Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Η καλή δουλειά πάντα φαίνεται & πάντα (θα) ξεχωρίζει.

Οι καλές δημιουργίες "φτιάχνουν" & ικανοποιούν πρώτα τον δημιουργό & μετά όλους τους άλλους.
Οπότε να 'μαστε καλά & να δημιουργούμε !

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο σε όλους σασ κύριοι υπέροχες κατασκευές

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σ'ευχαριστω Κυριάκο, μαζί και όλους για τα καλά σας σχόλια.
Θα σταθώ λίγο στο περί "χαραμισματος" των υλικών, πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα είναι καλύτερο σαν δώρο για κάποιους που δεν ασχολούνται με το diy όπως πολλοί από εμάς, οπότε δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν και να εκτιμήσουν το πόση δουλειά, εργαλεία, υλικά, σκέψη και χρόνος κρύβεται πίσω από μια πιο σύνθετη κατασκευή, όπως πχ το ρολόι που έφτιαξα. Αυτοί θα εντυπωσιαστούν και θα χαρούν περισσότερο με ένα αστεράκι η δεντράκι από κάποιο ξύλο με έντονα νερά και όμορφο φινίρισμα. Τέτοιες απλές κατασκευές που κάποιος από εμάς τις ξεπετάει σε 1-2 ώρες μπορούν να είναι πολλές και να ευχαριστήσουν πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Τα πιο σύνθετα και δύσκολα είναι για λίγους. Πολλοί δεν θα προσέξουν σε βάθος την κατασκευή και άλλοι θα πουν ότι το πήρες και έτοιμο... :-P

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα μάλλον παρεξηγήθηκα.

Δεν εννοούσα πως δεν άξιζε σαν κατασκευή η κάτι τετοιο.

Απλά περίμενα κάτι μεγαλύτερο μετά από μια τέτοια αγορά ενωτικής ξυλείας.

Το καταλαβα οτι δεν εννοουσες κατι τετοιο.
Το ειδα περισσοτερο ως μια καλη ευκαιρια να γραψω καποιες σκεψεις που κανω τον τελευταιο καιρο σχετικα με το πως, οσο και απο ποιους εκτιμαται η δουλεια ενος μαστορα, καλλιτεχνη, χομπιστα απο τον περισσοτερο κοσμο που δεν εχει στενη επαφη με το αντικειμενο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα σας! Μετά από καιρό κατέβηκα στο υπόγειο, τίποτα εξαιρετικό, ίσα ίσα να βγάλω και να σκονισω τα εργαλεία! Το συγκεκριμένο είναι με ηλεκτρική σέγα χειρός!

Επεται συνέχεια!
2f36fe565d76aa22cf8de91e0de939a4.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όμορφο με καθαρές γραμμές κοπής. Καλή συνέχεια.

Μια χαρά είναι... :a0210:
Το δύσκολο είναι έχεις την όρεξη να ξεκινήσεις... Μετά όλα έρχονται μόνα τους.

Καλημερα σας! Μετά από καιρό κατέβηκα στο υπόγειο, τίποτα εξαιρετικό, ίσα ίσα να βγάλω και να σκονισω τα εργαλεία! Το συγκεκριμένο είναι με ηλεκτρική σέγα χειρός!

Επεται συνέχεια!
2f36fe565d76aa22cf8de91e0de939a4.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μια χαρα, στεγνο ομως ετσι? Περασε το με καποιο oil, εστω babyoil!

Μια χαρά είναι... :a0210:
Το δύσκολο είναι έχεις την όρεξη να ξεκινήσεις... Μετά όλα έρχονται μόνα τους.
Θα προσθεσω πως και τα εργαλεια ερχονται μονα τους ή μαλλον οι «απαιτησεις» σε εργαλεια!

O ρόζος στο αστεράκι πως έμεινε μισός άραγε ? !

Πρέπει να υπήρξε αστοχία υλικού εκεί.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

O ρόζος στο αστεράκι πως έμεινε μισός άραγε ? !

Πρέπει να υπήρξε αστοχία υλικού εκεί.

Είναι σύνθετη ξυλεία ελάτης που έχω πάρει από το πράκτικερ, πολλά φύλλα που έχω πάρει από εκει έχουν αυτές τις "ατέλειες" με τους ρόζους...

πχ. --->https://www.praktiker.gr/p/masif-epifaneia-peykou-80x20cm-18mm-34005 (αν και αυτό είναι πεύκο)

Όσον αφορά το φινίρισμα, το έχω περάσει με Baby Oil απλά η φωτογραφία είναι κάπως μουντή και δεν φαίνεται..

Γιωργο, ωραιο το αστερακι αλλα νοιμζω οτι ηρθε η ωρα να παρεις μια επιτραπεζια σεγα :))

Eδω καποια γραμματα απο καρυδια και ενα δεντρακι απο αμυγδαλια. Περασμενα με λινελαιο. Το τελικο τριψιμο εγινε με ατσαλομαλλο 0000 και η αφη ειναι απιστευτα βελουδινη.
Τα γραμματα κοπηκαν στην πριονοκορδελα Proxxon και το δεντρακι στην σεγα της Dremel. To δεντρακι βγηκε ετσι γιατι το κοψιμο εγινε επι τοπου χωρις σχεδιο.
27398371919_d07a03df02_c.jpg

Ομορφιές.

Την γραμματοσειρά του Μ καθώς τις διατάσεις του θα ήθελα να μάθω αν είναι εφικτό.

Δυστυχως δεν εχω βρει ολοκληρωμενη την συγκεκριμενη γραμματοσειρα.
Το M το βρηκα στο ιντερνετ, το κατεβασα και το τυπωνω σε οποιο μεγεθος θελω.
http://www.poweredbypulses.org/uplo...ntable-m-coloring-page-l-d1c6c4e840bfa72a.jpg

Ωραιοτατα Μηχαλη σε αμυγδαλια δεν εχω δοκιμασει ποτε κατι σαν ξυλο ειναι μαλακο η σκληρο?

H αμυγδαλιά είναι ο ορισμός του σκληρού ξύλου ακόμα και όταν είναι φρέσκο!
Πρώτη φορά που δούλεψα αλυσοπρίονο ήταν σε "μακέλεμα" αμυγδαλιών.Πολύ ψηλά δέντρα που τα κατεβάσαμε στο "σταυρό' ωστέ να μπορούμε να τα μαζέψουμε όταν ξανακάνουν καρπό.
Το αλυσοπρίονο βέλαζε αλλά και τα χέρια μου μαζί του.
Πρώτη μου φορά ήταν,οπότε λέω "οκ,το αλυσοπρίονο είναι ζόρι".
Καπάκι όμως κόψαμε κι ένα πεύκο,κι εκεί κατάλαβα τη διαφορά!
Το ίδιο αλυσοπρίονο που μου είχε βγάλει την ψυχή στις αμυγδαλιές έκοβε το πεύκο σαν βούτυρο χωρίς κόπο.
Ακόμα και η ελιά που λογίζεται για σκληρό ξύλο δεν μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο με την αμυγδαλιά!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πρώτη φορά που δούλεψα αλυσοπρίονο ήταν σε "μακέλεμα" αμυγδαλιών.Πολύ ψηλά δέντρα που τα κατεβάσαμε στο "σταυρό' ωστέ να μπορούμε να τα μαζέψουμε όταν ξανακάνουν καρπό.
Το ίδιο αλυσοπρίονο που μου είχε βγάλει την ψυχή στις αμυγδαλιές έκοβε το πεύκο σαν βούτυρο χωρίς κόπο.
Ακόμα και η ελιά που λογίζεται για σκληρό ξύλο δεν μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο με την αμυγδαλιά!

Έτσι ακριβώς... Την αμυγδαλιά τη "φοβάται" και το - καλοτροχισμένο - αλυσσοπρίονο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τωρα να πω πως αλλο τροχισμα θελει η αλυσιδα για σκληρα και αλλο για μαλακα ξυλα...?:BDBDG54:

Να το πείς... Αλλά με λεπτομέρειες.

Η αμυγδαλιά είναι σκληρό ξύλο όντως αλλά μετά από ένα καλό γυαλοχαρτισμα αφήνει τέλεια επιφάνεια.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk