Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ανακοινωνω εδω πως γραφτηκαμε με Αχιλλεα, τον πατερα του και συντομα με τον Βασιλη σε μαθηματα ξυλογλυπτικης στον δημο Κερατσινιου.

Ο Αχιλλεας θα κανει βεβαια και μικροξυλογλυπτικη με μια γραία που του γυαλισε.

Για να δουμε τι θα μαθουμε!

Συγχαρητηρια για την αποφαση!!!

χεχε, η proxxon θα τριβει τα χερια της...:)))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Καλησπέρεζ. Σε τι χαρτί έχεις τυπώσει τα σχέδια? Με laser ή με inkjet εκτυπωτή είναι? Πάνω στο ξύλο πως θα τα κολλήσεις ώστε να μη λερώσει η κόλλα?
Τύπωσα κι εγώ σε κοινό χαρτί σήμερα μερικά σχέδια για να αρχίσω να δουλεύω και να μαθαίνω το εργαλείο.

Εγώ με το παρακάτω βίντεο - μπούσουλα ξεκίνησα την Άνοιξη.

https://youtu.be/BcOIQhaq1mI

Αψογα ειναι!!!
Και το Ληδα πανεμορφο ονομα!

Ευχαριστώ Κυριάκο.
Λήδα είναι η ανηψιά μου,και κάναμε και την κουτουράδα να την βαφτίσω κιόλας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Εγώ με το παρακάτω βίντεο - μπούσουλα ξεκίνησα την Άνοιξη.

https://youtu.be/BcOIQhaq1mI

Τι λές τώρα !!!

Αυτό το βίντεο είχα δεί και εγώ πριν 2 χρόνια και έκανα την πρώτη μου κατασκευή που ήταν αυτή η καρδιά λίγο αλλαγμένη !!!!

Ευχαριστώ Κυριάκο.
Λήδα είναι η ανηψιά μου,και κάναμε και την κουτουράδα να την βαφτίσω κιόλας!

Καλα εκανες! Παντα αξιος και να την χαιροσαστε!!!

Συγχαρητηρια για την αποφαση!!!

χεχε, η proxxon θα τριβει τα χερια της...:)))

Μιχαλη ολα στο χερι φιλε.
Μαλλον καμια Kirschner θα τριβει τα χερια της....

Α, χαρτοταινία και κόλλα stick. Μια χαρά, έχω και απ'τα δύο. Πάω να ξεκινήσω... :Banane0:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τώρα με τον Vrass μακάρι να 3τώσει το... καλό !

Μιχαλη ολα στο χερι φιλε.
Μαλλον καμια Kirschner θα τριβει τα χερια της....

Σωστα, αλλα εχει κατι εργαλειακι η proxxon για σκαψιμο, τριψιμο, σμιλεμα και αφαιρεση υλικου που ειναι ζηλευτα!

Θα κοιταξω και να δω μηπως και ο δημος ο δικος μας εχει καποιο αντιστοιχο προγραμμα. Ωραια ιδεα παντως, μπραβο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Α, χαρτοταινία και κόλλα stick. Μια χαρά, έχω και απ'τα δύο. Πάω να ξεκινήσω... :Banane0:

Μη παιδεύεσαι μ´ αυτά.
Πήγαινε σ´ ένα χρωματοπωλείο και πάρε ένα μπουκάλι spraymount. Υπάρχουν πολλές μάρκες, εχώ έχω της Qconnect.
Ψεκάζεις ελαφρά και κολλάς, ξεκκολλάς, ξανακολλάς... Πανεύκολα και χωρίς λεκέδες και βρωμιές.

mfSL5PPAdE24Qp0r63od3uw.jpg

Και βλεπω σε όλους τους diyers στο YouTube να κολλάνε σχέδια πριν κόψουν το ξύλο με ενα τέτοιο σπρέι . Ποσο εχει ενα τέτοιο;

Πολύ ωραία καλλιτεχνήματα Κώστα καί Δημήτρη

Κώστα ενημερωτικά και μονο, υπάρχει και αυτή
d093c0480214d204c6e6ee8530115aaf.png

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα ενημερωτικά και μονο, υπάρχει και αυτή
d093c0480214d204c6e6ee8530115aaf.png

Ακριβή όμως...

Εγώ έχω του πλαισίου και πολλές φορές η δεν κολλάει η μετά από λίγο ξεκολαει. Τόσο που σκέφτομαι να πάρω την 3Μ

Και δεν αφήνει υπολείμματα στο ξύλο? δοκιμάσατε stain μετά και το τραβάει κανονικά? Αυτό είναι που φοβάμαι, μην κάθομαι να κόβω τρεις ώρες και μετά να μην μπορώ να ξεφορτωθώ την κολλώδη υφή, ή να μη μου τραβάει το stain.

Να παρετε μια no name stick, εκει εχω καταληξει εγω μετα απο πολλες δοκιμες. Το σπρευ ειναι φασαρια και πολλες φορες δεν κολλαει καλα.
235741_central.jpg

Η αφαιρεση γινεται ευκολα με ενα πιστολακι, θερμαινουμε το τεμαχιο δηλαδη. Αν και τις περισσοτερες φορες δεν χρειαζεται.