Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια ματσολα που είχα καιρό στο πρόγραμμα
Από σχέδιο του Steve στην dremel moto saw απο σκορπια κομμάτια ξύλο. Τακους από παλετες (μάλλον οξια), σανίδα δρυος από πάτωμα παρκέ και πολύ χειρωνακτικη εργασία
Φινίρισμα με teak oil (2 χέρια) και διάφανο βερνικι εμποτισμου της Kraft.
e29d5964180d6516033977c9fb9d980e.jpg
3cdcb93244df8d5c5c654d0fecbec2a8.jpg
9f5fd694948dfe8b30120564028c52f5.jpg
f6abb8998cf70998a44755248ee07c85.jpg

Sent from my C6833 using Tapatalk

Ωραίο Αντώνη
Χρήστο τά σέβη μου :worshippy:
Ολο αυτό τό έβγαλε η Dremel moto-saw,μπράβο.

Θελω εδω και πολυ καιρο να φτιαξω κι εγω μια ξυλινη ματσολα, εχω επισης κομματια απο δρυινο παρκε, αλλα η προξξονιτσα δεν το παλευει με τιποτα. Η ντρεμελ τοσο δυνατοτερη ειναι; πιστευα οτι μονο με κορδελα θα μπορεσω να το φτιαξω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο Αντώνη
Χρήστο τά σέβη μου :worshippy:
Ολο αυτό τό έβγαλε η Dremel moto-saw,μπράβο.
Το έβγαλε Δημήτρη!
Αλλά πήρε πολυυύ ώρα!
26 mm πάχος το παρκέ και αντίστοιχα στα 26 mm κοπηκαν και τα κομμάτια της κεφαλής.
Εδώ ήθελε κορδέλα 100% κι έτσι ανασκουμπωνομαι να την τελειώσω.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Θελω εδω και πολυ καιρο να φτιαξω κι εγω μια ξυλινη ματσολα, εχω επισης κομματια απο δρυινο παρκε, αλλα η προξξονιτσα δεν το παλευει με τιποτα. Η ντρεμελ τοσο δυνατοτερη ειναι; πιστευα οτι μονο με κορδελα θα μπορεσω να το φτιαξω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα με υπομονή και αργή προωση, τα κατάφερε. Εσυ την υπομονή την έχεις έμφυτη. Μια Motosaw θέλεις

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καταπληκτικές δημιουργίες
Το φερμουάρ πως το έκανες/τοποθέτησες Παύλο ;

αντιγραφή είναι το φερμουάρ από τον σωλήνα. η τοποθέτηση έγινε αφού αφαιρέθηκε το ύφασμα του και έγινε η κατάλληλη πατούρα στο ξύλο και κολήθηκε με εποξική πεντάλεπτη.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κάτι τέτοιο υπέθεσα αλλά το αποτέλεσμα ειναι καταπληκτικό.
Κάποια στιγμή αν κανείς κέφι, ανέβασε τη διαδικασία segmentation turning σε κάποιο έργο σου. Στο βάζο του κυριακου π.χ. πως κολληθηκαν τα κομμάτια ώστε να αφήσουν και κενά όταν κατεργαστηκε στον τορνο ;

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραια δουλεια χρηστο με μπριζωσεσ τωρα χρειαζωμαι μια τετοια για το τρεχαντηρακι.

Μιχάλη ευχαριστώ γιά τήν προσφορά.
Mιά σύγκριση η βάση Neutechnik μέ μιά σέγα 500 watt από κάτω,κάνει πιό εύκολη κοπή σε μελαμίνη - κοντρα πλακέ 16 mm σέ σχέση μέ τήν πριονοκορδέλα τής Proxxon ?

Με μια καλη λαμα για σεγα (λαμα ακριβειας/precision blade) θα κοψεις σωστοτερα μελαμινη με την σεγα παρα με μια μικρη κορδελα.
Μια 500αρα σεγα ειναι μια χαρα.

Αψογη η ματσολα, μπραβο Χρηστο πολυ καλη δουλεια, ωραιοτατο προτζεκτακι!!

Η dremel ειναι αλλο πραμα, παρ'οτι σεγα μοντελισμου και με ελαχιστα watt, ειναι δυναμη!!
To μονο μειον της ειναι ο θορυβος!! Μακαρι η dremel να εβγαζε μια μεγαλυτερη, στο ιδιο στυλ, στα 120 watt.

(Η κατασκευη θα μεταφερθει αργοτερα στο σχετικο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες).

Αψογη η ματσολα, μπραβο Χρηστο πολυ καλη δουλεια, ωραιοτατο προτζεκτακι!!

Η dremel ειναι αλλο πραμα, παρ'οτι σεγα μοντελισμου και με ελαχιστα watt, ειναι δυναμη!!
To μονο μειον της ειναι ο θορυβος!! Μακαρι η dremel να εβγαζε μια μεγαλυτερη, στο ιδιο στυλ, στα 120 watt.

(Η κατασκευη θα μεταφερθει αργοτερα στο σχετικο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες).
Ειχε και την αντικατεστησε η moto saw...https://www.amazon.com/Dremel-1830-120-Volt-18-Inch-Scroll/dp/B000T7P8CY
51l3I%2BBzAyL.jpg

Μία βάση οθόνης από OSB 10 mm για το γραφείο μου.

Ήθελα λίγο πιο ψηλά την καινούρια μου οθόνη, οπότε και σκέφτηκα να φτιάξω αυτήν την βάση (Το οριζόντιο πηχάκι είναι για ελαφρύ ανασήκωμα της οθόνης μιας και που δεν έχει ρύθμιση κλίσης η συγκεκριμένη - τελικά δεν μου χρειάστηκε).

Σύνδεση μόνο με μισοχαρακτές και ξυλόκολλα πολυουρεθάνης.
Τρίψιμο των σόκορων και των περιθωρίων με 180άρι γυαλόχαρτο.
Φινίρισμα με 1 χέρι λάδι επίπλων εσωτερικού χώρου IKEA Behandla.

Θα ακολουθήσει και άλλη μία παρόμοια κατασκευή για το laptop που είναι δίπλα στην οθόνη.

Και η δική μου προχθεσινή κατασκευή (εδώ και 2 μέρες στέγνωνε το φινίρισμα).

Μίνι πιατέλα από μαονοειδές.

Διαδικασία κατασκευής: Σε μασίφ κομμάτι ξύλου (πλανισμένο και ξεχονδρισμένο) σχεδιάστηκε πρόχειρα η πιατέλα και έπειτα το εξωτερικό τμήμα κόπηκε στην πριονοκορδέλα με κλίση τραπεζιού 25 και 45 μοίρες. Στην συνέχεια πιάστηκε στην μόρσα του μίνι πάγκου και με το ρούτερ φαγώθηκε το εσωτερικό στο επιθυμητό βάθος.
Έπειτα με φτερωτό δίσκο (40άρι) πάνω σε γωνιακό τροχό διαμορφώθηκαν οι εσωτερικές καμπύλες. Με έκκεντρο τριβείο και 100-120-180άρι γυαλόχαρτο τρίφτηκε το εσωτερικό και το εξωτερικό κομμάτι της πιατέλας (ενδιάμεσο βρέξιμο στο 180άρι).

Φινίρισμα: 2 χέρια Danish oil (κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα).

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: Πριονοκορδέλα, Ρούτερ και παλμικό τριβείο

Χρόνος ολοκλήρωσης (χωρίς το βάψιμο): 1 ώρα περίπου

Πολύ ωραία έγινε Νίκο. Μόνο μια ώρα εργασία και με ρουτερ ;
Μπράβο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Diabolic πολύ όμορφο. Λίγο για την βάση από κάτω φωτο k info.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιοτατη Νικο και ολο αυτο σε μια ωρα καταπληκτικο.

Πολύ ωραία έγινε Νίκο. Μόνο μια ώρα εργασία και με ρουτερ ;
Μπράβο.

Ναι. Είναι μαλακό ξύλο και με το ρούτερ το περισσότερο υλικό φεύγει γρήγορα.
Επιπλέον δεν είναι μεγάλη η συγκεκριμενη πιατέλα.
Και μεγάλη να ήταν δηλαδή βάλε ένα μισάωρο το πολύ ακόμα! ;)

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Diabolic πολύ όμορφο. Λίγο για την βάση από κάτω φωτο k info.

Ευχαριστώ Παππού.
Εννοείς το τραπέζι; Είναι από πέτρα και το έφτιαξε ο δικός μου Παππούς!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιοτατη Νικο και ολο αυτο σε μια ωρα καταπληκτικο.

Γρήγορη δουλειά Κυριάκο, απλά να είσαι προετοιμασμένος να γίνεις μέσα στην σκόνη (ειδικά στο τρίψιμο με γωνιακό τροχό!).