Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφα Κούλη !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ωραία καί επίκαιρα :a0210:

Ειναι παρα πολυ παχυ. Νομιζω οτι 8 εως 10 χιλιοστα θα ηταν ιδανικο για τετοια εργασια fretwork και σαφως ευκολοτερο στην κατασκευη.
Προφανως ειχες καποιο ρεταλι 20μμ, ετσι? :))
παλετόξυλο οξιάς. Τώρα που συνήθισα τα "δίποντα", τα άλλα μου φαίνονται ψεύτικα!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κούλης, πολύ ωραία προσπάθεια. Καλή συνέχεια εύχομαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Koulhs όταν βρεις χρόνο δώσε info για την Ι.Χ. ανάποδη σέγα /τραπέζι σου.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίες η κατασκευές σου Κουλη και μου άρεσε το φινίρισμα. Βάλε και μια φωτογραφία το κουτί από επάνω.

Καλημέραααα!!

πάρα πολύ όμορφα και τα 2, προσεγμένα στην λεπτομέρεια!

Μπράβο σου!

Εδω και μερικές ημέρες ειπα να ασχοληθώ λίγο με ξύλα και συγκεκριμένα Λευκή Αμερικάνικη Δρυ.
Εχω φτάσει σε καλό σημείο (για εμένα πάντα) και εχω φρακάρει στο θέμα στεγανοποίηση πάτου.Εχω κάνει πολλές απόπειρες στεγανο/ης αλλά πάντα το στανιάρισμα αποτυγχάνει.
Τα φώτα σας κύριοι-ες αν θα θέλατε.
http://prntscr.com/e8yhtr
http://prntscr.com/e8yi4z
http://prntscr.com/e8yifc

Εδω ενα άλλο που εφτιαξα αλλά πάλι εχω διαρροή τελικά μετά το στανιάρισμα και πάλι απο τον πάτο.
http://prntscr.com/e8yj7m

Μπραβο πατριωτακι, ομορφα τα γατακια!!

Την καμπυλοτητα, αν δεν την πετυχεις κατα το κοψιμο μετα εχει ζορι να την φερεις σωστα.
Στην δικη σου περιπτωση με τις ουρες, ενα dremel με κυλινδρικο τριβειακι θα σου εκανε τη δουλεια σε ελαχιστο χρονο.

Ωραιες οι γατουλες σου Κυριακο και η καλυτερη λυση ειναι αυτη που ειπε
ο Μιχαλης . Εγω με dremel με κυλινδρικο τριβειο τα τριβω και συμπληρωνω με το χερι και πολυ ψιλο γυαλοχαρτο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ευχαριστω για τα καλα σασ λογια. costas1965 θα επανελθω για την αυτοσχεδια σεγα.enduras1 καταπληκτικα τα γατακια τη σεγα εχεισ?

Αγαπησιάρικα τα γατάκια Κυριάκο ❤️❤️❤️

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπράβο Κύρ άρχισες με καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Να το δούμε τελειωμένο.

Εχω αρχισει μια διαδικασια δημιουργιας δειγματων απο χρωματα (stain) πανω σε κοντρα πλακε.
Ξυλακια απο την μια μερια με χρωμα stain και απο την την πισω μερια stain συν επικαλυψη με λαδι. Θα βοηθησει στην γρηγορη επιλογη φινιρισματος.

Επισης δοκιμασα πως φαινονται τα διαφορα ειδη λαδιου πανω στο κοντρα πλακε (λινελαιο, tung oil, γομαλακα, teac oil). Αυριο θα περαστουν και δευτερο χερι.
Η δοκιμη πρεπει να γινει και σε πευκο, ελατο και οξια δηλαδη τα ξυλα που χρησιμοποιω πιο συχνα.

32878511426_4c7bbf770e_h.jpg

Στο κατω μερος των δειγματοξυλων υπαρχει η ονομασια του χρωματος, απλα δεν φαινεται καθως τα ξυλακια ειναι μεσα στη θηκη τους :cool4:

Μπράβο Κυριάκο,ωραίο,πρωτότυπο καί επίκαιρο. :a0210:

Μιχάλη ωραία πράγματα στήν συλλογή σου-bye-

Πολύ χρήσιμος κ πρακτικός χρωματικός οδηγός. Σε βγάζει από πολλά αδιέξοδα κ πειραματισμούς στις τελικές δημιουργίες σου.

:a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εχω αρχισει μια διαδικασια δημιουργιας δειγματων απο χρωματα (stain) πανω σε κοντρα πλακε.
Ξυλακια απο την μια μερια με χρωμα stain και απο την την πισω μερια stain συν επικαλυψη με λαδι. Θα βοηθησει στην γρηγορη επιλογη φινιρισματος.

Επισης δοκιμασα πως φαινονται τα διαφορα ειδη λαδιου πανω στο κοντρα πλακε (λινελαιο, tung oil, γομαλακα, teac oil). Αυριο θα περαστουν και δευτερο χερι.
Η δοκιμη πρεπει να γινει και σε πευκο, ελατο και οξια δηλαδη τα ξυλα που χρησιμοποιω πιο συχνα.

32878511426_4c7bbf770e_h.jpg

Στο κατω μερος των δειγματοξυλων υπαρχει η ονομασια του χρωματος, απλα δεν φαινεται καθως τα ξυλακια ειναι μεσα στη θηκη τους :cool4:
Πως ξεχωριζουν οι..επαγγελματιες χρωματιστες!
:SFGSFGSF:

χαχα, ναι απο οργανωση καλα παμε, να ερθουν και τα εργα σιγα σιγα ομως :))))

Καλημέρα.

Tο σύμβολο των "DIYER" έτοιμο για το τραπέζι των Μαστόρων, την Κυριακή στην κοπή της Πίτας.

Σημύδα 15 mm & οξιά 20 mm.
Διαστάσεις συμβόλου 200 * 200 mm.
Διαστάσεις βάσης: 230 * 100 mm.

Περασμένο 2 χέρια Finish Oil της LIBERON.

Εγραψες πάλι Κώστα,πολύ καλή η σκέψη σου γιά τό χρώμα,σάν νά είναι από μέταλλο φαίνεται :SFGSFGSF:
Η θέση του θά είναι στήν δουλειά σου ?