Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλα Γεωργιε δεν "παιζεσαι". Κατι τετοια βλεπει και η "δικια σου" και σε λιγο θα σου παρει και CNC!!!!!!

Babis K. με τι εγινε το τελικο σταδιο στο κουτι και τα στυλο;;

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Babis K. με τι εγινε το τελικο σταδιο στο κουτι και τα στυλο;;

Το κουτί σκέτο λαδάκι... Παραφινέλαιο με 2-3 σταγόνες αιθέρια έλαια (μήλο&κανέλα) για ωραία μυρωδιά.
Τα ξύλινα στυλό με κυανοακρυλική και κρέμα Yorksire Grid. Το ακρυλικό σκέτο νεράκι και καλό τρίψιμο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παίδες είναι εύκολο ένα link με την αλοιφή (κερί;;;;)) που έχετε πάρει από έξω και περνάτε για τελικό φινίρισμα στις κατασκευές σας;

Το κουτί σκέτο λαδάκι... Παραφινέλαιο με 2-3 σταγόνες αιθέρια έλαια (μήλο&κανέλα) για ωραία μυρωδιά.
Τα ξύλινα στυλό με κυανοακρυλική και κρέμα Yorksire Grid. Το ακρυλικό σκέτο νεράκι και καλό τρίψιμο.

Εκεί έχω καταλήξει & εγώ για αυτές τις κατασκευές.
Πριν εφαρμόσω το πόσιμο παραφινέλαιο, μετά την πάστα Yorksire Grid, το αφήνω να "ξεκουραστεί" 3 - 5 λεπτά το κομμάτι.
Αντί για μήλο & κανέλα η δική μου μύτη έχει καταλήξει σε αμυγδαλέλαιο + λιβάνι +κεχριμπάρι, αλλά .......μύτη είναι αυτή.

Τώρα ψήνομαι για να πάρω & το: Hampshire Sheen

Παίδες είναι εύκολο ένα link με την αλοιφή (κερί;;;;)) που έχετε πάρει από έξω και περνάτε για τελικό φινίρισμα στις κατασκευές σας;

https://www.annikas.gr/product-page/yorkshire-grit

https://www.ebay.co.uk/itm/Yorkshire-Grit-Woodturners-Abrasive-Paste-227-grams-/172761888331

http://www.msabansmith.com/shop/partners-in-shine/

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τι είναι αυτό ωρέ κουμπάρε; Καλό;
Αν όντως είναι High Gloss όπως λέει θα πάρω κι εγώ. Φυτρώνει και στη Σάμη αυτό; ;);)

Κάνει καλή δουλίτσα.
Ψάχνει τρόπο να το φέρει. Αν αργήσει αυτός θα χάσει!!!

Ωραία... Κράταμε ενήμερο... :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Εκεί έχω καταλήξει & εγώ για αυτές τις κατασκευές.
Πριν εφαρμόσω το πόσιμο παραφινέλαιο, μετά την πάστα Yorksire Grid, το αφήνω να "ξεκουραστεί" 3 - 5 λεπτά το κομμάτι.
Αντί για μήλο & κανέλα η δική μου μύτη έχει καταλήξει σε αμυγδαλέλαιο + λιβάνι +κεχριμπάρι, αλλά .......μύτη είναι αυτή.

Βλεπω οτι πουλανε και sanding sealer το οποιο μπαινει μετα το γυαλοχαρταρισμα και πριν το yorkshire grit.
Το sanding sealer ειναι ιδανικο για να κλεινει τους πορους και να πιανει ακομα καλυτερα το λουστρο, με λιγοτερα χερια.

Bεβαια δεν ειναι απαραιτητο καθως οι πρωτες στρωσεις λουστρου/βερνικιου λειτουργουν σαν sealer, απλα θελει περισσοτερα χερια -και περισσοτερο χρονο βεβαια μεταξυ χεριων- για να αποκτησει την γυαλαδα.

Αυτο το Hampshire sheen πρεπει να κανει πολυ καλυτερη δουλεια αναφορικα με γυαλαδα και προστασια απο καθε κοινο λαδι, οπως βλεπω απο τα συστατικα του.

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Συμφωνώ Μιχάλη κ μιλάμε για εφαρμογή σε τορνο-εργασίες πάντα.

Για να μην λένε, κάποιοι, ότι δεν κάνω τίποτα:

Εκτύπωσα κάτι γωνιές για συρταράκια (μικρά 40mm υψος) και με κυανοακρυλικη κόλλησα κόντρα πλακέ 4mm:

Για μικρά συρταράκια, φαίνεται καλή φάση.

Γιατι δεν εκτυπωσες ολο το συρταρακι?????

Χαχαχαχαχα

Περα απο την πλακα πολυ ομορφη δουλεια. Ο πατος σου ξεφυγε λιγακι αριστερα η ειναι ιδεα μου?

Γιατι δεν εκτυπωσες ολο το συρταρακι?????

Χαχαχαχαχα

Περα απο την πλακα πολυ ομορφη δουλεια. Ο πατος σου ξεφυγε λιγακι αριστερα η ειναι ιδεα μου?

Μου ξέφυγε πολύ αλλά ήταν το πρωτότυπο..

Μπράβο Κυρ Αντώνη.
Θα μας κάνεις παρέα από δω κ πέρα ή ακόμα δεν .....!

Ο πατος σου ξεφυγε λιγακι αριστερα η ειναι ιδεα μου?

Πήγε να φύγει αριστερά αλλά ο Αντώνης το πήρε χαμπάρι και το πήγε σύριζα.:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Μπράβο Κυρ Αντώνη.

Είσαι εσυ ένας.....

Πήγε να φύγει αριστερά αλλά ο Αντώνης το πήρε χαμπάρι και το πήγε σύριζα.:flipout:

χαχααχα

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Για να μην λένε, κάποιοι, ότι δεν κάνω τίποτα:

Εκτύπωσα κάτι γωνιές για συρταράκια (μικρά 40mm υψος) και με κυανοακρυλικη κόλλησα κόντρα πλακέ 4mm:
Για μικρά συρταράκια, φαίνεται καλή φάση.

ποιο κακό στόμα το είπε αυτό ;;; :smash:

πάντως είναι όμορφα, και το κόκκινο κάνει πολύ αντίθεση, τώρα άμα σου ξέφυγε και λιγάκι δε βαριέσαι, πολλοί θα το δουνε λίγοι θα το καταλάβουνε (εκτός κι αν έχουν το μάτι του Χιώτη χαχαχαχα )

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο Κυρ Αντώνη.

ποιο κακό στόμα το είπε αυτό ;;; :smash:

πάντως είναι όμορφα, και το κόκκινο κάνει πολύ αντίθεση, τώρα άμα σου ξέφυγε και λιγάκι δε βαριέσαι, πολλοί θα το δουνε λίγοι θα το καταλάβουνε (εκτός κι αν έχουν το μάτι του Χιώτη χαχαχαχα )

:2thumb22sup:

Ποσο σου κοστισαν οι γωνιες ως υλικο?
Βγαινει φθηνη η εκτυπωση?