Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο κουτί Κώστα, επαγγελματικό φινίρισμα!:grinning-smiley-043

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σας ευχαριστώ πολύ. Δουλεύω αργά και κάνω λίγες κατασκευές, τουλάχιστον προσπαθώ να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτιες και να δοκιμάζω κάθε φορά και κάτι καινούργιο.
Σε αυτό το κουτί έκανα για πρώτη φορά συνδέσεις με μόρσα, πολύ μικρά, αν δεν είχα τη βυθιζόμενη βάση-ρούτερ της proxxon δεν θα το κατάφερνα, γι'αυτό και δεν είχα δοκιμάσει κάτι ανάλογο ως τώρα. Βγήκαν αρκετά σταθερές οι συνδέσεις, στο επόμενο πιστεύω ότι θα είναι ακόμα καλύτερα.

Πανεμορφο το κουτακι.
Ερωτηση Α. Το κουμπωμα τι ειναι;
Ερωτηση Β. Δωθηκε δωρο γεματο λογω της ημερας;

Πανεμορφο Κωστα και το λιτο στυλ του παει πολυ καλυτερα. Πολυ φινο.
Δοκιμασε λινελαιο αντι baby oil καποια φορα, νομιζω οτι σκουραινει το ξυλο αρκετα περισσοτερο, αν χρειαζεσαι πιο σκουρη αποχρωση βεβαια.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εξαιρετικά όμορφο Κώστα

Μια ωραία ιδέα και από εμένα ραφιερα με πίνακα από ξύλο παλέτας με επένδυση από οξιά (ραφιερα)το συγκεκριμένο θα πάει για να καλύψει ανάγκες της ψησταριάς για αλατια πιπερια κτλπ.Η κατασκευή είναι αρκετά μεγάλη 1χ1 μέτρο και βάφτηκε με χρώματα εμποτισμού και κιμωλίας ιδέα της κυρίας του σπιτιού για να ταιριάζει λέει με το περιβάλλον πλακάκια πέτρες κτλπ.Ολεσ οι κοπεσ έγιναν με την αυτοσχέδια σεγα πάγκου οπότε την επιείκεια σας ζητώ για το σύνολο του έργου.
4b3cf5b11e6fc5ca1f975d258e8c374f.jpg
9f149883fa5211dc9108188c929d2b7a.jpg
5f36320a74d580c8a99257468a4ce23e.jpg
9a35845dda648bcdcf02d62c170b2b77.jpg
9c2f01f5651f9e4a563586392920b665.jpg
8b89a72842cf91c3a1aa033be0023a19.jpg
517cd7d6e8e661da6b930cc5388a2eb3.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημήτρη, το κούμπωμα είναι κόπιτσα που πήρα από τον Φράγκο στην Αθηνάς και μπαίνει πολύ εύκολα ανοίγοντας μια τρύπα 6mm, βάζεις το αρσενικό (μεταλλικό) τμήμα, κλείνεις το καπάκι και εκεί που η μυτούλα του έχει αφήσει το ίχνος της κάνεις άλλη μια τρύπα 6mm όπου θα φωλιάσει το θηλυκό. Είναι μία καλή εναλλακτική έναντι των γνωστών μαγνητών, μιας και κάνει το κουτί ασφαλές και για την αποθήκευση ρολογιών, που καλό είναι να μην βρίσκονται κοντά σε μαγνήτες.
Για δώρο το προόριζα, άσχετο με την ημέρα όμως, αλλά τώρα που το βλέπω λέω μήπως να το κρατήσω...:chinscratch::AFADF0:

Μιχάλη, ναι, με το λινέλαιο πιστεύω ότι θα έπαιρνε πιο έντονη και εντυπωσιακή απόχρωση το ξύλο, ήθελα όμως να δοκιμάσω πως θα συμπεριφερθεί και τι απόχρωση θα δώσει το baby oil στην κατασκευή. Συγκρίνοντάς το με παλιότερο κουτί που είχα φτιάξει με αντίστοιχη ξυλεία και είχα χρησιμοποιήσει λινέλαιο, μαλλον τελικά προτιμώ την απόχρωση που έδωσε το λινέλαιο. Με ενοχλεί η μυρωδιά του ωστόσο, την οποία αντιλαμβάνομαι ακόμα και μετά από μήνες που έχω φτιάξει το εν λόγω κουτί. Σε επόμενη φάση θα δοκιμάσω αυτό που μου είχες πει, να αρωματίσω το λινέλαιο.

Ή να χρωματίσεις το baby oil.

Κυριάκο και Vrass εξαιρετικά ωραίες οι κατασκευές σας!
Το διακοσμητικό ταιριάζει ιδανικά στο κουτάκι.

Και η κούνια μου άρεσε πάρα πολύ. Μπράβο Γιάννη!

Ελα να σου δωσω αιθεριο ελαιο να δοκιμασεις. Η διαφορα στην μυρωδια ειναι μεγαλη.

Οπως και να το κανεις ομως, περα απο την αποχρωση, το baby oil δεν προστατευει σωστα το ξυλο, τα συστατικα του ειναι 'απαλα' για να περιποιουνται ευαισθητες επιδερμιδες. :))

Πολύ όμορφο έγινε το κουτάκι Κώστα, και το χερουλάκι δένει άψογα. Καμία σχέση με το πρώτο που ήταν λίγο μεγαλούτσικο. Νομίζω βγήκαν σε καλό οι απόψεις και γνώμες των άλλων μαστόρων. Μερκλίδικη δουλειά.

Κυριάκο τι λες τώρα, πολύ εντυπωσιακό αυτό που έκανες. Να την ακους την κυρά, οι γυναίκες πολλές φορές κατεβάζουν ωραίες ιδέες !!

Μπράβο μαστρο Κυριάκο. Ομορφιές.

Να είσαι καλά Γιώργο. Κώστα σευχαριστω.

Κάτι πολύ απλό για τα πακέτα με το χαρτί που είναι στο χάρτινο κουτί , από πεύκο περασμένο εξωτερικό μόνο με ελαιόλαδο και μια πολύ απλή βάση ''ισορροπίας για κρασί .

20180213_112428.md.jpg
[/url][/IMG]

20180213_135715.md.jpg
[/url][/IMG]

20180213_135259.md.jpg
[/url][/IMG]

χαχαχα, μου αρεσει η χαρουμενη βαση :)))

Πρωτοτυπο και πολυ ωραιο!

Όμορφα πράγματα Γιώργο όπως πάντα.

Πολύ όμορφα Κυριάκο και Γιώργο.
Πρωτότυπη η χαρτοθήκη.

Τέλειωσα με τα δακτυλίδια και ήρθε η ώρα να κάνω μια αναλυτική παρουσίαση.

Θέλω να πω ότι πήρα ιδέες από το νετ, αλλά έκανα και πολλούς πειραματισμούς, μετά το πρώτο με το φιογκάκι.
Δοκίμασα διάφορα ξύλα όπως Έλατο (παλέτα), οξιά (καυσόξυλο), και μεραντι (ρετάλι).
Ήθελα να δοκιμάσω σαπελι και ιροκο, αλλά ο φίλος που θα μου προμήθευε τα κομμάτια είχε να αντιμετωπίσει ένα συμβάν προσωπικό, και δεν θέλω να τον απασχολήσω για κάποιο διάστημα.

Το ελατο δεν αξίζει για τελική κατασκευή, παρά μόνο για πειραματισμούς στο τελικό σχήμα, τα γεμίσματα και τις χαράξεις.

Το μεραντι είναι πιο σκληρό ξύλο αλλά μπορεί να σου κάνει την έκπληξη εκεί που δεν το περιμένεις στο τελείωμα. Έμενα μου έφυγε κομματάκι 2 φορές στο πλάι από το σκαρπέλο, και φυσικά πήγε για πέταμα γιατί δεν είχα περιθώριο να το διορθώσω. Απλά δοκίμασα μόνο γυαλόχαρτο και ψιλή λίμα στα τελειώματα και τα κατάφερα.

Η οξιά είναι παρά πολύ ωραία και σκληρή και σηκώνει λαθάκια, αλλά δεν έχει εκείνο το σκούρο χρώμα που θα κάνει ωραία αντίθεση με το χρυσό.

Κάποιος που έχει την δυνατότητα μα κόψει φιλετάκια ακριβείας στενά, θα μπορούσε να συνδυάσει "σάντουιτς" από ξύλα, ακόμα και για να επιτύχει το ιδανικό πλάτος στα σκαψίματα ή απλά και μόνο για να κάνει όμορφους συνδυασμούς ή να δημιουργήσει σχήματα κολλώντας κυβάκια μεταξύ τους.

Θα δοκιμάσω και την τεχνική με τον τυλιχτό καπλαμά γιατί νομίζω ότι δίνει ένα υψηλότερης αντοχής αποτέλεσμα, καθώς γίνεται ένα "σώμα" με την κυανοακρυλικη (απο εδω και στο εξης CA) και έχεις περισσότερες και πιο άμορφες επιλογές σε νερά και χρώματα ξύλου.

Το ξυλο στη φωτο είναι μεραντι, το οποιο εχει κοπεί μεγαλύτερο από την τελικη εξωτερικη διαμετρο με ποτηροτρυπανο, σημαδευτηκε το κεντρο του παχους του και εγινε μια τορνιριστη εγκοπη οδηγος με σκαρπελο ένα ξυραφι από αυτά τα μονοκοματα κοντα, που δεν εχουν χαραγματα επανω. Συνεχίστηκε με μυτες από μικρες ξυλουργικες λιμες, και κατσαβιδακια μεχρι να έρθει στο επιθυμητό βάθος.
Το μπρουτζινο συρμα εχει παχος 8/10 του χιλλιοστου, οποτε και το βαθος της εγκοπης ηταν ελαχιστα παραπανω απο αυτο αρχικα.

Κολληθηκε σιγα σιγα με CA πιεζοντας προς τα κατω και προς το τοιχωμα, καθως τα 0,8 mm ειναι αρκετα χοντρο για να "κανει τα δικα του". Εδω να πω οτι επειδη δεν ειμαι πολυ της προστασιας (ετσι εμαθα να δουλευω), δεν φοραγα γαντια και θελει πολυ προσοχη να μην κολλησει κανενα δακτυλο πανω στο ξυλο.

DSCN1762 (Medium).JPG

Η αρχη του συρματος, ειχε λιμαριστει ωστε να ερθει ευθεια και να φυγει το σχημα που παιρνει απο το κοψιμο με τον κοφτη. Στο τελειωμα εγινε το ιδιο, δλδ λιμαρισμα - τσεκαρισμα, μεχρι να ερθουν και να εφαρμοσουν ακριβως οι 2 ακρες, ωστε στο "λιμαρισμα" μετα να μην αφησουν κενο, και το χρυσο στοιχειο να φαινεται εννιαιο περιμετρικα.
Τελειωνοντας με τα συρματα, το αυλακι του ξυλου ειναι φυσικα γεματο με CA η οποια πρεπει και να καθαριστει για να ερθει παλι σε καθαρο ξυλο και να υπαρχει ισοποση γεμιση του τριμενου γυαλιου. Καθαρισμος υπηρχε και στα ενδιαμεσα σταδια ωστε να παταει (κολλαει το συρμα) στο ιδο υψος περιμετρικα και οχι πανω σε στεγνωμενη κολλα, γιατι στο "τορνιρισμα" θα εβγαζε διαφορετικα παχη.

Με καθαρο λοιπον το αυλακι, και τα συρματα κολλημενα, ξεκιναμε να ριχνουμε λιγο κολλα, και με ενα αυτοσχεδιο "χωνακι" πανω στην κολλα το τριμμενο γυαλι και να το παταμε ωστε να γεμισει οσο το δυνατον καλυτερα για να μην αφησει κενα.
Μια διαδικασια κατα την οποια εκανα π@@ Αννα οτι εργαλειο υπηρχε στην περιμετρο του χεριου μου, λιμες, κοπτικα, λαβιδες, τσιμπιδακια, σακοραφες, γιατι δεν υπηρχε χρονος και το γυαλι επρεπε να "στουμπωσει" οσο πιο καλα γινοταν στην εγκοπη. Στο τελευταιο σταδιο (στο υψος που ημουν σιγουρος οτι θα αφαιρεθει) εβαλα και τα δακτυλα μου με πριονιδι απο κατω ωστε να μπορω να τα ξεκολλησω απο το δακτυλιδι.

Εδω εχω ηδη αρχισει να γυαλοχαρταρω, και οπως βλεπετε η "γεμιση" εχει καλυψει και το συρμα.

DSCN1763 (Medium).JPG

Ξεκινησα να παιρνω τα "χοντρα" με 80αρι και μετα μεχρι να δω συρμα με γυαλοχαρτο πετρας, αλλα πιστευω οτι οποιοδηποτε θα κανει δουλεια.
Το πονηρο σημειο εδω, εφοσον δουλευουμε πανω σε δραπανο και οχι σε μηχανουργικο τορνακι ειναι, να σταματαμε και με οδηγο το συρμα, να αφαιρουμε τοπικα τα "βουναλακια" του εξτρα γυαλιου, γιατι αν το παμε μονο γυριστο γυαλοχαρτο, θα καταληξουμε να τρωμε ανομιομορφα, και οταν ξεφυγουμε απο το παχος του συρματος που πρεπει να αφαιρεθει (4/10 του χιλλιοστου) μετα δεν θα μαζευεται με τιποτα και πρεπει να παμε απο την αρχη με καινουργιο ξυλο.

Στη συνεχεια μολις δουμε συρρμα, κανουμε ενα καλο καθαρισμα και οπου υπαρχουν κενα στη γεμιση ριχνουμε παλι κολλα και τριμμενο γυαλι, και "βουρ" απο την αρχη.
Το κατεβαζουμε λιγο πριν απο το τελος και διαμορφωνουμε και τα πλαινα ξυλινα τμηματα, μεχρι το πλατος των ξυλινων τμηματων να ερθει ιδιο με το πλατος της γεμισης, χωρις τα μπρουτζακια, και "φερνουμε" και τα πλευρικα "κωνικα".
Μετα το φτανουμε μεχρι 1500 ντουκοχαρτο αφου εχουμε περασει 120-240-320-400 σφουγγαρι-800 σφουγγαρι-800 ντουκοχαρτο, καθαριζουμε με ενα βουρτσακι ενω γυρναει και φυσημα.
Παιρνουμε μια λιγο χοντρη ζελατινα, ριχνουμε πανω CA, και το ακουμπαμε πανω στο δακτιλιδι που γυριζει με "σουπερ" αργες στροφες περναμε το δακτυλιδι εξωτερικα, ωστε να διμιουργηθει μια λεπτη στρωση που,
θα καλυψει οποιοδηποτε κενο
θα σβησει τις οποιες "ασπριλες" πανω στο γυαλι που προερχονται ειτε απο το τριψιμο της CA, ειτε απο το τριψιμο του γυαλιου,
θα προστατεψει το μπρουτζοσυρμα απο το να χασει την λαμψη του χρυσου,
και θα δωσει περιθωριο στον "σχιζοφρενη" διμιουργο να περασει στο επομενο σταδιο την ψιλη αλοιφη της 3Μ με βαμβακι.
Αμεσως μετα ξεκιναμε την διαδικασια ανοιγματος της "δακτυλοτρυπας" με κωνικα τρυπανια μεχρι το πλησιεστερο προς τα κατω στο επιθυμητο. Αν θελουμε 15-16, παμε στο 14.

DSCN1769 (Medium).JPG

Συνεχιζεται..........................................