε γμτ,τι τους χάλασε;;

Δημητρη συγχαρητηρια πρωτον για την υπομονη και μετα για τα φεγγαρακια! Παρα πολυ ομορφα βγαινουν και σαν ιδεα και σαν χρωματα!

Για την υπομονη το αναφερω καθως και γω προθυμοποιηθηκα να κανω το καλοκαιρι καμμια 25 δελφινακια και φαλαινιτσες για βαπτιση και το μετανιωσα πικρα!
Ευτυχως τα χρωματα τα ανελαβε αλλος.. Ζορι φιλε, βαρετο και αχαρο μετα απο καποιες επαναληψεις. Δεν θα ξαναπροσφερθω για τετοια καλη πραξη :))

Το ζωγραφικο κομματι δικο σου ειναι? Ο Γραφικος χαρακτηρας ειναι πολυ στρωτος και η λεπτομερεια στο ματι (λευκες πινελιες) δηλωνουν καποια γνωση ζωγραφικης!

Και γω αναρωτιεμαι γιατι τους χαλασε η δικη σου προταση. Κομψη την βρισκω :))

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Η κατασκευή και η "ζωγραφική" είναι δικά μου.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που αποπειρούμαι να πιάσω πινέλο στα χέρια μου!
Θεωρούσα ότι είμαι ο πλέον άχρηστος στην "καλλιτεχνία',αλλά διαπίστωσα ότι και αυτό μαθαίνεται με εξάσκηση (πάντα σε αυτά τα απλά πλαίσια,ποτέ δεν θα γίνω σαν τον πατέρα μου που είναι αγιογράφος!)