Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησα ένα ρολόι για τον τοίχο του "εργαστηρίου". Σκέφτηκα ότι είναι καλή ευκαιρία να δοκιμάσω για πρώτη φορά να φτιάξω inlays...

View attachment 136663

Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, κυρίως όσον αφορά το τρίψιμο, αλλά νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο.

Να δώ ποιός διαχειριστής θα αναλάβει το Θεάρεστο έργο να σε μπανάρει δια παντός εσένα.... :grandpa:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα τι να πούμε; Είσαι μάστερ της επιτραπέζιας σέγας. :SFGSFGSF:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φίλε Κώστα, Ζωγραφιζεις !
Άψογο !

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ καλός ο πριονόδισκος σου Βραστήρα!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο γίνεται. Καλή συνέχεια κ πάντα ομορφιές.

Χαχα, καλημερες και σας ευχαριστω.
Δε σκεφτηκα να βγαλω φωτογραφιες κατα τη διαδικασια γιατι κι εγω το πηγα για πρωτη φορα ψαχνοντας και χαλασα και δυο αριθμους μεχρι να το πετυχω σε αξιοπρεπη βαθμο.
Αυτο που εκανα, με λιγα λογια, ηταν να κοψω πρωτα τα νουμερα στο δισκο-καντραν και μετα επιασα απο κατω με clamps ενα πιο σκουρο κομματι, πανω στο οποιο εκανα με λεπτο μολυβι το περιγραμμα οδηγουμενος απο τις πρωτες κοπες. Κοβοντας τα inlays θελει προσοχη ωστε η κοπη να γινει κολλητα μεν, αλλα εξωτερικα της γραμμης, ωστε να εχουμε την καλυτερη δυνατη εφαρμογη του ενος μεσα στο αλλο. Αφου γινει αυτο και τοποθετηθουν, τα μικροκενα που σιγουρα θα υπαρχουν γεμιζουν ευκολα με πριονιδι που βγαινει απο τις κοπες και κολλα, γι'αυτο και βλεπετε να ειναι λεκιασμενο το ξυλο γυρω απο καποια inlays (φαινεται εντονα στο 9). Αυτο ελπιζω με το γυαλοχαρτο να σβησει, αλλιως αποτυχαμε...
Σε επομενη προσπαθεια θα βγαλω και φωτογραφιες βημα-βημα. Ισως να υπαρχει και πιο καλη η ευκολη μεθοδος, αλλα δεν την ξερω, εδω αυτοσχεδιασα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα (αν & έφυγες & μας άφησες ...νηστικούς !)

Στο σκαρίφημα του Steve κάνεις 2 εκτυπώσεις.
Την πρώτη φορά δουλεύεις κλασσικά κόβοντας με την σέγα σου όλο το περίγραμμα.

Στην δεύτερη φωτοτυπία κόβεις τους αριθμούς απ´έξω & σου μένουν οι 4 αριθμοί στο "χέρι".
Μετά με κόλλα & με ματσόλα (ή στην μέγγενη ξυλουργού αν έχεις έρχεσαι & τα τοποθετείς).

Φυσικά τόσο τα "θηλυκά" γράμματα θέλουν πολύ σωστές κοπές το ίδιο καλές κοπές απαιτούν & τα "αρσενικά" γράμματα για να εισχωρήσουν σωστά το στα θηλυκά ανοίγματα.
Διαφορετικά θέλει μικροδιορθώσεις με λιμάρισμα, γυαλοχαρτάρισμα κλπ.

Παππούς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α! την ώρα που έγραφα σου απάντησε & ο Vrass. Είσαι καλυμμένος ?

Κώστα πολύ όμορφο θα βγει! Μπράβο και πάλι!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ο τροπος του παππου ειναι πιο πρακτικος, στην παρουσα φαση δεν ειχα δευτερη εκτυπωση (ουτε εκτυπωτη), οποτε εφτιαξα τα γραμματα με τον τροπο που περιεγραψα. Αλλη φορα θα τυπωνω το πατρον εις διπλουν.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ο τροπος του παππου ειναι πιο πρακτικος, στην παρουσα φαση δεν ειχα δευτερη εκτυπωση (ουτε εκτυπωτη), οποτε εφτιαξα τα γραμματα με τον τροπο που περιεγραψα. Αλλη φορα θα τυπωνω το πατρον εις διπλουν.

:a0210:

Για αυτό είπαμε είμαστε όλοι εδώ .............

:a0210:

Για αυτό είπαμε είμαστε όλοι εδώ .............

Παναγιώτη καλημέρα. Ίσως το αλλάξω το τροπάριο κ ...εξαφανιστώ. Κάπου έχω αρχίσει κ "κουράζομαι". Θα δείξει.

????????:hmmmm2:

Μέχρι να....
Ότι ξέρω κ όπου μπορώ.

Πανέμορφα όλα μπράβο σέ όλους.:SFGSFGSF:

Έτοιμο λοιπόν...
Δεν πήγε και άσχημα, πρέπει να το δει κανείς από πολύ πολύ κοντά για να εντοπίσει κάποια μικροκενά στα inlays, οπότε το θεωρώ επιτυχές για πρώτη προσπάθεια.
Ήδη βρίσκεται στον τοίχο μπροστά στο γραφείο που δουλεύω, ελπίζω να μην ξεχνιέμαι τόσο εύκολα τώρα και να ανακαλύπτω ότι πήγε 1:00 ας πούμε και δεν έχω φάει...

IMG_20170114_222726846.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:SFGSFGSF:

Χτες παρέλαβα τη επιτραπέζια σέγα της Εinhell. Τη δοκίμασα λίγο και ποστάρω την πρώτη μου προσπάθεια.paok.jpg
Χωρίς ακέφαλες λάμες...

Kωστα ευγε, σου αξιζουν χιλια μπραβο, το ρολοι ειναι καταπληκτικο!!!

Εμπεδοκλη, παρα πολυ καλη η πρωτη σου προσπαθεια, συγχαρητηρια!!
Πρεπει να παρεις ενα σετακι μικρες λιμες για καλυτερο στρογγυλεμα και φινιρισμα των καμπυλων.

Ευχαριστώ πολύ, μου αρέσει όσο το βλέπω όλο και περισσότερο.
Παράλληλα με το ρολόι, για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη έφτιαξα και αυτά τα δύο μικρά sanding blocks από δύο ρετάλια δρύινου παρκέ και 6mm κόντρα πλακέ. Έπρεπε να τα είχα φτιάξει εδώ και καιρό, δεν το πιστεύω πόσο ταλαιπωριομουν στο τρίψιμο, και πόσο πιο εύκολα και καλά γίνεται με αυτά. Τα inlays ήρθαν πρόσωπο πανεύκολα...

IMG_20170114_231304838.jpg

Εμπεδοκλή, ωραίος ο δικέφαλος, ξεκίνησες με τα δύσκολα. Δωσ'του να καταλάβει... 😉

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk