Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εχει και σχημα 'C' from Costas!!! Ωραιοτατο θα γινει με την λαμπα μεσα και καλυτερο απο το δειγμα στη φωτο!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εχει και σχημα 'C' from Costas!!! Ωραιοτατο θα γινει με την λαμπα μεσα και καλυτερο απο το δειγμα στη φωτο!!

Είναι για δώρο γάμου συναδέλφου μου & τα ξύλα του ακριβούτσικα.

Τον παραλληλισμό με το " C " δεν τον είχα σκεφτεί -bye-

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Οχι αλλο Παππου, κανε διαλλειμα!

:drool1:

Αφού ο παππούς Κώστας είναι σε διάλειμμα, παίρνω σειρά εγώ...

Ρεπό σήμερα οπότε προχώρησα με το κουτάκι που ασχολούμαι τις τελευταίες δύο μέρες. Τελείωσα όλα τα τριψιματα και αφιέρωσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας στην ξυλογλυπτική για τα ποδαράκια και τη χειρολαβή. Τα αρχικά κομμάτια κόπηκαν πολύ άνετα με την κορδέλα και ολοκληρώθηκαν στο χέρι με μια ψιλή λίμα από το σετακι της stanley που είχαμε πάρει σε μια παλιότερη ομαδική παραγγελία. Οι συνδέσεις με το σώμα του κουτιού έγιναν με μικρές καβίλιες που έφτιαξα από οδοντογλυφίδα.
Μένει η διαδικασία του φινιρίσματος τώρα, αλλά βαριέμαι σήμερα.
Στη φωτογραφία έβαλα και ένα μολύβι και ένα δοχείο κόλλα 250ml για να καταλάβετε το μέγεθος.

IMG_20170621_204401960.jpg
IMG_20170621_204423960.jpg

Τι ωραίο εργαλείο η κορδέλα.... Θέλει υπομονή και ψάξιμο για να τη γνωρίσει κανείς, αλλά ανταμοίβει...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γειά σου Vrass καλλιτέχνη.

Τελειο εγινε και τα ποδαρακια ειναι ολα τα λεφτα, αξιζε τον κοπο!! Μπραβο Κωστα!!!
Με το φινιρισμα θα γινει αλλο πραμα!

Ωραίο!!!
Με τα ποδαράκια αν του βάλεις δύο ματάκια μπροστά νομίζεις πως είναι ζωντανό!!!

Τα ποδαρακια είναι τόσο μικρά που με το ζόρι χωράγανε να τα κρατάω με δύο δάχτυλα και να τα λιμάρω, με κουράσανε περισσότερο απ'όσο περίμενα, αλλά μου αρέσει όπως βγήκανε. Είχα στο μυαλό μου εκείνες τις ρετρό μπανιέρες που δεν είναι χτισμένες, αλλά έχουν παρόμοιου σχήματος πόδια, ενίοτε σκαλισμένα σαν πόδια λιονταριού.

Τ'ωρα για το φινίρισμα δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να κάνω, από τη μία μου αρέσει και είναι εύκολο το πέρασμα με λάδι, αλλά έχω βαρεθεί τη μυρωδιά και τη λαδίλα που βγάζει το λινέλαιο. Για ρίχτε καμιά άλλη ιδέα...

https://www.etsy.com/listing/171142564/wooden-bedside-edison-lamp-with-dimmer?ref=related-3

Όταν η Μetabo (με την "ατρόχιστη" κορδέλα) έχει κέφια.

Αναμονή των ηλεκτρολογικών υλικών από την φθηνή αλλά πολύ - πολύ μακρινή Κίνα !

Πολύ ωραίο θα γινει! Και η "φύρα" από μέσα βλέπω να γίνεται ένα ωραιότατο κουτάκι! (είπαμε τίποτα δεν πετιέται!)

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αφού ο παππούς Κώστας είναι σε διάλειμμα, παίρνω σειρά εγώ...

Ρεπό σήμερα οπότε προχώρησα με το κουτάκι που ασχολούμαι τις τελευταίες δύο μέρες. Τελείωσα όλα τα τριψιματα και αφιέρωσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας στην ξυλογλυπτική για τα ποδαράκια και τη χειρολαβή. Τα αρχικά κομμάτια κόπηκαν πολύ άνετα με την κορδέλα και ολοκληρώθηκαν στο χέρι με μια ψιλή λίμα από το σετακι της stanley που είχαμε πάρει σε μια παλιότερη ομαδική παραγγελία. Οι συνδέσεις με το σώμα του κουτιού έγιναν με μικρές καβίλιες που έφτιαξα από οδοντογλυφίδα.
Μένει η διαδικασία του φινιρίσματος τώρα, αλλά βαριέμαι σήμερα.
Στη φωτογραφία έβαλα και ένα μολύβι και ένα δοχείο κόλλα 250ml για να καταλάβετε το μέγεθος.
Τι ωραίο εργαλείο η κορδέλα.... Θέλει υπομονή και ψάξιμο για να τη γνωρίσει κανείς, αλλά ανταμοίβει...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο!!!
Με τα ποδαράκια αν του βάλεις δύο ματάκια μπροστά νομίζεις πως είναι ζωντανό!!!

Πολύ όμορφο και διαφορετικό από όσα συνήθως βλέπουμε! Ένα ζευγάρι πόδια ακόμη, δυο κεραίες (με ελατήρια από στιλό) επάνω, 2 ανάγλυφα μάτια μπροστά. Βάψιμο με κόκκινο και μαύρες βούλες (πασχαλίτσα δηλαδή) και ιδού ένα εξαιρετικό δώρο για μια μικρή δεσποινίδα! Εμένα αυτό μου έβγαλε μόλις το είδα και διάβασα και το σχόλιο του Κυριάκου!

Πολύ ωραίο θα γινει! Και η "φύρα" από μέσα βλέπω να γίνεται ένα ωραιότατο κουτάκι! (είπαμε τίποτα δεν πετιέται!)

Ήδη κόπηκε κουτάκι!

Εγώ πάλι δεν θέλω να το "φορτώσει" κι άλλο ο Vrass.

Να'στε καλα, ευχαριστω ολους για τα καλα λογια.
Ριχτε ομως και καμια ιδεα, τι να παρω σε λαδι η κατι αλλο για να κανω το φινιρισμ μια κι εξω?

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να'στε καλα, ευχαριστω ολους για τα καλα λογια.
Ριχτε ομως και καμια ιδεα, τι να παρω σε λαδι η κατι αλλο για να κανω το φινιρισμ μια κι εξω?

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα πολυ ωραίο εγινε. Κανα βερνίκι σε σπρέι θα σε βόλευε ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγώ πάλι δεν θέλω να το "φορτώσει" κι άλλο ο Vrass.

Παππού άλλη μια ωραία κατασκευη. Μπράβο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Παππού άλλη μια ωραία κατασκευη. Μπράβο

Να σαι καλά Χρήστο μου. Η δική σου Diy Band Saw ? ? ?

Αν και κανονικά θα πρέπει να το ανεβάσω στο "Τι παραλάβαμε σήμερα".
Σημερινή παραλαβή από τον αγαπητό Παππού (costas1965)!!!
Φυσικά πήρε τη θέση του στο δωμάτιο και άρχισε να γεμίζει ήδη απο τον μικρό μου (έτσι για να μαθαίνουν απο μικροί στην αποταμίευση).

Κώστα μου σε ευχαριστούμε απο καρδιάς και σου ευχόμαστε καλές και ασταμάτητες δημιουργίες!!!

20170621_214102.jpg20170621_214054.jpg

Κοστασ+Κοστασ ΜΠΡΑΒΟ σασ κυριοι πολυ ομορφεσ δημιουργιεσ και των δυο σασ.