Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

:grinning-smiley-043

Αντε φτιαξτε καμια περγολα για τον ηλιο και αφηστε τα μικρα...-bye-

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πέργκολα τέλεια είχε φτιάξει ο κ. Babis.

Αλήθεια που είναι άραγε αυτό το παλληκάρι? Έγινε μόνιμος κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας ?

Έχω χάσει κ τον Panava k τον Jks13 από την Τρίπολη.

Έλα για να ξανά γίνουμε ομάδα παρακαλώ πολύ.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πέργκολα τέλεια είχε φτιάξει ο κ. Babis.

Αλήθεια που είναι άραγε αυτό το παλληκάρι? Έγινε μόνιμος κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας ?

Έχω χάσει κ τον Panava k τον Jks13 από την Τρίπολη.

Έλα για να ξανά γίνουμε ομάδα παρακαλώ πολύ.

Εεεε εδω ειμαι!!!
Διαβαζω το φορουμ σχεδον καθε μερα, αλλα δεν εχω και πολυ χρονο να φτιαξω κατι οπότε το παίζω κινεζος.
Τωρα που εφτιαξε ο καιρος ειμαι λιγο των σπορ, 5Χ5, Γυμναστηριο, ποδηλατο...

Αλλα δεν χανομαι, και ελπιζω να βρω ορεξη να φτιαξω 2-3 πραγματα που θελω στο σπιτι.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Γιαννη, ετσι ειναι οι νεοντες! Εμεις οι γεροντες σεγα και ξερο ψωμι καλοκαιριατικα :flipout:

Puzzlemania -συνεχεια!
Σε κοντρα πλακε 8αρακι, ενα σκιουρακι και ενας ζυγος, αβαφτα και αμακιγιαριστα!

34313676892_eaf1ac6c36_b.jpg

Ο ζυγος ταιριαζει στο γραφειο μου... Εξαιρετικη δουλεια

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μηχαλη τρομερεσ ιδεεσ μπραβο γεια στα χερια σου

Ο ζυγος ταιριαζει στο γραφειο μου... Εξαιρετικη δουλεια
Ντίλερ εισαι;;;;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω Κουλη και Τολη!

Αν εχεις δικηγορικο γραφειο, να σου φτιαξω ενα μεγαλυτερο!
Koυλη, αναφορικα με τις ιδεες...να ναι καλα το διαδικτυο :))

Μιχάλη όμορφα ειναι, αν και είμαι φαν των μεγαλύτερων κατασκευών. Θα τα περιποιηθεις φαντάζομαι, ναι ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Αυτες ολες ειναι κατασκευες των 10-20 λεπτων εκαστη και σχετικα πολυ απλες, οποτε γινονται ακουραστα :))

Το φινιρισμα ειναι που θελει χρονο. Βεβαια και θα τα περιποιηθω!

Μιχάλη άψογα καί χαράς τήν υπομονή σου. :SFGSFGSF:

Stickman No2
Ένα "αδερφάκι" φωτιστικό ετοιμάστηκε χτες το απόγευμα.
Tο κόστος των ηλεκτρολογικών υλικών (φις αρσενικό, 2 m καλώδιο 2 * 0,75, διακόπτης πορτατίφ, σωληνομαστός 1/8'', ντουί, tire up) έφθασε τα 11 . Το καπέλο του φωτιστικού από το Jubo 3 (στο Praktiker είχε σχεδόν διπλάσια τιμή).

Πολυ ωραιο. Μου αρέσει πιο πολυ απο τα βιομηχανικά με τις σωλήνες που φτιάχνεις.

ΥΓ το κοστος μιας κατασκευής δεν ειναι μονο τα υλικά . Ειναι και τα αναλώσιμα, ρεύμα, εργατοώρες κυρίως. Κοστος πανω κατω το ίδιο ειναι με το έτοιμο. Αυτο που δεν κοστολογείται ειναι η χαρα της δημιουργίας και η εμπειρία που αποκτά κάποιος.
Εχω "λιώσει" να φτιάχνω μπομπονιερες για τον μπεμπη . Κοστος 0,35 ,αλλα μου εχουν φάει 50 ωρες...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ωραιο. Μου αρέσει πιο πολυ απο τα βιομηχανικά με τις σωλήνες που φτιάχνεις.

ΥΓ το κοστος μιας κατασκευής δεν ειναι μονο τα υλικά . Ειναι και τα αναλώσιμα, ρεύμα, εργατοώρες κυρίως. Κοστος πανω κατω το ίδιο ειναι με το έτοιμο. Αυτο που δεν κοστολογείται ειναι η χαρα της δημιουργίας και η εμπειρία που αποκτά κάποιος.
Εχω "λιώσει" να φτιάχνω μπομπονιερες για τον μπεμπη . Κοστος 0,35 ,αλλα μου εχουν φάει 50 ωρες...

Σε ευχαριστώ.

Τα industrial lamp έχουν & αυτά το φανατικό κοινό τους (ανάλογα με τις "παρέες" που κάνεις & κατά πόσο τους καλομαθαίνεις).

Με το καλό η βάπτιση του μπέμπη σας & αναμένω φωτο από το τελικό αποτέλεσμα.

Παρα πολυ ωραιο Κωστα και ταιριαζει αριστα ιδιως την ανοιχτοχρωμη επιφανεια!

Παρα πολυ ωραιο Κωστα και ταιριαζει αριστα ιδιως την ανοιχτοχρωμη επιφανεια!

-bye-

Για την φωτο μπήκε εκεί. Σε λίγο αφού στεγνώσει καλά θα αλλάξει χώρο κ θα πάει στον τελικό παραλήπτη (-τρια).

+100% Συμφωνω απολυτα.Με το καλο η βαπτιση

Ωραίος ο Παππούς!

Οι εργατοώρες δεν πιάνονται λόγω ψυχοθεραπείας!

Φωτιστικό από ξύλο Φτελιάς, αποκλειστικά φτιαγμένο για φίλο.

Η ιδέα για την κατασκευή του προήλθε από εδώ :
free image hosting

Φυσικά με κάποιες μικρές επεμβάσεις για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η μοναδικότητα του κομματιού.

Διαδικασία κατασκευής:
Το ξύλο Φτελιάς προήλθε από κορμό πάχους 40 εκατοστών ο οποίος σχίστηκε εξαρχής με αλυσοπρίονο (φρέσκος) και αφέθηκε να ξεραθεί για μερικές εβδομάδες κάτω από στέγη (μερική ξήρανση μιας και που δεν ήταν επιθυμητή).
Κατόπιν πάλι με το αλυσοπρίονο κόπηκε κομμάτι για τις ανάγκες του έργου (17 χ 40 cm περίπου), το οποίο με την πριονοκορδέλα τεμαχίστηκε σε επιπλέον κομμάτια πάχους 5 εκατοστών περίπου.

Στην συνέχεια τα κομμάτια γωνιάστηκαν ελαφρώς με το φαλτσοπρίονο και παράλληλα σημαδεύτηκαν τα σημεία που θα περάσουν οι ντίζες. Με το κολωνάτο δράπανο και με 6άρι τρυπάνι γίνανε οι τρύπες για τις ντίζες ενώ οι εσωτερικές υποδοχές κόπηκαν ελεύθερα με την χρήση σέγας (η οποία και άναψε καθώς η φτελιά είναι πολύ σκληρό ξύλο και οι κοπές γίνανε εντός του εγκάρδιου ξύλου).
Έπειτα τα εσωτερικά τμήματα τρίφτηκαν με τριβείο λίμα και 120άρι γυαλόχαρτο ενώ τα περιθώρια αυτών διαμορφώθηκαν με ρούτερ περιθωρίων.

Ακολούθως το εξωτερικό τμήμα των κομματιών τρίφτηκε με 60, 80, 120 άρι γυαλόχαρτο ενώ τα περιθώρια τους τρίφτηκαν με 180άρι γυαλόχαρτο. Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν τα κομμάτια να βραχούν έτσι ώστε να ανασηκωθούν οι ίνες του ξύλου.
Ακολούθησε τρίψιμο με 120, 180 και 240άρι γυαλόχαρτο και βάψιμο με λάδι tung και φυσικό νέφτι (1ο χέρι) και λάδι tung, λινέλαιο και πορτοκαλέλαιο (2ο χέρι).

Στην βάση του φωτιστικού ανοίχθηκε τρύπα για τον ντουί (Ε27) αλλά και τρύπα για να φωλιάσει καλύτερα και να μην φαίνεται το δαχτυλίδι στερέωσης (με μεγάλη δυσκολία καθώς το ξύλο κυριολεκτικά γονάτιζε το κολωνάτο δράπανο - γι αυτό και δεν έκανα πιο βαθιά την τρύπα).

Την επόμενη μέρα έγινε το μοντάρισμα του φωτιστικού αφού κόπηκαν οι ντίζες του και βάφτηκαν μαύρες με σπρέυ.

Υλικά:

1) Ξύλο φτελιάς (σχεδόν φρέσκο)

2) Ντίζες 6 mm

3) Ντουί E27 με δαχτυλίδι

4) Καλώδιο με διακόπτη μαύρο

5) Λάμπα LED E27 8W τύπου Edison (πολύ μικρή) με απόχρωση ζεστό λευκό.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: Αλυσοπρίονο, Πριονοκορδέλα, Φαλτσοπρίονο, Κολωνάτο δράπανο, δραπανοκατσάβιδο, σέγα, τριβείο λίμα, έκκεντρο τριβείο & γωνιακός τροχός.

Χρόνος ολοκλήρωσης: Περίπου 5 ώρες.

Στα δια ταύτα:

Ο φίλος έμεινε έκπληκτος τόσο γιατί το έκανα σχεδόν όπως το ήθελε αλλά και γιατί πρόσθεσα δικά μου στοιχεία (φρέσκο ξύλο το οποίο θα σχιστεί αργότερα ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο το κομμάτι, αγώνιαστο ξύλο, μη όμοιες εσωτερικές τρύπες για να φαίνεται πόσο χειροποίητο είναι κ.λπ.).
Και εγώ είμαι ικανοποιημένος αν και κάποιες βελτιώσεις σίγουρα θα ήταν επιθυμητές (στην επόμενη έκδοση).

Τέλος ο φίλος είπε ότι θα το σβήνει για να μην τον απασχολεί όταν δουλεύει! :)

Diabolic-α όμορφο έγινε.