Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημητρη καταπληκτικη η δημιουργια αυτης της μινιατουρας!!!!
Πες δυο λογια για την επεξεργασια και την μεταμορφωση απο καλεμι σε τσεκουρακι.

Μιχάλη η επεξεργασία ήταν pure brutality! (Στην αρχή τουλάχιστον)
Πρόχειρο σχέδιο με μαρκαδοράκι στο καλέμι,και κόψιμο με το dremel.Οι κούρμπες με δυσκόλεψαν λίγο,αλλά δεν είναι ανάγκη να το κόψεις και ακριβώς,τα επόμενα στάδια θα "κλέψουν" τις ατέλειες.
Στο κλέψιμο τώρα...Δοκίμασα ό,τι είχα διαθέσιμο και κατέληξα στα εξής (δουλεύοντας πάντα το dremel):
Αφού έχεις τη χοντροκοπιά στα χέρια σου,πιάσε χοντρές πέτρες και φέρτο "κάπως σαν".
Μετά άρχισε να πιάνεις λεπτομέρειες με διαμαντάκια και fine πέτρες ή/και γυαλόχαρτα.
Με λίγα λόγια αφού το κόψεις,κάτσε 2-3 ώρες (τουλάχιστον) να το συνεφέρεις!
Αφού το φέρεις σε σχετικά ανεκτό επίπεδο πας στο επόμενο βήμα,στο οποίο δεν έχω φτάσει ακόμα!
Πιστεύω ότι με 2-3 ώρες δουλειά ακόμα θα γίνει καλό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ναι φουρνοι κορσεων πια ευχαριστω ολουσ για το καλοσωρισμα

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλα, εχω πάθει πλάκα με το τσεκουράκι. Μήπως να κάνω κι εγώ τίποτα από μέταλλο να αποτοξινωθώ απ'τη σέγα? :ADFADF1:
Θα έκανα την ξύλινη λαβή λίγο μακρύτερη, αλλά και έτσι είναι θεσπέσιο.

G.red ωραία η ταμπέλα. Εσύ είσαι ο οδοντίατρος?
Λέω να φτιάξω ένα αντιστοίχων διαστάσεων ρολόι, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα στο σχέδιο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη, αν δεν έβαζες το μέτρο να δω οτι είναι 3 cm θα νόμιζα οτι έφτιαξες tomahawk. :flipout:
Μπράβο, :SFGSFGSF:.. χαρά στην υπομονή σου κι εσένα...
Όπως το βλέπω στη φωτογραφία θα σου πω και κάτι που με ενοχλεί.
Ενώ θα περίμενα να με ενοχλεί το λίγο περίεργα κομένο περίγραμμα της κόψης δεν με ενοχλεί αυτό αλλά η λαβή.
Μου φαίνεται οτι δεν είναι κάθετη στο τσεκούρι αλλά έχει κλίση πρός τα κάτω.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

G.red ωραία η ταμπέλα. Εσύ είσαι ο οδοντίατρος?
Λέω να φτιάξω ένα αντιστοίχων διαστάσεων ρολόι, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα στο σχέδιο.

Δυστυχώς δεν είμαι εγω , το αντικείμενό μου είναι αυτό στην φωτογραφία .

Τι περίπου σκέφτεσαι , να φανταστώ στο ''pinterest'' και το ''etsy'' έψαξες για ιδέες ?

20160712_164713_zpswplknmkw.jpg

Δημητρη πολυ ωραιο το τσεκουρι ! Αφου κατεκτησες τις δημιουργιες με το ξυλο ωρα για το σιδερο τωρα!!

G.red
Ωραιες η ταμπελες και οι 2 αλλα του οδοντιατρου βλεπω οτι ειχε παρα πολυ δουλεια ειδικα με τα γραμματα !!!!!!!

Ναι, κυριως απο pinterest. Πιστευω οτι ειναι απο τις καλυτερες πηγες ιδεων για το χομπυ μας. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιώργο πολύ καλή η ταμπέλα και σαφώς πολύ δυσκολότερη απ`την προηγούμενη (της ΕΛΑΣ).
Μπράβο και για τις δύο!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ειστε ολοι πρωτοι μαστορες και τα επιτευγματα σας αριστα!
Μικρη κατασκευη, διακοσμητικη μαλλον, απο ξυλο για ζευγαρι που περιμενει μωρο τι θα προτεινατε?

Ειστε ολοι πρωτοι μαστορες και τα επιτευγματα σας αριστα!
Μικρη κατασκευη, διακοσμητικη μαλλον, απο ξυλο για ζευγαρι που περιμενει μωρο τι θα προτεινατε?

Κάτι τέτοιο ίσως ??????

B_zpssrko0jup.png

B2_zpspoma0jgk.png

Για το αλογάκι εχω κατεβάσει και εκτυπώσει τα σχέδια απο εδώ http://www.instructables.com/id/Build-a-Wooden-Horse/ και μενει να παω να παρω τα ξύλα , το συγκεκριμένο σχέδιο εχει πολλές δυνατότητες για βάψιμο - διακόσμηση αλλά ειναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Και έχει και cad σχέδια που γουστάρω.

Very nice!

Πανεμορφο!!!!

Το επομενο σοβαρο εργαλειο που θα αγορασω θα ειναι ενας τορνος.
Δεν εχεις.....?

Κάτι τέτοιο ίσως ??????

B_zpssrko0jup.png

B2_zpspoma0jgk.png

Για το αλογάκι εχω κατεβάσει και εκτυπώσει τα σχέδια απο εδώ http://www.instructables.com/id/Build-a-Wooden-Horse/ και μενει να παω να παρω τα ξύλα , το συγκεκριμένο σχέδιο εχει πολλές δυνατότητες για βάψιμο - διακόσμηση αλλά ειναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Νομιζω πως αυτο με τη μανα θα το κανω αμεσα!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Οταν ακουω για τορνο μου τρεχουν τα σαλια κατι συγκεκριμενο ?

IMG_20170209_161420_zpsypfdubsi.jpg
[/URL][/ IMG]

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Τυχερός που έχεις την γωνιά σου...! Σε διαμέρισμα δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Τυχερός που έχεις την γωνιά σου...! Σε διαμέρισμα δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες...

σε καταλαβαινω αυτη φτιαχτηκε απο 7 παλιεσ ξυλινεσ πορτεσ κοντρα πλακε για σκεπη και ασφαλτικο κεραμυδι λιγο μπετον κατω και πλακακι οτι βρηκα