Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για την δοκιμή και το καλιμπράρισμα της πριονοκορδέλας που πήρα έφτιαξα 4 φωτιστικά από διάφορα ξύλα που είχα.
Συγκεκριμένα από Ξύλο Φτελιάς (πρώτο και δεύτερο), Δαμασκηνιάς (τρίτο) και Καρυδιάς (τέταρτο).

Διαδικασία κατασκευής:
Πολύ γρήγορη διαμόρφωση ξυλοτεμάχιων στην κορδέλα, μετέπειτα τρίψιμο με 60-100-120-180άρι γυαλόχαρτο, βρέξιμο - στέγνωμα και ξανά τρίψιμο με 180άρι γυαλόχαρτο.
Τρύπημα με τρυπάνι forstner 30 mm και 40 mm (για Ε14 και Ε27 ντουί), και τρύπημα με μακρύ τρυπάνι για το καλώδιο.
Διαμόρφωση αυλακιού για το καλώδιο με χρήση ρούτερ περιθωρίων και το κατάλληλο μπιτ.

Φινίρισμα:

1ο Είδος φινιρίσματος: 3 χέρια Danish oil: Τα 2 πρώτα χέρια (ανά ημέρα) με ενδιάμεσο τρίψιμο με 600άρι γυαλόχαρτο (μεσαίο φωτιστικό)

2ο Είδος φινιρίσματος: 1 χέρι λάδι Tung μαζί με φυσικό νέφτι και 1 χέρι λάδι Tung με λινέλαιο και πορτοκαλέλαιο (1 χέρι ανα ημέρα - τα υπόλοιπα τρία φωτιστικά)

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: Πριονοκορδέλα, φαλτσοπρίονο, ρούτερ περιθωρίων, δραπανοκατσάβιδο, έκκεντρο τριβείο, τριβείο δέλτα, σκαρπέλο.

Περασες σε αλλο επιπεδο. Πολυ ωραια τα πορτατιφ, με την κορδελα εγινε η διαφορα. Ορμα για bandsaw boxes τωρα, εκει εχει ψωμι το πραμα... ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιοτατα Νικ, μπραβο!
Κωστα μια χαρα το κασακι για τα ποτα!

Σας ευχαριστώ, άλλη μία φωτογραφία φορτωμένο με τρία μπουκάλια. Όπως είπα ήταν πειραματική κατασκευή και φάνηκε και η πρώτη ατέλεια. Το απλό μπουκάλι, εκεί που τελειώνει ο λαιμός και αρχίζει το κυρίως σώμα, βρίσκει στο πλαϊνό του τελάρου. Όποτε στο επόμενο θα αφήσω μεγαλύτερα διάκενα τόσο μεταξύ των μπουκαλιών, όσο και μεταξύ ακριανών μπουκαλιών και πλαϊνών. Το σαμπανιζέ μπουκάλι, παρ'ολο που είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, δεν ακουμπάει στο πλάι λόγω του ότι ανοίγει από το λαιμό στο σώμα πιο προοδευτικά.

IMG_20170419_230609023.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μηπως τελικα αντι για μισοχαρακτο πρεπει να σε λεμε φαναρακια?
Ολα σουπερ!

Μπράβο στους Κωστήδες και το Νίκο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νικόλα
Πολλά πολλά μπράβο.

ΑΨΟΓΑ όλα τα φωτιστικά. :firstprize:

Για την δοκιμή και το καλιμπράρισμα της πριονοκορδέλας που πήρα έφτιαξα 4 φωτιστικά από διάφορα ξύλα που είχα.
Συγκεκριμένα από Ξύλο Φτελιάς (πρώτο και δεύτερο), Δαμασκηνιάς (τρίτο) και Καρυδιάς (τέταρτο).

Διαδικασία κατασκευής:
Πολύ γρήγορη διαμόρφωση ξυλοτεμάχιων στην κορδέλα, μετέπειτα τρίψιμο με 60-100-120-180άρι γυαλόχαρτο, βρέξιμο - στέγνωμα και ξανά τρίψιμο με 180άρι γυαλόχαρτο.
Τρύπημα με τρυπάνι forstner 30 mm και 40 mm (για Ε14 και Ε27 ντουί), και τρύπημα με μακρύ τρυπάνι για το καλώδιο.
Διαμόρφωση αυλακιού για το καλώδιο με χρήση ρούτερ περιθωρίων και το κατάλληλο μπιτ.

Φινίρισμα:

1ο Είδος φινιρίσματος: 3 χέρια Danish oil: Τα 2 πρώτα χέρια (ανά ημέρα) με ενδιάμεσο τρίψιμο με 600άρι γυαλόχαρτο (μεσαίο φωτιστικό)

2ο Είδος φινιρίσματος: 1 χέρι λάδι Tung μαζί με φυσικό νέφτι και 1 χέρι λάδι Tung με λινέλαιο και πορτοκαλέλαιο (1 χέρι ανα ημέρα - τα υπόλοιπα τρία φωτιστικά)

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: Πριονοκορδέλα, φαλτσοπρίονο, ρούτερ περιθωρίων, δραπανοκατσάβιδο, έκκεντρο τριβείο, τριβείο δέλτα, σκαρπέλο.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Περασες σε αλλο επιπεδο. Πολυ ωραια τα πορτατιφ, με την κορδελα εγινε η διαφορα. Ορμα για bandsaw boxes τωρα, εκει εχει ψωμι το πραμα... ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Βραστήρ!!!!
Σιγά σιγά θα γίνει και αυτό γιατί ακόμα παίζω με την κορδέλα! ;)

Ωραιοτατα Νικ, μπραβο!
Κωστα μια χαρα το κασακι για τα ποτα!

Θενκς!

Ευχαριστώ παίδες!!!

(Δεν απαντάω ξεχωριστά στον καθένα σας γιατί μου σπάει τα ποστ και δεν θέλω να γεμίζω χωρίς λόγο το thread)!!! :)

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

1
Ευχαριστώ Βραστήρ!!!!
Σιγά σιγά θα γίνει και αυτό γιατί ακόμα παίζω με την κορδέλα! ;)

2
Θενκς!

3
Ευχαριστώ παίδες!!!

(Δεν απαντάω ξεχωριστά στον καθένα σας γιατί μου σπάει τα ποστ και δεν θέλω να γεμίζω χωρίς λόγο το thread)!!! :)

Φαντασου να απανταγες...:flipout:

Παιδιά μπράβο στις δημιουργίες σας. Ευγε

Μπράβο στόν Κώστα καί στόν Νικόλα πολύ όμορφα όλα :SFGSFGSF:

Νεραιδουλεσ για το νεραιδακη μου απο mdf 16χ28χ2εκ.Τελικα τεράστια διαφορά τα πριονακια τησ proxxon από της einhell.Νικο τα φωτιστικα σου ειναι καταπληκτικα γεια στα χερια σου.
bed845de2b14397dcbfcb91da7a5fc9e.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οντως τα λαμακια της proxxon (και της dremel) δεν παιζονται, ειναι απο τα καλυτερα -αν οχι τα καλυτερα- της αγορας.
Το εργο σου δεν φαινεται καθολου, η φωτο ειναι παρα πολυ σκοτεινη.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι! :)
Ήδη το ένα το πήρε ένας φίλος!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Οντως τα λαμακια της proxxon (και της dremel) δεν παιζονται, ειναι απο τα καλυτερα -αν οχι τα καλυτερα- της αγορας.
Το εργο σου δεν φαινεται καθολου, η φωτο ειναι παρα πολυ σκοτεινη.
Πραγματικά Μηχαλη είχα σχεδόν βγάλει άχρηστη την παγκοσεγα τησ einhell και τώρα με τα πριονακια της proxxon τεράστια διαφορά. Ελπίζω τώρα να φαίνεται καλύτερα.
50996555b5d9bf1b4173a03f7f993aee.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φαινεται πολυ καλο, μπραβο, ειχε αρκετη δουλιτσα για να γινει. Tι παχος και τι ξυλο ειναι?
Κριμα που δεν φαινονται λεπτομερειες, ιδιως της βασης. Βγαλε μια φωτο της προκοπης κατω απο φως του ηλιου ντε! :))