Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κυριοι ευχαριστω Νικο και Παναγιωτη δυστηχωσ δεν εχω κατι αλλο οπωσ λαδια και δεν ξερω αν υπαρχει αλλη λυση τα φωτα σασ θα ηταν χρησιμα.Κωστα μου το σκεφτηκα αλα λογω και του τριημερου δεν ηθελα να σε ενοχλησω σευχαριστω.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις φτηνη ανιλινη ξυλου υδατοδιαλυτη. Υπαρχει σε πολλα χρωματα. Μπορεις να τα αναμιξεις αν θες.
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&products_id=6018

Ερχεται σε φακελακι που το διαλυεις σε ζεστο νερο ειτε ετοιμη σε μπουκαλι. Εγω εχω παρει ετοιμα μπουκαλακια απο Ρουμανια. Με αυτα τα χρωματα εβαψα το ελαφακι (κοντρα πλακε).
Δεν καλυπτει τα νερα του ξυλου σαν τις ακρυλικες η αλλες μπογιες.

Μετα το περασμα της ανιλινης, και αφου στεγνωσει σε κανα διωρο, μπορεις να το περασεις αχρωμο βερνικι η οποιοδηποτε λαδι. Πριν τη ανιλινη πρεπει να τριψεις καλα το ξυλο σαν την προετοιμασια που κανουμε πριν απο καθε επιστρωση λαδιου/μπογιας/βερνικιου.

Last edited:
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Koulhs πολυ αξιολογη η προσπάθεια με το ρολόι ,και μπράβο! Τα χρώματα είναι πολύ σκούρα για το δικό μου γούστο αλλά θα συμφωνήσω με τον Νίκο για το glossy λούστρο .
Για τα χρώματα μπορείς επίσης να βρείς ακρυλικά νερού σε σωληνάρια,σχεδόν όλα τα βιβλιοπωλεία έχουν, και να τα διαλύεις με νερό και θα καταφέρνεις να δείχνεις και τα νερά του ξύλου
αλλά και να βάζεις ότι χρώμα θές !

Mε τα ακρυλικα χρωματα/τεμπερες καλυπτονται τα νερα εκτος εαν αραιωσει αρκετα το χρωμα.
Επισης ειναι εξαιρετικα δυσκολο να πετυχεις την ιδια αραιωση αν δεν σου φτασει η δοση.

Ομως αυτο δεν σημαινει οτι καποιος δεν πρεπει να εχει και ακρυλικα χρωματα αφου ειναι πολυ χρησιμα σε αρκετες περιπτωσεις και κοστιζουν μολις 2-3 ευρω το σετακι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό βράδυ.....
του άλλαξα την βάση του (έβαλα οξυά), το έτριψα λίγο, το λάδωσα λίγο & περιμένει τα στολίδια του.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Επίσης σκάρωσα στην κορδέλα & ένα μικρό ελαφάκι από οξιά έτσι για το καλό & φέτος.

Καλό βράδυ.....
του άλλαξα την βάση του (έβαλα οξυά), το έτριψα λίγο, το λάδωσα λίγο & περιμένει τα στολίδια του.
Κώστα θα σου έλεγα στην ντιζα να έβαζες και ενα δοκαρακι (7x7 ίσως ; ) , να το τρυπαγες για να περάσει η ντιζα (10αρα ειναι ; ) . Έτσι θα γίνει πιο σταθερό και πολυ πιο όμορφο .
Και του χρόνου !

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα θα σου έλεγα στην ντιζα να έβαζες και ενα δοκαρακι (7x7 ίσως ; ) , να το τρυπαγες για να περάσει η ντιζα (10αρα ειναι ; ) . Έτσι θα γίνει πιο σταθερό και πολυ πιο όμορφο .
Και του χρόνου !

Καλησπέρα μάστορα μου. Είναι μικρούλι μωρέ. Η ντίζα του είναι μόλις Μ5.
Είναι πάντως σταθερό & η ντίζα με το το παξιμάδι δουλεύει σαν φρένο ώστε να μην "σούρουν" προς τα κάτω τα ξύλα.
Είναι ακριβής αντιγραφή σε όλα του, από το YouTube.

https://youtu.be/9z4RNUcXmV8

Last edited:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιότατα τα έργα σας παιδιά!

Κυριάκο πανέμορφο το ρολόι!

Σε ευχαριστούμε. Ξεμπούκωσες εσύ ή ακόμα ?

Καλησπέρα μάστορα μου. Είναι μικρούλι μωρέ. Η ντίζα του είναι μόλις Μ4.
Είναι πάντως σταθερό & η ντίζα με το το παξιμάδι δουλεύει σαν φρένο ώστε να μην "σούρουν" προς τα κάτω τα ξύλα.
Είναι ακριβής αντιγραφή σε όλα του, από το YouTube.

https://youtu.be/9z4RNUcXmV8

Α μάλιστα ! Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς το μέγεθος του , γι αυτο και το 7x7 που σου πρότεινα το οποίο φαντάζει τεράστιο τελικα ... Αναλογικά με την 4αρα ντιζα ολο το ύψος του πρέπει να ειναι γυρω στους 50 πόντους . Well done !

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίο κουτάκι Κώστα, ωραία δουλειά.
Σπύρο βλέπω την λεπτοδουλειά και αναρωτιέμαι πόσες ώρες θέλει μια τέτοια κατασκευή για να γίνει; Μπράβο!

Περίπου στο δεκάωρο με πήρε η συγκεκριμένη εικόνα.

Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Το μόνο που μένει είναι να βαφούν οι βίδες στήριξης ώστε να μη φαίνονται.

Πολυ ομορφο, το λουλουδι το κανει ξεχωριστο.
Υπαρχουν κατι ταπουλες πλαστικες σε διαφορα χρωματα, που κουμπωνουν στον "σταυρο" της βιδας.

Ειπα και εγω, να δω τι "παιζει με τα ελαφακια".
Υλικο κοντρα πλακε αγνωστου ταυτοτητας 4mm παχος, απο παλιο DIY διαχωριστικο ραφιου.
Εργαλεια, μια αρχαια σεγα skill 450W, πιασμενη αναποδα στον παγκο εργασιας του lidl, στενο πριονι Βοσκή, Dremel, φακος κεφαλης Fexix HL21, ενα ζευγος γυαλια πρεσβυωπιας, μια Uhu stick και επειδη εγω μυαλο δεν βαζω ενα κολλυριο.

Το κοντρα πλακε ηταν πολυ λεπτο, και εκει που σκεφτηκα οτι θα σπασει (κερατο), οντως εσπασε οταν το τριβειο μου "μαζεψε" τα δακτυλα.
Το κερατο επισης - οπως και στην πραγματικη ζωη - ηταν το πιο δυσκολο σημειο.
Οι εγκοπες δεν ηταν στο σωστο βαθος στο σχεδιο με αποτελεσμα να θελει λιγο ακομα φαγωμα, για να πατησει σωστα.
Εβγαινε πολυ πριονιδι και η σεγα μου το πεταγε στα ματια, αλλα ειχα λυσαξει να το τελειωσω και πρεπει να εχω ακομα πριονιδι μεσα. Μεγαλη μ@λ@κι@ γιατι μεχρι πριν απο μια εβδομαδα η εμφανιση του ματιου μου μας ειχε κανει να "τα κανουμε πανω μας".
Ειχα την "φαεινη' ιδεα να τυπωσω το πατρον στην πισω οψη απο ενα αντιγραφο τιμολογιου, οποτε η UHU μου το εκανε ντεκουπάζ πανω στο ελαφι.
Δεν κανω εγω για τετοια, ειμαι πολυ "ψειρας" και το τραβαω σε χρονο ψαχνωντας την τελειοτητα.
Θα ακολουθησει βαψιμο, κοκκινη μυτη καρφιτσα, κουδουνακι και κασκολ.
Ακομα αναρωτιεμαι αν τα μεγαλα ποδια, πανε μπροστα ή πισω.

DSCN1715 (Medium).JPG

Πολυ ομορφα Κωστα και τα δυο μπραβο τα στολιδια χειροποιητα θα ειναι; Κυριακο ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Περίπου στο δεκάωρο με πήρε η συγκεκριμένη εικόνα.

Εμ το είπα! Θέλει τον χρόνο του.

Πολυ ομορφα Κωστα και τα δυο μπραβο τα στολιδια χειροποιητα θα ειναι; Κυριακο ευχαριστω.

Σε ευχαριστώ. Δεν έχω χρόνο για χειροποίητα στολίδια αν & έχω του κόσμου τα pattern. Για Jumbo με βλέπω.

Κωστα ευχαριστω! Για να ξεμπουκωσω μαλλον θελει αγωγη για καιρο, χρονια ρινιτιδα, αλεργικη η οτι αλλο ακομη το ψαχνω φιλε.

Παναγιωτη αυτες οι λαμιτσες ειναι ολα τα λεφτα!

Πρεπει να βρω τροπο να τις προσαρμωσω στην δικια μου σεγουλα.

Μπραβο παιδια! Ωραιοτατα τα ελαφακια!
Δημητρη εισαι ηρωας να κοψεις με νορμαλ σεγα 4μμ κοντρα πλακε τα κερατακια :)))

Παναγιωτη το δεντρακι στο βιντεο ειναι οντως πανεμορφο, καλα εκανες και το ανεβασες!

Μπράβο σέ όλους σας συνάδελφοι Κώστα καί Δημήτρη,όντως πολύ δύσκολο εγχείρημα μέ σέγα χειρός νά γίνει τόσο λεπτοδουλειά,τά σέβη μου Δημήτριε :worshippy:

Εχω ετοιμάσει καί εγώ κάτι αντίστοιχο,αλλά ο καιρός σήμερα πού είχα σκοπό νά τό βάψω δέν μέ άφησε.

Μια κατασκευή που μου άρεσε, λόγω ημερών.
Μαστόρια του είδους δικό σας.

Πανέμορφο,νά σε καλά Παναγιώτη πού τό βρήκες καί μας τό έδειξες.-bye-

Ετοιμο το κοπαδι, ετοιμαζεται και ενα ακομα μικρουλι ελαφακι.
Τα δυο δεντρακια περισσεψαν απο προπερσι που ειχα κοψει πολλα και θα δωθουν μαζι με τα γραμματα για Χριστουγεννιατικα δωρα.

38332456356_e3ac21d927_b.jpg

Τα ελαφακια ειναι κοντρα πλακε εκτος του μικρου που ειναι απο μαονι και περασμενο μονο λαδι.