Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παππου πολυ καλο το ρεσο. Νομιζω το πρωτο σου? Απο οξυα?

Εγω εφτιαξα δυο βασεις για οδοντοπαστες και οδοντοπηρουνα.

Το ενα ειναι απο σουηδικο ξυλο περασμενο δυο ελαφρια χερια βερνικι πολυουρεθανης teak και μετα σπρευ βερνικι διαφανο.
Το αλλο ειναι απο τεμαχιο οξιας βουτηγμενο σε ωμο λινελαιο μονο, προς το παρον, θα το βερνικωσω πιθανον και αυτο για προστασια απο υγρασια.

Πολύ ωραία.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Γειά σου μερακλή Κώστα,ατέρμων οι κατασκευές καί πολύ καλοφτιαγμένες.-bye-

YΓ : Βάλε μέ πατέντα τό ακροφύσιο τής σκούπας κοντά στόν τόρνο,πολύ πριονίδι κάτω.

Σε ευχαριστώ.
Ο τόρνος είναι έξω στην (σκεπασμένη) ταράτσα οπότε δεν με πολύ πειράζει. Θέλει δουλειά πολύ για να πιαστεί το πριονίδι του τόρνου.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

https://postimg.org/image/6803s6r2b/

Δοκιμές με την ρητίνη, σε διάφορα ξύλα. Φτελιά, μουριά και καρυδιά.

Καλημέρα κ. Παύλο. Έτσι δώσε πόνο. Όμορφες κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σωραίος τεμέτερον!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα κ. Παύλο. Έτσι δώσε πόνο. Όμορφες κατασκευές.

Σωραίος τεμέτερον!!!

Αμα εισαι μαστορας, εισαι! -bye-
Θενκς. Το καλοκαίρι τελειώνει να μπαίνουμε σε άλλους ρυθμούς σιγά σιγά.

Αυτο με τα μολυβια πρεπει να ειναι πολυ ζορικο. Δε σου βγαζανε χρωμα λερωνοντας γυρω γυρω;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χθεσινή (προ δαχτύλου) μικρό κατασκευή που σήμερα στέγνωσε.
Ξύλο: Οξυά κ Μαόνι.

Αυτο με τα μολυβια πρεπει να ειναι πολυ ζορικο. Δε σου βγαζανε χρωμα λερωνοντας γυρω γυρω;

Δεν κατάλαβα αν έβγαλαν χρώμα γιατί πετάγονταν ρητίνη. Αλλά δεν πέτυχε και δεν βγήκε καθόλου καλό. Θα το ξαναδοκιμάσω ίσως κάποια στιγμή.

Μια χθεσινή (προ δαχτύλου) μικρό κατασκευή που σήμερα στέγνωσε.
Ξύλο: Οξυά κ Μαόνι.

Κώστα από τον φωτισμό αλλάζει το χρώμα; Ή είναι δύο διαφορετικά;

Από το λινέλαιο κ τον φωτισμό αλλάζει.
Ένα απλό ρεσώ είναι.

Έτοιμα τα ψαραδικα μου!
Μπήκε σωσίβιο για τους κανονισμούς ασφαλείας και τα δίχτυα που θα καλαρουμε το σούρουπο!
Το Νήσος Χίος

20170826_193647.jpg

Και η Ξανθή
20170826_193609.jpg

Μπράβο. Πολύ όμορφα κ τα ξύλα στο κάτω μέρος κ το χιώτικο μοτίβο πίσω.

Και μια από το πλάι για να φανεί το τρισδιάστατο της κατασκευής και η συμβολή του ρούτερ στην διαμόρφωση της καρίνας.
20170826_194004.jpg

Κυριάκο πολύ μου άρεσαν! Πως φαίνεσαι που είσαι νησιώτης.

Ρε Κυριακο εισαι ταλεντο, γιατι δεν βλεπουμε περισσοτερα απο σενα?

Καπετάν Κυριάκο άψογα :SFGSFGSF:

Παυλο, Κωστα,Κυριάκο πολλά μπράβο για της κατασκευεσ σασ κύριοι

Ωραιο ρεσο συνονοματε! Τωρα με το δαχτυλο που δε θα μπορεις να ανεβοκατεβαινεις συνεχεια στο εργαστησιο, θα εχεις μια καλη δικαιολογια να εισαι συνεχεια πανω. ;-)

Κυριακο, πολυ μου αρεσουν τα βαρκακια. Θα συμφωνησω με τον Νεκταριο, γιατι δεν βλεπουμε συχνοτερα;