Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πινελιές αφήνει πάνω στη φωτογραφία το πινέλο και εμενα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα.
Δοκιμασε ρολακι για να στρωνει πιο καλα χωρις γραμμες.

Επίσης το χαρτί μαδάει όταν το κόβει η σεγα γι αυτο θα προσπαθήσω να κόψω και απλο χαρτί αντί για κανονικη φωτογραφια.
Μια εκτυπωση σε λειζερ σε κανονικο χαρτι θα ειναι πολυ καλυτερα απο το φωτογραφικο, αν αυτο εχει ποτισει κολλα ή βερνικι.

Σκεφτηκα να το κάνω και με ντεκουπαζ αλλά κόλλησα γιατι δεν ξέρω αν αυτή η κόλλα που έχω ειναι κατάλληλη....;
Καποια παιδια εδω εχουν κανει ντεκουπαζ με "φτιαχτη" κολλα ή ατλακολ νομιζω αλλα δεν μπορω να θυμηθω ποιος και ποτε ηταν. Αν γραφει ακομα και το διαβασει ας το πει.
Εγω σου ειπα τι κανω με την κολλα, δεν εχω δοκιμασει να κανω επιστρωση, αλλα θα κανω μια δοκιμη και θα σου πω αποτελεσματα.

Οσον αφορα τις μασκες επειδη φοραω γυαλια, προτιμω τις τυπου ηλεκτροκολησης για τροχους και πιο βαριες εργασιες και τις τυπου χορτοκοπτικου-τορνου για πιο ελαφρια, γιατι εκνευριζομαι με το θαμπωμα αφανταστα (για πολλους λογους).

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κύριοι (κ Κύρια) η λύση για το μη θάμπωμα, αποφυγή εισχώρησης σκόνης, δημιουργία αλλεργιών δοκιμάστε τα γυαλιά τύπου μοτοσυκλετιστή που γράφω λίγα post παραπάνω κ θα με θυμηθείτε. Δεν είναι τυχαίο που τα χρησιμοποιούμε ......επαγγελματικά.

Τα έχω και εγώ αυτά τα γυαλιά-μάσκα της 3Μ που λέει ο Κώστας, όντως είναι ότι πιο άνετο και ασφαλές στην κατηγορία μάσκας. Μόνο με τα πολύ επαφριά ποδηλατικά μοιώθω πιο άνετα, αλλά αυτά όπως είπα και νωρίτερα τα χρησιμοποιώ μόνο για πολύ ελαφριές κατασκευές. Με πιο δυνατά εργαλεία και πιο μεγάλες κατασκευές, κατευθείαν την 3Μ...
Ξεφύγαμε τελείως από το θέμα...:7SFGSFG:

Οχι μονο 3Μ.

Αυτη την χρησιμοποιω στον τορνο και με το αλυσσοπριονο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Μαλιστα εντυπωσιαστηκα που κρατηθηκε αθαμπωτη σε σκληρη εργασια.
71dkYvW25kL._SY355_.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Οχι μονο 3Μ.

Αυτη την χρησιμοποιω στον τορνο και με το αλυσσοπριονο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Πως & έτσι εσύ με τέτοια μάρκα !

Βάλε μας τιμή, link κλπ ............

Σας ευχαριστώ πολύ.... Μάλλον σε τέτοιου τύπου γυαλιά θα πάω.... Όσο για μάρκα θα το σκεφτώ. Για την μάσκα θα αποφασίσω μόλις τη δω και σε κάποιο κατάστημα. Να με συγχωρείτε που σας έβγαλα από το θέμα (δεν ήξερα ότι υπάρχει άλλο για την ασφάλεια) ☺️😊 καλές δημιουργίες!!! Εγώ ήδη κοιτάω για πασχαλινα για τους κουμπάρους!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Οχι μονο 3Μ.

71dkYvW25kL._SY355_.jpg

Καλά κι άμα ιδρώνεις- ειδικά το καλοκαίρι- πάλι δεν θαμπώνει ;
εγώ πάντως που έχω την 3Μ (της προηγούμενης εικόνας) είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα και την εφαρμογή. ίχνος σκόνης δεν μπαίνει, αλλά μετά από λίγη ώρα χρήσης θαμπώνει

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα και την εφαρμογή. ίχνος σκόνης δεν μπαίνει, αλλά μετά από λίγη ώρα χρήσης θαμπώνει

Το ιδιο προβλημα κι εδω

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Το ιδιο προβλημα κι εδω

Καλά κι άμα ιδρώνεις- ειδικά το καλοκαίρι- πάλι δεν θαμπώνει ;
εγώ πάντως που έχω την 3Μ (της προηγούμενης εικόνας) είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα και την εφαρμογή. ίχνος σκόνης δεν μπαίνει, αλλά μετά από λίγη ώρα χρήσης θαμπώνει

Συνμάστορες Γιώργο καί virus επειδή έχω καί εγώ τήν μάσκα τής 3Μ έχω παρατηρήσει ότι θαμπώνει περισσότερο όταν υπάρχει μικρό κενό από τήν κάτω μεριά,καί μέ τήν διαφορά θερμοκρασίας χώρου μέ τήν θερμοκρασία σώματος δημιουργούνται υδρατμοί.
Αν είναι κλειστή στό 100 % στό πρόσωπο μας πού έτσι πρέπει νά είναι γιά 100 % ασφάλεια,δέν θαμπώνει,η θαμπώνει λιγότερο.

Kαί μιά σημείωση όταν τήν βγάζουμε από τήν σακούλα της η τήν ντουλάπα,πού έχει μιά άλφα θερμοκρασία 10-15 c τόν χειμώνα καί τήν βάλουμε στό πρόσωπο μας αμέσως,σαφώς καί θα θαμπώσει από τήν ενναλαγή θερμοκρασίας τών 10-15 c πού ήταν αποθηκευμένη μέ τούς 36 βαθμούς τούς σώματος μας,καί τήν όποια υψηλή υγρασία έχει τό περιβάλλων.

Φυσικά καί θαμπώνει τό καλοκαίρι Γιώργο λόγο τού ιδρώτα πού εκλύει τό πρόσωπο μας,καί δημιουργεί υδρατμούς λόγο τής διαφοράς θερμοκρασίας.
Απλά θαμπώνει λιγότερο καί πιό αργά από μιά μάσκα μέ λάστιχο τής πλάκας μέ τά 2 ευρώ.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Συνμάστορες αν η μάσκα γυαλιών είναι καλά τοποθετημένη δεν πρέπει να θαμπώνει.
Είναι σωτήρια για τα μάτια μας στις ερασιτεχνικές ανησυχίες μας.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Συνμάστορες αν η μάσκα γυαλιών είναι καλά τοποθετημένη δεν πρέπει να θαμπώνει.
Είναι σωτήρια για τα μάτια μας στις ερασιτεχνικές ανησυχίες μας.

Θα πρέπει να δοκιμάσω μια τέτοια μάσκα της 3Μ !!!! -bye-

Αν είσαι καλό παιδί κ καλός μάστορας κάτι θα γίνει.

Πρίν μερικές μέρες φίλος μου ζήτησε αν μπορώ να φτιάξω ένα καταπέλτη για την εργασία σε ένα μάθημα του γιου του που πηγαίνει Γυμνάσιο , εννοείτε πως τον έφτιαξα !!! Για να έχει και την απαραίτητη ''ιστορία '' και να μπορεί να γράψει ένα καλό κειμενάκι επέλεξα ενα καταπέλτη απο σχέδιο του μοναδικού Leonardo da Vinci .Κόστος για ένα καδρονάκι και μια καβίλια οξιάς σχεδόν 6 ευρώ , μερικά καλαμάκια απο σουβλάκια , ξυλόκολλα , λίγος σπάγκος και έτοιμος ο λειτουργικός καταπέλτης !
Σχέδια δεν υπάρχουν , με βάση μερικές φώτο που βρήκα στο internet το έκανα και τα ''ελάσματα '' έγιναν απο καβίλια οξιάς που έκοψα με την κορδέλα μερικά χιλιοστά .

40521262841_81ea2241d0_z.jpg
[/URL]20180224_203636 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

38711237210_d368215942_z.jpg
[/URL]20180224_203557 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

38711240290_00473ed8f1_z.jpg
[/URL]20180224_203547 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

38711243540_007b741284_z.jpg
[/URL]20180224_203542 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

38711246940_924641073f_z.jpg
[/URL]20180224_140542 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mj7gSm2zOM8

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
GAZT5W

Last edited:
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πρίν μερικές μέρες φίλος μου ζήτησε αν μπορώ να φτιάξω ένα καταπέλτη για την εργασία σε ένα μάθημα του γιου του που πηγαίνει Γυμνάσιο , εννοείτε πως τον έφτιαξα !!! Για να έχει και την απαραίτητη ''ιστορία '' και να μπορεί να γράψει ένα καλό κειμενάκι επέλεξα ενα καταπέλτη απο σχέδιο του μοναδικού Leonardo da Vinci .Κόστος για ένα καδρονάκι και μια καβίλια οξιάς σχεδόν 6 ευρώ , μερικά καλαμάκια απο σουβλάκια , ξυλόκολλα , λίγος σπάγκος και έτοιμος ο λειτουργικός καταπέλτης !
Σχέδια δεν υπάρχουν , με βάση μερικές φώτο που βρήκα στο internet το έκανα και τα ''ελάσματα '' έγιναν απο καβίλια οξιάς που έκοψα με την κορδέλα μερικά χιλιοστά .

Γειά σου Γιώργη καλλιτέχνη - μηχανικέ ,μιά συμβουλή φτιάξε καί έναν δεύτερο καβάντζα,νά τό έχεις αργότερα γιά τήν πεθερά σου ,θά σού λέει φασούλι φασούλι γεμίζει τό σακκούλι γαμπρέ μου,και εσύ θά έχεις φασόλια γιά πολεμοφόδια.:flipout:-bye-

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Συνμάστορες Γιώργο καί virus επειδή έχω καί εγώ τήν μάσκα τής 3Μ έχω παρατηρήσει ότι θαμπώνει περισσότερο όταν υπάρχει μικρό κενό από τήν κάτω μεριά,καί μέ τήν διαφορά θερμοκρασίας χώρου μέ τήν θερμοκρασία σώματος δημιουργούνται υδρατμοί.
Αν είναι κλειστή στό 100 % στό πρόσωπο μας πού έτσι πρέπει νά είναι γιά 100 % ασφάλεια,δέν θαμπώνει,η θαμπώνει λιγότερο.

Kαί μιά σημείωση όταν τήν βγάζουμε από τήν σακούλα της η τήν ντουλάπα,πού έχει μιά άλφα θερμοκρασία 10-15 c τόν χειμώνα καί τήν βάλουμε στό πρόσωπο μας αμέσως,σαφώς καί θα θαμπώσει από τήν ενναλαγή θερμοκρασίας τών 10-15 c πού ήταν αποθηκευμένη μέ τούς 36 βαθμούς τούς σώματος μας,καί τήν όποια υψηλή υγρασία έχει τό περιβάλλων.

Φυσικά καί θαμπώνει τό καλοκαίρι Γιώργο λόγο τού ιδρώτα πού εκλύει τό πρόσωπο μας,καί δημιουργεί υδρατμούς λόγο τής διαφοράς θερμοκρασίας.
Απλά θαμπώνει λιγότερο καί πιό αργά από μιά μάσκα μέ λάστιχο τής πλάκας μέ τά 2 ευρώ.

Τι ωραία που τα λες, συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου. :ernaehrung004:

Πολύ γουστόζικος ο καταπέλτης George, ωραία κατασκευή και με λεπτομέρια. για στα χέρια σου !

Πολυ μου αρεσε ο καταπελτης, θα φτιαξω και εγω εναν καποια στιγμη αμα βαρεθω τα κουτακια και τα ρολογια.
Δες και για πιστολια και τυφεκια για λαστιχακια, εχουν χαβαλε και το γιουτουμπ ειναι γεματο απο δαυτα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk