Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

To φωτιστικό πανέμορφο !!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και επιδι δεν κρατιέμαι θα σας δείξω 2 μισοτελειωμένα (δεν εχω κοψει τα γραμματα , δεν τα εχω βάψει και δεν τα εχω κολλήσει στη βαση ) και 1 σχεδιο που θα γίνει άμεσα .

20170218_143649_zps3jtb4ywq.jpg

20170218_203258_zps2mse3vmo.jpg

LOVE_zpskko3ypra.jpg

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μικροκατασκευη στην κυριολεξια, υψος μολις 5 εκατοστα!

Βαση πριονοκορδελας για την πριονοκορδελα Dewalt.
32265056864_cbf15bfe35_c.jpg

Ο λογος που εκανα την μινιατουρα ηταν οτι ηθελα να πειραματιστω στις φαλτσοκοπες των 10 μοιρων που απαιτει η κατασκευη. Αλλα και για να δω πως φαινεται τελειωμενο.

Ξεκινησα να κοβω καδρονακια 7χ7 χιλιοστα απο μια σανιδας οξυας. Τις σανιδες τις ειχα κοψει παλαιοτερα απο ενα μικρο κορμο οξυας.
χρησιμοποιηθηκε το μικρο παγκοπριονακι της proxxon. Koβει μεχρι 11 χιλιοστα.
32983421601_d32768182e_c.jpg

Επειτα ηταν η σειρα των φαλτσοκοπων.
Εδω χρησιμοποιησα το μικροτερο φαλτσοπριονο της proxxon με δισκο 50μμ (βγαζει και ενα μεγαλυτερο με 85μμ δισκο). Ρυθμιστηκε στις 10 μοιρες και αρχισε να κοβει μαζικα.
Σε αυτο βοηθησε ενας οδηγος -βιδωνει πανω στη μεγγενη- που σταματαει το δοκαρακι στην ακριβη αποσταση.
Εδω εγιναν καποια λαθακια γιατι τα ποδια φαλτσοκοβονται διαφορετικα απο τα πλαινα στηριγματα. Το λαθος δεν κοστισε και δεν θα επαναληφθει στο αγοραστο ξυλαρακι :))

32265017404_c886a72a5b_b.jpg

Oταν τελειωσαν ολες οι φαλτσοκοπες, το ακριβες μηκων ολων των δοκαριων εξασφαλιστηκε με το κυκλικο τριβειο proxxon και με την βοηθεια του μοιρογνωμονιου στις 10 μοιρες.
Βλεπουμε οτι ο δισκος του φαλτσοπριονου εκαψε την οξυα. Δεν εβαλα τον δισκο ειδικα για ξυλο με τα δοντακια, αφησα τον universal -κακως.
32727863570_fcb8ea92cb_c.jpg

Επειτα ηταν η σειρα του κολληματος, με σφιγκτηρακια μοντελισμου καθως τα νορμαλ σφιγκτηρακια ειναι πολυ βαρια για τετοιες μικροκατασκευες.
Στην κανονικη κατασκευη, περα απο ξυλοκολλα, θα χρησιμοποιηθουν καβιλιες και κρυβες βιδες (kreg's jig).
33110462245_5d57772cf1_b.jpg

Oταν τελειωσε ο σκελετος, σειρα ειχε το καπακι το οποιο δημιουργηθηκε απο μια φλυδα οξυας, ρεταλι, απο τον ιδιο κορμο που βγηκαν τα σανιδακια.
Το ρεταλι τριφτηκε με τον γωνιακο τροχο της proxxon, 150 grit γυαλοχαρτο, σε χρονο μηδεν.
32294844473_eee455b08c_c.jpg

Επειτα κοπηκε στα μετρα της βασης και κολληθηκε με την βοηθεια του αμονιου:)
33110449845_2e09177885_c.jpg

To τελικο φινιρισμα εγινε με το κυκλικο τριβειο, με τον τροχο γυαλισματος παραπανω και με το χερι.
Προστεθηκε και ενα ραφακι στα ποδια και ετοιμο. Εδω δεν εχει παραπανω φινιρισμα με λαδια και βερνικια καθως ηταν ενα τεστ για την κατασκευη του κανονικου.
32294834713_9a060b8dc7_b.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έλα Μιχάλη πες την αλήθεια, τα ξωτικά και τους νάνους που τους κρύβεις;;; χαχαχα
Ωραίος πειραματισμός. Research and development.

χαχαχα, δεν εξηγειται αλλιως τετοια επενδυση στην proxxon και στις μινιατουρες, ετσι?

Παντως να σου πω οτι η μινιατουρα ειναι πολλες φορες μεγαλυτερο παιδεμα απο μια νορμαλ κατασκευη.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

χαχαχα, δεν εξηγειται αλλιως τετοια επενδυση στην proxxon και στις μινιατουρες, ετσι?

Παντως να σου πω οτι η μινιατουρα ειναι πολλες φορες μεγαλυτερο παιδεμα απο μια νορμαλ κατασκευη.

Δεν διαφωνώ καθόλου.

Γιωργο δινεις ρεστα φιλε, αριστος!!!
Οπωςδηποτε να παρεις μια μικρη πριονοκορδελα, θα την καταχαρεις και θα σε βοηθησει παρα πολυ γενικοτερα. Αφου το εχεις και το καλλιτεχνικο και το μερακι.

Τι να λεμε, καθε μερα και νεοτερα, πιο προχωρημενα και καλυτερα σχεδια και κατασκευες. Ενα μεγαλο μπραβο!

Διαφήμιση proxxon είσαι ρε μπαγασα

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χίλια μπράβο σε όλους, ειλικρινά είναι χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται την τέχνη του ξύλου.

Πολύ ωραία η μίνι βάση. Μένει να της φτιάξεις και μία μίνι πριονοκορδελα και να τη βάλεις δίπλα στην αληθινή.

Το φαλτσοπρίονο αυτό νόμιζα ότι είναι μόνο για μέταλλα. Τι άλλους περιορισμούς έχει εκτός των διαστάσεων σε σχέση με το ακριβότερο;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο σε όλους.

Νικο το φωτιστικό είναι υπεροχο και τέλειο σε όλα του! Εγώ δεν θα άλλαζα τίποτε απολύτως και μου αρέσει πολύ αυτός ο αναπάντεχος συνδυασμός ξύλων!

Μιχάλη και εγώ έτσι κάνω πλέον σε projects που έχουν πολλές φαλτσοκοπές. Δοκιμές από πριν με σουηδικό πηχάκι για να μην τρέχω και δεν φτάνω αργότερα!

Ευχαριστω παιδια!

-Κωστα, το μικρο φαλτσοπριονο παιρνει και δισκακι 50μμ για ξυλο. Βεβαια η κοπη ειναι εως 8μμ. Το μεγαλυτερο παιρνει δισκο 85μμ σαν αυτον του παγκοπριονο proxxon FET και κοβει ~2.5 εκατοστα.
Μου αρεσε πολυ η ιδεα να βαλω μια μινιατουρα πριονοκορδελας πανω! Μεχρι τοτε, συμβιβαζομαι να βαλω πανω ενα music box me to Fur Elise :)

-Aντωνη, πλακα πλακα κατι πρεπει να κανω με την proxxon. Mε τους φακους led, μου στελνανε φακους δωρεαν για να τους κανω review!

-Νικο ετσι ειναι. Βεβαια θα μπορουσα να περιοριστω στις συγκεκριμενες φαλτσοκοπες, αλλα ειχε πλακα να το συνεχισω.

Εδω η βαση που βρηκε προς το παρον τη θεση της!
32298948223_69028e996f_b.jpg

Μπράβο σε όλους.

Νικο το φωτιστικό είναι υπεροχο και τέλειο σε όλα του! Εγώ δεν θα άλλαζα τίποτε απολύτως και μου αρέσει πολύ αυτός ο αναπάντεχος συνδυασμός ξύλων!

Μιχάλη και εγώ έτσι κάνω πλέον σε projects που έχουν πολλές φαλτσοκοπές. Δοκιμές από πριν με σουηδικό πηχάκι για να μην τρέχω και δεν φτάνω αργότερα!

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Νίκο!

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το φωτιστικό Νίκο, πολυ όμορφο. Μοιάζει χρωμα wenge το θαλασσόξυλο στη φωτο και κανει μεγάλη αντίθεση με τη βαση. Νομίζω όμως οτι στην πραγματικότητα, πρέπει να ειναι πιο ανοιχτό.

Μιχάλη πρέπει να γουστάρεις πολυ τις μινιατούρες. Βγήκε πολυ καλή η βασουλα. Προσοχή στις μετρήσεις και κοπές της μεγάλης, γιατι τυχόν λάθη δεν θα ειναι εύκολο να τα διορθώσεις σε κυκλικό τριβειο. Εκτιμώ οτι το ύψος των ποδιών πρέπει να ειναι γύρω στους 40-50 πόντους ;

Γιώργο τι να πω ;
Love is in the air ! ❤️❤️❤️
Καταπληκτικές οι κατασκευες σου.
Άντε και καλούς απογόνους, οπως λένε

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα στην mini καλλιτεχνική γωνιά του forum.

Γιώργο & άλλοι αγάπησαν δεν έκαναν έτσι! Βλέπω μέχρι το Πάσχα να σου κάνει δώρο μια μεγάλη πριονοκορδέλα.

Μπράβο σέ όλους σας. :SFGSFGSF:
Εμαθα καί κάτι σήμερα ότι χρειάζονται 10 μοίρες γιά να γίνει αυτή η μικρή κλίση στά πόδια πού ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω κάτι παρόμοιο.
Πολύ χρήσιμο τό μικρό αμόνι.

Μιχάλη πρέπει να γουστάρεις πολυ τις μινιατούρες. Βγήκε πολυ καλή η βασουλα. Προσοχή στις μετρήσεις και κοπές της μεγάλης, γιατι τυχόν λάθη δεν θα ειναι εύκολο να τα διορθώσεις σε κυκλικό τριβειο. Εκτιμώ οτι το ύψος των ποδιών πρέπει να ειναι γύρω στους 40-50 πόντους ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Kαι γω ετσι νομιζα, γυρω στους 50 ποντους ποδια οτι θα ηθελε Χρηστο.
Σημερα ομως μετρησα και ειδα οτι χρειαζομαι γυρω στους 70 ποντους υψος ποδια + την επιφανεια (2εκ) + την πριονοκορδελα μεχρι το υψος του τραπεζιου της (42εκ), συνολο ~114 εκατοστα απο το εδαφος μεχρι το τραπεζι της κορδελας.
Αυτο σημαινει περιπου 8 μετρα ξυλεια (μαζι με την φυρα) που θα κοστισει 30+ ευρω αναλογα τι παχος ξυλα θα χρησιμοποιησεις.

Εχω φερει απο τη Ρουμανια 2-3 παγκους εργασιας τυπου black and decker που μου κοστισαν 12 ευρω εκαστος και εχουν το ιδανικο υψος για παγκο κορδελας..:))

Θα είναι αρκετά σταθεροί όμως για να υποστηρίξουν την κορδέλα όταν αυτή λειτουργεί και περνάς καποιο μεγάλο ξύλο απ'το τραπέζι της;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk