Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

asset.php

Ζήλεψα και εγώ ..Φυσικά έχει ατέλειες αλλά θα διορθωθούν στις επόμενες!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα ο τορνοσ σου πήρε φωτιά πολύ ωραία εργακια την καλημέρα μου

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα.
Πρωινές ιχνηλασίες.........

1.Σβούρα από οξυά καλοζυγισμένη & καλογυαλισμένη με όλα τα νούμερα των γυαλόχαρτων.

2.Σφαίρα από μαόνι (νομίζω πιο ωραία από την προηγούμενη που είχα κάνει με οξυά), καλογυαλισμένη με όλα τα νούμερα των γυαλόχαρτων.

Δηλαδη τωρα ρε παπουκο αυτα δεν εχουν καθολου λαδι/ βερνικι?

Κατασκευη μινι δακτυλιδιου με μπρουτζινα διακοσμητικα (φιογκακι) για μια δεσποινιδα.

Υλικο καυσοξυλο οξυας και πολυ υπομονη καθως το δακτυλιδι ειναι για δακτυλο 14 χιλλιοστων.
Το ποιο δυσκολο σημειο ηταν να σκαφτουν με μυτη ξυραφιου ακριβως τα 2 τριγωνα στο ξυλο, ωστε να χωνευτουν τα λεπτα μπρουτζοφυλλακια μηκος περιπου 4 χιλλιοστων.

Περαστηκε ενα χερι λινελαιο, μετα ενα χερι "παλλισανδρο" της bondex με χαρτι και σκουπισμα ισα - ισα να λεκιασει, και μετα διαφανο βερνικι.

Στη φωτο το κοκκινο ειναι καπακι απο μαρκαδορο Artline 70, και το εβαλα για να καταλαβετε το μεγεθος.

DSCN1750 (Small).JPG

DSCN1749.JPG

DSCN1748.JPG

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κατασκευη μινι δακτυλιδιου με μπρουτζινα διακοσμητικα (φιογκακι) για μια δεσποινιδα.

Υλικο καυσοξυλο οξυας και πολυ υπομονη καθως το δακτυλιδι ειναι για δακτυλο 14 χιλλιοστων.
Το ποιο δυσκολο σημειο ηταν να σκαφτουν με μυτη ξυραφιου ακριβως τα 2 τριγωνα στο ξυλο, ωστε να χωνευτουν τα λεπτα μπρουτζοφυλλακια μηκος περιπου 4 χιλλιοστων.

Περαστηκε ενα χερι λινελαιο, μετα ενα χερι "παλλισανδρο" της bondex με χαρτι και σκουπισμα ισα - ισα να λεκιασει, και μετα διαφανο βερνικι.

Στη φωτο το κοκκινο ειναι καπακι απο μαρκαδορο Artline 70, και το εβαλα για να καταλαβετε το μεγεθος.

View attachment 148097

View attachment 148098

View attachment 148099

Ενα μεγαλο μπραβο, για τη υπομονη αλλα και το αποτελεσμα! Σιγουρα θα χαρηκε πολυ η κοπελια!

:grinning-smiley-043

Εσύ αργείς λίγο (το φιλοσοφείς πολύ !!!) κ μας στέλνεις μετά αδιάβαστους όλους.

Δεν το εχει παρει ακομα, αλλα ειναι σιγουρο οτι θα χαρει.
Γιατι στην ηλικια της πρεπει μονο να χαιρεται, γιατι ετσι "σκατα" που τα καναμε δεν ξερω ποσες πραγματικες και οχι κατασκευασμενες χαρές εχουν μπροστα τους.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εσύ αργείς λίγο (το φιλοσοφείς πολύ !!!)=το φλυαρης πολυ κ μας στέλνεις μετά αδιάβαστους όλους.
Εσυ αν το εβλεπες live (το ειχα μαζι μου) θα σε εχωνα να δοκιμασω τα "περιβοητα" scotch brite σου.

Το γέλιο ηταν με την συμβια μου.
-Αχ τι ωραιο για μενα το φτιαχνεις;
-Ειναι σαν το γοβακι της Σταχτομπουτας, αν σου ταιριαζει το παιρνεις ειναι δικο σου.
-Δεν μου κανει σε κανενα δακτυλο, ειναι μικρο.......
-Ε τοτε δεν εισαι η Σταχτομπουτα του δακτυλιδιου.........δωσε μου το πισω!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφού σου τα είπα με pm τι παίζει. Tα σφουγγαράκια θέλουν τόρνο κ στροφές για να παίξουν μπάλα.

Πολύ πολύ ωραίο το δαχτυλίδι πολλά μπράβο

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Και αυτο με στροφες γυρναγε φρακαρισμενο πανω σε ενα παλιο φαγωμενο προσαρτημα "πολυφτερου γυαλοχαρτου " της Dremel (βλεπε 1η φωτο, ακρη αριστερα)

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Άρχοντας των δακτυλιδιών !!

Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος θα μας τρελάνετε με τον κατασκευαστικό οίστρο που σας έχει πιάσει.. :firstprize:

Ωραιο το δακτυλιδακι Δημητρη και τα μπρουτζινα ενθετα το κανουν πολυ ξεχωριστο!

Μου αρεσει που παρεθεσες στην φωτο την πρωτη υλη και ιδιαιτερα που ειναι εντελως πρωτογενης, ενα κορμουδακι οξιας!
Οταν κανω τετοια δωρακια, σχεδον παντα τους δειχνω και το ξυλο απο το οποιο προηλθαν. Εχει και αυτο την ομορφια του και την σημασια του.

Ρε παλιοχαρακτήρες, όλα τα όμορφα τη βδομάδα που λείπω τα φτιάχνετε;
Δημήτρη άψογος! :grandpa:
Εύχομαι να φέρει γούρι και υγεία στην κούκλα που θα το φορέσει.

Πολύ ωραίο "κρυφέ" μάστορα, Δημήτρη. Περιμένεις και κτυπάς την κατάλληλη στιγμή. *:SFGSFGSF:
Η μικρούλα σίγουρα θα το χαρεί.

"Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα."

* όταν λείπει ο Κλουζώ :flipout:
λες και δεν τα βλέπει από εκεί που είναι!

Την αστοχία,ή ακόμη και αποτυχία, σε ό,τι νέο φτιάχνω την θεωρώ επιτυχία.Και είναι επιτυχία γιατί μου έμαθε πως πρέπει να το κάνω καλύτερο την επόμενη φορά.
Η αποτυχία όμως σε κάτι που έχω ξαναφτιάξει,είναι μαχαιριά...
Είναι το πρώτο πράγμα που φτιάχνω και δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια του παραλήπτη.
Για μιά ταμπακιέρα ξεκίνησα και στο τέλος απογοητεύτηκα.
IMG_20180114_205431.jpg
Τεχνικά είναι καλή.Αλλά οι πυρογραφίες που έκανα είναι για το γάιδαρο καβάλα.Δείτε σε σύγκριση την ίδια πυρογραφία στο καπάκι της πρώτης και της τωρινής ταμπακιέρας:
IMG_20180114_205533.jpg
Η πρώτη είναι σχετικά καλή (για τόσο μικρό μέγεθος),ενώ η δεύτερη είναι σαν να την έχω κάνει με τα πόδια.
Συν ότι δεν ήθελα να βάλω κούμπωμα και προσπάθησα να προσαρμώσω μαγνητάκια σε 4 mm...epic fail !!
IMG_20180114_205653.jpg
Mε λίγα λόγια;Σπατάλησα αρκετή ώρα δουλειάς για να φτιάξω κάτι τεχνικά σωστό,και τελικά το κατέστρεψα σπαταλώντας ακόμα περισσότερες ώρες σε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Πρώτη φορά με χάλασε τόσο το τελικό αποτέλεσμα "έργου" μου.
Προσπαθώ να με πείσω ότι "κάτι έμαθα κι απ`αυτό",αλλά δεν...Παραμένω χαλασμένος :bigcry:

* όταν λείπει ο Κλουζώ :flipout:
λες και δεν τα βλέπει από εκεί που είναι!

Βλέπω αλλά απ´ το κινητό.
Δηλαδή 10-15 λεπτά και μετά τέρμα, στραβώνομαι. Τι να πρωτοδείς;