Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ξέρεις την φράση "Αν δεν ευλογίσουμε τα γένια μας"...

Ξέρω αρκετές φράσεις & εκφράσεις. Ήμουν πάντα καλός στην Έκθεση !!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο κάκτος.
Ερώτηξις: την γείωση (κιτρινοπράσινο καλώδιο) που τη συνδέεις; Στους σωλήνες;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίος ο κάκτος.
Ερώτηξις: την γείωση (κιτρινοπράσινο καλώδιο) που τη συνδέεις; Στους σωλήνες;

Ναι. Στην μία βίδα (σκρινέτο) της φλάντζας είναι περασμένα κ τα 3 καλώδια της γείωσης.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο έγινε μπράβο.Κωστα αν δεν ειναι κοποσ βαλε και καποια φωτο τησ συνδεσεισ στο επομενο και ακομα πια ειναι η διαφορα βρασμενου απο ωμο λινελαιο;

Το βρασμενο στεγνωνει λιγο πιο γρηγορα καθως εχει μεσα στεγνωτικο. Ακριβως το ιδιο οπτικο αποτελεσμα εχουν.
Δεν ειναι βρασμενο, λεγεται ετσι επειδη εχουν προστεθει ουσιες για γρηγοροτερο στεγνωμα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το βρασμενο στεγνωνει λιγο πιο γρηγορα καθως εχει μεσα στεγνωτικο. Ακριβως το ιδιο οπτικο αποτελεσμα εχουν.
Δεν ειναι βρασμενο, λεγεται ετσι επειδη εχουν προστεθει ουσιες για γρηγοροτερο στεγνωμα.

Ακριβώς.
Διάβασε κ τα παρακάτω:

https://cavemangr.wordpress.com/2012/09/19/λινέλαιο-και-βραστό-και-ψητό/

http://www.auro.gr/index.php?act=viewCat&catId=21

Τώρα η σύνδεση (ειδικά αυτή) δεν έχει καμία δυσκολία.
Κλεμα 3πλη.

Οι 3 φάσεις από τα ντουί (καφέ καλώδιο) συνδέονται με την φάση του καλωδίου μέσω της κλεμας.
Το ίδιο κ ο ουδέτερος (μπλε καλώδιο).
Οι 3 γειώσεις από τα ντουί, ενώνονται με "κος" σε ένα σκρινέτο (άρα κ στο μεταλλικό σασί) κ μετά πάνε στην τρίτη είσοδο της κλέμας όπου συνδέονται με την γείωση του καλωδίου -> μπρίζας -> σπιτιού (πρασινοκίτρινο καλώδιο).

Αρκετά πιο γρήγορα. Το ωμό υποτίθεται ότι δεν στεγνώνει ποτέ... Το βρασμένο διεισδύει πολύ καλύτερα και στεγνώνει εντός λίγων λεπτών (τελείως μέσα σε λίγες ώρες)

Σασ ευχαριστω σηγουρα θα το δοκιμασω στο μελλον

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ότι θέλεις εδώ είμαστε. Ότι ξέρω/ξέρουμε τα μοιραζόμαστε εδώ.
Μην το φοβηθείς δεν είναι τίποτα το δύσκολο.

Ότι θέλεις εδώ είμαστε. Ότι ξέρω/ξέρουμε τα μοιραζόμαστε εδώ.
.... .
:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Αρκετά πιο γρήγορα. Το ωμό υποτίθεται ότι δεν στεγνώνει ποτέ... Το βρασμένο διεισδύει πολύ καλύτερα και στεγνώνει εντός λίγων λεπτών (τελείως μέσα σε λίγες ώρες)

Eντος ολιγων λεπτων και τελειως μεσα σε λιγες ωρες??? Αστειευεσαι? Εαν η αναλογια λαδιου και στεγνωτικου ειναι 1 προς 10 ισως.

Για βαλε βερνικι μετα απο λιγες ωρες που λες οτι στεγνωνει τελειως το βρασμενο λινελαιο, για να δεις τι εννοω.
Στο ματι ισως σου φαινεται στεγνο αλλα με τιποτα δεν εχει στεγνωσει (cured).

Eπισης το οτι διεισδυει 'πολυ καλυτερα' δεν ισχυει. Το οτι περιεχει λιγο στεγνωτικο/διαλυτες δεν αλλαζει ουσιαστικα την υφη του. Eκτος εαν προσθεσεις διαλυτη 50/50 και πανω αλλα και παλι δεν υπαρχει διαφορα ουσιας.

Η Βασούλα για το κινητό που έφτιαξα χθες βράδυ πάντως και την πέρασα ένα χέρι, βγάζει ακόμα μία μικρή λαδίλα.

Εγώ χρησιμοποιώ το βρασμένο λινέλαιο της Auro αρκετά αραιωμένο με πορτοκαλέλαιο της Auro (με τέλεια μυρωδιά).
Παιρνάω ένα χέρι την επιφάνεια του ξύλου που δουλεύω κ στην μισή ώρα το σκουπίζω καλά με ένα πανάκι να φύγει όλη η λαδίλα.
Στην συνέχεια ένα δεύτερο χέρι κ πάλι σκούπισμα στην μισή ώρα.
Την επόμενη μέρα το πρωί είναι όπως το θέλω στιλπνό κ μυρίζει υπέροχα.

Eντος ολιγων λεπτων και τελειως μεσα σε λιγες ωρες??? Αστειευεσαι? Εαν η αναλογια λαδιου και στεγνωτικου ειναι 1 προς 10 ισως.

Για βαλε βερνικι μετα απο λιγες ωρες που λες οτι στεγνωνει τελειως το βρασμενο λινελαιο, για να δεις τι εννοω.
Στο ματι ισως σου φαινεται στεγνο αλλα με τιποτα δεν εχει στεγνωσει (cured).

Eπισης το οτι διεισδυει 'πολυ καλυτερα' δεν ισχυει. Το οτι περιεχει λιγο στεγνωτικο/διαλυτες δεν αλλαζει ουσιαστικα την υφη του. Eκτος εαν προσθεσεις διαλυτη 50/50 και πανω αλλα και παλι δεν υπαρχει διαφορα ουσιας.

Καθόλου.
Σε λίγα λεπτά το απορροφάει και μέσα σε λίγες ώρες στεγνώνει τελείως (τουλάχιστον το Auro που έχω εγώ έτσι είναι). Μπορείς να ρωτήσεις και τον Μπάμπη και τον Παππού που το δουλεύουν να σου πούνε.
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι θέλει μισή μέρα περίπου για να στεγνώσει πλήρως.
Τωρα το λάδι tung που χρησιμοποιώ εγώ θέλει μία μέρα για στέγνωμα και στο 3 χέρι δύο μέρες.

Έχω βάλει βερνίκι σε κατασκευή που πέρασα με λάδι πριν 10-12 ώρες και μια χαρά έκατσε (το φωτιστικό από δαμασκηνιά).

Σου συνιστώ να διαβάσεις τις οδηγίες για να καταλάβεις τις ιδιότητες του βρασμένου λινέλαιου.
Επιπλέον για καλύτερο στέγνωμα ενδείκνυται το ζέσταμα για λίγα λεπτά σε μπεν μαρί.

Τέλος, έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ βρασμένο λινέλαιο;

Μαλιστα... οι 'λιγες ωρες' αυξηθηκαν σε 12 και σιγα σιγα θα καταληξουν στις 24-48 ωρες οπου ειναι και το σωστο curing time του βρασμενου λινελαιου, αναλογα με τις συνθηκες.

Την χαριτωμενη ερωτηση σου εαν εχω χρησιμοποιησει βρασμενο λινελαιο την εκλαμβανω σαν ρητορικη.

Και χωρις πλακα τωρα, σου συνιστω να διαβασεις το καταπληκτικο βιβλιο του Bob Flexner "Understanding Wood Finishing: How to Select and Apply the Right Finish".

Μαλιστα... οι 'λιγες ωρες' αυξηθηκαν σε 12 και σιγα σιγα θα καταληξουν στις 24-48 ωρες οπου ειναι και το σωστο curing time του βρασμενου λινελαιου, αναλογα με τις συνθηκες.

Την χαριτωμενη ερωτηση σου εαν εχω χρησιμοποιησει βρασμενο λινελαιο την εκλαμβανω σαν ρητορικη.

Και χωρις πλακα τωρα, σου συνιστω να διαβασεις το καταπληκτικο βιβλιο του Bob Flexner "Understanding Wood Finishing: How to Select and Apply the Right Finish".

Σε ευχαριστώ πολύ. Έχεις απόλυτο δίκιο.

Καλημέρα................

Κάτι ξεκίνησα & σήμερα αφού μας τα χάλασε ο καιρός & δεν έχει μπάνιο !

Προβλεπω οτι θα γινει καλυτερο απο το δειγμα!
Τι υψος εχει το κομματι που εκοψες στην κορδελα?

Ωωωω, να'το και το κουτάκι, και έλεγα πως και δεν το έχεις κάνει τόσο καιρό. Τα εσωτερικά του συρταριού πως θα τα λειάνεις τώρα που κόλλησες την πρόσοψη και το πίσω; με το spindle sander θα ήταν πιο ευκολο οσο ήταν ακόμα ανοιχτό.
Θα γινει πολυ ωραίο, ειναι και απο τα πραγματα που μονο με κορδέλα μπορούν να γίνουν.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οξιά 20 mm + Σημύδα 20 mm + Σημύδα 20 mm + Σημύδα 20 mm + Οξιά 20 mm = 100 mm.