Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το ανοιγμα των ποδιων του παγκου εργασιας ειναι μεγαλυτερο απο αυτο των κλασσικων μεταλλικων stand που συνηθως ερχονται με τις κορδελες.
Φανταζομαι οτι με τα ~30 κιλα βαρος επανω δεν θα υπαρχει προβλημα σταθεροτητος. Θα το δοκιμασω σημερα το απογευμα για να ειμαι σιγουρος.

Mια χαρα εδεσε η κορδελα στον παγκο εργασιας τελικα!
Αυτο που μενει ειναι να προσθεσω μια σανιδα στο κενο μεταξυ των σιαγωνων του παγκου και να τον βιδωσω.

Καμμια φορα η λυση μπορει να ειναι απλη και μπροστα στα ματια σου και να την αγνοεις!

Eδω η κορδελα στον παγκο μαζι με πιο βαρια εργαλεια, οχι μονο proxxon :))
32284374124_e624cbab9f_c.jpg

Ωραία λύση ...αρκεί να μην κατασκευάσεις τίποτα μεγαλύτερο των 30cm (κατασκευή πάγκου εννοώ) :flipout::flipout:-bye-

Ωραία λύση ...αρκεί να μην κατασκευάσεις τίποτα μεγαλύτερο των 30cm (κατασκευή πάγκου εννοώ) :flipout::flipout:-bye-

Χχαχααχα, μα ποσο δικιο εχεις -bye-

Η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσουν οι μεγαλες κατασκευες, μονο απο αναγκη αν χρειαστει κατι.

Ένα τζιπ από ξύλο πλατάνου πάχους 2mm περασμένο με λινέλαιο.IMG_20170226_193316.jpg

Mπραβο Σπυρο ομορφο και ασυνηθιστο!
Ασχετο με το εργο, για το λαδι να πω οτι δεν χρειαζεται απαραιτητα να μπαινει παντα σε ολο το εργο η και καθολου. Καμμια φορα σκετο βερνικακι δινει καλυτερο αποτελεσμα.

Mια χαρα εδεσε η κορδελα στον παγκο εργασιας τελικα!
Αυτο που μενει ειναι να προσθεσω μια σανιδα στο κενο μεταξυ των σιαγωνων του παγκου και να τον βιδωσω.

Καμμια φορα η λυση μπορει να ειναι απλη και μπροστα στα ματια σου και να την αγνοεις!

Eδω η κορδελα στον παγκο μαζι με πιο βαρια εργαλεια, οχι μονο proxxon :))
32284374124_e624cbab9f_c.jpg

Ωραία έκατσε η κορδέλα.
Χθες έκανα κατι αντιστοιχο, με το μικρο δισκοπριονο παγκου της Einhell, μονο που ειχα ήδη φτιάξει παλαιότερα, επιφάνεια νοβοπαν με 2 τακους απο κατω, τους οποίους μαγκώνω με τις σιαγονες του παγκου και γινεται πολυ σταθερή κι επάνω της βάζεις οτι βαρύ εργαλειο θες.
Βλέπω τούμπανο το μαγαζί !

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πω πω ρε Μιχαλιό...
Σκέφτομαι τι μπορείς να φτιάξεις εκει κάτω και με πιάνει πονοκέφαλος. :drool:
Μάλλον απ´ τη μεγάλη μου ζήλεια. :drool1:
Σου εύχομαι να ειλσαι πάντα γερός και ορεξάτος, να το χαρείς όπως πρέπει.

Αν χρειαστεί να κάνεις χώρο πάντως, να πουλήσεις εκείνο το ογκώδες :silly: spindle sander της Triton.
Μόνο μην ξεχάσεις να με πάρεις τηλέφωνο. -bye-

Άμα καταλήξετε με τα λάδια και τα βερνίκια και τα λινέλαια βρασμένα και νωπά ...πες τε μου και εμένα τι να βάζω ΑΝ χρειαστεί να περιποιηθώ κανένα ξύλο γιατί έχω χάσει τον μπούσουλα.

Πεστα τε Νίκο! Μπλέξαμε με τα λάδια! Εδώ μόνο γομολακα δεν τους έχω δει να βάζουν!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://youtu.be/ZXEvRoW8lY8 δείτε αυτόν τον πάγκο εργασίας από την , Bosch . Εγώ τον έχω φτιάξει 2φορες.Επί της ουσίας, φαίνονται μερικά μυστικά αλλά και οι κύριοι τύποι σύνδεσης.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Γιωργο δινεις ρεστα φιλε, αριστος!!!
Οπωςδηποτε να παρεις μια μικρη πριονοκορδελα, θα την καταχαρεις και θα σε βοηθησει παρα πολυ γενικοτερα. Αφου το εχεις και το καλλιτεχνικο και το μερακι.

Πραγματικά κάθε φορά ακούω πολύ όμορφα λόγια από εσένα (και γενικά από όλους εδώ μέσα ) το εκτιμώ πάρα πολύ και πίστεψε με είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να κάνω και να δείχνω τις απλές κατασκευές που κάνω. Κορδέλα μόνο της proxxon θα αγόραζα ίσως στο μέλλον. ....

Γιώργο τι να πω ;
Love is in the air ! ❤️❤️❤️
Καταπληκτικές οι κατασκευες σου.
Άντε και καλούς απογόνους, οπως λένε

Sent from my iPad using Tapatalk[/QUOTE
Σε ευχαριστώ , για απογόνους μακάρι να καταφέρουμε να αποκτήσουμε , αλλά μικροί είμαστε ακόμα 28 εγώ , 24η γυναίκα.

Καλημέρα στην mini καλλιτεχνική γωνιά του forum.

Γιώργο & άλλοι αγάπησαν δεν έκαναν έτσι! Βλέπω μέχρι το Πάσχα να σου κάνει δώρο μια μεγάλη πριονοκορδέλα.

Αν μου κάνει και κορδέλα δώρο θα βγαίνω από το δωμάτιο μόνο για τουαλέτα , και δεν βλέπω να κάνω απογόνους γιατί θα ασελγω συνέχεια πάνω στην κορδέλα !!!!!

Και μερικές δικές μου κατασκευές των τελευταίων ημερών:

1) Φωτιστικό από ξύλο δαμασκηνιάς και Ιρόκο. Δωράκι για τα ξαδερφάκια μου.

IMG_20170227_185212.jpg

IMG_20170227_185236.jpg

Πόδια από Ιρόκο, και σώμα από ξύλο δαμασκηνιάς ενωμένα με μισοχαρακτές και βίδες (εμφανείς).
Τριμμένα με 60-80-100-120-180-240-400άρι γυαλόχαρτο και φινίρισμα με 1 χέρι βρασμένο λινέλαιο - πορτοκαλέλαιο.
Η λάμπα είναι Philips Core Pro Led Bulb στα 5 W, ζεστό λευκό.

2) Φωτιστικό από μασίφ ξύλο δαμασκηνιάς 20ετίας και βάλε.

IMG_20170227_193828.jpg

IMG_20170227_193846.jpg

IMG_20170227_193852.jpg

Τριμμένο πολύ καλά με 60-80-120-180-240 άρι γυαλόχαρτο.
Φινίρισμα με 3 χέρια βερνίκι πολυουρεθάνης Alfa lac (το τελευταίο χέρι πιο αραιωμένο) και ενδιάμεσο τρίψιμο με 400άρι γυαλόχαρτο στο χέρι.
Λάμπα Philips Core Pro Led Bulb στα 8 W και καπέλο χρώματος καφέ από Jumbo). Καλώδιο εν μέρει με κόκκινο ύφασμα για να δένει.

Φιλε πανεμορφα και ιδιαιτερα ολα, well done man!!

Φιλε πανεμορφα και ιδιαιτερα ολα, well done man!!

Θενκς! ;)

Πολύ πολύ ωραία Νικολή!!Είδες που το σωστό καλώδιο δίνει άλλον αέρα;

Ευχαριστώ Νικ.
Ότι δίνει δίνει απλά το ύφασμα μου περίσσεψε από αλλού γι αυτό το έβαλα! :)

Γειά σου ακούραστε Νικόλα,άλλη μιά όμορφη κατασκευή μέ τήν υπογραφή Diabolic :a0210:

Πολύ ωραία και τα δύο, ειδικά το δεύτερο κερδίζει άνετα λόγω του φινιρίσματος στο ξύλο.
Αν μπορείς στούμπηξε λίγο τις άκρες του sleeve του καλωδίου μέσα στην τρύπα, να μην δείχνει σαν ξεφτισμένο.
Το πρώτο με τα τρία πόδια θα ήταν πολύ ωραίο να φτιαχτεί σε μεγάλο μέγεθος ως δαπέδου.

Γειά σου ακούραστε Νικόλα,άλλη μιά όμορφη κατασκευή μέ τήν υπογραφή Diabolic :a0210:

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!
Από εδώ και πέρα άφθονες κατασκευές!!! :)

Πολύ ωραία και τα δύο, ειδικά το δεύτερο κερδίζει άνετα λόγω του φινιρίσματος στο ξύλο.
Αν μπορείς στούμπηξε λίγο τις άκρες του sleeve του καλωδίου μέσα στην τρύπα, να μην δείχνει σαν ξεφτισμένο.
Το πρώτο με τα τρία πόδια θα ήταν πολύ ωραίο να φτιαχτεί σε μεγάλο μέγεθος ως δαπέδου.

Ευχαριστώ Βραστήρ.
Δεν δείχνει ξεφτισμένο, είναι ξεφτισμένο! :)

Σίγουρα αλλά το θέμα είναι που θα τα βάλω τόσα που έχω φτιάξει χαχαχα!!!
Στο επόμενο μαδέρι σίγουρα θα φτιάξω και ένα δαπέδου!

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τα φωτστικά και ενω θέλω, δεν φτιάχνω. Εχω ξεμείνει από χώρο και πρίζες. :BDGBGDB55:

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τα φωτστικά και ενω θέλω, δεν φτιάχνω. Εχω ξεμείνει από χώρο και πρίζες. :BDGBGDB55:

Θα το βάλω στο μαγαζί ενός φίλου, οπότε θα το ξεκινήσω άμεσα!!!