Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γυαλίζει Μιχάλη...
Αλλά θέλει πολύ ψιλό ντουκόχαρτο, 2000-2500-3000 grit. Αν το κάνεις, και μια αλλοιφή στο τέλος, θα λαμποκοπήσει.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχάλη είναι τρέλα αυτές οι κατασκευές με το υγρό γυαλί. περιμένουμε κι άλλα να θαυμάσουμε !

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία πράγματα!

Μπράβο σας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Γιά νά μήν μάς "μαλώνεις",πού θά βρούμε τά Patterns "σειρά" ?,εσύ πού έχεις τά κονέ δηλαδή.

Έχεις προωθημένο mail.

Ωραιότατο Κωστα τι διαστασεισ εχει; την καλημερα μου.

Ωραιότατο Κωστα τι διαστασεισ εχει; την καλημερα μου.

Καλημέρα.
Ολικό μήκος: 25 cm.
Ολικό πλάτος με τα φτερά ανοιγμένα: 28 cm

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν ειμαι σιγουρος αν το υγρο γυαλι (επανα) γυαλιζεται. Μου φαινεται απιθανο να επανελθει η αρχικη του κατασταση με τριψιμο. Θα το δοκιμασω ομως σε καποια δειγματα που εχω.

Κυριακο, εχω δυο μπουκαλακια no name 50ml εκαστο -γυαλι και καταλυτης- τα ειχαν δωσει σε μια γνωστη μου σε ενα σεμιναριο και μου τα εδωσε.

Με πολύ τρίψιμο, ψιλά γυαλόχαρτα "νερού" & πάστες, γίνεται γυαλί το ......γυαλί.
Αρκεί να γίνεις "κ. Babis" στο τρίψιμο.

Ένα όμορφο βιντεάκι με αναλυτικό τρόπο της όλης διαδικασίας καθώς & την ακρίβεια στην δοσολογία γυαλιού - καταλύτη.

https://www.youtube.com/watch?v=G-HXqIir9aw

Last edited:

Μιχάλη ωραία πειράματα αυτά,συνέχισε.

Κώστα ευχαριστώ,καί έχεις απάντηση.

Αλλο ένα ζευγάρι Καγκουρό,είναι γουστόζικα τελικά.

kangar10.jpg

kangar17.jpg

kangar14.jpg

kangar12.jpg

kangar18.jpg

kangar11.jpg

kangar13.jpg

kangar16.jpg

kangar15.jpg

kangar21.jpg

kangar19.jpg

kangar22.jpg

dscn8410.jpg

kangar20.jpg

Δημήτρη ωραία τα καγκούρια.

Σου έχω κάνει update στα mail.

Τον Αγρότη θέλω να δω να σκαρώνει καμιά κατασκευούλα πάσης φύσεως.
Κάλεσε τον εκεί με την πρώτη ευκαιρία να συμπαρουσιάσετε κάνα νέο project.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δημήτρη ωραία τα καγκούρια.

Σου έχω κάνει update στα mail.

Τον Αγρότη θέλω να δω να σκαρώνει καμιά κατασκευούλα πάσης φύσεως.
Κάλεσε τον εκεί με την πρώτη ευκαιρία να συμπαρουσιάσετε κάνα νέο project.

Κώστα τά έλαβα καί ευχαριστώ :a0210:
Ο Γιώργος ο Farmer είναι τού μέταλου δέν είναι τού ξύλου.
Είναι στό Θεωρείο καί μάς δίνει συχαρίκια,η μούντζες εννίοτε :flipout: :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ Κυριάκο όντως,καί τό είχα κ/π οκουμέ 10 mm είναι.

Καί ένα βίντεο από τόν τρεχαλίτσα

https://www.youtube.com/watch?v=XXrQyPbTef4

χαχαχα, μια φωτο χιλιες λεξεις, ενα βιντεακι χιλιες φωτογραφιες :)))
Μπραβο Δημητρη, ωραιο το ζωντανο ζωακι αλλα και η πληθωρικη παρουσιαση!

Κατόπιν εντολής της μικρογιαγιάς τοποθετήθηκε βάση στο ....αερόπλανο !!!

Σέ ευχαριστώ Μιχάλη,άς είσαι καλά εσύ πού μού έδειξες τόν δρόμο,καί τά εργαλεία.

Μέ πρόλαβες Κώστα,πολύ πολύ καλύτερα,έχει γούστο η γιαγιά,έτσι είχα στό μυαλό μου να το φτιάξω,καί μάλιστα μέ λίγη περισσότερη κλίση τό ρύγχος πρός τά επάνω (λίγο φάλτσο τό τρυπάνι γιά τήν καβίλια).
Αεροπλάνο χωρίς βάση νά αιωρείται δέν λέει.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σέ ευχαριστώ Μιχάλη,άς είσαι καλά εσύ πού μού έδειξες τόν δρόμο,καί τά εργαλεία.

Μέ πρόλαβες Κώστα,πολύ πολύ καλύτερα,έχει γούστο η γιαγιά,έτσι είχα στό μυαλό μου να το φτιάξω,καί μάλιστα μέ λίγη περισσότερη κλίση τό ρύγχος πρός τά επάνω (λίγο φάλτσο τό τρυπάνι γιά τήν καβίλια).
Αεροπλάνο χωρίς βάση νά αιωρείται δέν λέει.

:a0210:

Το έστειλα & στην ......φίλη & της άρεσε πολύ.

σσσσσσσσσσσ (μικρογιαγιά).

Σωστη σκεψη η βαση για το αεροπλανακι.

Δημήτρη βρήκες παιχνίδι βλέπω με τον τρεχαλίτσα χα χα χα χα πολύ φάση !!

Κατόπιν εντολής της μικρογιαγιάς τοποθετήθηκε βάση στο ....αερόπλανο !!!

Και έλεγα, τι του λείπει, τι του λείπει. μια βάση του λείπει. του λείπει και κάποια έλικα βέβαια ή τουρμπίνα αλλά δεν βαριέσαι, μια χαρά είναι κι έτσι, μπράβο Κώστα