Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χαίρομαι που σας αρέσει! !!! Οι παρατηρήσεις σας είναι πολύ στοχευμενες και πραγματικά συμφωνώ και με τις αισθητικές αλλά και για τους λόγους ασφαλείας. Αλλά το θέμα είναι ότι βρήκε την θέση του στον πάγκο της κουζίνας και αρέσει στην γυναίκα άρα είναι δύσκολο να αλλάξει !!!! Οι παντρεμένοι πιστεύω ότι καταλαβαινουν! !!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χαίρομαι που σας αρέσει! !!! Οι παρατηρήσεις σας είναι πολύ στοχευμενες και πραγματικά συμφωνώ και με τις αισθητικές αλλά και για τους λόγους ασφαλείας. Αλλά το θέμα είναι ότι βρήκε την θέση του στον πάγκο της κουζίνας και αρέσει στην γυναίκα άρα είναι δύσκολο να αλλάξει !!!! Οι παντρεμένοι πιστεύω ότι καταλαβαινουν! !!

..... κ οι παντρεμένοι έχουν ψυχή.
Αφού άρεσε στο έταιρο ήμισυ είναι ότι το καλύτερο, γιατί σου δίνει δύναμη κ ενέργεια για το επόμενο (κ γλυτώνεις τυχόν γκρίνιες)!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

..... κ οι παντρεμένοι έχουν ψυχή.
Αφού άρεσε στο έταιρο ήμισυ είναι ότι το καλύτερο, γιατί σου δίνει δύναμη κ ενέργεια για το επόμενο (κ γλυτώνεις τυχόν γκρίνιες)!!!

...σωστός ο μάστορας!

Πολυ εξυπνο το σχεδιο.Μου αρεσε παρα πολυ.Πως δεν εφτιαξες και το υπολοιπο χερι,να εχεις και καλυτερη θηκη για το ''δορυ'' ? Τωρα κινδυνευει να του πεσει : )

Σωστή η παρατήρηση , αυτό που θα κάνω είναι να βάλω χωνευτο ένα μαγνήτη στο πάνω μέρος της "περικεφαλαιας " πιστεύω ότι θα το κρατήσει.

Δεν ξέρω πως τα λένε αυτά,αλλά στο χωριό μου τα λέγαμε napkin rings.
Όταν τελειώσουν,θα δωρηθούν στη φίλη που παραδοσιακά κάνει το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι:
IMG_20161023_133034.jpg

χαχα, σωστα, napking rings τα λεμε και μεις στο χωριο :)))

Πολυ ομορφα, θα τα βαψεις η θα βαλεις το λινελαιο μονο?

Δεν ξέρω πως τα λένε αυτά,αλλά στο χωριό μου τα λέγαμε napkin rings.
Όταν τελειώσουν,θα δωρηθούν στη φίλη που παραδοσιακά κάνει το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι:
View attachment 133424

Φοβερά!!! :SFGSFGSF:

Μ´ αρέσουν πάρα πολύ...
Υπάρχει πουθενά πρόσβαση για κάποιο pattern;

Μιχάλη σκέφτομαι να τ`αφήσω ως έχουν,ίσως με κάποιες "πινελιές" με τον πυρογράφο.Το χρώμα ίσως είναι too much για τα γούστα μου.(αν υπολογίσουμε ότι δεν θα είναι ο "πρωταγωνιστής",αλλά απλά θα συνοδεύει την ήδη βαρυφορτωμένη εορταστική πετσέτα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mπάμπη εδώ είσαι:
http://www.stevedgood.com/snowmannapkin.pdf

Μια χαρα θα ειναι με το λινελαιο Δημητρη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι ειναι αυτα τα napking kings ρε παιδια. Εμεις στο χωριο μου ακομη βελανιδια τρωμε.

Τα napking king δεν είναι τίποτα (ή είναι κάτι που δεν το ξέρω ακόμα!).
Τα napking rings πάλι,είναι τα δαχτυλίδια που περνάνε μέσα τις υφασμάτινες πετσέτες στα "επίσημα" τραπέζια...(με λίγα λόγια:δουλειά δεν είχε ο διάολος....)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με το λινέλαιο φοβάμαι ότι θα σου βγάλει "λαδιλες" στον εσωτερικό κύκλο κ θα λερωνει. Κάνε δοκιμή σε μια κατασκευή πρώτα. Με ένα σπρευ άχρωμο βερνίκι σατινε, νομίζω θα πας πιο γρήγορα κ πιο "στεγνά"

Σίγουρα μην το αφήσεις να τα ετοιμάσεις τελευταίες ημέρες.
Χαρά στην υπομονή σου, σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση εκείνο το βράδυ.

Αν το τρίψει το εσωτερικό με πολυεργαλείο δεν θα έχει κανένα θέμα με το λινέλαιο! ;)

Κι επειδή δεν πετάμε (σχεδόν) τίποτα,με ό,τι έμεινε απ`τα δαχτυλίδια έφτιαξα μερικά minimal (ή primitive,όπως το πάρε κανείς) χιονανθρωπάκια:
IMG_20161024_171156.jpg

Πολύ γουστόζικα. Μπράβο, με ένα σπάρο δύο τρυγόνια

Τα rings πάντως με εξαίρεση την μύτη παίζει να γίνονται πολύ γρήγορα με κορδέλα

Πολύ όμορφα κ αυτά.

Όπου χεράκια, μυτούλες? Καβίλιες ξύλου?

Όχι Κώστα.Καλαμάκια-σουβλάκια (αναλόγως από πια περιοχή της χώρας είσαι :flipout: )
Και για να είμαστε σίγουροι στην περιγραφή:ξυλάκια από μπαμπού!