Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εσείς εκεί στην πρωτεύουσα ίσως. Εμείς εδώ στην επαρχία πολύ πιο δύσκολα !

Κι εδώ θέλει ψάξιμο, κυρίως με τα πόδια.
Εκεί, γύρω-γύρω στην Αθηνάς, μόνο να είσαι λίγο τυχερός να πέσεις πάνω στο κατάλληλο μαγαζι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Υπάρχει & η λύση να βάλεις τα παρακάτω, που υπάρχουν παντού αλλά μόνο στο ένα άκρο του μπρελόκ.
Έχω ήδη αρκετά από τον Κινέζο. Θα φτιάξω κάτι στο τορνάκι για να δούμε πως θα βγει.

https://www.banggood.com/100pcs-Min...-p-998980.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/50pcs-MOHO...p-1186209.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=UK

Κάτι παρεμφερές λέω... Μια πατεντούλα εύκολη φτηνή και όμορφη.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία πραγματάκια βλέπω, μου άρεσαν πολύ οι κουμπαράδες, είναι και αυτοί κουτιά κατά κάποιον τρόπο, οπότε ίσως φτιάξω και εγώ μία μέρα.

Στα δικά μου, είπα σήμερα να κάνω μία πρώτη προσπάθεια για ξυλόγλυπτο. Ξεκίνησα πάνω σε ένα ρεταλακι φλαμουριά από την τελευταία κατασκευή μου, περίπου 5x9cm. Ζωγράφισα πρώτα με μολύβι και μετά με ένα ίσιο σκαρπέλο σκάλισα το φυλλαράκι που βλέπετε. Κάπου εκεί "είδα" ένα μικροσκοπικό και άχρηστο κουτάκι που δεν χωράει τίποτα, οπότε είπα να το κάνω πραγματικότητα...
Χώρισα με την κορδέλα το ρεταλακι ώστε να έχω κάτω μέρος και καπάκι και κατόπιν με το ίδιο σκαρπέλο έσκαψα την κοιλότητα στο κάτω μέρος. Για να κάθεται σταθερά το καπάκι χρησιμοποίησα μαγνητάκια των 5mm τα οποία φώλιασαν σε πολύ ρηχές τρύπες που έκανα με το κολωνάτο. Τέλος τρίψιμο μέχρι 400αρι και ενα γενναίο πέρασμα με baby oil.
Έτοιμο το κουτάκι που δεν χωράει τίποτα...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πως δε χωράει!Χωράει πολύ μαστοριά,μεράκι και φαντασία!Τα σέβη μου Κώστα!Σας βλέπω που φτιάχνετε και τρώγω τα κομμάτια μου,που θα πάει όμως.....

ΕυχαριστωΝικο, να'σαι καλα.
Λιγη υπομονη και θα επανελθεις συντομα. Εκμεταλλευσου την αναηκαστικη "αδεια" σχεδιαζοντας τα επομενα... ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όμορφη κατασκευή κ αυτή Vrass!

Ωραία δωράκια Δημήτρη.
Τον παππού να τον μπανάρετε! Μπας και ηρεμήσουμε λίγο.
Κώστα @Vrass! καλή και ωραία η πρώτη προσπάθεια σου!

Ωραία δωράκια Δημήτρη.
Τον παππού να τον μπανάρετε! Μπας και ηρεμήσουμε λίγο.
Κώστα @Vrass! καλή και ωραία η πρώτη προσπάθεια σου!

:a0210: :grinning-smiley-043

Μπράβο Κώστα... :music-smiley-005:
Το σκάλισμα είναι μια δουλειά που νομίζω οτι δεν θα την επιχειρήσω ποτέ.
Βέβαια ποτέ μη λές ποτέ αλλά μου φαίνεται τόσο μπελαλίδικη δουλειά και τόσο πολύ της λεπτομέρειας που κουράζομαι ακόμα και με τη σκέψη.

Οι καμπαράδες που έβαλες είναι τρομεροί!Θα ήθελα να πεις απο που και πόσο!

Νίκο είναι απ`τον Φράγκο στην Αθηνάς.Έχει πολύ μεγάλη ποικιλία,όχι μόνο σε καμπαράδες,αλλά γενικά σε εξαρτήματα και διάφορα κοκοψίνια για κατασκευές.Οι συγκεκριμένοι έκαναν 4 λεπτά το κομμάτι,αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να παραγγείλεις διαδυκτιακά.
https://www.fragos.com.gr/index.php

Νίκο μια μικρή ιδέα από την ποικιλία καμπαράδων αλλά και "κοκοψινακίων" που διαθέτει το κατάστημα:
IMG_20180111_152109.jpg
IMG_20180111_151550.jpg

(κάποια συρταράκια έχουν αρχίσει να αδειάζουν,πρέπει να πάω για προμήθειες :bigcry: )

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραία πραγματάκια βλέπω, μου άρεσαν πολύ οι κουμπαράδες, είναι και αυτοί κουτιά κατά κάποιον τρόπο, οπότε ίσως φτιάξω και εγώ μία μέρα.

Στα δικά μου, είπα σήμερα να κάνω μία πρώτη προσπάθεια για ξυλόγλυπτο. Ξεκίνησα πάνω σε ένα ρεταλακι φλαμουριά από την τελευταία κατασκευή μου, περίπου 5x9cm. Ζωγράφισα πρώτα με μολύβι και μετά με ένα ίσιο σκαρπέλο σκάλισα το φυλλαράκι που βλέπετε. Κάπου εκεί "είδα" ένα μικροσκοπικό και άχρηστο κουτάκι που δεν χωράει τίποτα, οπότε είπα να το κάνω πραγματικότητα...
Χώρισα με την κορδέλα το ρεταλακι ώστε να έχω κάτω μέρος και καπάκι και κατόπιν με το ίδιο σκαρπέλο έσκαψα την κοιλότητα στο κάτω μέρος. Για να κάθεται σταθερά το καπάκι χρησιμοποίησα μαγνητάκια των 5mm τα οποία φώλιασαν σε πολύ ρηχές τρύπες που έκανα με το κολωνάτο. Τέλος τρίψιμο μέχρι 400αρι και ενα γενναίο πέρασμα με baby oil.
Έτοιμο το κουτάκι που δεν χωράει τίποτα...

άστα αυτά που ξέρεις Κων/νε, εκεί θα κρύψεις μάλλον τίποτα χρυσαφικά, τίποτα λίρες και τιμαλφή :flipout:
κάτι θα βάλεις πάντως, τώρα τι, μόνο εσύ ξέρεις. όμορφο και γουστόζικο πάντως, μπράβο !

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Η ομάδα πετάει λέμε,γειά στά χέρια σας σέ όλους.:a0210:

Καλό βράδυ να έχουμε.

Το τορνάκι πάει ..............σφαίρα !!!

κάθε βράδυ για καληνύχτα μας ρίχνεις και μια φαντασίωση που έκανες πραγματικότητα.

πολύ ωραίο μπιχλιμπίδι !!

κάθε βράδυ για καληνύχτα μας ρίχνεις και μια φαντασίωση που έκανες πραγματικότητα.

πολύ ωραίο μπιχλιμπίδι !!

-bye-

Ο Βασίλης ίσως μας πει τι .....βλήμα είναι & για που !!!

Απο Μ1 είναι... Τα πρόλαβες ή ξεκίνησες με FN κι εσύ; :flipout:

Γιατί αυτά δεν τα ανεβάζεις στο νήμα του τόρνου και μας μπερδεύεις;