Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο βγήκε. Τόχεις πολύ λέμε.

Πάχη ξύλων ?

Λαδάκι - Βερνικάκι & κρέμασμα για να διακοσμεί το Εργαστήριο σου.

Kόλλα Pattex τώρα & στο Jubo !

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Kώστα για να μην χρειάζονται περίεργες μανούβρες στα μεγάλα κομμάτια,δοκίμασε τις σπιράλ λάμες της proxxon που κόβουν σε όλες τις κατευθύνσεις.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημερα, ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Μιχαλη, το ιδιο σκεφτομουν περι μασιφ ξυλου, αλλά τελικά ενέδωσα στον πειρασμό και το ξεκίνησα. Η κοπή ανάμεσα στα κέρατα βγήκε με λάμα της proxxon 1.5mm με πάρα πολλή προσοχή και με τη λάμα πρακτικά να λιμάρει το ξύλο παρά να το κόβει.

Παναγιώτη, η συγκεκριμένη κόλλα με έχει βολέψει για τις περιπτώσεις που χρειάζομαι γρήγορη κόλληση. Πιάνει σε 3 λεπτά περίπου και φαίνεται να ειναι πολύ δυνατή αφού στερεοποιηθεί τελείως. Ειναι εύκολο να τη βρείς σε πολλά χρωματοπωλεία αλλά και στο praktiker.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την έχω την Pattex αλλά ακόμα αχρησιμοποίητη. Ρώτησα απλά για εμπειρία - εντυπώσεις.
Στις κατασκευές μου χρησιμοποιώ την Ατλακολ 45 κρυσταλιζε. (D2)

Πανέμορφο Βραστήρα.

Να σε ρωτήσω επι της ευκαιρίας, τα δόντια κόβουν με την έλξη ή με την ώθηση του πριονιού? :p

Καλά το λέγαμε από την πρώτη κατασκευή σου ότι θα δουν πολλά και όμορφα τα μάτια μας. Μπράβο !!!

Φοβερό! Ξανά μπράβο!

Vrass μπιμπελο το πριονι βγηκε πολυ ωραιο !!!!!!!!!

Καλά μιλάμε δεν παίζεται το πριόνι. Μπράβο Vrass

Να'στε καλά, ευχαριστώ, από όταν το είχα δει μου άρεσε πολύ και το είδα ως πρόκληση για κάτι πιο δύσκολο. Ίσως το ξαναπροσπαθήσω σε διπλάσιο μέγεθος να δω τι μανούβρες θα χρειαστεί, δεδομένου του ότι θεωρητικά ξεπερνάει το capacity του εργαλείου σε μήκος.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπαρχει και η μεγαλυτερη proxxon με πολυ μεγαλυτερο λαιμο..:)))

Παντως ενα πριονακι ξυλογλυπτικης/μοντελισμου, καμμια φορα σου λυνει τα χερια.
%CE%A0%CF%81%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.png

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ όμορφο βγήκε. Τόχεις πολύ λέμε.

Πάχη ξύλων ?

Λαδάκι - Βερνικάκι & κρέμασμα για να διακοσμεί το Εργαστήριο σου.

Kόλλα Pattex τώρα & στο Jubo !
Ευχαριστώ συνονόματε.
Όλα τα κόντρα πλακέ είναι 6mm και το ίδιο και οι καβιλιες.
Το ίδιο σκέφτομαι για το φινίρισμα, θα πάω αύριο να πάρω tung oil να το περάσω, δεν έχω ξαναδοκιμάσει φινίρισμα με λάδι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ευχαριστώ συνονόματε.
Το ίδιο σκέφτομαι για το φινίρισμα, θα πάω αύριο να πάρω tung oil να το περάσω, δεν έχω ξαναδοκιμάσει φινίρισμα με λάδι.

Δεν ξέρεις τι χάνεις...

Ευχαριστώ συνονόματε.

Κώστα πανέμορφο το δημιούργημα σου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ ωραία όλα!Μπραβο σας!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με τη παραλαβη του τροφοδοτικου, ολοκληρωθηκε σημερα ακομη ενα φωτιστικο οξιας με ledταινια

adult picture hosting

ωραία και προσεγμένη δουλειά Νεκ
( το τροφοδοτικό που είναι χωμένο ? )

ωραία και προσεγμένη δουλειά Νεκ
( το τροφοδοτικό που είναι χωμένο ? )

στο πατο του...

τι διαστάσεις έχει?
είναι εκεί πίσω από τις κλέμες ε? το κόβω το άνοιγμα περίπου 3χ4 εκ το βάθος πόσο είναι?