Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αν και κανονικά θα πρέπει να το ανεβάσω στο "Τι παραλάβαμε σήμερα".
Σημερινή παραλαβή από τον αγαπητό Παππού (costas1965)!!!
Φυσικά πήρε τη θέση του στο δωμάτιο και άρχισε να γεμίζει ήδη απο τον μικρό μου (έτσι για να μαθαίνουν απο μικροί στην αποταμίευση).

Κώστα μου σε ευχαριστούμε απο καρδιάς και σου ευχόμαστε καλές και ασταμάτητες δημιουργίες!!!

Sarandis με το καλό & εύχομαι να μας πάνε ΟΛΑ καλά από δω & πέρα.........................

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Sarandis με το καλό & εύχομαι να μας πάνε ΟΛΑ καλά από δω & πέρα.........................

Μακάρι γιατί το έχουμε πραγματικά μεγάλη ανάγκη!!!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

https://www.etsy.com/listing/171142564/wooden-bedside-edison-lamp-with-dimmer?ref=related-3

Όταν η Μetabo (με την "ατρόχιστη" κορδέλα) έχει κέφια.

Αναμονή των ηλεκτρολογικών υλικών από την φθηνή αλλά πολύ - πολύ μακρινή Κίνα !

παππου με την κατασκευη ατυη απεδειξες οτι και τα καλα εργαλεια (και οχι μονο η τεχνικη) κανουν το "επαγγελματικο" αποτελεσμα
Πολυ καλη φωτογραφιση επισης

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Απίθανο το φωτιστικο Κωστα !!!

Vrass το κουτακι σου εχει γινει πανεμορφο ,πολλα μπραβο !!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ.
Ξεκινήστε κ οι υπόλοιποι.

Κι εγω σας ευχαριστω. Τελικα οπως το εγραψε ο Χρηστος, με σπρευ το περασα. Το βραδυ θα του περασω και ενα τελευταιο χερι και θα ειναι ετοιμο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To λαδι ομως του τονιζει τα νερα και το χρωμα. Οσο και μπελαλιδικο να ειναι το λαδι, δινει αλλη αισθηση στο ξυλο.
Αφου στεγνωσει ομως το λαδι μπορεις να περασεις και βερνικι σπρευ με 3-4 διαδοχικα περασματα. Φευγει και η μυρωδια του λινελαιου :)

Μπορεις ομως και να αγορασεις danish oil που δεν εχει την μυρωδια του λινελαιου καθως περιεχει και βερνικι μεσα.
Επισης μπορεις να κανεις το δικο σου μιγμα, ανακατευοντας λινελαιο με αχρωμο βερνικι πολυουρεθανης/θαλασσης. Δες μια αναλογια 50-50 και πορευεσαι μετα.

To λαδι ομως του τονιζει τα νερα και το χρωμα. Οσο και μπελαλιδικο να ειναι το λαδι, δινει αλλη αισθηση στο ξυλο.
Αφου στεγνωσει ομως το λαδι μπορεις να περασεις και βερνικι σπρευ με 3-4 διαδοχικα περασματα. Φευγει και η μυρωδια του λινελαιου :)

Μπορεις ομως και να αγορασεις danish oil που δεν εχει την μυρωδια του λινελαιου καθως περιεχει και βερνικι μεσα.
Επισης μπορεις να κανεις το δικο σου μιγμα, ανακατευοντας λινελαιο με αχρωμο βερνικι πολυουρεθανης/θαλασσης. Δες μια αναλογια 50-50 και πορευεσαι μετα.

Σε σύγκριση με το βερνίκι το λάδι σαφώς και δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όπως λες.
Περνάς την κατασκευή σου με ένα κομμάτι ύφασμα βουτηγμένο ελαφρώς στο λάδι και την αφήνεις να στεγνώσει (μετά από ένα 15λεπτο σκουπίζεις άλλη μία).
Στο βερνίκι πρέπει να περιμένεις πολύ ώρα και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σου σκάσει ή να κολλήσει σκόνη πάνω.. Άσε δε που δημιουργεί και μια πλαστικούρα πάνω από το ξύλο!

Το λινελαίο με την προσθήκη του κατάλληλου διαλύτη αποκτάει ωραία και ευχάριστα αρώματα (φυσικό νέφτι ή πορτοκαλέλαιο).

Παλι τα μπερδεψες τα πραματα Νικο...
Εγω υπερμαχος του λαδιου ειμαι, απλα απαντουσα στον Κωστα που εχει βαρεθει την "λαδιλα και την μυρωδια" του λινελαιου!

Αναφορικα με το βερνικωμα.. αν μαθεις να το κανεις σωστα oυτε σκασιματα θα εχει, ουτε σκονες θα κολλανε, ουτε πλαστικουρα θα φαινεται και θα αναθεωρησεις αποψη:))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

κ. Babis ωραίο θα γίνει, αλλά το ρετσίνι από το κομμάτι του έλατου (οικοδομικό "λατάκι") που πήρα για να το φτιάξω έκανε την κορδέλα, τα ρουλεμάν κ την ταινία του ταινιολειαντήρα μ.... καπέλο.

Δεν το ξανά μάτα κάνω παρόλο τα όμορφα νερά που έχει.

Καλά,μπήκα να βάλω ένα γρήγορο που σκάρωσα (το "καραβάκι" που λέγαμε στις κορδέλες προχτές Κώστα) και βλέπω τις ομορφιές του παππού,λέω που πας ρε καραμήτρο....Κώστα κουκλί το υπόδημα!Ας είναι,το έκοψα προχτές δοκιμαστικά στην κορδέλα μετά την επισκευή,και το μεσημέρι μου ήρθε η ιδέα να το κάνω φωτιστικάκι,ιδού λοιπόν!Κάνει και για σίδερο σιδερώματος βέβαια,αλλά εγώ του έβαλα και κατάρτι επίτηδες!

Attachments

• IMG_20170622_172350.jpg
    IMG_20170622_172350.jpg
    294.1 KB · Views: 124
  • IMG_20170622_172321.jpg
    IMG_20170622_172321.jpg
    227.3 KB · Views: 125
  • IMG_20170622_172258.jpg
    IMG_20170622_172258.jpg
    146.5 KB · Views: 124
  • IMG_20170622_172239.jpg
    IMG_20170622_172239.jpg
    156.1 KB · Views: 124
  • IMG_20170622_172221.jpg
    IMG_20170622_172221.jpg
    130.5 KB · Views: 124

Νικόλα το κάθε πραγματάκι που φτιάχνουμε έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά κ περικλείει την αγάπη κ το μεράκι του δημιουργού.

Πάμε δυνατά!

Βρε συ Νικο τι ομορφο και πρωτοτυπο που βγηκε το καραβακι!!!! Πολυ περιποιημενη ολη η κατασκευη, μπραβο!!

Κωστα βλεπω διπλης χρησης το υποδημα. Με τα κορδονακια θα γινει κουκλιστικο!

Nίκο άλλαξε ΤΩΡΑ αυτόν τον άθλιο διακόπτη,σ`αυτό το υπέροχο φωτιστικό!

Κύριοι παρακολουθώ τα έργα σας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους.
Θέλω να ποστάρω ι εγώ την πρώτη μου προσπάθεια σε φωτιστικό, από ξύλο πλατάνου.IMG_20170622_211456.jpg

Mιλαμε οτι η κοπη στις σιλουεττες αγγιζει την τελειοτητα και μαζι με τον στυλο διπλα κανουν ενα υπεροχο θεμα. Μπραβο!!!!!

Παλι τα μπερδεψες τα πραματα Νικο...
Εγω υπερμαχος του λαδιου ειμαι, απλα απαντουσα στον Κωστα που εχει βαρεθει την "λαδιλα και την μυρωδια" του λινελαιου!

Αναφορικα με το βερνικωμα.. αν μαθεις να το κανεις σωστα oυτε σκασιματα θα εχει, ουτε σκονες θα κολλανε, ουτε πλαστικουρα θα φαινεται και θα αναθεωρησεις αποψη:))

Το απλό λινέλαιο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, το βρασμένο σχεδόν καθόλου.

Οι κατασκευές που περνιούνται με λάδι είναι σαφώς πιο δύσκολες στην συντήρηση τους αλλά και σε περιπτώσεις επαφής με το νερό (για να μην χαλάνε θέλουν ειδική επεξεργασία).
Με το βερνίκι τρίβεις με 120άρι - 180άρι γυαλόχαρτο και αυτό ήταν. Αν θες μετά και ένα ενδιάμεσο τρίψιμο με 400άρι και είσαι έτοιμος. Τεχνική δυσκολία σχεδόν ανύπαρκτη αλλά το ίδιο και η αίσθηση του αντικειμένου ότι το χαιδεύεις. Ωραίο στο μάτι αλλά άσχημο στην αίσθηση...

Ανάλογα του τι θες να κάνεις φυσικά!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κύριοι παρακολουθώ τα έργα σας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους.
Θέλω να ποστάρω ι εγώ την πρώτη μου προσπάθεια σε φωτιστικό, από ξύλο πλατάνου.

Όμορφη κατασκευή κ πολύ sexy η ντάμα.